Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

do oceniaczy zdjęciowych :)

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> przyczepę tym targał

> przód zdaje się być niespasowany - lampa/maska

> klasyka gatunku: tylna klapa i napisy winny byc zdecydowanie niżej

Ślepy jestem z tym przodem frown.gif Tylna klapa podobno była robiona (na Litwie). Podobno wszystkie szyby są z jednego rocznika.

Napisano

> przyczepę tym targał

A tam zaraz przyczepę grinser006.gif Ja mam hak który służy jako dzida dla chętnych do parkowania w moim kufrze. Po drugim strzele w tył na to wpadłem że lepiej założyć hak niż co chwila malować zderzak.

Napisano

> A tam zaraz przyczepę Ja mam hak który służy jako dzida dla chętnych do parkowania w moim

> kufrze. Po drugim strzele w tył na to wpadłem że lepiej założyć hak niż co chwila malować

> zderzak.

To ja powiem z drugiej strony: silniejszy strzał w hak uszkadza podłużnice do których jest mocowany. I to co skończyłoby się wymianą zderzaka i klapy może skończyć się szkodą całkowitą.

Napisano

> A tam zaraz przyczepę Ja mam hak który służy jako dzida dla chętnych do parkowania w moim

> kufrze. Po drugim strzele w tył na to wpadłem że lepiej założyć hak niż co chwila malować

> zderzak.

to na jaką .... mu to lustereczko po ... prawej str hmm.gif

Napisano

> Ślepy jestem z tym przodem Tylna klapa podobno była robiona (w Litwie). Podobno wszystkie szyby są

> z jednego rocznika.

szpary duże są, a klapa ewidentnie robiona bo wszystkie emblematy źle poklejone spineyes.gif

Napisano

Dobrze koledzy piszą - szpary duże między blachami. A ja dodam, że zerknąłem na pierwsze z brzegu zdjęcie i od razu powziąłem podejrzenie, że tylna belka jest do naprawy. zlosnik.gif Potem spojrzałem na zdjęcie z tyłu i zobaczyłem hak więc moje podejrzenia tylko się potwierdziły. zlosnik.gif Tył mocno siedzi i mam wrażenie, że koła lekko się rozjeżdżają - koszt naprawy od 700 zł w górę. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Dobrze koledzy piszą - szpary duże między blachami. A ja dodam, że zerknąłem na pierwsze z brzegu

> zdjęcie i od razu powziąłem podejrzenie, że tylna belka jest do naprawy. Potem spojrzałem na

> zdjęcie z tyłu i zobaczyłem hak więc moje podejrzenia tylko się potwierdziły. Tył mocno

> siedzi i mam wrażenie, że koła lekko się rozjeżdżają - koszt naprawy od 700 zł w górę.

To od haka, czy od strzału jakiegoś?

Napisano

> To od haka, czy od strzału jakiegoś?

pewnie od przyczepki/przebiegu

Napisano
  • Autor

> Po co ci taki wrak?

Znajomy szuka rodzinnego autka tak do 10-11 tys po stargowaniu sie.

Zainteresował się bo przebieg w odroznieniu od innych ogloszen w miare oryginal smile.gif

Napisano

> To od haka, czy od strzału jakiegoś?

Przebieg robi swoje, a dodatkowe obciążenie przyczepką proces zniszczenia przyspiesza. Rzadko kiedy Picasso/Berlingo wytrzyma taki przebieg bez ingerencji w tylną belkę. Dopiero sprzedałem swoje Picasso więc coś na ten temat wiem. cfaniaczek.gif

W każdym razie przy poszukiwaniu tego modelu zwróć na to uwagę. Stań parę metrów za autem i popatrz czy koła nie rozjeżdżają się górą do środka (czyli tak / \ ). Delikatnie mogą, bo taka jest konstrukcja belki. Zaciągnij hamulec i spróbuj delikatnie ruszyć do tyłu - belka nie ma prawa wtedy trzeszczeć czy wydawać innych niepokojących dźwięków - w czasie jazdy do przodu również powinna zachowywać się cicho. Ogólnie to trwały element i w tym aucie wytrzymuje przynajmniej ze 100 tys.km. Porządna regeneracja w polecanym przez Cytryniarzy warsztacie kosztuje ok.700 zł i kolejne 100 tys.km hula.

