Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hyundai i40

Featured Replies

Napisano

Motor podał ceny nowego Hundaia i40 kombi (sedana na razie brak) i nie są one niskie:

benzyna:

1,6 GDI (wtrysk bezpośredni)/ 135 KM - 84.900 zł

2,0 GDI / 177 KM/ 90.500 zł

diesel

1,7 CRDI/ 115 KM/ 90.900 zł

1,7 CRDI/ 136 KM/ 94.900 zl

Info o wyposażeniu brak. Ale ceny trochę wysokie. Ciekawe ile policzy Kia za Optime?

Napisano

> Motor podał ceny nowego Hundaia i40 kombi (sedana na razie brak) i nie są one niskie:

> benzyna:

> 1,6 GDI (wtrysk bezpośredni)/ 135 KM - 84.900 zł

> 2,0 GDI / 177 KM/ 90.500 zł

> diesel

> 1,7 CRDI/ 115 KM/ 90.900 zł

> 1,7 CRDI/ 136 KM/ 94.900 zl

> Info o wyposażeniu brak. Ale ceny trochę wysokie. Ciekawe ile policzy Kia za Optime?

Uuuu....wydawało mi się że trochę taniej będzie. Auto wygląda przyzwoicie, ale ceny za wysokie. To jednak dalej jakby budżetowa marka.

Napisano

Za tyle masz pastucha. Hyundai zrobi podobna wtope jak suzuki z kizashi.

Napisano

> Uuuu....wydawało mi się że trochę taniej będzie. Auto wygląda przyzwoicie, ale ceny za wysokie. To

> jednak dalej jakby budżetowa marka.

coz, hyundai to taka ekskluzywna kia, zapewne odpowiednik bedzie kosztować 10k mniej

Napisano

> Motor podał ceny nowego Hundaia i40 kombi

Szczegółowy cennik już jest dostępny od przynajmniej tygodnia.

Brak sensownie mocnego diesla, typu 2.0TDI 170 / 2.0 CDTi 160 / 2.0 dCi 175 i ceny na poziomie uznanej, europejskiej konkurencji. Benzyny też nie bardzo pasujące do "charakteru limuzyny", z przeciętnymi osiągami.

Słabo to widzę. O ile w innych segmentach H. wyrobił sobie jakąśtam renomę, to w klasie średnie nigdy nie błyszczał, delikatnie mówiąc. Bez wyjątkowo dobrej oferty flotowej i generalnie obniżek cennika, sukcesów nie wróżę. Ale kto wie...

Napisano

> Uuuu....wydawało mi się że trochę taniej będzie. Auto wygląda przyzwoicie, ale ceny za wysokie. To

> jednak dalej jakby budżetowa marka.

To co ile miał kosztować?

Ceny sprzedaży będą trochę niższe na pewno, ale i tak jest przyzwoicie, bo to kawał auta jest ok.gif

Taaak, szczególnie że Passat w bida wersji z 2.0 TDI 140KM to jakieś 115.000zł.

Różnica 20.000zł to raczej nie jest mało.

Napisano

> Za tyle masz pastucha. Hyundai zrobi podobna wtope jak suzuki z kizashi.

Kizashi zabiła pojemność 2.4 i podatki no.gif

Dziwię, że w ogóle zdecydowali się wejść z taką ceną na rynek.

Napisano

> To co ile miał kosztować?

> Ceny sprzedaży będą trochę niższe na pewno, ale i tak jest przyzwoicie, bo to kawał auta jest

> Taaak, szczególnie że Passat w bida wersji z 2.0 TDI 140KM to jakieś 115.000zł.

> Różnica 20.000zł to raczej nie jest mało.

bida w benzynie jest napewno tańsza i do tego zawsze mozna wyrwac jakis rabat.

avensis z 2.0 benzyna w sredniej wersji mozna wyrwac za 95.000 katalogowo a i pewnie da rade tez ponegocjowac

Napisano

> Za tyle masz pastucha. Hyundai zrobi podobna wtope jak suzuki z kizashi.

nie zrobi

najwieksza wtopa S jest to ze w kizaschi jest tylko jeden silnik 2.4 zreszta

Napisano

> bida w benzynie jest napewno tańsza i do tego zawsze mozna wyrwac jakis rabat.

