Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ford Focus amerykanski automat

Featured Replies

Napisano

allegro

bac sie czy nie?

zniesie gaz?

jak z wytrzymaloscia skrzyni, sprawia klototy?

wszelkie opinie mile widziane zlosnik.gif

Napisano

Zapytaj na forum Focusa. Ludzie boją się jak ognia "amerykańskiego" Focusa. Chociaż znajomy ma ZX3 z gazem i... jeździ.

Napisano

> allegro

> bac sie czy nie?

> zniesie gaz?

> jak z wytrzymaloscia skrzyni, sprawia klototy?

> wszelkie opinie mile widziane

sprawdz na carfax czy nie byl przypadkiem salvage przed zapakowaniem do kontenera wink.gif

Napisano

To Focus z czasów kiedy Ford produkował jeżdżące złomy - ja bym sugerował omijać szerokim łukiem.

Napisano

Odpusc sobie caly przod sie rozni od Europy. Potem biede bedziesz mial. Auto bylo uderzone przodem troche mocniej z prawej strony. Poduszki nie wystrzelily.

Napisano

> odpusc sobie caly przod sie rozni od Europy. Potem biede bedziesz mial.

Moim zdaniem wygląda całkiem przyjemnie(jeśli chodzi o ogólny wygląd) Ma chyba inny zderzak przedni niż wersja europejska co?

Napisano

> odpusc sobie caly przod sie rozni od Europy. Potem biede bedziesz mial.

Tył też.

Kiedyś miałem pomysł kupić sobie takie coś, rozmawiałem w ASO, powiedzieli, że np. tylna klapa jest węższa/szersza/dłuższa/krótsza(nie pamiętam) niż w wersji europejskiej(kombinowałem jak by tu lampy z europejskiej wersji zapodać).

Pozdrawiam BAS

Napisano

Na prawdę nie da się znaleźć wersji europejskiej?

Napisano

> Na prawdę nie da się znaleźć wersji europejskiej?

Amerykańce są tańsze..

Napisano
  • Autor

szukam taniego automatu dzis wystartowalo oglosznie, na fordzie sie nie znam stad pytam zlosnik.gif

Napisano

W wersji europejskiej jak już znajdziesz to zwykle ze słabszym silnikiem np. 1.6.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Amerykańce są tańsze..

Tak, ale skądś się to bierze...

Napisano

> Tak, ale skądś się to bierze...

Trudna dostępność nowych części (bardzo dużo części nie pasuje od europejczyka).

Napisano

Z Europejskim focusem to auto nie ma tyle wspólnego na co mógłby wskazywać jego wygląd. w Europie focus to całkiem nieźle wykonany kompakt, a w stanach tyo takie auto dla biedoty było. Jakościowo mniej wiecej jest tak samo wink.gif

Tak więc na pewno będzie gorzej z częściami, a ten automat to żadna rewelka jest.

Napisano

Sprytnie zdjecia zrobione - tak zeby nie przestraszyc klienta ze cały tył zupełnie inaczej wygląda niż wersja europejska.

Napisano

> allegro

> bac sie czy nie?

> zniesie gaz?

> jak z wytrzymaloscia skrzyni, sprawia klototy?

> wszelkie opinie mile widziane

Poszukaj czegoś innego wg. mnie nie warto się w to ładować. Auto podobne do wersji europejskiej właściwie tylko z zarysu karoserii i nazwy...

Napisano

> To Focus z czasów kiedy Ford produkował jeżdżące złomy - ja bym sugerował omijać szerokim łukiem.

chyba nie piszesz o focusie?

Napisano

> chyba nie piszesz o focusie?

Amerykańskim? Czemu nie - To nie to samo co nasz Europejski...

Napisano

> Amerykańskim? Czemu nie - To nie to samo co nasz Europejski...

czyli Amerykanki to kupa a nasz to jest OK??

bo kupilem focusa europejczyka i sie teraz zastanawiam czy dobrze zrobilem smile.gif

Napisano

> Moim zdaniem wygląda całkiem przyjemnie(jeśli chodzi o ogólny wygląd) Ma chyba inny zderzak przedni

> niż wersja europejska co?

