Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

superb kombi 3.6 czy outback 3.6 ?

Featured Replies

Napisano

> Odkąd wiem, że superb jest na płycie golfa, stracił dużo w moich oczach... zdecydowanie wybrałbym

> subaru.

A nie Paska? Octavia jest na płycie Golfa.

Napisano

> Superb to Passat. Octavia to Golf.

Superb to Octavia. Ergo Superb to Golf, nie Passat.

Napisano

> Jest długości Passata, ale płyta na której to zbudowali, to zdaje się jakaś efemeryda.

Żadna efemeryda. Płyta PQ35 tylko wydłużona.

Passat ma PQ46.

Napisano

> Superb to Octavia. Ergo Superb to Golf, nie Passat.

A to sorry. Myslalem, ze chinski Passat jak w poprzedniej generacji.

Napisano

> A to sorry. Myslalem, ze chinski Passat jak w poprzedniej generacji.

Nie. Zmienili to - w sumie szkoda. Tu jest wszystko ładnie rozrysowane.

wikipedia

Napisano

> Nie. Zmienili to - w sumie szkoda. Tu jest wszystko ładnie rozrysowane.

> wikipedia

Z tego wychodzi że Superb to kompakt. Pogubiłem się zupełnie.

Napisano

> Z tego wychodzi że Superb to kompakt. Pogubiłem się zupełnie.

Ja nie uważam że to kompakt. Miejsca (wzdłuż) ma tyle co w klasie średniej (lub nawet więcej). Podwozie to nie wszystko. Moim zdaniem to klasa średnia, tylko "tańsza" bo zrobiona na platformie oczko niżej.

Wewnątrz tego niemal nie czuć - jak się dobrze zastanowić to faktycznie jest trochę wąsko, ale nie każdy to zauważy.

Napisano

> Ja nie uważam że to kompakt. Miejsca (wzdłuż) ma tyle co w klasie średniej (lub nawet więcej).

> Podwozie to nie wszystko. Moim zdaniem to klasa średnia, tylko "tańsza" bo zrobiona na

> platformie oczko niżej.

> Wewnątrz tego niemal nie czuć - jak się dobrze zastanowić to faktycznie jest trochę wąsko, ale nie

> każdy to zauważy.

Mi się wydaje ogromna, dlatego zdziwiła mnie trochę ta platforma. To w takim razie gdzie umiejscowić Octavie, która bynajmniej mała nie jest? "Fachowe" pisma umieszczają ją w segmencie D.

Napisano

> Mi się wydaje ogromna, dlatego zdziwiła mnie trochę ta platforma. To w takim razie gdzie

> umiejscowić Octavie, która bynajmniej mała nie jest? "Fachowe" pisma umieszczają ją w

> segmencie D.

Nie sama platforma czyni samochód przynależnym do jednego lub drugiego segmentu. Dla mnie Octavia to kompakt a Superb to klasa średnia. Ale - dlatego że budżetowa - to z pewnymi ograniczeniami (jest węższa od innych w tej klasie i trochę gorzej wyposażona).

A opiniami "fachowych" pism się nie sugeruję. wink.gif

Napisano

> gdzie umiejscowić Octavie, która bynajmniej mała nie jest? "Fachowe" pisma umieszczają ją w

> segmencie D.

Tylko te, gdzie zawsze wygrywa grupa VAG grinser006.gif

Te bardziej obiektywne nigdy tak nie robia.

Napisano

> Mi się wydaje ogromna, dlatego zdziwiła mnie trochę ta platforma. To w takim razie gdzie

> umiejscowić Octavie, która bynajmniej mała nie jest? "Fachowe" pisma umieszczają ją w

> segmencie D.

To dla mnie kompakt. Segment C.

Na front wschodni producenci wymyślają takie efemerydy, by za małe pieniądze dać dużo samochodu.

Najnowszy hatchback Chevroleta - Cruze ma 4,5m długości - tyle co poprzednia wersja Lacetti miała w sedanie yikes.gif

Napisano

> To dla mnie kompakt. Segment C.

> Na front wschodni producenci wymyślają takie efemerydy, by za małe pieniądze dać dużo samochodu.

> Najnowszy hatchback Chevroleta - Cruze ma 4,5m długości - tyle co poprzednia wersja Lacetti miała w

> sedanie

Taki np. Lancer hatchback jest dłuższy od sedana. smile.gif

Napisano

> Bo to też auto na front wschodni - dużo samochodu za niską cenę.

Właśnie nie wiem czy nie jest też droższy. No i nosi dumną nazwę Sportback.

smile.gif

Napisano

> Właśnie nie wiem czy nie jest też droższy. No i nosi dumną nazwę Sportback.

Tani jest.

Przynajmniej był, gdy jakiś czas temu sprawdzałem.

Kawał samochodu z przyzwoitym wypasem z silnikiem 1.8 za niewygórowaną cenę.

Tylko na grubości lakieru oszczędzone i nie wiadomo jeszcze na czym zlosnik.gif

Napisano

> Tylko na grubości lakieru oszczędzone i nie wiadomo jeszcze na czym

Znajac Mitsu to na wszystkim grinser006.gif

Napisano

> Wewnątrz tego niemal nie czuć - jak się dobrze zastanowić to faktycznie jest trochę wąsko, ale nie

> każdy to zauważy.

Superb jest o 3mm węższy od Outbacka i o kilka mm szerszy od Avensisa czy Laguny. IMO nie ma tragedii.

A co do pochodzenia płyty podgłogowej... u VAGa za kilka lat kilkadziesiąt samochodów będzie na tej samej (MQB), tylko "rozciąganej".

Napisano

> Superb jest o 3mm węższy od Outbacka i o kilka mm szerszy od Avensisa czy Laguny. IMO nie ma

> tragedii.

Mnie wkurzała szeroka dolna część deski rozdzielczej która zabiera sporo miejsca na prawe kolano. Poza tym faktycznie, nie czuć (jeśli nie posadzisz z tyłu trzech osób).

> A co do pochodzenia płyty podgłogowej... u VAGa za kilka lat kilkadziesiąt samochodów będzie na tej

> samej (MQB), tylko "rozciąganej".

Dlatego ja staram się pochopnie nie wsadzać Superba między kompakty. IMO to klasa średnia. Z drugiej jednak strony nie można jej porównywać z Passatem.

Napisano

> No tak ale w uszy trzeba stopery wtykać

> A nie lepiej jak na autostrady to kupić zwykłe legacy ?

do legacy w polsce nie da się zamówić motoru h6 oslabiony.gif pozostał tylko w outbacku

Napisano

jako fan Mitsubishi bralbym Subaru zlosnik.gif

tylko dlatego ze kolega nie wybral zadnego Miska zlosnik.gif

jak dla mnie przemawia naped, niezawodnosc i oryginalnosci - no bo ile jezdzi subarynek a ile skodzianek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.