> avensis z 2.0 benzyna w sredniej wersji mozna wyrwac za 95.000 katalogowo a i pewnie da rade tez

> ponegocjowac

no a bida i40 w benzynie jest wywoławczo 10 tys tansza, pewnie lepiej wyposazona i pewnie wynegocjujesz wiecej niz u toyoty.

cena odpowiednia do segmentu i marki. powalczy na pewno...

Napisano

> Szczegółowy cennik już jest dostępny od przynajmniej tygodnia.

> Brak sensownie mocnego diesla, typu 2.0TDI 170 / 2.0 CDTi 160 / 2.0 dCi 175 i ceny na poziomie

> uznanej, europejskiej konkurencji.

diesla faktycznie brak, ale tylko kwestia czasu az dojdzie ten 180 konny.

a ceny sporo poniżej "tego" poziomu. blizej im segmentu C u konkurencji, niz D.

> Benzyny też nie bardzo pasujące do "charakteru limuzyny", z

> przeciętnymi osiągami.

bo to wlasnie hyundai. czego oczekujesz? 3litrowego TD?

> Słabo to widzę. O ile w innych segmentach H. wyrobił sobie jakąśtam renomę, to w klasie średnie

> nigdy nie błyszczał, delikatnie mówiąc.

kiedyś nigdzie nie błyszczał. musi byc ten pierwszy raz... zobacz jak Kia się wyrobiła. i jak sprzedają sie ich SUVy.

> Bez wyjątkowo dobrej oferty flotowej i generalnie

> obniżek cennika, sukcesów nie wróżę. Ale kto wie...

zobaczysz za rok ile tego na ulicach bedzie smile.gif

Napisano

> a ceny sporo poniżej "tego" poziomu. blizej im segmentu C u konkurencji, niz D.

Chyba niekoniecznie. Vide Laguna. Od Insignii, przy zakupie, której można liczyć na bardzo dobre rabaty też nie wydaje się tańszy.

> bo to wlasnie hyundai. czego oczekujesz? 3litrowego TD?

Oczekuję tego, że ~180 konna (najmocniejsza w gamie) benzyna z A/T nie będzie przyspieszała w niemal 11 s do 100. Laguna 2.0T 170 A/T robi to 1,5s szybciej. Uwaga, Passek 1.4 TSI 122KM DSG robi to szybciej. Najwyraźniej cały napęd, tj. silnik, skrzynia, przeniesienie napędu to jakieś średniowiecze, mimo że (poetyka Sibuia) "GDI, paaaanie".

> kiedyś nigdzie nie błyszczał. musi byc ten pierwszy raz... zobacz jak Kia się wyrobiła.

Kia się wyrobiła sprzedażowo, bo jest tania. Cee'd kosztuje tyle co nic vs Astra J , Golf VI czy FF3. Ale w statystykach sprzedaży za 2010 w EU Kia/Hyundai są w ciemnej... jaskini. W PL im dobrze idzie.

> zobaczysz za rok ile tego na ulicach bedzie

Być może. Zobaczymy.

Napisano

Za drogo, za drogo i jeszcze raz za drogo.

i40 pomimo że sam chętnie bym takiego jako następce swojego i30 zanabył jest ... wciąż jeszcze "tylko" Hyundaiem. Strzał z i40 w takich cenach to nic innego jak falstart. I co z tego że wyposażenie bogate, jak silniki nie specjalnie z tego segmentu? Auto bardzo ładne imho, zapewne dla przeciętnego odbiorcy te 1.7 crdi wystarczą (w mocniejszej wersji), ale nie w tej cenie!

I w zasadzie życzę im, żeby strzelili sobie tymi cenami w kolano i byli zmuszeni do ich zmiany, wtedy jako w następce swojego auta będę mógł celować właśnie w i40 grinser006.gif

Napisano

podstawowe wyposażenie bardzo ubogie .. od razu trzeba doliczyć do tego +5.000 do "podstawowego" wyposazenia COMFORT i +2.000 za lakier (chyba że chcemy biały)

sensowna wydaje się dopiero wersja COMFORT PLUS, a to dodaje +15.000 do ceny bazowej

... jak by nie było, niezależenie od silnika daje to cenę powyżej 100.000 za sensowną konfigurację ... za drogo

[LINK DO CENNIKA + WYPOSAŻENIE]

Napisano

> nie zrobi

> najwieksza wtopa S jest to ze w kizaschi jest tylko jeden silnik 2.4 zreszta

Ja bym powiedział, że jedyne co mnie tam boli to fakt, że nie na wersji 4x4 bez automatu.