Powinien ale ten egzemplarz ma chyba zmieniony zderzak na europejski czyli mógł być walony przodem.

Amerykańskie zderzaki były większe i z obrysówkami

d149.jpg

Napisano

Auto bylo uderzone przodem

> troche mocniej z prawej strony. Poduszki nie wystrzelily.

Skąd wiesz yikes.gifyikes.gifPrzecież tam nawet nie ma zdjęć prawej strony. No i skąd wiadomo o tych poduchach?

Napisano

Sprawdzilem sobie VIN tego auta. W 2005 roku bylo kupione na aukcji. Mam tez fotki jak byl uderzony.

post-24769-1435251422216_thumb.jpeg

Napisano

> czyli Amerykanki to kupa a nasz to jest OK??

Tylko bez uogólnień tuk.gif Corolla w wersji usa jest raczej in plus do tej europejskiej.

Napisano

> Sprawdzilem sobie VIN tego auta. W 2005 roku bylo kupione na aukcji. Mam tez fotki jak byl

> uderzony.

a gdzie to sprawdzić? sprawdził bym swojego frown.gif

Napisano

> Tylko bez uogólnień Corolla w wersji usa jest raczej in plus do tej europejskiej.

mi chodzi o tego focusa usa vs europa corolla minie nie interesuje :S

Napisano

> Sprawdzilem sobie VIN tego auta. W 2005 roku bylo kupione na aukcji. Mam tez fotki jak byl

> uderzony.

A w ogłoszeniu tradycyjnie bezwypadkowy. facepalm%5B1%5D.gif Takich to powinni zamykać.

Napisano

> czyli Amerykanki to kupa a nasz to jest OK??

jeżeli chodzi o focusa to tak zlosnik.gif

Napisano

> A w ogłoszeniu tradycyjnie bezwypadkowy.

Taki synonim auta nie zespawanego z dwóch. zlosnik.gif

Napisano

> A w ogłoszeniu tradycyjnie bezwypadkowy. Takich to powinni zamykać.

Kogo powinni zamykac??? Tego co teraz to auto sprzedaje i napisal ze bezwypadkowy? A skad masz pewnosc ze on wie ze to auto mialo jakakolwiek stluczke? Wedlug stanu jego wiedzy auto jest bezwypadkowe, wiec tak napisal, dlaczego go chcesz zamykac? icon_eek.gif

Napisano

> Kogo powinni zamykac??? Tego co teraz to auto sprzedaje i napisal ze bezwypadkowy? A skad masz

> pewnosc ze on wie ze to auto mialo jakakolwiek stluczke? Wedlug stanu jego wiedzy auto jest

> bezwypadkowe, wiec tak napisal, dlaczego go chcesz zamykac?

Dobra, ok. Ale jak udowodnisz, że sprzedający nie wie o stłuczce/wypadku? Według tego co napisałeś, to każdy może powiedzieć, że nie wie/pamięta o stłuczce/wypadku samochodu, który użytkował, mimo, że doskonale wie jaka była przeszłość, ale wykorzysta to, że nic mu nie zrobią jak wprowadza w błąd i oszukuje kupującego.

Napisano

> A w ogłoszeniu tradycyjnie bezwypadkowy. Takich to powinni zamykać.

Ale jesli samochód został, walniety bardzo mocno w tył przez ciężarówkę. Powinien być do kasacji, ale ninikomu kompletnie nic się nie stało, to jeśli dobrze mi ise wydaje to według prawa jest to kolizja, nie wypadek. Więc będzie to samochód bezwypadkowy, ale nie bezkolizyjny angryfire.gif

Napisano

> Ale jesli samochód został, walniety bardzo mocno w tył przez ciężarówkę. Powinien być do kasacji,

> ale ninikomu kompletnie nic się nie stało, to jeśli dobrze mi ise wydaje to według prawa jest

> to kolizja, nie wypadek. Więc będzie to samochód bezwypadkowy, ale nie bezkolizyjny

To może użyć słowa "stłuczka" zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.