Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Daewoo Nubira. Warto?

Featured Replies

Napisano

Zastanawiam się nad kupnem Nubiry, tego nowszego modelu, koło 2003, 2004 roku. Cena przystępna, części w miarę tanie. Tylko brakuje mi opinii posiadaczy.

Co sądzicie o tym aucie? Warto? drive.gif

Napisano

> Co sądzicie o tym aucie? Warto?

Warto bardziej niż Vectrę B i równieśnicze Golfy, Passaty czy inne Mondeo. Dostaniesz więcej, zapłacisz mniej a wady i tak zostaną podobne.

Napisano

> Zastanawiam się nad kupnem Nubiry, tego nowszego modelu, koło 2003, 2004 roku. Cena przystępna,

> części w miarę tanie. Tylko brakuje mi opinii posiadaczy.

Warto. Duże, przestronne auto. Szukaj z silnikiem 2,0. Technicznie taki sam jak w Vectrze 133 KM się pod nogą czuje smile.gif

Z typowych awarii: tuleje wahaczy, ale pukaj do kolegi Sławoja z kącika Nubiry, jest na to patent.

Napisano

Ale on ma na myśli laczka, bo w 2003 roku nie robili juz dwójki

Napisano

Ostatnio znajomy zostawił taką( Nubira III vel Lacetti) w rozliczeniu w salonie,rocznik 2003 1,8 CDX(pełen wypas jak na Lacetti),bez gazu,przebieg 78 kkm,jeszcze na fabrycznych oponach letnich.Dostał za to...10 tys. zł,to się musi opłacać...kupującemu.

Napisano

> Ostatnio znajomy zostawił taką( Nubira III vel Lacetti) w rozliczeniu w salonie,rocznik 2003 1,8

> CDX(pełen wypas jak na Lacetti),bez gazu,przebieg 78 kkm,jeszcze na fabrycznych oponach

> letnich.Dostał za to...10 tys. zł,to się musi opłacać...kupującemu.

Jako byly posiadacz Nubiry I i Lacetti: Nubirę stanowczo polecam, Lacetti odradzam i to równie stanowczo.

Napisano

> Jako byly posiadacz Nubiry I i Lacetti: Nubirę stanowczo polecam, Lacetti odradzam i to równie

> stanowczo.

Przesadzasz...ja jako były posiadacz Nubiry II 2,0 CDX i... pasażer zlosnik.gifLacetti stwierdzam,nie odczułem specjalnego spadku jakości w Lacettim stosunku do Nubiry,przynajmniej tak wizualnie hmm.gif.

Napisano

> Warto bardziej niż Vectrę B i równieśnicze Golfy, Passaty czy inne Mondeo. Dostaniesz więcej,

> zapłacisz mniej a wady i tak zostaną podobne.

nie do końca smile.gif

Napisano

> Przesadzasz...ja jako były posiadacz Nubiry II 2,0 CDX i... pasażer Lacetti stwierdzam,nie

> odczułem specjalnego spadku jakości w Lacettim stosunku do Nubiry,przynajmniej tak wizualnie .

Moja 9-letnia Nubira po wypadku psuła się w tym samym stopniu co Lacetti prosto z salonu. Ponadto: jak to nie widzisz różnicy jakościowej: np. plastiki i drewniana okleina w Nubirze a plastiki w Lacetti to niebo a ziemia!

Napisano

> jak to nie widzisz różnicy jakościowej: np. plastiki i drewniana okleina w Nubirze a plastiki

> w Lacetti to niebo a ziemia!

Wszystko jest kwestią ceny,kup za 10 tysi,podobny samochód(klasowo) w tym stanie i z tego rocznika niewiem.gif.

Napisano
  • Autor

Dzięki wielkie wszystkim za odpowiedzi.

Właśnie słyszałem dobre opinie na temat tej furki, ale wolałem się upewnić 20.GIF

Napisano
  • Autor

> Warto. Duże, przestronne auto. Szukaj z silnikiem 2,0.

Ale w benzynie? Jakie będzie średnie spalanie?

Napisano
  • Autor

> nie do końca

TZ?

Napisano
  • Autor

> Moja 9-letnia Nubira po wypadku psuła się w tym samym stopniu co Lacetti prosto z salonu. Ponadto:

> jak to nie widzisz różnicy jakościowej: np. plastiki i drewniana okleina w Nubirze a plastiki

> w Lacetti to niebo a ziemia!

Wykończenie nubiry, szczególnie tej nowszej strasznie mi się podoba. Ładnie to wszystko w środku wygląda.

Napisano
  • Autor

> Ale on ma na myśli laczka, bo w 2003 roku nie robili juz dwójki

Czyli to lacetti i nubira po 2003 roku to to samo, tylko ma inny znaczek??

Napisano

> Czyli to lacetti i nubira po 2003 roku to to samo, tylko ma inny znaczek??

Tak.

Pamiętaj o tym, że to jest auto klasy budżetowej - na czymś trzeba było zaoszczędzić, więc silniki nie są prosto z pracowni projektowej, a wykończenie wnętrza to nie szlachetna skóra i egzotyczne drewno.

Auto jest poprawne, ale w założeniu miało nie podkopywać pozycji astry, co najwyżej być alternatywą dla astry classic (II).

Napisano

> Ale w benzynie? Jakie będzie średnie spalanie?

Diesli nie było. 1,6 pali niewiele mniej, a dynamika sporo gorsza. 2,0 i zagazować.

Napisano

> Wykończenie nubiry, szczególnie tej nowszej strasznie mi się podoba. Ładnie to wszystko w środku

> wygląda.