Napisano

> podstawowe wyposażenie bardzo ubogie .. od razu trzeba doliczyć do tego +5.000 do "podstawowego"

> wyposazenia COMFORT i +2.000 za lakier (chyba że chcemy biały)

> sensowna wydaje się dopiero wersja COMFORT PLUS, a to dodaje +15.000 do ceny bazowej

> ... jak by nie było, niezależenie od silnika daje to cenę powyżej 100.000 za sensowną konfigurację

> ... za drogo

> [LINK DO CENNIKA + WYPOSAŻENIE]

ja powiedziałbym że już comfort ma wyposażenie całkiem całkiem

ciekaw jestem jak z prowadzeniem

mam poprzedni model, czyli sonate 2,0

jest zbyt miękka

w środku jest taka "nijaka"

widziałem już odpowiednika i40 na rynku rosyjskim (sonata)

jest duuuużo lepiej

trzeba będzie się przejechać

Napisano

> To co ile miał kosztować?

> Ceny sprzedaży będą trochę niższe na pewno, ale i tak jest przyzwoicie, bo to kawał auta jest

> Taaak, szczególnie że Passat w bida wersji z 2.0 TDI 140KM to jakieś 115.000zł.

> Różnica 20.000zł to raczej nie jest mało.

Druga strona medalu. Laguna kombi w podstawowej wersji z benzynowym silnikiem wg konfiguratora na stronie www kosztuje niecale 68 tys.

Napisano

> Druga strona medalu. Laguna kombi w podstawowej wersji z benzynowym silnikiem wg konfiguratora na

> stronie www kosztuje niecale 68 tys.

Laguna do aktualnie ewenement cenowy w tej klasie ok.gif

Napisano

> Laguna do aktualnie ewenement cenowy w tej klasie

Jak sie dobrze potargujesz to i mondona po taniosci wyrwiesz waytogo.gif

Napisano

> podstawowe wyposażenie bardzo ubogie .. od razu trzeba doliczyć do tego +5.000 do "podstawowego"

> wyposazenia COMFORT i +2.000 za lakier (chyba że chcemy biały)

> sensowna wydaje się dopiero wersja COMFORT PLUS, a to dodaje +15.000 do ceny bazowej

> ... jak by nie było, niezależenie od silnika daje to cenę powyżej 100.000 za sensowną konfigurację

> ... za drogo

> [LINK DO CENNIKA + WYPOSAŻENIE]

Ale czego Ci tu brakuje w podsawie ma sporo.

Napisano

> I w zasadzie życzę im, żeby strzelili sobie tymi cenami w kolano i byli zmuszeni do ich zmiany,

> wtedy jako w następce swojego auta będę mógł celować właśnie w i40

Teraz jest nowa prawda czasu i ekranu grinser006.gif Hyundai ma nowa strategie bedzie autem bardziej luksusowym od kia. I pewnie ceny beda wysrubowane a pozniej rabaty jak na i39 - 10k a to juz IMO dobra propozycja. Beda niedlugo turbo benzin zlosnik.gif Wtedy bedzie konkurencja bo narazie silnikami to nie zawojuja rynku.

Napisano

> Chyba niekoniecznie. Vide Laguna. Od Insignii, przy zakupie, której można liczyć na bardzo dobre

> rabaty też nie wydaje się tańszy.

laguna jest tak samo prestizowej marki jak hultaj smile.gif insignia taniej niz i40? nie wierze...

poza tym rabaty hultaj też daje.

> Oczekuję tego, że ~180 konna (najmocniejsza w gamie) benzyna z A/T nie będzie przyspieszała w

> niemal 11 s do 100. Laguna 2.0T 170 A/T robi to 1,5s szybciej. Uwaga, Passek 1.4 TSI 122KM DSG

> robi to szybciej. Najwyraźniej cały napęd, tj. silnik, skrzynia, przeniesienie napędu to

> jakieś średniowiecze, mimo że (poetyka Sibuia) "GDI, paaaanie".

to jest zwykly AT, niestety nie DSG. a laguna to Turbo!

