Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

mgła a rozum kierowcy

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> Teraz to pojechałeś.

> Nie u nas.

> 1. Jeśli nie jedziesz za szybko to nikt cię nie zatrzyma.

> 2. Obserwując co się dzieje na drogach ( ksenony z aledrogo, postojówki w dowolnych kolorach, ledy

> z aledrogo ledwo widoczne i nie w tym miejscu co trzeba, brak żarówek, niebieskie żarówki,

> żółte reflektory które od tego roku są nie dopuszczone do ruchu itd. i itp.)

> Nie jedno krotnie widywałem takie dziwolągi przemykające obok panów z drogówki którzy byli tak

> bardzo zajęci obsługą suszarki że takich rzeczy nie widzą.

Mi się zdarzyło kilka razy widzieć interwencje pozasuszarkowe spowodowane obserwacją tego co się dzieje na drodze. W tym za takie "pierdoły" jak blokowanie lewego pasa.

Napisano

> Mi się zdarzyło kilka razy widzieć interwencje pozasuszarkowe spowodowane obserwacją tego co się

> dzieje na drodze. W tym za takie "pierdoły" jak blokowanie lewego pasa.

Owszem zdarzają się pozasuszarkowe kontrole ale niestety jest to margines tych kontroli a właśnie na tym powinna ona polegać, bo patrząc na to co się dzieje na drogach to niestety ale policial.gif skupia się przede wszystkim na szybkości.

Napisano

> Właśnie o to chodzi, że musisz wiedzieć ile masz metrów odstępu, a jak to sobie policzysz to już

> Twoja sprawa. Identycznie jak przy mgle. Z tym że jedno głupie 50m to można się nauczyć bez

> problemu obliczać, a te biedne niemieckie kobiety muszą się nauczyć rozpoznawać odległości od

> 40 do 120m. Widać jednak dużo inteligentniejsze od tych polskich.

Ja jednak uważam że jest na odwrót. Nikt ich nie uczy ile mają mieć metrów tylko na kursach każą utrzymać np. 2-3 sekundy i jest ok. Zresztą określenie odległości względem słupków podczas szybkiej jazdy jest niemal niemożliwe bo krajobraz się przesuwa. Można to robić tylko licząc sekundy.

Napisano
  • Autor

> Ja jednak uważam że jest na odwrót. Nikt ich nie uczy ile mają mieć metrów tylko na kursach każą

> utrzymać np. 2-3 sekundy i jest ok. Zresztą określenie odległości względem słupków podczas

> szybkiej jazdy jest niemal niemożliwe bo krajobraz się przesuwa. Można to robić tylko licząc

> sekundy.

Na prawdę Tak ciężko Ci pojąć, że mandat płaci się za metry, a nie sekundy i że ich obliczanie/ustalanie jest sprawą wyboru kierowcy?

Napisano

> Ja jednak uważam że jest na odwrót. Nikt ich nie uczy ile mają mieć metrów tylko na kursach każą

> utrzymać np. 2-3 sekundy i jest ok. Zresztą określenie odległości względem słupków podczas

> szybkiej jazdy jest niemal niemożliwe bo krajobraz się przesuwa. Można to robić tylko licząc

> sekundy.

Dokladnosc z jaka oszacujesz czas jest tak samo dokladna jak oszacujesz odleglosc. wiec po co ta dyskusja. slupki nie sa wyposazeniem samochodu tak samo jak znaki na drodze a jednak ich przestrzegasz i warto wiedziec co znacza. Tak samo ze slupkami sa na drodze i warto wiedziec do czego sluza:0

Napisano

>

> I jakim cudem te światła mogą komukolwiek przeszkadzać?

w tym przypadku przeciwmglowe (x2) jest w blendzie pomiedzy reszta swiatel

2298.jpg

w tym

przeciwmglowe jest po oby stronach rejestacji

67748632_3-Suzuki-Swift-GLX-Sedan-Samochody.jpg

>Przecież nie świecą jaśniej niż światła

> stopu.

