Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nowe kółka do Zagłady

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> Będziesz jakoś ją zabezpieczał?

mam fajną osłonę ale nie wiem czy się ją uda założyć hmm.gif

Napisano

> mam fajną osłonę ale nie wiem czy się ją uda założyć

Nosz kurde, nie wiem co jest takiego w tej fotce, ale co chwila wchodzę w ten temat i podziwiam ok.gif

Napisano
  • Autor

> Nosz kurde, nie wiem co jest takiego w tej fotce, ale co chwila wchodzę w ten temat i podziwiam

też nie wiem, niezły bajzel zlosnik.gif

Napisano

> Nosz kurde, nie wiem co jest takiego w tej fotce, ale co chwila wchodzę w ten temat i podziwiam

Trzeba przyznać, że fajnie wyszła, do tego ten oczojebny pomarańczowy kolor grinser006.gifok.gif

Napisano

> nisko miska będzie

A może da się dorobić niższą miskę? hmm.gif Nie znam się i tak tylko głośno myślę. niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> A może da się dorobić niższą miskę? Nie znam się i tak tylko głośno myślę.

cieżko - miska musi mieć określoną objętość - w dodatku ona celowo tak wystaje i jest żebrowana bo ten silnik nie ma seryjnie chłodnicy oleju. Jedyna opcja to tzw sucha miska i jeśli będzie bardzo źle to tak się skończy tylko że to są niestety koszty znaczne...

Napisano

Jak koszty suchej miski znaczne warto pomyśleć nad zrobieniem jakiejś solidnej płyty, wtedy nie tylko o miskę nie trzeba się martwić wink.gif

Napisano

> cieżko - miska musi mieć określoną objętość - w dodatku ona celowo tak wystaje i jest żebrowana bo

> ten silnik nie ma seryjnie chłodnicy oleju. Jedyna opcja to tzw sucha miska i jeśli będzie

> bardzo źle to tak się skończy tylko że to są niestety koszty znaczne...

A ile jest teraz cm od miski do gleby?

Napisano
  • Autor

> A ile jest teraz cm od miski do gleby?

15cm, nie jest wcale tak źle jak wygląda - te koła to balony a auto ma betonowy zawias (Niva + Bilstein B46) zlosnik.gif

Napisano

> 15cm, nie jest wcale tak źle jak wygląda - te koła to balony a auto ma betonowy zawias (Niva +

> Bilstein B46)

Osłona zmniejszy to pewnie do +-13cm, ale powinno być ok

Napisano

> cieżko - miska musi mieć określoną objętość - w dodatku ona celowo tak wystaje i jest żebrowana bo

> ten silnik nie ma seryjnie chłodnicy oleju. Jedyna opcja to tzw sucha miska i jeśli będzie

> bardzo źle to tak się skończy tylko że to są niestety koszty znaczne...

Chłodnica oleju to nie jest duży koszt. A jeśli auto będzie upalane to tym bardziej warto.

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

update:

- silnik został pozbawiony osprzętu oraz poskładany na nowych uszczelkach. To jak posr*** ten silnik ma dolot i jak sie go składa pominę...

- gdzie się dało usunąłem emblematy BMW (zeszlifowałem nawet odlew na dolocie) zlosnik.gif

- wiązka silnika BMW została podpięta i silnik jest gotowy do odpalenia ale są dwa ALE:

1) czekam na akumulator z USA zlosnik.gif (serio serio, zwykły nie wejdzie)

2) mam problem z wiązką łady, bo typ co robił łapy gdzieniegdzie ją pociął... a że nie do końca wszędzie jest oryginalna to kolory kabli się nie zgadzają.... czekają mnie długie godziny z miernikiem no.gif

m42_still.jpg

tak czy siak - już jest blisko zlosnik.gif

Napisano

> update:

> - silnik został pozbawiony osprzętu oraz poskładany na nowych uszczelkach. To jak posr*** ten

> silnik ma dolot i jak sie go składa pominę...

> - gdzie się dało usunąłem emblematy BMW (zeszlifowałem nawet odlew na dolocie)

> - wiązka silnika BMW została podpięta i silnik jest gotowy do odpalenia ale są dwa ALE:

> 1) czekam na akumulator z USA (serio serio, zwykły nie wejdzie)

> 2) mam problem z wiązką łady, bo typ co robił łapy gdzieniegdzie ją pociął... a że nie do końca

> wszędzie jest oryginalna to kolory kabli się nie zgadzają.... czekają mnie długie godziny z

> miernikiem

> tak czy siak - już jest blisko

more picture please zlosnik.gif

Napisano

Dziura w zderzaku do odpalania z wajchy jest, ale już się ta wajcha do niczego nie przyda, no chyba że ewentualnie komuś upierdliwemu na skrzyżowaniu przyłożyć zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Dziura w zderzaku do odpalania z wajchy jest, ale już się ta wajcha do niczego nie przyda, no chyba

> że ewentualnie komuś upierdliwemu na skrzyżowaniu przyłożyć

dziury niestety normalnie nie widać bo jest pod rejestracją 270751858-jezyk.gif

• 11 miesięcy później...
Napisano
  • Autor

> czarne ATSy mi sie znudziły, są do sprzedania tak btw. (prv)

> będą ?

nie bardzo było jak i gdzie cisnąć ale słychać jak chodzi zlosnik.gif

Napisano

> nie bardzo było jak i gdzie cisnąć ale słychać jak chodzi

A co to za taki "zlot" z jedną Ładą? hehe.gif

Napisano
  • Autor

> A co to za taki "zlot" z jedną Ładą?

zlot MB 124 zlosnik.gif