Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Felga 5,5j z oponą 175/50

Featured Replies

Napisano

Mam pytanko , jak będzie wyglądała felga R13 5,5j z opona 175/50 ??

Bo mam obecnie 7j z takimi oponami i tak sobie myślę co by z nich oponki przełożyć na nowe felgi .Przejdzie taki patent ??

Napisano

wyjdzie balon, sprzedaj oponki - sprzedaj felgi i zaloz 165/55 wink.gif Z nówek to nankangi, z używek goodyear eagletourning.. nawet na 7J takie zakładają zlosnik.gif ale to jak ktoś już lubi dobry naciąg 270751858-jezyk.gif bo na 6J to taki standard wink.gif Także nie pakowałbym się w 175/50 na 5.5J.. zresztą użyj szukajki powinieneś znaleźć nie jeden wątek na ten temat, bo wałkowany był kilka razy wink.gif a tak btw. czemu przesiadasz sie z 7J na 5.5J? hmm.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Kłopoty z policial.gif ,3x dowód prawie poleciał za wystające koła poza obrys . Trochę szkoda mi tych opon bo nówki kupowałem w zeszłym sezonie .

Napisano
  • Autor

No to mnie kolego pocieszyłeś yay.gif Oby ,bo nie chce kupować nowych opon .

Napisano

Ja miałem taki zestaw u siebie. Wyglądało to znośnie.

Napisano

> No to mnie kolego pocieszyłeś Oby ,bo nie chce kupować nowych opon .

046081c3e7297ebfm.jpg

Napisano
  • Autor

Skoro tak, to jak założę do tego jeszcze po dystansie 15mm na koło, to będzie się to jakoś prezentować . cfaniak.gif

Wielkie dzięki za foto , bo właśnie szukałem po necie jak to będzie wyglądać .

Napisano

jak dla mnie średnio to wygląda, na 6J jeszcze, a niby tylko pół cala szerzej.. do sportu może, ale na codzień i żeby jeszcze wyglądało to wolalbym 165/55 do tego załadować - uderz o zdjecia do Fol_ek on ma n rekinach 5,5J nankangi 165/55 smile.gif

a tu masz jeszcze temat, który gdzieś tam znalazlem klik

edit. a co dokadnie za oponki masz? bo to w sumie też zależy od firmy, różne opony - różnie się rozkładają..

Napisano
  • Autor

Oponki mam Dunlop SP Sport 2000 smile.gif

To foto mnie przekonuje ze jednak będzie dobrze wyglądać smile.gif

DSC_0364.JPG

Wielkie dzięki Grzywcia_CC 20.GIF

Napisano

> Oponki mam Dunlop SP Sport 2000

> To foto mnie przekonuje ze jednak będzie dobrze wyglądać

u Krzysztofa18 dużo jeśli chodzi o wygląd robi lipek i stożek, niby nic - a takie rekinki fajnie wyglądają zlosnik.gif jeśli Ci się podoba, to dobrze - Twoja decyzja, ale imho 165/55 wyglądałoby to lepiej smile.gif

> Wielkie dzięki Grzywcia_CC

nmzc 20.GIF następnym razem używaj szukajki zlosnik.gif

a i fela to rekin czy coś innego? wrzuć foto jak założysz waytogo.gif

Napisano
  • Autor

Felgi będą takie

06.JPG

Parametry: 5,5Jx13H2 ET37

Już do mnie jadą , trzyma mnie tylko dystans, bo czekam na jego wykonanie.Za montaż myślę ze się zabiorę dopiero po świętach. Jak tylko założę to wrzucę foto smile.gif

P.S- Jakby ktoś chciał w bdb stanie felgi Brock 7j kupić, to po świętach bd na sprzedaż .

Napisano

> Felgi będą takie

> Parametry: 5,5Jx13H2 ET37

> Już do mnie jadą , trzyma mnie tylko dystans, bo czekam na jego wykonanie.

Przy tych parametrach załóż dystanse po 20 mm na stronę żeby to wyglądało bo przy et 22 to będzie schowane ok.gif Co do oponki 175/50 na 5,5" to ja podzielam zdanie Grzywci i sądzę, że ta opona to na minimum 6" bo przy 5,5" to placek się robi no.gif Ale wiadomo, że każdemu podoba się co innego wink.gif

Napisano
  • Autor

No cóż , się zobaczy jak to będzie wyglądać. Jak nie za bardzo to kupie nowe opony a te sprzedam . Kupiec się na pewno znajdzie 270751858-jezyk.gif A co do dystansów to będą tak czy siak 15 mm, jak narzazie .Wszystko wyjdzie w "praniu".

