Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zafira OPC - dlaczego nie?

Featured Replies

Napisano

Kolega napalił się na to auto klik

Możecie napisać czemu nie powinien go kupować?

Klient chce się zamienić na terrano 2.5 benzyna (nie pamiętam rocznika ale na pewno starszy od tej zafiry.

Jutro mamy jechać oglądać to auto.

Piszcie co wiecie o tym modelu.

Napisano

przednie fotele inne niż tylne.... ale to mały szczegół, w końcu recardo podgrzewane - chyba że opel tak robi... albo kolesia nie było stać na zakup pełnego kompletu na allegro...

autko ma pewno niezłego kopa ale co ze spalaniem??? kumpla stać na 15-17 litrów albo i lepiej po mieście???

"SKORZANE GLOWY W SWYCH PRAWIE NOWYCH AUDI, BMW CZY MB GLOWNIE OGLADAJA PODWOJNE, CHROMOWANE, TRAPEZOWE KONCOWKI UKLADU WYDECHOWEGO wink.gif))))) "

nie mam łysej głowy, a nawet wprost przeciwnie,:)

nie mam nowego audi ale starego też nie.... ale z mojej dwururki to ten jegomość powąchałby tylko dymek.... nawet w przypadku starownia autem przez moją mulher.gif

autko ładnie wygląda i serce w nim bije gorące.... nieźle pewno sobie radzi na trasie przy wyprzedzaniu...

to takie moje skromne uwagi smile.gif

jedź z nim i looknijcie furkę....

Napisano

> autko ma pewno niezłego kopa ale co ze spalaniem???

Niezłego? Ile to ma do setki?

Napisano

- fotele przód w innym kolorze niż tył

- za niska cena jak na ten model, nikt za pół darmo nie odda dobrego auta.

Mam wrażenie, że auto jest po porządnym dzwonie.

Napisano

Auto ogólnie fajne

z tymi osiągami to bez przesady ( 8s do 100 to dzisiaj żaden wynik)

jest dynamiczne ale nie jest to jakiś kiler !

Spalanie nie adekwatne do osiągów 15 l w mieście to norma .

Co do tego egzemplarza ja bym odpuścił

po pierwsze opis

po drugie zdjęcia

po trzecie za niska cena jak na zdrowy egzemplarz

Pozdrawiam

Napisano

hmmm jakby tu delikatnie powiedzieć .... sam szukałem auta ponad cztery miesiące właśnie w benzynie. Ta Zafira już się pojawiła kilka razy .... nie wiem dlaczego ale nie może się sprzedać smile.gif Osobiście jej nie oglądałem ale ... o czymś to musi świadczyć. Głowy nie dam ale jak ją pierwszy raz zobaczyłem to były inne zdjęcia i niestety inny przebieg frown.gif Trochę większy od tego podawanego. Zgodzę się także że cena jest za niska - co kusi hehehe niewątpliwie do zakupu smile.gif Ja osobiście bym uważał na ten samochód ale bez sprawdzenia raczej ciężko stwierdzić czy warto. Jak ktoś ma blisko to warto podjechać i sprawdzić.

Napisano

z przebiegiem chyba masz rację...

fatele przednie wytarte jak na 140 kkm - te boczki, co narażone są przy wsiadaniu/wysidaniu....

Glaca, jak pojedziesz to obejrzeć to weź kubeł zimnej wody dla kumpla...

Napisano

> z przebiegiem chyba masz rację...

Ja obstawiam że tam jest ze 180 kkm przebiegu smile.gif

Napisano

> Ja obstawiam że tam jest ze 180 kkm przebiegu

ale więcej o 180kkm ok.gif

Napisano
  • Autor

> ale więcej o 180kkm

Byliśmy, oglądaliśmy facepalm%5B1%5D.gif

Niech to zdjęcie powie samo za siebie

20111218132910.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Tak wygląda dolny rant tylnej klapy. Widać też małe, rude kropki - pokrywają CAŁE auto!

Nie jestem fachowcem ale wydaje się, że cały był malowany, lampy przednie odkręcane, z przodu są oznaki "robienia"...

Wnętrze - to jest auto ciężarowe, sprowadzone jako 2-osobowe z kratką. Cały tył jest dokładany ale nadal zarejestrowany na 2 osoby jako ciężarowy.

Silnik ładnie chodzi, ma power "odpowiedni" spineyes.gif, nie dymi, cichutko równiutko - to tyle co na szybko można powiedzieć.