nie to fakt

swieca tak samo jasno

a jak jeszcze taki baran z wlaczonymi przychamuje to łune widac naprawde daleko

a i zeby nie bylo

mialem swifta i wiem jak przeciwmglowe potrafi "leczyc" swiety.gif takich co lubia na zderzaku "pojezdzic"

Napisano

> Yyyyyy...no bo mgla lubi sie tez zdarzac w dzien na przyklad

Lubi, lubi...Tyle, że NICZEGO przeciwmgielnymi w dzień nie oświetlisz (chyba, że będą miały 2.5kW rotfl.gif)

Napisano

> W mieście w korku nie musisz się chyba z uwagą non stop wpatrywać w bagażnik poprzednika?

trudno się nie gapić zlosnik.gif mam patrzeć na boki? to prosta droga do skutecznego wyłączenia jego światła pmgielnego wraz z resztą świateł hehe.gif

> Zapomnieli i co? Lepsze chyba to niż gdyby zapomnieli ich we mgle włączyć.

Napisano

mam dziwne wrażenie że polscy kierowcy są wrażliwi na pierdoły jak 16 przy swoim pierwszym razie

nie przesadzacie troszeczkę?

te światła są po to żeby ich używać a nie żeby wysiąść z auta i metrówką sprawdzać czy jest już to 50m widoczności czy jeszcze nie (poza tym widoczność na 50m to całkiem daleko...), ale wam oczywiście nie pasuje bo się świeci - może by wszystkie światła w aucie pogasić bo się świeci i może powodować u was oślepienie zwłaszcza w nocy?

proponuje zedrzeć lakier i pomalować wszystkie auta na czarny mat żeby też nie odbijały światła bo księżniczkom przeszkadza w czasie jazdy

serio - rozumiem, przeszkadza jak ktoś z przeciwka jedzie na długich, rozumiem jak ktoś za wami jedzie na długich ale Jezu - jak wam wszystkie światła przeszkadzają to może nie powinniście prowadzić samochodów bo teoretycznie możecie w każdym miejscu spowodować wypadek?

Napisano

> Ale miał z miarką chodzić i sprawdzać czy jest 50m czy już 100? A może za kilometr mgła będzie

> większa? Ma co chwilę włączać je i wyłączać?

Nie mial sprawdzac, tylko NIE UŻYWAĆ jak debil bo zobaczył mgłe.

Napisano

Popieram. To co sie dzieje we mgle to jest masakra. To samo dzis zauwazylem, widocznosc jest niewielka ale na tyle dobra, ze spokojnie widac samochod 100 metrów przed nami. Ale nie, jeden z drugim wlaczaja przeciwmglowe tylne i mysla ze sa lepiej widoczni sick.gif

Napisano

> Nie mial sprawdzac, tylko NIE UŻYWAĆ jak debil bo zobaczył mgłe.

Fakt. Używanie przeciwmgłowych we mgle świadczy o debiliźmie.

spineyes.gifhehe.gif

Napisano

> Fakt. Używanie przeciwmgłowych we mgle świadczy o debiliźmie.

Dokladnie tak. Mgla nie oznacza ze nic nie widac, owszem widocznosc jest bardzo ograniczona - ale zwykle widac spokojnie samochod przed nami, widac go mimo tego ze nie ma wlaczonych przeciwmglowych! Szok.

Ale jeden z drugim zobaczy mgle i od razu wlacza wszystko co mu najmocniej swieci w samochodzie, bo mysli ze go nie widac. Debilizm.

Napisano

> Dokladnie tak. Mgla nie oznacza ze nic nie widac, owszem widocznosc jest bardzo ograniczona - ale

> zwykle widac spokojnie samochod przed nami, widac go mimo tego ze nie ma wlaczonych

> przeciwmglowych! Szok.

> Ale jeden z drugim zobaczy mgle i od razu wlacza wszystko co mu najmocniej swieci w samochodzie, bo

> mysli ze go nie widac. Debilizm.

Może być mgła i mgła. Często jest tak, że masz 100m widoczności, a za chwilę 20m. A potem znowu 200m. Trudno ciągle je włączać i wyłączać.

To że widać samochód za mną to żaden argument. On może sobie gdzieś skręcić a następny nadjedzie z dużą prędkością i na mnie najedzie.