Napisano

dokładnie ok.gif ale założy, zobaczy co i jak i zmieni zdanie zlosnik.gif

a fela spoko wink.gif co do dystansu to skoro już czeka na 15stki to 20stek już nie dorobi 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

Dystanse 2x15mm już mam od tych obecnych felg.Czekam na dwa kolejne. Więc jak felgi dojadą , przymierzę i faktycznie będzie to za mało to się zrobi 4x20mm smile.gif

Napisano

> No cóż , się zobaczy jak to będzie wyglądać. Jak nie za bardzo to kupie nowe opony a te sprzedam .

Założysz, ocenisz, może akurat Tobie jak zresztą wielu osobom na forum będzie się podobać takie zestawienie waytogo.gif Ja tylko mówię jak ja to widzę wink.gif

> Kupiec się na pewno znajdzie

To akurat wiadomo wink.gif

>A co do dystansów to będą tak czy siak 15 mm, jak narzazie.Wszystko wyjdzie w "praniu".

Szkoda, że nie zapytałeś pierw o dystanse bo to jak mówię koła będą schowane, a tym bardziej różnica będzie zauważalna bo przechodzisz z 7zoll oslabiony.gif Jedno jest pewne, policja już nie będzie się czepiać biglaugh.gifok.gif

Napisano

> Dystanse 2x15mm już mam od tych obecnych felg. Więc jak felgi dojadą , przymierzę i faktycznie

> będzie to za mało to się zrobi 20mm

A jeszcze powiedz jakie felgi miałeś założone te 7"?Jakie et?

Napisano
  • Autor

Jakoś przeżyję tą przesiadkę z 7j na 5,5 oslabiony.gif A felgi które mam obecnie to Brock Car Fashion 13x7" ET 25 . Sejo

Napisano

> Jakoś przeżyję tą przesiadkę z 7j na 5,5 A felgi które mam obecnie to Brock Car Fashion 13x7" ET

> 25 .

pierwsza fotka to VT? bo siedzi zdrowo

Napisano
  • Autor

Pierwsza fota to fota na siakiś tam gwincie który był na aucie tylko dzień ;p Ładnie to wyglądało ,ale niestety za dużo przeróbek bym musiał zrobić aby na tym jeździć . Na takim setupie, to mogłem sobie tylko przed garażem po kostce śmigać rotfl.gifzlosnik2.gif Obecnie są amorki dziadkowe i springi FK40/40. I tak czasem jest już za nisko jak na sądeckie warunki drogowe smile.gif

Napisano

Ja osobiscie wole jak jest chociaz lekki naciag gumy na feldze tongue.gif

Napisano
  • Autor

Ilu kierowców tyle opinii 270751858-jezyk.gif Naciąg fajnie wygląda ale jak ktoś ma auto zglebione na maxa. Takie jest moje zdanie icon_rolleyes.gif

Napisano

> Ilu kierowców tyle opinii Naciąg fajnie wygląda ale jak ktoś ma auto zglebione na maxa. Takie

> jest moje zdanie

eee tam, wcale ze nie skromny.gif ... ja zglebionego na maxa nie mam, a naciag bede mial wink.gif

Na 7j szukam opon 165/55 moze bardzo duzy naciag to nie jest ale zawsze cos grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> eee tam, wcale ze nie ... ja zglebionego na maxa nie mam, a naciag bede mial

> Na 7j szukam opon 165/55 moze bardzo duzy naciag to nie jest ale zawsze cos

Zapomniałem dodać że łatwiej zglebić na maxa auto, jak jest naciągnięta oponka .

Napisano

> Zapomniałem dodać że łatwiej zglebić na maxa auto, jak jest naciągnięta oponka .

To też.

Napisano

> 175/50 na feldze 5,5 wygląda normalnie

Dokladnie na rekinach mialem takie opony i bylo super ok.gif

Napisano
  • Autor

Co prawda ja rekinów nie będę miał, ale myślę że również bd ładnie się prezentować smile.gif Jeszcze raz wielkie dzięki wszystkim za opinie i porady 20.GIF Jak je założę to wrzucę foto jak to wygląda .