Napisano
  • Autor

> Przebieg robi swoje, a dodatkowe obciążenie przyczepką proces zniszczenia przyspiesza. Rzadko kiedy

> Picasso/Berlingo wytrzyma taki przebieg bez ingerencji w tylną belkę. Dopiero sprzedałem swoje

> Picasso więc coś na ten temat wiem.

> W każdym razie przy poszukiwaniu tego modelu zwróć na to uwagę. Stań parę metrów za autem i popatrz

> czy koła nie rozjeżdżają się górą do środka (czyli tak / \ ). Delikatnie mogą, bo taka jest

> konstrukcja belki. Zaciągnij hamulec i spróbuj delikatnie ruszyć do tyłu - belka nie ma prawa

> wtedy trzeszczeć czy wydawać innych niepokojących dźwięków - w czasie jazdy do przodu również

> powinna zachowywać się cicho. Ogólnie to trwały element i w tym aucie wytrzymuje przynajmniej

> ze 100 tys.km. Porządna regeneracja w polecanym przez Cytryniarzy warsztacie kosztuje ok.700

> zł i kolejne 100 tys.km hula.

Ok rozumiem, ze to nie jest dyskwalifikacja auta tylko wkład własny. Czyli w zasadzie na razie mamy :

- belka

- tylna klapa robiona na bank i zderzak

- szpary z przodu wiec przód do głebszej analizy

W tym modelu powinna się świecić kontrolka airbag?Zastanawiam się jak to przetestować, można odłączyć przecież fotel pasażera kluczykiem i wtedy powinna migać tak?Pytam bo nie wiem czy ten komunikat powinien być na kompie czy na desce.

Pozdrawiam

Napisano

Kontrolka powinna zgasnąć moment po przekręceniu kluczyka, ale jak się zachowuje po odłączeniu poduszki, to Ci nie powiem, bo nie robiłem tego. hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Kontrolka powinna zgasnąć moment po przekręceniu kluczyka, ale jak się zachowuje po odłączeniu

> poduszki, to Ci nie powiem, bo nie robiłem tego.

Kontrolka rozumiem na desce obok abs i ręcznego?

Pozdrawiam

Napisano

> Kontrolka rozumiem na desce obok abs i ręcznego?

> Pozdrawiam

Tak. Doczytałem teraz w instrukcji, że po odłączeniu poduszki kontrolka na zestawie wskaźników świeci w sposób ciągły po włączeniu zapłonu, a jej miganie świadczy o usterce. Prawidłowo kontrolka poduszki powinna zgasnąć po 6 sekundach od włączenia zapłonu.

Napisano
  • Autor

> Tak. Doczytałem teraz w instrukcji, że po odłączeniu poduszki kontrolka na zestawie wskaźników

> świeci w sposób ciągły po włączeniu zapłonu, a jej miganie świadczy o usterce. Prawidłowo

> kontrolka poduszki powinna zgasnąć po 6 sekundach od włączenia zapłonu.

To w tym egzemplarzu lampki od poduszki brak smile.gif

Napisano

> Podobno wszystkie szyby są z jednego rocznika.

Z tym akurat na Litwie nie ma problemu. Mogą ci na szybach wymalować co chcesz, nawet oryginalny napis biglaugh.gif

Napisano

> Na Litwe idzie wszystko to z Niemiec od Turków, czego nie wzieli Polacy i inni. Reszta idzie na

> Litwe i tam stoi , az znowu wezma Polacy i inni.

Na Litwę trafia ogromna ilość aut używanych , to co jedzie na przyczepach tranzytem przez nasz kraj to może nawet nie jest 1/3 tego co na giełdy trafia , 2/3 płynie do Kłajpedy a z tego portu to tylko 200 kilometrów do najwiekszej giełdy w tym rejonie.

Do Kowna na giełdy ściągają klienci z naprawdę dalekich krajów byłego ZSRR i nie stoja tam auta bo rynki wschodnie są chłonne jak gabka.

Napisano

> Z tym akurat na Litwie nie ma problemu.

Możesz mi wytłumaczyć co rozumiesz przez "Mogą ci na szybach wymalować co chcesz, nawet oryginalny napis" ?

