Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy wybierak jest rozbieralny?

Featured Replies

Napisano

Panowie pytam bo wczoraj wyciagnolem skrzynie z pewnego seja i od tylu jest zarzygana olejem, wyglada na to ze cieknie gdzies z wybieraka. W miejscu gdzie mocuje sie linke (tam gdzie ciezarek) na tym ramieniu co wychodzi i chowa sie w wybierak powinna byc guma, niestety jej nie ma sick.gif Jestm w tym miejscu jakis uszczelniacz? Da sie to wymienic?

Napisano

> Panowie pytam bo wczoraj wyciagnolem skrzynie z pewnego seja i od tylu jest zarzygana olejem,

> wyglada na to ze cieknie gdzies z wybieraka. W miejscu gdzie mocuje sie linke (tam gdzie

> ciezarek) na tym ramieniu co wychodzi i chowa sie w wybierak powinna byc guma, niestety jej

> nie ma Jestm w tym miejscu jakis uszczelniacz? Da sie to wymienic?

moja szklana kula podpowiada mi by zapytać sie o model skrzyni biglaugh.gif

Napisano

Rozbieralne w 100%. Parę razy miałem to w proszku ale nie pamiętam czy oring, czy uszczelniacz.

Napisano

> Panowie pytam bo wczoraj wyciagnolem skrzynie z pewnego seja i od tylu jest zarzygana olejem,

> wyglada na to ze cieknie gdzies z wybieraka. W miejscu gdzie mocuje sie linke (tam gdzie

> ciezarek) na tym ramieniu co wychodzi i chowa sie w wybierak powinna byc guma, niestety jej

nie wszystkie wybieraki miały gumy osłonne. ale tak czy inaczej siedzi tam zimering ok.gif (8 zł w sklepie) i da sie cały wybierak rozebrac na częci wybijając najpierw zabezpiecznie (trzpień) z kowadełka i wyciągając jedno zabezpiecznie(podkładka) na wałku (jest pod takim białym plastikiem)

Napisano
  • Autor

> moja szklana kula podpowiada mi by zapytać sie o model skrzyni

Jedynej slusznej - c514, dla mnie inne skrzynie w cento nie istnieja no chyba ze swapy typu c510, m32 zlosnik.gif

Napisano

da się, przyślij to do mnie na serwis to Ci zrobię :D

Napisano
  • Autor

> da się, przyślij to do mnie na serwis to Ci zrobię :D

Jak bede mial skrzynie w domu to sie za to wezme zlosnik.gif

Napisano

> Jak bede mial skrzynie w domu to sie za to wezme

Kożystając z wątku poprosze: Jak by ktos to rozbierał i miał ten wybierak w proszku to jak by mógł zmierzyć jakoś ten oring jaki tam siedzi na tej drógiej ośce (bez ciężarka) bo zamierzam to rozbierać i chcial bym juz ten oring mieć zakupiony przed rozpoczęciem prac. Z góry wielkie dzięki

Napisano

przylacze sie do pytania o podanie rozmiarow uszczelnien. mam ten sam problem w bravo 1.2 wali olejem z obu osiek(tej z tylu i od gory)

Napisano

> przylacze sie do pytania o podanie rozmiarow uszczelnien. mam ten sam problem w bravo 1.2 wali

> olejem z obu osiek(tej z tylu i od gory)

proszę

eper: 40004800 - USZCZELKA

rozmiar: 20X30X7 (wystepuje miedzy innymi w bmw automat skrzynia biegów)

Napisano

> proszę

> eper: 40004800 - USZCZELKA

> rozmiar: 20X30X7 (wystepuje miedzy innymi w bmw automat skrzynia biegów)

Ciekawe jaka różnica ceny w ASO Fiat a BMW icon_eek.gif

Napisano

> Ciekawe jaka różnica ceny w ASO Fiat a BMW

aso fiat cos kolo 18 zł sklep moto 6-8 zł

Napisano

ok to jest ten simmering ktory jest na osce od tylu.

A teraz drugie pytanie ta oska ktora wylazi od gory jest tez jakos uszczelniana ?