Napisano

mi to sie nie widzi, no ale kazdy ma swoje zdanie i swój gust grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Wiem, wiem kolega lubi lekki naciąg zlosnik.gif Pożyjemy zobaczymy co to za cudo wyjdzie hehe.gif

Napisano

> Wiem, wiem kolega lubi lekki naciąg Pożyjemy zobaczymy co to za cudo wyjdzie

wieksze naciagi tez lubie ale musze sie nauczyc na lekkim jezdzic narazie hehe.gif

Napisano

> Co prawda ja rekinów nie będę miał, ale myślę że również bd ładnie się prezentować Jeszcze raz

> wielkie dzięki wszystkim za opinie i porady Jak je założę to wrzucę foto jak to wygląda .

ale 5,5 mialem felge i ladnie wygladalo ok.gif

Napisano

Ja mam aktualnie mattigi 7j i szukam opon 165/55 grinser006.gif

Napisano

> Ja mam aktualnie mattigi 7j i szukam opon 165/55

no na 7j juz fajnie grinser006.gif

Napisano

> no na 7j juz fajnie

Pany,

Jaki maksymalnie duzy dystans moge wsadzic przy feldze 5J, oponi 175/50/13 i glebie 70/70 ?

Napisano

> Pany,

> Jaki maksymalnie duzy dystans moge wsadzic przy feldze 5J, oponi 175/50/13 i glebie 70/70 ?

5j icon_eek.gif ?

Napisano
  • Autor

Tuż to chyba za wąsko jak na opone 175/50 smile.gif

Napisano

> Pany,

> Jaki maksymalnie duzy dystans moge wsadzic przy feldze 5J, oponi 175/50/13 i glebie 70/70 ?

Zależy od et, ale jak chcesz aby bardzo wystawało to możesz dać nawet 50 mm

Napisano

> Zależy od et, ale jak chcesz aby bardzo wystawało to możesz dać nawet 50 mm

Felga zwykla stalowka 5J

Wlasnie nie chce, zeby wystawalo, bo autko lata mniej wiecej raz na dwa miechy po torze. Boje sie po prostu, zeby sie nie przechylal na tyle, ze opony beda tarly o nadkola.

Napisano

ja mam felge 5 albo 5,5 (mało mnie to interesuje jaka cool.gif ) z 175/50 pięknie niestety to nie wygląda, ale moje ma zapierdzielać a nei wyglądać wiec nie przywiązuje wagi do wyglądu wink.gif

30032010445.jpg

Napisano

> felgi o kraweznik sobie nie zniszczysz

to jest plus wink.gif wolałbym szersze ale darowanemu koniowi.... hehe.gif

Napisano

> ale moje ma zapierdzielać a nei wyglądać wiec nie przywiązuje wagi do wyglądu

No to jak dasz mu naciąg to bedzie wezsza oponka, wtedy minimum szybciej bedzie szedl zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

to na 5,5j felge żeby naciąg zrobić to by musiał oponę 135/70 dać hehe.gifzlosnik.gif

Napisano

> to na 5,5j felge żeby naciąg zrobić to by musiał oponę 135/70 dać

cimg2113q.jpg

135/70 na 5.5J chyba smile.gif

prossssze IThankYou.gif swoją drogą Eustachy wrzucał tą fote wink.gif

Loobo:

imho do 5J radziłbym odpuscić sobie 175/50 i kupic 165/55 albo 155/65 270751858-jezyk.gif swoją drogą jakie ET ma ta felga?

Pany nic nie chce mówić, ale mały spam wątek na technicznym się zrobił.. old.gifzlosnik.gif

Napisano

jak wczesniej pisalem ja mam na 7j opone 165/55 i tak to wyglada :

DSC01211%20%5B1024x768%5D.JPG

Napisano

> Loobo:

> imho do 5J radziłbym odpuscić sobie 175/50 i kupic 165/55 albo 155/65 swoją drogą jakie ET ma ta

> felga?

Zdarzylo mi sie jezdzic po torze na 175/50/13 na feldze 4,5J... potrzeba chwili...

Ta felga bedzie miala 5J i ET 35, a opona na niej to bedzie wlasnie 175/50/13 lub markgum 165/55/13.

Gleba to tak jak napisalem - 70/70 .

Czyli jaki najwiekszy ten dystans moze byc, zeby nie obcierac na winklu?

Napisano

> 135/70 na 5.5J chyba

> prossssze swoją drogą Eustachy wrzucał tą fote

dokładnie tak jak piszesz zlosnik.gif20.GIF

na 5,5J spróbuj założyć opone z dojazdówki, tam szerokość to ile? koło 100? biglaugh.gifbiglaugh.gifhehe.gif

to jest dopiero naciąg hehe.gif ktoś kiedyś na AK o ile się nie myle linka miał do zdjęcia z takim kołem? niewiem.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

Założyłem w końcu te opony na felgi , i jedna wielka lipa wyszła . Wulkanizator spartolił robotę. Po przekładce wyszły dwa bąble na jednej z opon . Pojechałem z reklamacją to stwierdzili ze ja sam oponę uszkodziłem . foto opony angryfire.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.