> Kia się wyrobiła sprzedażowo, bo jest tania. Cee'd kosztuje tyle co nic vs Astra J , Golf VI czy

> FF3. Ale w statystykach sprzedaży za 2010 w EU Kia/Hyundai są w ciemnej... jaskini. W PL im

> dobrze idzie.

kia kosztuje "segmentowo" podobnie do hultaja. minimalnie mniej

> Być może. Zobaczymy.

rynek pokaże smile.gif

Napisano

> Ale czego Ci tu brakuje w podsawie ma sporo.

W podstawie klima manualna crazy.gif

Ksenony dopiero w Comfort+ (i to jest IMHO ciekawa wersja).

W każdym razie porównując na przykład z accordem to jest i40 jest tańsze o jakieś 10000 przy porównywalnym wyposażeniu. Teraz pytanie - dużo to czy mało.

Napisano

> laguna jest tak samo prestizowej marki jak hultaj

No właśnie. A jest tańsza.

> to jest zwykly AT, niestety nie DSG. a laguna to Turbo!

No i co w związku z tym, że turbo? To chyba dobrze, że nie wolnossak bez osiągów... W Lagunie też jest zwykły "hydraulik", a mimo wszystko nie sprawia, że Laga jest aż tak wolna jak i40 2.0 A/T.

Napisano

> No właśnie. A jest tańsza.

laguna obecnie ma mega rabaty (15 tys przy aucie za 80 to jest bardzo duzo). bez rabatu - ceny sa porownywalne.

przyjdzie poczekac troche na rabaty u H.

> No i co w związku z tym, że turbo? To chyba dobrze, że nie wolnossak bez osiągów...

nie nazwałbym tego "bez osiągów".

>W Lagunie też

> jest zwykły "hydraulik", a mimo wszystko nie sprawia, że Laga jest aż tak wolna jak i40 2.0

> A/T.

1. okreslanie ze cos jest "wolne" na podstawie czasu do setki z papieru to slaby wyznacznik. przyspieszenie ze startu zatrzymanego to nie jedyny aspekt.

2. osiągi w bida wersji tatusiowozu budzetowego segmentu D tez raczej nie sa głównym krytrerium.

ale poczekajmy na testy hyundaia. ciekawy jestem jak wypadnie vs renault i inne marki (moge sie zalozyc ze pobije renault w wielu elementach).

Napisano

w podstawie ma sporo ... jak na klase kompakt, ale w tym segmencie i przy tych pieniądzach wymaga się więcej ... moim zdaniem podstawą powinna być wersja COMFORT

brakuje mi tego co jest dodaje w wersji C+ .. czyli głównie automatycznej klimy, ksenonów, atermicznych szyb (myślałem że to już podstawa), el. składanych lusterek, fajny jest też LCD wewnątrz, bo nie wiadomo jak deska wygląda nawet bez niego.

Napisano

> laguna obecnie ma mega rabaty (15 tys przy aucie za 80 to jest bardzo duzo). bez rabatu - ceny sa

> porownywalne.

Ale to jest rabat importera (w cennikach podobny widnieje już pewnie ze 2 lata), a nie negocjowany u dilera. Wiec czemu mielibyśmy porównywać ceny bez niego?

A zresztą... patrzę sobie na Mazdę 6 kombi 2.0i M/T Exclusive Plus. Wyposażenie dość podobne do i40 2.0 Style, osiągi też. I Mazda jest o 10k tańsza.

> nie nazwałbym tego "bez osiągów".

Jak na topowy benzyniak z A/T? OK, skoro tak uważasz...

Napisano

> Ale to jest rabat importera (w cennikach podobny widnieje już pewnie ze 2 lata), a nie negocjowany

> u dilera. Wiec czemu mielibyśmy porównywać ceny bez niego?

nie widnieje. a jesli juz to byl kilkakrotnie mniejszy. i co ma do tego ze to importera rabat? to nie jest cena katalogowa. to cena w promocji.

nie porownujmy cen promocyjnych z katalogowymi (chyba ze chcesz na sile cos udowodnic). zawsze nowy model wypadnie wtedy gorzej, bo nowe modele na poczatku nie maja zadnych promocji.

> A zresztą... patrzę sobie na Mazdę 6 kombi 2.0i M/T Exclusive Plus. Wyposażenie dość podobne do i40

> 2.0 Style, osiągi też. I Mazda jest o 10k tańsza.

no tez patrze i widze ze bida mazda (ze slabszym silnikeim) jest 5 tysi drozsza niz bida H. a diesel to juz 20 tys.