No, a w Lacetti szare plastiki rodem z Espero.

Napisano
  • Autor

> Tak.

> Pamiętaj o tym, że to jest auto klasy budżetowej - na czymś trzeba było zaoszczędzić, więc silniki

> nie są prosto z pracowni projektowej, a wykończenie wnętrza to nie szlachetna skóra i

> egzotyczne drewno.

> Auto jest poprawne, ale w założeniu miało nie podkopywać pozycji astry, co najwyżej być alternatywą

> dla astry classic (II).

Będę miał przesiadkę jak coś z Astry z 95r więc i tak nie będę wybrzydzał. Raczej chodzi mi o bezawaryjność i niezawodność. No i tanią eksploatację.

Napisano

> Zastanawiam się nad kupnem Nubiry, tego nowszego modelu, koło 2003, 2004 roku. Cena przystępna,

> części w miarę tanie. Tylko brakuje mi opinii posiadaczy.

Jesli wiesz, ze nie bedzie Ci przeszkadzac spora ilosc upierdliwych niedorobek to mozesz brac.

Ja mialem rok czasu i sie wyleczylem na dlugo grinser006.gif

Ale mnie irytuja akcje w stylu zamarzajace zamki, marne ogrzewanie itp.

Po prostu widac, ze to auto bylo tanie a teraz ma dodatkowo ok 10 lat.

Jezeli chodzi o lacetti to powinno byc sporo lepiej grinser006.gif

Napisano

> Idź i zobacz jakie są teraz w Suzuki SX4.Myślisz ,że lepsze? Rozczarujesz się.

Jako posiadacz obu stwierdzam,ze w sx4 sągorsze no.gif

Zresztą freelancerowy focus w temacie plastików ,też szału nie robi no.gif

Napisano

> No, a w Lacetti szare plastiki rodem z Espero.

Weź idź do egzorcysty i niech wyrzuci złego ducha Daewoo z Ciebie wink.gif

Plastiki, jak plastiki, nie sa takie tragiczne. Tapicerka całkiem przyzwita, welurowa. Wóz nie skrzypi w środku. Jest dużo miejsca na fotelach i kanapie z tyłu. Zawiecha w sam na nasze drogi. Kanapowóz nadaje się do wygodnego turlania się.

Napisano

> TZ?

jego opinia sie nie przejmuj, zaraz Ci powie ze strasznie gnija i ze endoskopem to sprawdzal

Napisano

To Deawoo. Kiepska trakcja, kiepskie hamulce, zmulony silnik i duże zużycie paliwa.

Napisano

> To Deawoo. Kiepska trakcja, kiepskie hamulce, zmulony silnik i duże zużycie paliwa.

z drugiej strony jedne z najtanszych na rynku, stos trwale auta które nie zniscza przecietnego kowalskiego, ot zwykłe wozidło ani fajne ani złe

Napisano

> Jako byly posiadacz Nubiry I i Lacetti: Nubirę stanowczo polecam, Lacetti odradzam i to równie

> stanowczo.

Chyba jesteś jedynym niezadowolonym posiadaczem Lacetti na AK grinser006.gif Skrajne opinie należy odrzucić

Napisano

wg mnie trudno znaleźć dobrego w dobrej cenie... wiele osób traktuje ten samochó jako woła roboczego - przynajmnie jw ph1 tak było i napewn ow wersji kombii...

co do nowszej generacji nubiry to poza typowo koreańśkim wygladzie samochodu i w maire przecietnym wyposażeniu to to auto tylko CENĄ zachęca... teraz kupisz i już raczej za bezcen sprzedasz za lat kilka...

ja bym nie brał... wolałbym przekręconego volksgagena b5 w lipnej benzynie... swiety.gif

Napisano

> z drugiej strony jedne z najtanszych na rynku, stos trwale auta które nie zniscza przecietnego

> kowalskiego, ot zwykłe wozidło ani fajne ani złe

też prawda ok.gif

Napisano

> To Deawoo. Kiepska trakcja, kiepskie hamulce, zmulony silnik i duże zużycie paliwa.

Trakcja w sam raz na polskie, wyboiste drogi, przyzwoite hamulce jeśli mówimy o Nubirze III, i fakt spore zużycie paliwa, gdy kręcimy wysoko silnik by dynamicznie jechać.

Napisano

> ja bym nie brał... wolałbym przekręconego volksgagena b5 w lipnej benzynie...

I może jeszcze sklejonego z dwóch... 270751858-jezyk.gif Przekręconym VW miałem okazję jeździć. Jak dla mnie - lepsza Nubira. Przynajmniej oryginał i części tanie.

Napisano

mozesz rozwinac ?

szkoda ze nie mam filmiku, moj zmulony lanos 1.6 i golf III 2.0 - szly rowno crazy.gif

Napisano

> mozesz rozwinac ?

> szkoda ze nie mam filmiku, moj zmulony lanos 1.6 i golf III 2.0 - szly rowno

ale nie golf 3 2.0 16V grinser006.gif zresztą co to zmienia golf pewnie miał przejechane z 600-800tyś km więc nie mógł iść jak nówka grinser006.gif

Napisano

> Na 11 stronie masz cały wątek o lacetti bo nubira trzciej generacji to chevrolet lacetti

No więc ja założyłem ten wątek i z moich po nim przemyśleń wynika, że Nubiry III to bym nie kupił, ale nad zadbaną Nubirą II to bym się zastanowił. Świetne auto do turlania z LPG biorąc pod uwagę cenę zakupu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.