Napisano

> ok to jest ten simmering ktory jest na osce od tylu.

> A teraz drugie pytanie ta oska ktora wylazi od gory jest tez jakos uszczelniana ?

tak, jest oring. Nie paiętam rozmiaru, tak na oko mogę jutro zmierzyć. Będzie to jakieś 12*1.5 chyba 270751858-jezyk.gif

Napisano

jak dasz rade to zmierz biglaugh.gif bede wdzieczny 20.GIF

Napisano

> jak dasz rade to zmierz bede wdzieczny

tez będe wdzięczny za podanie wymiarów tego oringu

Napisano

> Uszczelnienia w wybieraku wymienione.

> Simmering tak jak koledzy pisali 20x30x7

> o-ring 12x2

> a tutaj manual do wymiany

> http://fiatpunto.com.pl/topic27151.html

> pozdro

to 12 w tym oringu to ma byc z zewnątrz czy od srodka bo w sklepie nie wiedzą:(

Napisano

sr. wew.

co to za sklep ze nie wiedza oink.gif

Napisano

> sr. wew.

> co to za sklep ze nie wiedza

Motoryzacyjny i Pan miezył średnice zewnetrzna i stwierdził ze takiego nie ma - teraz sie udam do sklepu w kótym maja wiekszy wybór oringów i uszczelniaczy może oni przynajmniej mnie o to nie zapytają. Ps dzięki za info

• 11 miesięcy później...
Napisano

odkopię trochę temat

jak wy ściągacie te wybieraki - na cieplej czy zimnej skrzyni? bo ja walczyłem wczoraj i ani drgnął - naparzałem młotem, próbowałem wbijać pomiędzy niego a skrzynię śrubokręt, potem dłutem; podważałem go brechą, aż ułamałem mocowanie linki sprzęgła i niestety jak siedział tak został; czytam teraz i ludzie zdejmują ten wybierak bez większych problemów a ja już nie mam pomysłów jak go ściągnąć, no bo śruby wyszły bez żadnych problemów, a reszta żeby aż tak była sklejona?

Napisano

> odkopię trochę temat

> jak wy ściągacie te wybieraki - na cieplej czy zimnej skrzyni? bo ja walczyłem wczoraj i ani drgnął

> - naparzałem młotem, próbowałem wbijać pomiędzy niego a skrzynię śrubokręt, potem dłutem;

> podważałem go brechą, aż ułamałem mocowanie linki sprzęgła i niestety jak siedział tak został;

> czytam teraz i ludzie zdejmują ten wybierak bez większych problemów a ja już nie mam pomysłów

> jak go ściągnąć, no bo śruby wyszły bez żadnych problemów, a reszta żeby aż tak była sklejona?

nie wykreciles jakiejs srubki z_lol1.gif wybierak jest tylko nalozony. Pamietaj aby miec na luzie

Napisano

> odkopię trochę temat

> jak wy ściągacie te wybieraki - na cieplej czy zimnej skrzyni? bo ja walczyłem wczoraj i ani drgnął

> - naparzałem młotem, próbowałem wbijać pomiędzy niego a skrzynię śrubokręt, potem dłutem;

> podważałem go brechą, aż ułamałem mocowanie linki sprzęgła i niestety jak siedział tak został;

> czytam teraz i ludzie zdejmują ten wybierak bez większych problemów a ja już nie mam pomysłów

> jak go ściągnąć, no bo śruby wyszły bez żadnych problemów, a reszta żeby aż tak była sklejona?

sa 4 sruby i piata szpilka z nakretkami gdzie oryginalnie jest przykrecona jeszcze masa laczaca skrzynie z karoseria.

Napisano

> sa 4 sruby i piata szpilka z nakretkami gdzie oryginalnie jest przykrecona jeszcze masa laczaca

> skrzynie z karoseria.

no właśnie odkręciłem tylko 4 śruby a szpilki nie ruszałem bo myślałem że wystarczy odkręcić tylko nakrętkę tam gdzie jest kabel masowy

czyli jak wykręcę tę szpilkę to powinno pójść

dzięki za rady

Napisano

Jest, 7 tys mnie kosztował wadliwy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.