> Jak na topowy benzyniak z A/T? OK, skoro tak uważasz...

topowy? 177 KM w aucie tych rozmiarow to zadne wielke halo. to normalne ze model wchodzi "od dołu na rynek". trzeba poczekac na lepsze wersje.

Napisano

> (moge sie

> zalozyc ze pobije renault w wielu elementach).

Ktorych ?

Ja stawiam na :

- gwarancja

- nowosc na rynku

- ciekawa stylistyka

- silnik z bezposr. wtryskiem

IMHO jak dla mnie to raczej minus ale to tylko takie moje gdybanie wink.gif

Napisano

> W podstawie klima manualna

> Ksenony dopiero w Comfort+ (i to jest IMHO ciekawa wersja).

> W każdym razie porównując na przykład z accordem to jest i40 jest tańsze o jakieś 10000 przy

> porównywalnym wyposażeniu. Teraz pytanie - dużo to czy mało.

Ale w porownaniu do Forda, czy Opla jest taniej. A bez ksenonow mozna zyc zlosnik.gif

Napisano

> w podstawie ma sporo ... jak na klase kompakt, ale w tym segmencie i przy tych pieniądzach wymaga

> się więcej ... moim zdaniem podstawą powinna być wersja COMFORT

> brakuje mi tego co jest dodaje w wersji C+ .. czyli głównie automatycznej klimy, ksenonów,

> atermicznych szyb (myślałem że to już podstawa), el. składanych lusterek, fajny jest też LCD

> wewnątrz, bo nie wiadomo jak deska wygląda nawet bez niego.

Za luksusy sie placi. IMO hyundai troche sie spoznil z turbo benzynami bo szalu ich silniki nie robia. ten 2.0 pali lekko 12 w miescie a trzeba dziada krecic zeby jechal.

Napisano

> Ale w porownaniu do Forda, czy Opla jest taniej.

Trochę taniej (cennikowo). Jeszcze zalezy jaka polityka rabatów. Bo ford i opel dają.

> A bez ksenonow mozna zyc

Można, ale dla mnie teraz przy samochodzie w trasy to kryterium podstawowe. Muszą być.

I z bajerów to dopłaciłbym z dach otwierany (ale to moja słabość)

Napisano

> Ktorych ?

> Ja stawiam na :

> - gwarancja

ok.gif

> - nowosc na rynku

> - ciekawa stylistyka

to żadne argumenty - nowosc na rynku to nie cecha H smile.gif stylistyka kwestia gustu - laguna po liftingu nie szpeci.

> - silnik z bezposr. wtryskiem

> IMHO jak dla mnie to raczej minus ale to tylko takie moje gdybanie

tutaj zgoda: nie wiem czy to jakas tam konkretna zaleta. narazie nic specjalnego te silniki nie dają uzytkownikowi.

znaczy sie zwyklemu uzytkownikowi, bo uzytkownik z AK to doskonale wie i wierzy ze palą sporo mniej niz porownywalne diesle wink.gif

ja bym (ponad powyzsze) zaryzykowal ze:

- we wlasciwosciach jezdnych (zwlaszcza nierownosci poprzeczne są slabo obslugiwane przez renault)

- ukladzie kierowniczym

- wyciszeniu wnętrza

- funkcjonalnosci wnetrza

- głupich niedoróbkach (np wrzeszcząca nawigacja, bez zadnego "fade in/out" głośnosci, dzialaniu klimy, automatycznych wycieraczek, bedzie mial np 3 migniecia po dotknieciu kierunku, bluetooth ktory sie nie zacina) - tego typu duperele

aha i bym zapomniał:

jakości serwisu wink.gif

Napisano

> ja bym (ponad powyzsze) zaryzykowal ze:

> - we wlasciwosciach jezdnych (zwlaszcza nierownosci poprzeczne są slabo obslugiwane przez renault)

Hyundai ,tez szalu nie robia - nie wiem jak i40.

> - ukladzie kierowniczym

> - wyciszeniu wnętrza

Tu bym sie szalu nie spodziewal...