Napisano

> Możesz mi wytłumaczyć co rozumiesz przez

Owszem, mogę tzn że masz szybę wymienianą a napis na szybie z oryginału. Czy teraz zrozumiałeś ?

Napisano

> To w tym egzemplarzu lampki od poduszki brak

No to tym bardziej dajcie sobie spokój z tym egzemplarzem. Swoją drogą ja teraz też szukam czegoś dla siebie w podobnej cenie (tyle, że mniejszego i benzynowego) i regularnie przeglądam różne ogłoszenia i normalnie włos się na głowie jeży jakie złomy są sprzedawane. Kilka dni temu byłem w pewnym komisie u mnie na miejscu, gdzie handlarz właśnie świeżo przywiózł Focusa. Jeszcze nie był wystawiony na sprzedaż, ale zdążyłem sobie go obejrzeć. Auto miało przebieg 212 tys.km, a od kilku dni stoi odpicowane (m.in.na Otomoto) z przebiegiem 147 tys.km. I co z takimi zrobić? sciana.gif

Napisano

> Owszem, mogę tzn że masz szybę wymienianą a napis na szybie z oryginału. Czy teraz zrozumiałeś ?

Nie . Czyli co ? wkładają Ci szybę blanco i co się dzieje z napisem w jaki sposób go nanoszą mazakiem ?

Napisano

> to na jaką .... mu to lustereczko po ... prawej str

może się boi "martwego pola " chyba nie twierdzisz że to wspomaga jazdę z przyczepą yikes.gif

Napisano

> Nie . Czyli co ? wkładają Ci szybę blanco i co się dzieje z napisem w jaki sposób go nanoszą

> mazakiem ?

nie widziałem osobiście ... ale słyszałem ze jest technika zmiany roku produkcji na szybie

Napisano

> nie widziałem osobiście ... ale słyszałem ze jest technika zmiany roku produkcji na szybie

To i teraz wiadomo, dlaczego w ogłoszeniach pojawia się zapis "wszystkie szyby z jednego rocznika" hehe.gif Problem chyba tylko w usunięciu oryginalnego druku, nowy sitodrukiem się zrobi - a kto będzie sprawdzał, czy się zmyje, czy nie...

Napisano

Quote:

Auto miało przebieg 212 tys.km, a od kilku dni stoi odpicowane (m.in.na Otomoto) z przebiegiem 147 tys.km. I co z takimi zrobić?

To i tak nie duża korekta zlosnik.gif, po części się nie dziwię jak ludzie widzą 2 z przodu to nie podchodzą juz drugi raz do auta.

Najpierw liczy się rocznik, potem przebieg i cena. Byłem dzisiaj na gieldzie w Chwaszczynie i musze stwierdzić, że wielu Polaków chce byc oszukanym, az sie o to proszą screwy.gif Nie ważne w jakim stanie technicznym jest auto i co masz zrobione, gadka zawsze tak sie kończy, za duzy przebieg, no i tamto jest tańsze.

Imo trzeba w plaki inwestować, wunderbaumy i myjkę, auto od reki idzie zlosnik.gif

Napisano

> może się boi "martwego pola " chyba nie twierdzisz że to wspomaga jazdę z przyczepą

w UK czy w PL jesteśmy by niwelować martwe pole z prawej str hmm.gif Zapewne szkło ma taką wypukłość by mu ułatwiać obserwacje drogi przy ciągnięciu przyczepki.

Napisano

> w UK czy w PL jesteśmy by niwelować martwe pole z prawej str

No generalnie w PL jest problem z martwym polem z prawej strony wiekszy niz z lewej, jakbys nie zauwazyl.

Napisano

> No generalnie w PL jest problem z martwym polem z prawej strony wiekszy niz z lewej, jakbys nie

> zauwazyl.

ja tam zawsze dalej niż w boczna prawą szybę zaglądam by mieć pewność że nic tam nie ma.