Ja tam wolę jak ktoś świeci trochę za dużo niż trochę za mało. Przypadki niezauważenia auta z powodu jego nieoświetlenia się zdarzają. O przypadkach niezauważenia z powodu zbytniego oświetlenia nie słyszałem.

Napisano

> Może być mgła i mgła. Często jest tak, że masz 100m widoczności, a za chwilę 20m. A potem znowu

> 200m. Trudno ciągle je włączać i wyłączać.

Dlaczego trudno? Ja dzis tak wlasnie robilem. Zadnego trudu nie bylo niewiem.gif

> To że widać samochód za mną to żaden argument. On może sobie gdzieś skręcić a następny nadjedzie z

> dużą prędkością i na mnie najedzie.

> Ja tam wolę jak ktoś świeci trochę za dużo niż trochę za mało. Przypadki niezauważenia auta z

> powodu jego nieoświetlenia się zdarzają. O przypadkach niezauważenia z powodu zbytniego

> oświetlenia nie słyszałem.

Jesli swiecisz troche za duzo bez potrzeby i oslepiasz przy tym innych - nie jest to dobre uzasadnienie. Jak jedziesz zupelnie sam na drodze we mgle to owszem, mozesz swiecic zeby bylo Cie widac jak najbardziej z daleka. Ale jak za Toba dojezdza samochod i go widzisz, on na pewno tez Cie widzi, niewazne jaka jest odleglosc miedzy wami - to dlaczego nie wylaczyc tego swiatla, skoro jest niepotrzebne i tylko oslepia?

Napisano

> Dlaczego trudno? Ja dzis tak wlasnie robilem. Zadnego trudu nie bylo

> Jesli swiecisz troche za duzo bez potrzeby i oslepiasz przy tym innych - nie jest to dobre

> uzasadnienie.

to jest jak najlepsze uzasadnienie, ty możesz widzieć ale 60 letni dziadek już raczej nie

jak was wszystkich tak boli świecenie czegoś to proponuje autobus, możecie się patrzeć na boki a nie koniecznie do przodu

Napisano

> to jest jak najlepsze uzasadnienie, ty możesz widzieć ale 60 letni dziadek już raczej nie

> jak was wszystkich tak boli świecenie czegoś to proponuje autobus, możecie się patrzeć na boki a

> nie koniecznie do przodu

A ja proponuje przestrzegac przepisów ruchu drogowego, ktore wyraznie mowia kiedy mozna uzywac swiatel przeciwmglowych z tylu pojazdu ok.gif

Napisano

> Popieram. To co sie dzieje we mgle to jest masakra. To samo dzis zauwazylem, widocznosc jest

> niewielka ale na tyle dobra, ze spokojnie widac samochod 100 metrów przed nami. Ale nie, jeden

> z drugim wlaczaja przeciwmglowe tylne i mysla ze sa lepiej widoczni

bo są ...

powiem Ci że czasam nawet pomarańczowe koguty włączam smirk.gif

Napisano

> A ja proponuje przestrzegac przepisów ruchu drogowego, ktore wyraznie mowia kiedy mozna uzywac

> swiatel przeciwmglowych z tylu pojazdu

zacznij przestrzegać ograczniczeń prędkości a wtedy MOŻE wezmę Twoje propozycje na poważnie ... a nie jako pisanie dla pisania

Napisano

> zacznij przestrzegać ograczniczeń prędkości a wtedy MOŻE wezmę Twoje propozycje na poważnie ... a

> nie jako pisanie dla pisania

moja predkosc nikomu nie utrudnia zycie, a ich swiatla owszem - oslepiaja innych...

Napisano

> bo są ...

> powiem Ci że czasam nawet pomarańczowe koguty włączam

jezeli jest potrzeba to popieram ok.gif

Napisano

> moja predkosc nikomu nie utrudnia zycie, a ich swiatla owszem - oslepiaja innych...

twoja prędkość utrudnia życie wszystkim tym, którzy jadą zgodnie z przepisami

so your point is invalid.

Napisano

> Jak większość wypowiadających się tu.

> Mandat też. Gratis.

Nie, mandatu nie. Włączam tylko gdy widoczność spada poniżej 50m.

