Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Coraz mniej dróg w dobrym stanie.

Featured Replies

Napisano

Spadek dróg krajowych w dobrym stanie - analiza raportu GDDKiA.

beztytuukbc.png

Prognozy na rok 2011 nie są optymistyczne. Większość kasy idzie teraz na drogi A i S, z jednej strony to dobrze, z drugiej niestety źle, bo cierpią na tym DK. Oby stan dobry szybko zaczął rosnąć, bo finansowanie na obecnym poziomie pozwala jedynie na łatanie dziur, a o większych remontach można tak na prawdę zapomnieć. Oczywiście DK są w pewnych miejscach remontowane, ale nie jest to taka skala jak dawniej, gdzie remontowano po niemal 2 tys. km rocznie.

http://www.pkd.org.pl/pliki/lublin062011...STopczewski.pdf

Napisano

A będzie gorzej, bo część ruchu ciężkiego przeniesie się z A i S na DK po wprowadzeniu Viatoll.

Napisano

> A będzie gorzej, bo część ruchu ciężkiego przeniesie się z A i S na DK po wprowadzeniu Viatoll.

Następnie z powrotem wrócą na A i S, bo tak było w każdym kraju

w którym wprowadzono Viatoll... "Pożyjesz, przywykniesz, nie przywykniesz,

zdechniesz" jak mówi stare rosyjskie przysłowie smile.gif

Napisano

> A będzie gorzej, bo część ruchu ciężkiego przeniesie się z A i S na DK po wprowadzeniu Viatoll.

Już sie przeniosła da sie to zauważyć niestety...

Napisano

Patrząc na to co kierowcy wyrabiają na nowo oddanych długich odcinkach dróg w moich stronach, m. in. właśnie droga krajowa i wojewódzka, to śmiało mogę stwierdzić, że polskim "miszczom kierownicy" nie warto remontować dróg ani budować nowych. Po prostu jest bezpieczniej jak są dziury i nierówności.

Napisano
  • Autor

Odczuwacie pogorszenie stanu dróg, czy jednak widzicie poprawę?

Napisano

> Odczuwacie pogorszenie stanu dróg, czy jednak widzicie poprawę?

Ja odczuwam mega pogorszenie...

Do pracy przejeżdżam ponad 2 lata samochodem tą samą trasą jest to krajowa 16, około 30 km w jedną stronę, i tak jak około 10km wyremontowali tzn. położyli całkiem nowy asfalt itp. oczywiście postawili 2 fotoradary na tym odcinku, a dalsze 20 km to prawie po polu się jedzie, przykład, zebrali wierzchnią powłokę asfaltu, z racji wielu dziur, na odcinku około 100-200 m i na to wysypali kamyczki, z czego powstała wielka dziura, z pofalowaną powłoką która obija samochody, claps.gifdla panów którzy wpadli na tak genialny pomysł, a dalej asfalt tak się pofalował i wypiętrzył na środku że co jakiś czas jeżdżą i zbierają asfalt bo ludzie trą miskami :D I tak wygląda krajowa 16 facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Ja odczuwam mega pogorszenie...

a ja mega poprawę. Do poprzedniej pracy dojeżdżałem do autostrady, potem autostradą, a potem kawałek po mieście. Najpierw wyremontowali drogi dojazdowe do A - gładko ja stół. Potem był remont autostrady (obwodnica Krakowa) - po remoncie gładziutko, żadnych kolein itd. W sumie najgorszy ten kawałek po mieście, ale niedawno wyremontowali też najbardziej dziurawą ulicę. Więc dużo zmian na plus.

Niedawno zmieniłem pracę, 3 miesiące jeździłem drogą przez wieś, aż oddali nowy kawałek obwodnicy Krakowa, dzięki której z domu do pracy mam 10 min, cały czas równymi drogami bez jednej dziury.

Także trudno nie zauważyć poprawy

Napisano

> Odczuwacie pogorszenie stanu dróg, czy jednak widzicie poprawę?

Niestety w związku z budową A2 odczuwam pogorszenie. Ciężki sprzęt używany do budowy na paru odcinkach dróg lokalnych tak rozwalcował i podziurawił nawierzchnię że tragedia.

O korkach na trasie lepiej nawet nie wspominać jak ten cały sprzęt się przemieszcza.

I właśnie najbardziej zastanawia mnie czy naprawa dróg lokalnych jest uwzględniona przy budowie nowych odcinków, czy panowie zrobią swoje i się przeniosą dalej pozostawiając rozwalone drogi gminą ?

Napisano

> pozostawiając rozwalone drogi gminą ?

Komu? icon_eek.gif

Napisano
  • Autor

Czasami jest tak że przy budowie np. autostrady, zostaną zniszczone drogi po których poruszał się ciężki sprzęt, inwestor musi je na własny koszt naprawić, znam takie przypadki.

Napisano

> Czasami jest tak że przy budowie np. autostrady, zostaną zniszczone drogi po których poruszał się

> ciężki sprzęt, inwestor musi je na własny koszt naprawić, znam takie przypadki.

to chyba zależy co ma napisane w umowie hmm.gif

Napisano

> Czasami jest tak że przy budowie np. autostrady, zostaną zniszczone drogi po których poruszał się

> ciężki sprzęt, inwestor musi je na własny koszt naprawić, znam takie przypadki.

jezeli jest ksiazka drogi to tak, a wiele drog tejze nie ma i niestety po zapewnieniach wykonawca sie wypina.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.