Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Renault Megane II - do oceny...

Featured Replies

Napisano

> Co sądzicie o tym autku?

> Interesuje mnie silnik 2,0 16V.

> Problem w tym, że mało tych Meganek z tym silnikiem.

> http://otomoto.pl/renault-megane-xenon-skora-C19747416.html

Quote:

SAMOCHÓD PRZYJECHAŁ DO POLSKI NA WŁASNYCH KOŁACH A NIE NA LAWECIE CO ŚWIADCZY O JEGO DOSKONAŁEJ I PEWNEJ KONDYCJI

Ja bym bral bez ogladaniahehe.gif

Ogolnie oferta od jakiegos handlarza, wiec jak dla mnie to do skreslenia od razu.

Przebieg to chyba jakis zart grinser006.gif

Napisano

> Ogolnie oferta od jakiegos handlarza, wiec jak dla mnie to do skreslenia od razu.

Dlaczego? Pomijając opis, przebieg i to że samochód nie jest nowy, to jak tylko jeździ i nie trzeba mu robić kapitalki jest całkiem przyzwoitą propozycją za kilka wypłat. Jest przy tym wielce prawdopodobne, że nikt nie złożył go z kilku ćwiartek, bo to się w takim przypadku najzwyczajniej nie opłaca.

Napisano

> Dlaczego? Pomijając opis, przebieg i to że samochód nie jest nowy, to jak tylko jeździ i nie trzeba

> mu robić kapitalki jest całkiem przyzwoitą propozycją za kilka wypłat. Jest przy tym wielce

> prawdopodobne, że nikt nie złożył go z kilku ćwiartek, bo to się w takim przypadku

> najzwyczajniej nie opłaca.

Ja bym tam sprawdził po VIN-e co się da, obejrzał dokładnie czy nie składany z kilku, urwał ile się da z ceny, zrobił rozrząd z KZF i bym śmigał. A wersja ładna.

Tylko bym poprosił o pisemne zaświadczenie, że to te 2,0 16v pali 5,5 litra smile.gif

Napisano

> Tylko bym poprosił o pisemne zaświadczenie, że to te 2,0 16v pali 5,5 litra

Ja jestem świeżo po trasie znad morza. Lanos 1,6/16V bez gazu facepalm%5B1%5D.gif, średnio załadowany. Połowa trasy lajcik i luzik z zimnym łokciem 6,2l/100km. Druga połowa to grzanie 1X0 grinser006.gif na A4 (i po co to komu?) 7,5l/100km. I tak za niezaoszczędzone pieniądze kupiłem sobie w Lidlu czteropak plus Cin&Cin limonkowy, ale niesmak z tego grzania pozostał.

Napisano

Auto na 100% nie ma 95kkm a czemu popatrz jak wygląda uszczelka od drzwi kierowcy w okolicy słupka i porównaj sobie z druga stroną auta. Ja w aucie mam nalatane prawie 150kkm ale uszczelkę od strony kierowcy w porównaniu do tej to mam nówkę nie śmiganą. Ja podchodzę do ofert handlarzy z dużą nieufnością.

Napisano

hehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gif

I nie śmiałbym się, jakbym takiego Lanosa nie miał hehe.gifhehe.gif

A już nie śmiałbym się wcale, gdybym nie miał takich Lanosów 2 sztuki hehe.gifhehe.gif

7,5 przy deptaniu 1X0 hehe.gifhehe.gifhehe.gif

Człowieku, nowoczesne silniki diesla przy 1X0 na autostradach spalają 6-7,5 albo więcej.

Bądź łaskaw przestać żartować zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Tylko bym poprosił o pisemne zaświadczenie, że to te 2,0 16v pali 5,5 litra

Z tym 5,5 l trochę przesadził...

Ale powiem szczerze, spalanie w tym przypadku nie ma dla mnie większego znaczenia.. zlosnik.gif

Napisano

Na kołach przyjechał... i podrobionych tablicach rejestracyjnych.

Krawiec

Napisano

> Bądź łaskaw przestać żartować

Zaraz zejdę na dół to cyknę fotki paragonów z tankowania do pełna i zapisanym stanem licznika przy tankowaniu zlosnik.gif.

Policz sobie zlosnik.gifbiglaugh.gif

dsc01728jx.jpg

Długopisem masz stan licznika głównego i przejechane km na tym co zostało zatankowane.

Napisano

> Dlaczego? Pomijając opis, przebieg i to że samochód nie jest nowy, to jak tylko jeździ i nie trzeba

> mu robić kapitalki jest całkiem przyzwoitą propozycją za kilka wypłat. Jest przy tym wielce

> prawdopodobne, że nikt nie złożył go z kilku ćwiartek, bo to się w takim przypadku

> najzwyczajniej nie opłaca.