Napisano

> twoja prędkość utrudnia życie wszystkim tym, którzy jadą zgodnie z przepisami

a skad wiesz jaka jest moja predkosc? niewiem.gif

Napisano

> a skad wiesz jaka jest moja predkosc?

mowa o przekraczaniu prędkości a ty podejmujesz defensywne stanowisko 'moja prędkość'

weak dude

Napisano

> serio - rozumiem, przeszkadza jak ktoś z przeciwka jedzie na długich, rozumiem jak ktoś za wami

> jedzie na długich ale Jezu - jak wam wszystkie światła przeszkadzają to może nie powinniście

> prowadzić samochodów bo teoretycznie możecie w każdym miejscu spowodować wypadek?

A zrozumiałeś już, w jaki sposób przednie przeciwmgłowe przeszkadzają na mokrym asfalcie, czy ciągle jeszcze masz na to za mały staż za kierownicą ? smirk.gif

Napisano

> A zrozumiałeś już, w jaki sposób przednie przeciwmgłowe przeszkadzają na mokrym asfalcie, czy

> ciągle jeszcze masz na to za mały staż za kierownicą ?

mam już wystarczająco duży staż za kierownicą żeby wiedzieć że jesteście przeczuleni na głupoty którymi normalny człowiek nie zawraca sobie nawet głowy

Napisano

> moja predkosc nikomu nie utrudnia zycie, a ich swiatla owszem - oslepiaja innych...

mnie światła nie oślepiają ... jednak jak jadę zestawem z ładowarką na przyczepie przepisowo to ... musze miec włączone wszystko co się świeci że jakiś szybki i wściekły mi nie zaparkował w przyczepie

Napisano

> mowa o przekraczaniu prędkości a ty podejmujesz defensywne stanowisko 'moja prędkość'

> weak dude

hehe.gif wyraznie napisalem ze jezdze z predkoscia nieutrudniajaca nikomu zycia.. ani za wolno ani za szybko...

a Ty widze ze probujesz pokazac ze skoro inni przekraczaja predkosc, to Ty w zamian mozesz oslepiac hehe.gif

Napisano

> mam już wystarczająco duży staż za kierownicą żeby wiedzieć że jesteście przeczuleni na głupoty

> którymi normalny człowiek nie zawraca sobie nawet głowy

nikt tu nie jest przeczulony, tylko zwracamy uwage na pewne zjawiska na drodze...

no ale skoro TY masz taki duzy staz to chyba nawet nie musisz z nami o tym dyskutowac smirk.gif

Napisano

> nikt tu nie jest przeczulony, tylko zwracamy uwage na pewne zjawiska na drodze...

> no ale skoro TY masz taki duzy staz to chyba nawet nie musisz z nami o tym dyskutowac

gratuluje, widzę, że podłapałeś co kolega trochę wyżej napisał

a może frytki do tego? chcesz kontynuować ten spam bo 'ty masz racje a reszta to banda pustych kretynów którzy nie uznają twoich racji bo to właśnie twoje racje są jedynymi słusznymi racjami' ?

Napisano

> A zrozumiałeś już, w jaki sposób przednie przeciwmgłowe przeszkadzają na mokrym asfalcie, czy

> ciągle jeszcze masz na to za mały staż za kierownicą ?

producent mojego auta niestety pozbawił mnie możliwości włączenia tylko tylnych świateł przeciwmgielnym frown.gif

Napisano

> producent mojego auta niestety pozbawił mnie możliwości włączenia tylko tylnych świateł

> przeciwmgielnym

do tego z tego co wiem polskie prawo pozwala na używanie przednich przeciwmgielnych przy opadach deszczu i śniegu oraz na drogach o ograniczonej widoczności

Napisano

> do tego z tego co wiem polskie prawo pozwala na używanie przednich przeciwmgielnych przy opadach

> deszczu i śniegu oraz na drogach o ograniczonej widoczności

Ja wiedziałem, że tak będzie, aha, aha hehe.gif

Quote:

Oni sobie włączają, jadąc 100 km/h, bo im wolno, kodeks drogowy pozwala...

