Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

samochód dla Kobity?

Featured Replies

Napisano

Witam!

Moja serce.gif zrobila prawo jazdy i czas na zakup jakiegoś damskiego samochodu.

zakres cenowy max8tyś

wymagania

-poducha min1

-wpomaganie

-abs

-wszelaki wypas mile widziany

-tanie w utrzymaniu

-silnik max 1.4

-min 98r

Póki co padło na nissana micrę 1.0 z 99r. czy to dobry pomysł?

mial ktos do czynienia z takim urządzeniem?

może ktos cos ma ciekawego na sprzedaz?

z góry dziekuje za podpowiedzi:)

Napisano
  • Autor

> Yarisek może być ciekawszy dla kobitki

chyba nie ta kasa i dość sporo jest na rynku samochodów po nauce jazdy.

Napisano

K11 jest ok, mało awaryjny. Lepiej brać 1.3 - pali podobnie a buja się o niebo lepiej.

Napisano

> clio II

> jakiś czas temu szukałem dla żony i znalazłem 4 poduchy, abs, elektryka prócz lusterek,

> klimatyzacja, silniczek 1.4 16V ładni sie się zbiera

Po facelifcie (od połowy 2001 r.) jest niezły wypas nawet w najbiedniejszej wersji.

Żonka kiedys powoziła i sobie chwaliła.

Je bez uszczerbku w takim z 4 poduchami przeżyłem test zderzeniowy z ciężarówką ok.gif

Napisano

> Po facelifcie (od połowy 2001 r.) jest niezły wypas nawet w najbiedniejszej wersji.

> Żonka kiedys powoziła i sobie chwaliła.

> Je bez uszczerbku w takim z 4 poduchami przeżyłem test zderzeniowy z ciężarówką

akurat ten jest przedliftowy 2000 ale tez nie ma tragedi, naprawdę przyjemne autko, tylko promień skrętu mógłby byc mniejszy waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> nisanów też sporo po nauce jazdy

w warszawie nie bylo nissana na "L" chyba ,że cos przeoczyłem.

w zwiazku z niska cena poszukiwania lokalne ,max 150km od Warszawy

Napisano
  • Autor

> K11 jest ok, mało awaryjny. Lepiej brać 1.3 - pali podobnie a buja się o niebo lepiej.

osiagi nie są istotne,jak juz bedzie umiala zasuwać to z tego samochodu pewnie niewiele juz zostanie(zima idzie:))

Napisano
  • Autor

> clio II

> jakiś czas temu szukałem dla żony i znalazłem 4 poduchy, abs, elektryka prócz lusterek,

> klimatyzacja, silniczek 1.4 16V ładni sie się zbiera

nigdy nie miałem stycznosci z francuzem,chyba mam jakąś fobie,pewnie niesluszna ale mam

Napisano

> w warszawie nie bylo nissana na "L" chyba ,że cos przeoczyłem.

> w zwiazku z niska cena poszukiwania lokalne ,max 150km od Warszawy

w wawie nie ale może się trafić z innego miasta clown.gif

Napisano

> Póki co padło na nissana micrę 1.0 z 99r. czy to dobry pomysł?

> mial ktos do czynienia z takim urządzeniem?

Mam, a raczej moja serce.gif ma takiego popierda juz prawie 2 lata.

Micra K11 1.0 kupiona za śmieszne pieniądze od przysłowiowego "dziadka z Niemiec". Auto bardzo bezproblemowe, niski koszt części zamiennych (a tych wiele nie wymagała), bardzo fajne tylko i wyłącznie do miasta. Spalanie 6-7 litrów.

Minusy

Ruda - skutecznie zjada progi w okolicach przedniego koła oraz na wysokości środkowego słupka, przewody hamulcowe również zostały wymienione ze względu na korozję, tłumik. Silnik absolutnie bezproblemowy obecnie 186 kkm, zawieszenie również

Jeśi trafisz na taką z małą ilością rudej polecam!

Napisano
  • Autor

> Mam, a raczej moja ma takiego popierda juz prawie 2 lata.

> Micra K11 1.0 kupiona za śmieszne pieniądze od przysłowiowego "dziadka z Niemiec". Auto bardzo

> bezproblemowe, niski koszt części zamiennych (a tych wiele nie wymagała), bardzo fajne tylko i

> wyłącznie do miasta. Spalanie 6-7 litrów.

> Minusy

> Ruda - skutecznie zjada progi w okolicach przedniego koła oraz na wysokości środkowego słupka,

> przewody hamulcowe również zostały wymienione ze względu na korozję, tłumik. Silnik absolutnie

> bezproblemowy obecnie 186 kkm, zawieszenie również

> Jeśi trafisz na taką z małą ilością rudej polecam!

dziś cos takiego ogladalem wyglada na zdrowy egzemplarz.

Napisano

> nigdy nie miałem stycznosci z francuzem,chyba mam jakąś fobie,pewnie niesluszna ale mam

Mam 11-letnie Twingo, psuje sie jak każdy 11-letni samochód.

Nie ma się czego obawiać.

A clio fajne.

I KAczka jest fajna, tylko biodegradowalna. Za to silnik 1,3 na łańcuszku - nie ma toto mocy wcale, ale jest niezniszczalne.

W tych pieniądzach szukałbym nie konkretnego modelu, tylko jakiegoś przyzwoicie wyposażonego małego samochodu w naprawdę przyzwoitym stanie.