> - funkcjonalnosci wnetrza

IMHO akurat renault ma to waytogo.gif

> - głupich niedoróbkach (np wrzeszcząca nawigacja, bez zadnego "fade in/out" głośnosci, dzialaniu

> klimy, automatycznych wycieraczek, bedzie mial np 3 migniecia po dotknieciu kierunku,

> bluetooth ktory sie nie zacina)

Wycieraczki ma , jezeli blututu bedzie takie jak kile to waytogo.gif , nawka imho plusem renault sa mapy TT , 3 migniecia tez juz chyba sa w renowce ?

> aha i bym zapomniał:

> jakości serwisu

O to , to w renault to nadal dno no.gif

Napisano

> Hyundai ,tez szalu nie robia - nie wiem jak i40.

> Tu bym sie szalu nie spodziewal...

obaczym smile.gif

> IMHO akurat renault ma to

> Wycieraczki ma , jezeli blututu bedzie takie jak kile to , nawka imho plusem renault sa mapy TT

,

ja wiem ze ma wycieraczki, ale pytanie czy będą tak beznadziejnie głupieć jak w renault smile.gif

> 3 migniecia tez juz chyba sa w renowce ?

ni ma w 2 letniej megane.

> O to , to w renault to nadal dno

obaczym jak bedzie

Napisano

> aha i bym zapomniał:

> jakości serwisu

Pytanie jak jest w H.

Niestety wiele opinii które słyszałem, nie było zbyt pozytywnych. I podobno serwis bardzo nie równy (wiele na poziomie polmozbytów a część OK.)

Napisano

Podświetlana popielniczka w wersji od 100tys zł zlosnik.gif

Reling jakiś do bagażu w wersji od 130tys zł zlosnik.gif

Napisano

> obaczym

Ano wink.gif

> ,

> ja wiem ze ma wycieraczki, ale pytanie czy będą tak beznadziejnie głupieć jak w renault

Mrarek mowi,ze to kwestia zelu w czujniku.

> ni ma w 2 letniej megane.

To juz III czy II FL?

Napisano

> Ano

> Mrarek mowi,ze to kwestia zelu w czujniku.

cholera wie czego. nie dziala tak jak np w focusie - a powinno w nowym aucie smile.gif

> To juz III czy II FL?

III.

Napisano

> Za luksusy sie placi. IMO hyundai troche sie spoznil z turbo benzynami bo szalu ich silniki nie

> robia. ten 2.0 pali lekko 12 w miescie a trzeba dziada krecic zeby jechal.

a to są silniki z turbo?

Napisano

> cholera wie czego. nie dziala tak jak np w focusie - a powinno w >nowym aucie

Myslalem ,ze cos poprawili od 2004.

> III.

Jak z awaryjnoscia?

Napisano

> Myslalem ,ze cos poprawili od 2004.

no wlasnie nie. tak samo klima - przegrzewa nogi. i w zaleznosci czy wlaczysz czy wylaczysz sprezarke to musisz inaczej ustawiac. poza tym lewa strona grzeje inaczej niz prawa (a to dwustrefowe jest)...

> Jak z awaryjnoscia?

bez zarzutów. 38 tys zrobione. wymienili mi tyko 2mase na gwarancji (ok 10tys km), bo byla lewa jakas.

Napisano

> no wlasnie nie. tak samo klima - przegrzewa nogi. i w zaleznosci czy wlaczysz czy wylaczysz

> sprezarke to musisz inaczej ustawiac. poza tym lewa strona grzeje inaczej niz prawa (a to

> dwustrefowe jest)...

> bez zarzutów. 38 tys zrobione. wymienili mi tyko 2mase na gwarancji (ok 10tys km), bo byla lewa

> jakas.

Ech... Czyli nic nowego. Ile przebiegu?

Napisano

> a to są silniki z turbo?

Sa ale na innych rynkach. U nas bedzie chyba jeden 1.6T okolo 150KM. Nie iwem czy beda montowac ten 2.0 z Mitsu hmm.gif

Napisano

> Sa ale na innych rynkach. U nas bedzie chyba jeden 1.6T okolo 150KM. Nie iwem czy beda montowac ten

> 2.0 z Mitsu

ale w cenniku go na razie nie ma.

Napisano

> ale w cenniku go na razie nie ma.

Dlatego mowie, ze sie spoznili. A przy tych cenach nawet jak bedzie to bedzie za drogi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.