Napisano

> Ja wiedziałem, że tak będzie, aha, aha

> Quote:

> Oni sobie włączają, jadąc 100 km/h, bo im wolno, kodeks drogowy pozwala...

jak się tnie 100km/h w śnieg / w deszczu / po górskich serpentynkach to ja chciałbym tylko pogratulować geniuszu

Napisano

> jak się tnie 100km/h w śnieg / w deszczu / po górskich serpentynkach to ja chciałbym tylko

> pogratulować geniuszu

Po płaskiej, prostej drodze krajowej. Mokrej, w nocy, w kolumnie pojazdów.

Napisano

> Po płaskiej, prostej drodze krajowej. Mokrej, w nocy, w kolumnie pojazdów.

rozbroiłeś mnie, zwłaszcza tą pierwszą częścią swojej wypowiedzi rotfl.gif

Napisano

Zaloz se szperacz, bedziesz wymiatal z 10 km.

Napisano

> Zaloz se szperacz, bedziesz wymiatal z 10 km.

planuje 4 dalekosiężne, dziękuję.

ale to nie ja mam problem ze świecącymi światłami samochodów akurat

Napisano

> rozbroiłeś mnie, zwłaszcza tą pierwszą częścią swojej wypowiedzi

Co Cię tak bawi ? Nie widziałeś nigdy DEBILI, którzy przy takiej jeździe w takich warunkach włączają przednie przeciwmgłowe, mając głęboko gdzieś to, co sobie myślą (a czasem mówią na CB) jadący z przeciwka? Jeśli nie, to jeszcze zobaczysz...

Napisano

> Co Cię tak bawi ? Nie widziałeś nigdy DEBILI, którzy przy takiej jeździe w takich warunkach

> włączają przednie przeciwmgłowe, mając głęboko gdzieś to, co sobie myślą (a czasem mówią na

> CB) jadący z przeciwka? Jeśli nie, to jeszcze zobaczysz...

widziałem całą masę debili tnących setką w wysokim śniegu na lodzie w zeszłą zimę chociaż by - ale z tego co pamiętam to akurat żaden z nich nie miał zapalonych przeciwmgielnych na które ty akurat się tak bardzo uparłeś

imho lepiej jak by cały czas palili te przeciwmgielne niż poruszali się z zawrotnymi prędkościami po nie pewnym gruncie

Napisano

Uparłem się nie na przeciwmgłowe w ogóle, tylko przeciwmgłowe na mokrym asfalcie. Zresztą nieważne, nie chcę się z Tobą znowu kłócić. Jeśli kiedyś będzie okazja, to musimy przepić ten temat pub2.gif

Napisano

> Trudno ciągle je włączać i wyłączać.

Jeżeli nie dajesz sobie rady z tak prostą czynnością to po prostu nie wsiadaj za kółko - dla dobra swojego i innych użytkowników dróg ok.gif

> To że widać samochód za mną to żaden argument. On może sobie gdzieś skręcić a następny nadjedzie z

> dużą prędkością i na mnie najedzie.

I nie zapomnij, że może w Ciebie przywalić meteoryt albo wylądować kpt. Wrona ok.gif

> Ja tam wolę jak ktoś świeci trochę za dużo niż trochę za mało. Przypadki niezauważenia auta z

> powodu jego nieoświetlenia się zdarzają. O przypadkach niezauważenia z powodu zbytniego

> oświetlenia nie słyszałem.

A o przypadkach rozjechania kogoś przez oślepionego kierowcę słyszałeś?

Nie dziwię się, że są takie akcje na drogach, skoro jeżdżą durnie niepotrafiący zastosować w praktyce niesłychanie prostych i przejrzystych przepisów dotyczących oświetlenia itp. sciana.gif

Napisano

> jak was wszystkich tak boli świecenie czegoś to proponuje autobus, możecie się patrzeć na boki a

> nie koniecznie do przodu

A to w ramach zwiększania bezpieczeństwa na drogach proponuję akcję "szperacz na tyle na każdym aucie" - nie dość, że będzie robił za pozycyjne, to jeszcze dodatkowo doświetli drogę ślepemu dziadkowi jadącemu za nami ok.gif A przepisy - ch... z nimi - przecież są po to, żeby je łamać claps.gif

Napisano

Nie demonizujcie z tymi przeciwmgielnymi, że strasznie oslepiają, tyle lat jeżdzę i jakoś mnie nie oslepiło to niezależnie czy to przednie na mokrym asfalcie, czy tylne.