Bo z zasady nie interesuja mnie oferty od handlarzy...

Dla mnie wystarczajacy powod, zeby sobie glowy nie zawracacok.gif

Pomijam juz fakt, ze wiekszosc z nich ordynarne... (tutaj sobie wstaw co tam chcesz)hehe.gif

Napisano

A gdzie tutaj jest dowód na styl jazdy i prędkość? zlosnik.gif

Napisano

> A gdzie tutaj jest dowód na styl jazdy i prędkość?

Prawda jest taka że włączając "kapelusz mode" można osiągnąć przyzwoite wyniki w aucie na BP.

Przykład Punto II HGT (1.8 16V) spaliło mi nad morze 6,5 l.

Napisano

> Prawda jest taka że włączając "kapelusz mode" można osiągnąć przyzwoite wyniki w aucie na BP.

> Przykład Punto II HGT (1.8 16V) spaliło mi nad morze 6,5 l.

Zgadza się. W trybie "kapelusz mode" w długiej trasie Omega 2.2 spaliła mi 7,2 l / 100 km benzyny.

Po zatankowaniu do pełna komputer pokazywał 1040 km zasięgu na zbiorniku, gdzieś jeszcze mam zdjęcie. zlosnik.gif

Napisano

> http://otomoto.pl/renault-megane-xenon-skora-C19747416.html

Niemcy to nie idioci by sprzedawać za bezcen bezwypadkowe, garażowane z rocznym przebiegiem w okolicach 10.000km. Albo rozbitek, albo kręcony gruuubo, albo (na co stawiam) i jedno i drugie.

Napisano

> Człowieku, nowoczesne silniki diesla przy 1X0 na autostradach spalają 6-7,5 albo więcej.

> Bądź łaskaw przestać żartować

A staroczesne diesle, w dodatku całkiem duże i ciągnące 1800kg.

285160532-189143_175185889201038_1000012

post-8017-14352513468653_thumb.jpg

Napisano

Mi Clio spalilo 6.4 w drodze nad morze :D a dojechalem z wawy w 5h :D

Napisano

> Mi Clio spalilo 6.4 w drodze nad morze :D a dojechalem z wawy w 5h :D

i sie zaczelo... facepalm%5B1%5D.gif

a mi megana na trasie gdansk - torun (168 km) spaliła 28 litrow...

co wygralem?

Napisano

> Mi Clio spalilo 6.4 w drodze nad morze :D a dojechalem z wawy w 5h :D

To duzo. Mi Passat 1,9 TDI spalil 5l w trasie wrocław Jarosławiec. Czas dojazdu z obiadem dla młodego (20 minut) to 6h. Wiec wynik aż zaskakujący.

Napisano

> Prawda jest taka że włączając "kapelusz mode" można osiągnąć przyzwoite wyniki w aucie na BP.

> Przykład Punto II HGT (1.8 16V) spaliło mi nad morze 6,5 l.

Z tym się zgadzam. Nie zgadzam się z takimi wynikami przy prędkościach autostradowych (dozwolonych)

Napisano

> A staroczesne diesle, w dodatku całkiem duże i ciągnące 1800kg.

A jak ta Omega (Omega czyż nie?) spalała podczas jednostajnej jazdy 130 km/h?

Napisano

> A jak ta Omega (Omega czyż nie?) spalała podczas jednostajnej jazdy 130 km/h?

Vectra, przy 110-120km/h na tempomacie, po zjeździe z autostrady i dojechaniu pod domu (~1km ruchu miejskiego - stąd średnia prędkość spadła do 102 i wzrosło spalanie) wyszło tyle ile wyszło.

Przy 130km/h na prostej mogę sprawdzić dzisiaj, na oko jakieś 5.6-5.8 może.

Napisano

Do wszystkich tematem tego postu nie jest spalanie waszych aut crazy.gif

Co do tej meganki to

wyposażenie ok.gif

nie realny przebieg

na pewno nie jest bezwypadkowa(bez kolizyjna ) (spasowanie maski , uszczelki w drzwiach nie zamontowane fabryczne )

Pozdrawiam 20.GIF

Napisano

to nie tylko moje obserwacje, ale francuzom najczesciej dymi czarno z rury wink.gif z tego co widze np. w Belgii to latwego zycia te auta nie maja.. a co tam wybije 100k sie sprzda i kupi nastepne (w miedzyczasie nic nie dokladajac) grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.