Napisano
  • Autor

Kurcze oglądałem autko sąsiadki bezwypadkowe na 100% i ma identycznie umieszczone napisy (na tej samej wysokosci) confused.gif

Napisano

> muszę stwierdzić, że wielu Polaków chce byc oszukanym, az sie o to proszą Nie ważne w jakim stanie

> technicznym jest auto i co masz zrobione, gadka zawsze tak sie kończy, za duzy przebieg

Święte słowa. Byłem na giełdzie w Cz-wie sprzedać brata 407 SW 2,0 HDI z przebiegiem 217kkm z 2007 roku. Auto ma od nowości ,od początku do końca serwisowane.

Ludzie marudzili, że duży przebieg, że obok stoją 10-letnie paski i mają przejechane po 130 - 140kkm, a nasz tak dużo i że w ogole to już rupieć. Pierwszy rzut okka na te passaty i od razu widać, że są mocno zmęczone życiem, a ich faktyczny nalot to pewnie coś z 400kkm lub więcej. Oczywiście nie muszę pisać, że te passaty się sprzedawały angryfire.gif

Napisano

> Będę wdzięczny za spostrzeżenia

źle zaparkował zlosnik.gif

Napisano

> Kurcze oglądałem autko sąsiadki bezwypadkowe na 100% i ma identycznie umieszczone napisy (na tej

> samej wysokosci)

potem była zmiana i powędrowały one wyżej waytogo.gif

Napisano

> Kurcze oglądałem autko sąsiadki bezwypadkowe na 100% i ma identycznie umieszczone napisy (na tej

> samej wysokosci)

Sąsiadka widocznie ma auto po lifcie. W 2003 r. był delikatny lifting i m.in.napisy na tylnej klapie powędrowały wyżej (wcześniej były na wys.tablicy rejestracyjnej), zmienił się nieznacznie przód (zderzak), a w środku pojawiła się inna kierownica (przeniesiono sterowanie radiem z kierownicy na dodatkowy joystick pod nią). Prezentowany przez Ciebie samochód z ogłoszenia jest z 2001 r. więc powinien mieć napisy na klapie niżej więc wszystko wskazuje na to, że coś z klapą było kombinowane.

Napisano

> Święte słowa. Byłem na giełdzie w Cz-wie sprzedać brata 407 SW 2,0 HDI z przebiegiem 217kkm z 2007

> roku. Auto ma od nowości ,od początku do końca serwisowane.

> Ludzie marudzili, że duży przebieg, że obok stoją 10-letnie paski i mają przejechane po 130 -

> 140kkm, a nasz tak dużo i że w ogole to już rupieć. Pierwszy rzut okka na te passaty i od razu

> widać, że są mocno zmęczone życiem, a ich faktyczny nalot to pewnie coś z 400kkm lub więcej.

> Oczywiście nie muszę pisać, że te passaty się sprzedawały

oj tak, polacy chcą być nabijani w butelkę... znajomy tak ściągnął z raichu a6 z przebiegieg 340tys ale była w całkiem przyzwoitym stanie. serwisowana itd itp. sprowadził ją niby pod klienta który takiego auta szukał, ale jak przyjechał po nie to stwierdził że przebieg za duży i jest be. kumpel kupił "nową" książkę serwisową, przebieg zdjął do 220tys, wyprał tapiscerkę, wypolerował lakier, wybłyszczył wszystkie plastiki pod machą, opłacił i przerejestrował auto, po dwóch tygodniach zadzwonił do tego samego klienta że ma kolejną a6 w mega idealnym stanie z dużo mniejszym przebiegiem. klient przyjechał, obejrzał i kupił. kumpel jeszcze na tym zarobił... sciana.gif

kolejny przykład... inny kumpel 4 lata temu kupił paska z przebiegiem 160tys, ale ile miał w rzeczywistości to tego nikt nie wie, ale po tym co z tym autem przechodził przez te 4 lata wychodzi że miał przynajmniej drugie tyle.

w każdym bądź razie jedną z awarii jakie miał to przy 200tys km czyli po 40tys jakie nim zrobił padł komputer, po wymianie przebieg został ustalony na 150tys. kumpel od tego czasu zrobił koleje 50tys i auto sprzedał przy liczniku 200tys, czyli jakby nie liczył teoretycznie 250tys + to co zostało zdjęte przy jego zakupie.

auto kupił handlarz i jak się okazało po kilku dniach na otomoto auto było w idealnym stanie z przebiegiem udokumentowanym na poziomie 160tys km!!! sciana.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.