Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wulkanizatorzy - odważniki za dopłatą

Featured Replies

Napisano

> Wywieś tablicę - "Tych klientów nie obsługujemy". Tyle że to nie PRL i to warsztat zależny jest od

> klienta. A nie odwrotnie.

oczywiscie masz racje ok.gif

tyle ze jak sie nie podoba to moga pojechac raptem 500 metrow dalej, oponiarni w miescie jak mrowkow ale tylko do jednej oponiarni ludzie wracaja hehe.gif sasiad nienazeka na brak pracy

Napisano

> Napisałem - w cenie usługi.

no widzisz potrafisz zlosnik.gif

a cena tej uslugi ?

Napisano

> spróbuj sam zdjąć/załozyć niskoproflową oponę na 17" i porównaj to do balona na 13"...Wtedy

> zobaczysz świat w zupełnie innych barwach

nie wytlumaczysz zlosnik.gif

tego ze do felg o wiekszym rozmiarze potrzebna jest dobra i droga maszyna pewnie tez nie grinser006.gif

Napisano

> a cena tej uslugi ?

Też napisałem. Poszukaj. Usługa ma być wykonana od a do z dobrze. Przyjeżdżam, zostawiam i odbieram. Nie wysłuchując ile to gumiarz musiał zużyć ciężarków po 7 gr/szt. I jak to on się napracował bo coś mu nie chciało się odkręcić. Koła dostaje czyściutkie w workach. Nie płacę 40 zł ale nigdy nie miałem problemów z źle wyważonymi kołami. Powietrze też mi jakimś cudem nie ucieka od wymiany do wymiany. Choć podobno to standard. I mechanik nie musi używać dwumetrowej rurki do odkręcania koła. I nie zauważyłem żeby koleś miał mało klientów.

Napisano

> oczywiscie masz racje

> tyle ze jak sie nie podoba to moga pojechac raptem 500 metrow dalej, oponiarni w miescie

> jak mrowkow ale tylko do jednej oponiarni ludzie wracaja sasiad nienazeka na brak

> pracy

Cena Czyni Cuda?

Napisano

60 pln za przekładkę 4 opon na alu + wyważenie+ ciężarki+ mycie kół.

Umówiony na godzinę, dokręcony dynamometrycznym.

Tak dla porównania cenowego podam...

Napisano

> Cena Czyni Cuda?

wprost przeciwnie grinser006.gif

wszyscy wkolo maja taniej, chlopaki sie na robocie po prostu znaja i nie ma tak zeby ktos (kto sobie potrafi felgi szczotka przeleciec) sie wrocil z reklamacja skromny.gifgrinser006.gif

Napisano

> Normalne zakłady używają myjki ciśnieniowej.

"Mój" zakład ma specjalną maszynę do mycia kół.

mar00ha

Napisano

> za darmo ?

> gdzie tak robia ?

Wcześniej nie pytałeś czy za darmo. Ale nie liczą za to oddzielnie.

Robią tak w Warszawie. Na Ursynowie. Gdybyś chciał dokładniejsze namiary to daj znać.

mar00ha

Napisano

> "Mój" zakład ma specjalną maszynę do mycia kół.

> mar00ha

Przyznam że nie wiem jak myją. Ale jak kolega, prowadzący zakład powiedział coś o szczotkowaniu to wywnioskowałem że myją ręcznie szczotką smile.gif

Napisano

> wprost przeciwnie

> wszyscy wkolo maja taniej, chlopaki sie na robocie po prostu znaja i nie ma tak zeby ktos

> (kto sobie potrafi felgi szczotka przeleciec) sie wrocil z reklamacja

Może rzeczywiście są dobrzy. Ale ja w każdym razie uważam że koło przed wyważeniem powinno być myte. I chodzę tam, gdzie to robią. Nawet jeśli jest drożej.

Napisano

> 120 aut w dzień na dwóch stanowiskach??? To ile ten dzień miał godzin. No sory ale chyba troszkę

> czarujesz

11 godzin, dwa stanowiska, na każdym stanowisku podnośnik, wyważarka, dwie montażownice i dwóch pracowników. Średnio 10-11 minut na auto schodziło, ale nie pracował tam żaden laik, wszystkie maszyny, nawet podnośnik były kupowane pod kątem szybkości działania. W montażownicach nawet zmienialiśmy przełożenia, aby stoły szybciej obracały. Każdy dawał z siebie wszystko, bo wiedział, że jak szef dużo zarobi, to na koniec dnia każdemu da po 100 zł ekstra do dniówki, a było to 7-8 lat temu.

Napisano

> Wybacz szczerość kolego, ale samemu, to przez dwadzieścia minut można się co najwyżej dobrze

> wysrać, a nie dobrze opony w aucie wymienić.

"Błogosławieni, którzy nie widzieli, a uwierzyli".

Nie wiem, czy masz jakiekolwiek doświadczenie w tej branży, ale jeśli tak i dla Ciebie jest niewykonalnym zmienić opony na stalówkach w 20 minut samemu, to nie komentuję.

Napisano

> "Błogosławieni, którzy nie widzieli, a uwierzyli".

> Nie wiem, czy masz jakiekolwiek doświadczenie w tej branży, ale jeśli tak i dla Ciebie jest

> niewykonalnym zmienić opony na stalówkach w 20 minut samemu, to nie komentuję.

W 20 minut można w seicento zmienić 4 koła przy użyciu jednego lewarka trapezowego, klucza-krzyżaka i kilku niecenzuralnych słów. Po tym jeszcze zostaje czas na solidną kupę.

Przy użyciu profi sprzętu, szybkim zrzuceniu opon i łatwym wyważaniu może by się udało w tym czasie zrobić pełną przekładkę lato-zima. Ale nie mów, że ktoś tam dynamometryka przestawiał pomiędzy samochodami bo nie uwierzę palacz.gif

Napisano

> Ale nie mów, że ktoś tam dynamometryka przestawiał pomiędzy

> samochodami bo nie uwierzę

Widziałeś tam słowo o kluczu dynamometrycznym?

Napisano

> Widziałeś tam słowo o kluczu dynamometrycznym?

to była zaczepka podchwytliwa palacz.gif

Napisano

> ASO Honda 110PLN

ASO Renault wczoraj 120 PLN za wymiane opon + 24 PLN za "srodek do czyszczenia kół" + 19 zeta za ciężarki... hehe.gifhehe.gifhehe.gifrotfl.gifrotfl.gif mistrzowie naprawde!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.