Pojechaliśmy tak na prawdę tylko zobaczyć bo wiedzieliśmy, że nie nadaje się to do kupienia.

Napisano

pytanie na co liczył kolega ... że 5 letnie auto bedzie kosztowało 20 % nowego i będzie tylko lekko zużyte eksploatacyjnie ? hehe.gifhehe.gifhehe.gif

Napisano

niom czyli wszystko wiadomo smile.gif Miałem na myśli całkowity przebieg bliski 200 kkm wink.gif

Napisano

To auto, w takim stanie (rzeczywistym) jak opisuje sprzedajacy, kosztuje w D nie mniej jak 10000 euro.

Teraz zabaw się w Szerloka H. i znajdź odpowiedź na pytanie dlaczego "taki sam" samochód w PL jest o 40% tańszy, a gdzie jeszcze opłaty?

To jest pewnie ogłoszenie Świętego Mikołaja.

Napisano
  • Autor

> To auto, w takim stanie (rzeczywistym) jak opisuje sprzedajacy, kosztuje w D nie mniej jak 10000

> euro.

> Teraz zabaw się w Szerloka H. i znajdź odpowiedź na pytanie dlaczego "taki sam" samochód w PL jest

> o 40% tańszy, a gdzie jeszcze opłaty?

> To jest pewnie ogłoszenie Świętego Mikołaja.

Raczej kogoś kto chce się pozbyć szrota - czytaj cały wątek grinser006.gif

Napisano

> Wnętrze - to jest auto ciężarowe, sprowadzone jako 2-osobowe z kratką. Cały tył jest dokładany ale

> nadal zarejestrowany na 2 osoby jako ciężarowy.

To to akurat spory plus

> Silnik ładnie chodzi, ma power "odpowiedni" , nie dymi, cichutko równiutko - to tyle co na szybko

> można powiedzieć.

Tu też ok

Powiem tak jeśli problemem jest tylko lakierowanie to urywamy z tej ceny 2000 zł dodajemy kolejne 3000 ( za 5 robimy to tak jak powinno być )

I jazda ok.gif

Napisano

> To to akurat spory plus

> Tu też ok

> Powiem tak jeśli problemem jest tylko lakierowanie to urywamy z tej ceny 2000 zł dodajemy kolejne

> 3000 ( za 5 robimy to tak jak powinno być )

> I jazda

Jeśli wyszła ruda na całym aucie, to nawet jak się zrobi porządnie to wyjdzie znowu za jakiś czas.

Poza tym będzie się bujał ze sprzedażą malowanego auta

Napisano

> Powiem tak jeśli problemem jest tylko lakierowanie to urywamy z tej ceny 2000 zł dodajemy kolejne

> 3000 ( za 5 robimy to tak jak powinno być )

> I jazda

Powiem tak wink.gif Zastanów się czemu trzeba całą furę malować? Czy jest po mega dzwonie czy po powodzi? 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> Powiem tak Zastanów się czemu trzeba całą furę malować? Czy jest po mega dzwonie czy po powodzi?

Z tą powodzią to może być dobry trop. Lampy przednie były odkręcane (np. żeby wodę wylać) a te grzybki na żarówkach są mocno skorodowane.

Napisano
  • Autor

> To to akurat spory plus

> Tu też ok

No właśnie nie do końca. Nie piałem o tym do tej pory ale kumpel sam znalazł w necie forum i posty tego gościa z czasu jak sprowadził auto, że turbina była zakatowana i ją wymienił, że nie wkręcał się na obroty i szukał rozwiązania.

Powiedzieliśmy mu to, to tłumaczył, że wiązkę musiał wymienić facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Z tą powodzią to może być dobry trop. Lampy przednie były odkręcane (np. żeby wodę wylać) a te

> grzybki na żarówkach są mocno skorodowane.

W wiekszosci nowych auta lampy sie wykreca zeby wymienic zarowke.

Napisano
  • Autor

> W wiekszosci nowych auta lampy sie wykreca zeby wymienic zarowke.

No tak, u mnie tylne też ale przednie to nie spotkałem się.

Napisano

> W wiekszosci nowych auta lampy sie wykreca zeby wymienic zarowke.

