Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Peugeot 307 1,6 HDI 90 KM

Featured Replies

Napisano

Ma ktoś do czynienia z tym autem, rocznik 2007/08. Czy silnik nie jest za słaby do tego auta?. Jak z trwałością silnika, osprzętu paliwowego, turbiny itp. Generalnie wszelkie info mile widziane, wszelkie za i przeciw też chipsy.gif

Napisano

> Ma ktoś do czynienia z tym autem, rocznik 2007/08. Czy silnik nie jest za słaby do tego auta?. Jak

> z trwałością silnika, osprzętu paliwowego, turbiny itp. Generalnie wszelkie info mile

> widziane, wszelkie za i przeciw też

Mam 308 z tym móturem i nie narzekam. Dynamika szału nie robi ale da się fajnie i dynamicznie wyprzedzać. Spalanie jak najbardziej przyzwoite. Nic przy silniku nie robiłem a mam go od 2008. Myślę ze w 307 będzie to samo z dynamiką ok.gif

Napisano

Ujeżdzam i 307 i 308 z tym silnikiem. 307 jest bardziej oszczędne, mi pali około 5,6 litra na 100 km (dane z kompa), 308 palił powyżej 6 litrów.

Dynamika? Podobna.

Napisano
  • Autor

> Ujeżdzam i 307 i 308 z tym silnikiem. 307 jest bardziej oszczędne, mi pali około 5,6 litra na 100

> km (dane z kompa), 308 palił powyżej 6 litrów.

> Dynamika? Podobna.

Ok dzięki. Czy silnik 1.6 90KM posiada FAPa i dwumasę?. Jak z trwałością tych elementów. Jakieś porady przed kupnem, co posprawdzać na co uważać. 20.GIF

Napisano

Poczytaj archiwum temat wałkowany wiele razy. W skrócie może posiadać fap lub nie - musisz to sprawdzić po nr VIN!

Napisano

> Ujeżdzam i 307 i 308 z tym silnikiem. 307 jest bardziej oszczędne, mi pali około 5,6 litra na 100

> km (dane z kompa), 308 palił powyżej 6 litrów.

> Dynamika? Podobna.

Te 5,6 litra to przy jeździe w 100% w trasie?

Jak z trwaloscia zawieszenia - z tylu w 307 siedzi slawna belka skretna?

Napisano

> Ma ktoś do czynienia z tym autem, rocznik 2007/08. Czy silnik nie jest za słaby do tego auta?. Jak

> z trwałością silnika, osprzętu paliwowego, turbiny itp. Generalnie wszelkie info mile

przejechałem takim autem grubo ponad 100 kkm - już nie pamiętam dokładnie ile. Spisywało się świetnie ok.gif

Nic się nie działo, palił malutko - co ciekawe w mieście potrafił spalić mniej niż w trasie, ale to pewnie w związku z moją nogą.

Napisano

> Te 5,6 litra to przy jeździe w 100% w trasie?

> Jak z trwaloscia zawieszenia - z tylu w 307 siedzi slawna belka skretna?

Spalanie z 500 km - z tego 250km zrobione na trasie wawa-tomaszów mazowiecki w ostatnią sobotę.

Napisano

mam 207sw z tym silnikiem. od nowosci od 2008r przejechalem 100tys km, oprócz wymiany rozrządu z pompą wody w ramach gwarancji i 5 razy osłony termincznej nic się nie dzieje.

srednie spalanie na poziomie 6.8l/100km, nizej niz 6 litrów nie udało mi się zejśc, ale ja tam cały czas cisne ile się da food.gif

Napisano

> Te 5,6 litra to przy jeździe w 100% w trasie?

> Jak z trwaloscia zawieszenia - z tylu w 307 siedzi slawna belka skretna?

Jest belka a'la Golf IV, czyli nic z nią sie nie dzieje.

Napisano

Mam 307 rocznik 2008 z tym silnikiem.

Auto jak auto. Wielkich problemów na razie nie sprawia. Ale nie lubimy go.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.