Więcej krzywdy robią ci którzy mają "jedno oko na Maroko, a drugie na Warszawę".

A ja dzisiaj inną rzecz zaobserwowałem jadąc 7 na trasie Gdańsk-Elbląg.

Mgła taka, że Tira widac dopiero jak mu się na tyle uwiesi, , pobocza nie widać wcale.

TIR zjeżdża na stacje więc swobodnie popędzam auto, przed soba pusto. Za chwile na pupie" uwiesza się skoda i co rusz trabi i światłami "strzela". Auto na tyle blisko jest, że w lustrach nie widać tablic ani zderzaka tylko grill i kierownika.

Więc po jakiego diabła tak blisko podjeżdżać, żeby sobie samemu w oczy "ała" robić?

Napisano

>> Właśnie o to chodzi, że musisz wiedzieć ile masz metrów odstępu, a jak to sobie policzysz to już

>> Twoja sprawa. Identycznie jak przy mgle. Z tym że jedno głupie 50m to można się nauczyć bez

>> problemu obliczać, a te biedne niemieckie kobiety muszą się nauczyć rozpoznawać odległości od

>> 40 do 120m. Widać jednak dużo inteligentniejsze od tych polskich.

> sekundy.

Ogólnie rzecz biorąc jest tak jak to opisujesz. Owszem, mówi się o odległości, ale ocena nie jest na niej wprost oparta. Chodzi dokładnie o czas na reakcję itd.

Napisano

> bo są ...

jasne, niema to jak być "superdobrzewidocznym", szczególnie jak się jedzie w "sznurku" samochodów w odstępach 20m.

> powiem Ci że czasam nawet pomarańczowe koguty włączam

różnica zasadnicza jest taka, że 'koguty" nie oślepiają i nie "maskują" świateł stop!

Poza tym, za kuriozum uważam jazdę na "drogowych" w komplecie z przednimi przeciwmgielnymi! sciana.gif Jeśli mgła jest na tyle rzadka, że można jechać na "długich", to po grzyba przeciwmgielne? IMHO powinna instalacja powinna automatycznie wyłączyć przeciwmgielne przy włączeniu drogowych. waytogo.gif

Napisano

> do tego z tego co wiem polskie prawo pozwala na używanie przednich przeciwmgielnych przy opadach

> deszczu i śniegu oraz na drogach o ograniczonej widoczności

Że zezwala to nie znaczy, że zmusza. I nie ma czegoś takiego, jak droga o ograniczonej widoczności. Jest za to droga kręta, oznaczona stosownymi znakami.

Napisano

> Trudno ciągle je włączać i wyłączać.

Wiesz...Jak się chce, to się da, a jak się widzi nie dalej, jak koniec własnego nosa to jest trudno.

Napisano

Jaki problem jest w wyłączeniu śwaiteł gdy ktoś jest za Tobą? Kurde patrzcie w lusterka i używajcie głowy za keirownicą! Skoro ty mnie widzisz to i ja Ciebei widzę! A cięzko Ci ruszyć ręką do przełącznika świateł? pewnie częsciej siegasz reka do radia i to jakoś Ci nie przeszkadza. Jak stoje na światłach za Toba (co masz włączone światła p.mgielne) to myślisz że Cie nei widzę? Leczysz sobie jakieś kompleksy tym zeby Cie lepiej było widać? Kultura na drodze przede wszystkim! Ale co poniektórym to jej brak totalnie i nei ważne jaki ma staż za kółkiem. Liczy się tylko to, że jestem BAAAArdzo widoczny, to, że nie chce mi sie przełączać świateł. Na drodze nie jestes sam. Jeśli Ciebie nie oślepiają światła to nie znaczy ze innych też nie. weż to pod uwagę. Ale nie... lepiej "sobie dobrze zrobić" angryfire.gifangryfire.gifangryfire.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.