Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie czysto teoretycznie -- po co zakłagał gaz

Featured Replies

Napisano

> No własnie chodzi oto dlaczego i po co ktoś zakłada instalację gazową do auta a po trzech

> miesiącach sprzedaje auto , -- http://otomoto.pl/ford-mondeo-mar-max-pila-C21563365.html jaki

> miał cel i sens

to valteki i alaska taki kit mozna juz kupic za 500-600zł + zbiornik

ludzie montuja lpg zeby auto szybciej poszło

moze instalacja zle załozona ze sie nie da jezdzic na lpg / moze za uboga mieszanka i padła głowica

lub mało prawdopodobne ze wypadek losowy i zmienił auto

Napisano

bo stracił prace i nie stać go na utrzymanie samochodu

bo wygrał w totolotka i stać go na lepsze

bo dostał w spadku auto dużo lepsze

bo dostał awans w pracy i może kupić lepsze

bo dostał auto służbowe

bo tak

bo auto ma wadę

bo auto się znudziło

bo było dla syna, ale ten ma złe stopnie i trzeba bylo mu zabrać

itd.

Napisano

> moze po to zakladal ze bez gazu dlugo nie mogl sprzedac zaklada gaz i liczy ze odzyska to co

> wlozyl.

Teraz jest ciężko wśród takich znaleźć coś bez LPG...

Napisano

> Teraz jest ciężko wśród takich znaleźć coś bez LPG...

zależy w jakim segmencie się szuka ...

no i co oznacza "coś "

Napisano

> zależy w jakim segmencie się szuka ...

A jaki segment masz w wątku?

> no i co oznacza "coś "

Coś przyzwoitego do jazdy, a nie pokemona.

Napisano

> No własnie chodzi oto dlaczego i po co ktoś zakłada instalację gazową do auta a po trzech

> miesiącach sprzedaje auto , -- http://otomoto.pl/ford-mondeo-mar-max-pila-C21563365.html jaki

> miał cel i sens

kolega tak sprzedawał, bo...stracił prawo jazdy zlosnik.gif... musiał kupić dobre buty, bo nawet skuterem nie może jeździć smirk.gif

Napisano

> kolega tak sprzedawał, bo...stracił prawo jazdy ... musiał kupić dobre buty, bo nawet skuterem nie

> może jeździć

OT: A rowerem/ hulajnogą mógł? hmm.gif

Napisano

> OT: A rowerem/ hulajnogą mógł?

Nie wiem dokładnie jak z rowerem - ma zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych niewiem.gif

Napisano

> Nie wiem dokładnie jak z rowerem - ma zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych

Czyli rowerem po drodze publicznej teoretycznie może się poruszać. To jest zawsze jakaś (zdrowa) opcja. smile.gif

Napisano

> miał cel i sens

Założy za grosze (choćby kupił używaną z wraka) i sprzeda szybciej/drożej. Samochody z LPG sprzedają się dużo lepiej (jak dla mnie absurd ale tak jest).

Napisano

> Założy za grosze (choćby kupił używaną z wraka) i sprzeda szybciej/drożej. Samochody z LPG

> sprzedają się dużo lepiej (jak dla mnie absurd ale tak jest).

Podzielam zdanie. Ciotka sprzedawała takiego mondka tylko z silnikiem 1.8 i wszyscy dzwoniący pytali czy ma LPG. Niestety nie miał i bujała się z nim ok 6 miesięcy. W końcu ktoś zadzwonił pomarudził, że nie ma gazu i w końcu wziął po czym założył jakąś zwykłą instalację.

To auto ma 14 lat i ten kto je kupuje, chce mieć tani samochód do codziennej jazdy z minimalnym wkładem finansowym.

Napisano

ja bedę sprzedawał samochód, w którym wymieniłem dosłownie 1-2kkm temu kompletny rozrząd a jakieś 3-4kkm temu zawieszenie (amorki+springi+wahacz+i inne)...

planowałem sprzedać w przyszłym roku dlatego robiłem aby bezawaryjnie jeździł...a sprzedaję bo trafiła się okazja na inny trochę szybciej wink.gif

różne są sytuacje życiowe smile.gif

Napisano

Z niedowierzaniem zainteresowałem się podobnemu przypadkowi. Miałem blisko, więc zaryzykowałem i podjechałem na oględziny. Na miejscu okazało się, że gość dostał nową robotę i furę służbową. Instalka lpg miała zaledwie 3kkm nalotu, nowa z gwarancją. Oczywiście auto dogłębnie sprawdziłem, bo taka sprzedaż jest podejrzana, ale okazało się wsio było w najlepszym porządku. Fura już w rodzinie 1,5 roku i jest ok.gif

Napisano

> miał cel i sens

bo ford nie lubi gazu, wszyscy mu to mówili ale się uparł że będzie jeździł tanio no i stwierdził, że jednak koledzy mieli razję

Napisano

> ja bedę sprzedawał samochód, w którym wymieniłem dosłownie 1-2kkm temu kompletny rozrząd a jakieś

> 3-4kkm temu zawieszenie (amorki+springi+wahacz+i inne)...

> planowałem sprzedać w przyszłym roku dlatego robiłem aby bezawaryjnie jeździł...a sprzedaję bo

> trafiła się okazja na inny trochę szybciej

To się zdarza - parę lat temu też sprzedawałem żonkowe wozidło krótko po wymienia sprzęgła, hamulców, tylnej belki (skrętnej), amortyzatorów i maglownicy. Klienci narzekali, że LPG brak, że tylko dach niemalowany (pojazd był bezwypadkowy, ale miał trochę lat i przebiegu, eksploatacja głównie w stolicy) choć do stanu technicznego nikt się o dziwo nie przyczepił wink.gif

> różne są sytuacje życiowe

Ano różne, tyle że rzadko można spotkać samochody tak sprzedawane z racji splotu wydarzeń.

Napisano

Po upływie miesiąca od założenia instalki auto dostało strzała np. w tył. Następny miesiąc właściciel przepychał się z TU w celu uzyskania odszkodowania, a następnie doszedł do wniosku, że je sprzeda jak stoi bo naprawiać mu się nie opłaca. Proces sprzedaży i klepania to kolejny miesiąc. A teraz stoi perełka w komisie.

Taka wersja może być ???? zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.