Napisano

rdza rdza rdza i jeszcze raz rdza

silnik 1.0 mial w problemy z lancuchem

pozatym calkowicie bezproblemowe ( jesli nie zajechane )

Napisano

Szczerze mówiąc to zalezy od indywidualnych preferencji. Moja za nic w świecie nie chce się przesiąść ze Stilo Kombi w dizlu...wydawać by sie mogło, że wielki, ciężki, awaryjny, kultura pracy jtd = 0 a tu proszę kobieta lubi duże :D Próbowała Yarisa, Polo, Golfa i powiedziała, że to za małe, a żona 55kg fest baba...więc size doesn't matter :D

Napisano

Mamy w rodzinie niemal od nowości rocznik '96, I rej '97. Rozrząd na łańcuchu, ponoć się wyciąga - u nas 130 z groszem tkm i nic nie hałasuje. niewiem.gif

Rok czy dwa temu robione progi - nie lubią się z rudą. grinser006.gif

Nie działa III bieg dmuchawy - ponoć TTTM, pomaga jakieś lutowanie, czy cuś w ten deseń. niewiem.gif

Ja się na elektryce nie wyznaję, ale - z tego co kojarzę - kol. Gripen ćwiczył analogiczny temat w almerze (Gripen, jak się mylę, to mnie popraw ok.gif). W tym roku wymieniłem przewody hamulcowe, bo były pordzewiałe i jakiś łącznik w tylnym zawiasie. Poza tym auto bezawaryjne, przeglądy robione bez znajomości, spalania Ci nie podam, bo serce.gif jeździ "treningowo" grinser006.gif, więc nie mierzę. Z czasu, kiedy ja go używałem, pamiętam, że w trasie można było zejść poniżej 5 ltr/100km. Oleum od nowości syntetyk - nie bierze. ok.gif

> może ktos cos ma ciekawego na sprzedaz?

Priv. wink.gif

Napisano

> Witam!

> Moja zrobila prawo jazdy i czas na zakup jakiegoś damskiego samochodu.

> zakres cenowy max8tyś

> wymagania

> -poducha min1

> -wpomaganie

> -abs

> -wszelaki wypas mile widziany

> -tanie w utrzymaniu

> -silnik max 1.4

> -min 98r

> może ktos cos ma ciekawego na sprzedaz?

> z góry dziekuje za podpowiedzi:)

bierz bo ja go zaraz capne bo mnie strasznie kusi dla mojej kobity slinka.gifpug

Napisano
  • Autor

> bierz bo ja go zaraz capne bo mnie strasznie kusi dla mojej kobity pug

Bardzo ładny ale: troche daleko,chyba cena plus opłaty=nie wyrobie sie w założonym budzecie.

Napisano

> Bardzo ładny ale: troche daleko,chyba cena plus opłaty=nie wyrobie sie w założonym budzecie.

raczej opłaty dojdą, ale jak za 7000 sprzeda to + 1400 opłaty i za 8400 bardzo ciekawa maszyna, ja bym walczył waytogo.gif to nie rdzewieje, alumy, silnik ekonomiczny i 60KM żwawy, wyposażenie bogate tylko bez klimy za to kolor nie sciąga mocno słońca biglaugh.gif kupuj bo ja już załatwiam kredyt biglaugh.gif

Napisano

> raczej opłaty dojdą, ale jak za 7000 sprzeda to + 1400 opłaty i za 8400 bardzo ciekawa maszyna, ja

> bym walczył to nie rdzewieje, alumy

Pewnie chodzi o felgi aluminiowe? Akurat sa szpetne.

silnik ekonomiczny i 60KM żwawy, wyposażenie bogate

> tylko bez klimy

Szyberdachu i skory tez nie ma. Roland Garros to nie jest.

Generalnie 106 jest przyjemne, ale ten nieco za drogi.

Napisano

> Pewnie chodzi o felgi aluminiowe? Akurat sa szpetne.

Prosty wzór, uważam że jeden z ładniejszych, nie jestem zwolennikiem kręconych poręczy zamiast normalnych alumfelg

> Szyberdachu i skory tez nie ma. Roland Garros to nie jest.

jak sie chce skóre i te "inne" to szuka się auta min 2 klasy wyzej, a to ma byĆ wózek na zakupy dla mulher.gif

> Generalnie 106 jest przyjemne, ale ten nieco za drogi.

No ok.gif ale warto więcej wydaĆ. Z ciekawości ogladałem ogłoszenia tańszych 106 i Saxo i nic ciekawego nie znalazłem do 7 tyś.

W sumie co ja gadam, nie widziałem z bliska tej 106ki biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> Prosty wzór, uważam że jeden z ładniejszych, nie jestem zwolennikiem kręconych poręczy zamiast

> normalnych alumfelg

> jak sie chce skóre i te "inne" to szuka się auta min 2 klasy wyzej, a to ma byĆ wózek na zakupy

> dla

> No ale warto więcej wydaĆ. Z ciekawości ogladałem ogłoszenia tańszych 106 i Saxo i nic ciekawego

> nie znalazłem do 7 tyś.

> W sumie co ja gadam, nie widziałem z bliska tej 106ki

po obejzeniu kilku "perełek" nie rusze dupy dalej niz 100km po fure za 7tys. wczoraj ogladalem micre"bezwypadkowa" czujnikgrubości lakieru na dachu nie lapał blachy 3 godz stania w korkach na darmo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.