Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

mgła a rozum kierowcy

Featured Replies

Napisano

> Ale to jak, nie ma ręcznego, żeby zaciągnąć jak stoi żeby nie pełzało? Wtedy nie świeci co tylko

> może

W teorii tak. Polecam pojeździć 4WD z automatem...

Osobiście - na dłuższych postojach przerzucam po prostu na P i spokój.

Edit: Spokój oczywiście względny - bo w wielu przypadkach natrafia się na nieświadomość tych z tyłu, co kończy się trąbieniem, mruganiem światłami, wygrażaniem i dojeżdżaniem do tyłka "za karę". Pewnie wiesz, co powoduje taką agresję?

Napisano

> W teorii tak. Polecam pojeździć 4WD z automatem...

> Osobiście - na dłuższych postojach przerzucam po prostu na P i spokój.

> Edit: Spokój oczywiście względny - bo w wielu przypadkach natrafia się na nieświadomość tych z

> tyłu, co kończy się trąbieniem, mruganiem światłami, wygrażaniem i dojeżdżaniem do tyłka "za

> karę". Pewnie wiesz, co powoduje taką agresję?

Jak by to powiedzieć...Nie wiem hehe.gif Zapewne wpływ na to ma działanie koloru czerwonego na człowieka. Automatu nie mam i póki co nie chcę mieć, nogi mam sprawne zlosnik.gif Jak samochodem stoję, a ma tendencję do staczania śię, to używam ręcznego, zwłaszcza w nocy. Dlaczego? Otóż świecenie trzecim "stopem", zwłaszcza diodowym prosto w oczy do przyjemności nie należy. Również nie wiem, co ma 4WD w automacie do używania ręcznego? Jak nie trzyma to trzeba naprawić, i tyle...

Napisano

> Również nie

> wiem, co ma 4WD w automacie do używania ręcznego? Jak nie trzyma to trzeba naprawić, i tyle...

To, że jeśli będziesz tak robił bez przełączenia na P to uszkodzisz skrzynię.

Napisano

> To, że jeśli będziesz tak robił bez przełączenia na P to uszkodzisz skrzynię.

A...To jakieś 90% aut jeżdżących w Polsce to automaty 4WD nieogarniane przez kierowców rotfl.gif Popatrz, ile to roboty w manualu przy ruszeniu: wcisnąć sprzęgło, wrzucić bieg, zwolnić ręczny, puścić sprzęgło. W automacie: przestawić z "P" na "D", zwolnić ręczny. Straszna robota.

Napisano

>(...)

> sprzęgło. W automacie: przestawić z "P" na "D", zwolnić ręczny. Straszna robota.

Ale ja Ci tylko odpowiedziałem na pytanie.

Napisano

A tak z drugiej strony - ostatnio jakiś ćwierćinteligent z ciężarówki włączył długie, bo nie spodobało mu się, że jadę na przeciwmgielnych. Sęk w tym, że była mgła 270751858-jezyk.gif Może nie jakaś straszna, ale na bocznych ulicach ładnie snuła się przy jezdni. I nie, nawierzchnia nie była nawet wilgotna i nic się nie odbijało - chyba, że tamtemu jakieś klapki w mózgu...

Napisano

> A tak z drugiej strony - ostatnio jakiś ćwierćinteligent z ciężarówki włączył długie, bo nie

> spodobało mu się, że jadę na przeciwmgielnych. Sęk w tym, że była mgła Może nie jakaś

> straszna, ale na bocznych ulicach ładnie snuła się przy jezdni. I nie, nawierzchnia nie była

> nawet wilgotna i nic się nie odbijało - chyba, że tamtemu jakieś klapki w mózgu...

u mnie czeka na montaż zestaw 4 halogenów edukacyjnych ale przyznam się szczerze z rozmysłem będę ich używał.

Jak jest mgła to się nie przywalam, ale jak jej nie będzie a zobaczę ciumoka z przeciwmgielnymi to będę uczył,uczył i jeszcze raz uczył grinser006.gif

Napisano

> Ale ja Ci tylko odpowiedziałem na pytanie.

A ja tam do Ciebie pretensji nie mam, tym bardziej, że temat nie o takich światłach jest zlosnik.gif

Napisano

> Mniej więcej: "Nawet na amerykańskich drogach nie da się tego tyłu przegapić dzięki efektowi 164

> diód"

> Notabene, fajnie to wygląda.

jednak mam wrazenie ze niezupelnie tak jak to jest pokazane na zdjeciu zlosnik.gif

chocazby dlatemu ze zdjecie wykonane zostalo wieczorem ok.gif

1

http://www.autocentrum.pl/galerie/dodge-charger-r-t/lewy-bok-1/duze/

2

http://www.autocentrum.pl/galerie/dodge-charger-r-t/tyl-reflektory-wlaczone/duze/

3

http://www.autocentrum.pl/galerie/dodge-charger-r-t/dach-2/duze/

smirk.gifzlosnik.gif

Napisano

Powinna być po prostu regulacja przepisów w postaci zakazu używania świateł przeciwmgłowych tylnych na terenie zabudowanym. 50m, które jest zapisane w ustawie ciężko "wyczuć". Dla jednego będzie to brak widoku budynków przy ulicy, a dla drugiego jak z 10 piętra bloku w Nowej Hucie nie widać Tatr. zlosnik.gif

Powinien też być kładziony nacisk na używanie przeciwmgłowych podczas deszczu na autostradzie gdzie nie ma mgły, ale podrywana pędem woda robi barierę nie do przebicia dla 5-watowych żarówek.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.