No bez przesady. Poza tym nawet po wymianie nie ma śladu tej operacji, wszystko trafia na miejsce ok.gif

Napisano

> No tak, u mnie tylne też ale przednie to nie spotkałem się.

ja juz dawno nie widzialem auta w ktorym latwiej sie wymienia zarowki nie wykrecajac calej lampy

Napisano
  • Autor

> No bez przesady. Poza tym nawet po wymianie nie ma śladu tej operacji, wszystko trafia na miejsce

Ślad jest - obtarta farba na śrubach.

Napisano

> Powiem tak Zastanów się czemu trzeba całą furę malować? Czy jest po mega dzwonie czy po powodzi?

A zastanów się ile to auto jest tansze niż inne tego typu na rynku .

W pierwszym poście napisałem ze ja bym odpuścił .

Jak dla mnie mega dzwon czy powodz nie są jedynymi możliwościami do malowania całego auta . ( np może gradobicie )

niska cena czym musi być podyktowana

Napisano

> Ślad jest - obtarta farba na śrubach.

Zależy jaka fura. Ja mam w Captivie lampy mocowane na 3 śruby nielakierowane ok.gif

Napisano

> niska cena czym musi być podyktowana

To wiadomo. Jednak w większości przypadków jest to niesprzedawalny złom

Napisano
  • Autor

> Zależy jaka fura. Ja mam w Captivie lampy mocowane na 3 śruby nielakierowane

No a tu są lakierowane i obdarte. Brak dolnej dokładki zderzaka z tył i z przodu (ponoć są ale połamane).

Brak nawet otwieranych tylnych szyb - trzeba by było coś montować - korby albo elektryczne. Multum dupereli do dorobienia.... Ten samochód ma tylko kopa - nic więcej.

Napisano

> No a tu są lakierowane i obdarte. Brak dolnej dokładki zderzaka z tył i z przodu (ponoć są ale

> połamane).

> Brak nawet otwieranych tylnych szyb - trzeba by było coś montować - korby albo elektryczne. Multum

> dupereli do dorobienia.... Ten samochód ma tylko kopa - nic więcej.

Quote:

HOMOLOGACJA NA CIEZAROWY - PELNE ODLICZENIE VAT-u OD PALIWA, SERWISU, CZESCI ITP...

i jaja z fotelami z tyłu typu podstawowego z podstawowej zafiry chyba z tego względu

mało tego OPC które czasem mnie wiezie ... 17 średnie to delikatna wersja i to 98 no PB ...

fotele recaro ktore ma OPC za grzyba nie są wygodne ...

szerokie koła i twarde zawieszenie ... heh ... co kto lubi ... dla mnie nie nie nie ...

Napisano

> No bez przesady.

ale z czym?

> Poza tym nawet po wymianie nie ma śladu tej operacji,

> wszystko trafia na miejsce

to oczywiste ze trafia na swoje miejsce

Napisano

To auto kojarzy mój znajomy, który tez poszukiwał Zafiry.

Powiedział, że widział tą Zafirę już w lipcu na otomoto, więc gość już dość długo stara się ją komuś wcisnąć.

Napisano

> To auto kojarzy mój znajomy, który tez poszukiwał Zafiry.

> Powiedział, że widział tą Zafirę już w lipcu na otomoto, więc gość już dość długo stara się ją

> komuś wcisnąć.

Nie sądzę by przy obecnych cenach paliw łatwo było komuś wcisnąć taką Zafirę. Tu tez może być przyczyna takiego długiego "stażu" na otomoto.

Na jedną taką znajdzie się 100 chętnych na wersję z słabym benzyniakiem albo 1,9 w dyszlu.

Napisano

> ale w jakim sensie ten spory plus?

Jeśli auto do opłat to za ciężarowe nie płacisz akcyzy. A jeśli zarejestrowany a kupujący nie prowadzi DG to ja żadnej ulgi z tego powodu nie znam.

Napisano
  • Autor

> Jeśli auto do opłat to za ciężarowe nie płacisz akcyzy. A jeśli zarejestrowany a kupujący nie

> prowadzi DG to ja żadnej ulgi z tego powodu nie znam.

Tamten prowadzi.

Napisano

> Jeśli auto do opłat to za ciężarowe nie płacisz akcyzy. A jeśli zarejestrowany a kupujący nie

> prowadzi DG to ja żadnej ulgi z tego powodu nie znam.

ale chyba dostrzegles ze auto zarejestrowane w PL?

Napisano

> ale chyba dostrzegles ze auto zarejestrowane w PL?

Tak. Ale wciąż nie znam zalety posiadania cieżarówki na osobę fizyczną npDG.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.