Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra G, 1.4 Twinport, kilka pytań przed zakupem

Featured Replies

Napisano

>Zresztą... te maszyny to o kant d... można potłuc. Na wylanych amortyzatorach

> pokazują 60%

bo %0 to brak amortyzatora zlosnik.gif

Napisano

Dokładnie. Kiedyś te same amortyzatory na trzech różnych maszynach pokazywały 45% (w co nie wierzyłem, bo wiem jak się zachowują kiepskie), na innej 80, jeszcze inna 75%. A nówki sztuki potrafia pokazać 70%. Także tak to wygląda.

Napisano
  • Autor

> auta robione już widziałem jak one wyglądają po paru latach elementy malowane do

> wymiany na nich zaraz rdza przebarwienia lakieru przeważnie robione tanim kosztem

> ja bym nie brał chyba ze z ceny by szedł ale sam nie wiem ile żeby był w tym interes

Samochód o którym pisałem podobał mi się pod względem wizualnym i sprzedawca (starzy pan z osiedla na którym mieszkam) wzbudził moje zaufanie.

Sprawdzenie samochodu kosztowało mnie 350zł, dowiedziałem się że samochód był dosyć poważnie rozbity pomimo zapewnień sprzedającego o braku uszkodzeń karoserii.

Nauczka na przyszłość-sprawdzić każdy samochód przed zakupem w tańszym serwisie i jeśli okaże się w że nie był poważnie rozbity sprawdzać dokładniej.

Karta z ogłoszeniem z samochodu który sprawdzałem zniknęła. Przypuszczam że niedługo pojawi się w komisie lub na Allegro.

Co do negocjacji ceny to nie pytałem ile pan obniży bo szukam samochodu którym nie był rozbity.

Napisano

> Samochód o którym pisałem podobał mi się pod względem wizualnym i sprzedawca (starzy pan z osiedla

> na którym mieszkam) wzbudził moje zaufanie.

To świadczy o tym, że w dzisiejszych czasach nikomu nie można wierzyć. Jeśli łga niby sąsiad z osiedla, to co tu mówić o handlarzach angryfire.gif

Napisano
  • Autor

> To świadczy o tym, że w dzisiejszych czasach nikomu nie można wierzyć.

> Jeśli igła niby sąsiad z osiedla, to co tu mówić o handlarzach.

Mężczyzna w wieku mojego Ojca, spokojny, opowiedział historie samochodu, pokazał swój nowy samochód kupiony 3 miesiące temu (Astra III).

Okazało się że mieszka na tym samym osiedlu, kilka bloków dalej, pracował w tym samym zakładzie co mój Ojciec i ja. Zarzekał się że samochód nie był "bity".

Zamiast pojechać do taniej stacji i sprawdzić samochód wstępnie to wziąłem kompletne sprawdzenie w Oplu. Szkoda tych 250zł i nadziei na znalezienie dobre samochodu. Będzie nauczka na przyszłość.

Napisano

> Nauczka na przyszłość-sprawdzić każdy samochód przed zakupem w tańszym serwisie i jeśli okaże się w

> że nie był poważnie rozbity sprawdzać dokładniej.

Być może lepszym rozwiązaniem jest zakup prostego miernika i wyrywkowe sprawdzenie auta.

Jeżeli wynik będzie istotnie rózny od deklarowanego przez sprzedającego stanu należy dać sobie spokój z danym egzemplarzem... przynajmniej ja tak zrobię jak będę potrzebował kupić kolejne auto.

Napisano

> a silnik 1.4 twinport i zero wycieków jak w każdym trzeba coś naprawidzić cewka zapłonowa i świece

> rok temu też wymieniałem bo padło ale norma że ekspleatacja ale nie jakieś poważne awarie

Tak z ciekawości zapytam a był przez ten czas wymieniany łańcuch rozrządu? Różne sie rzeczy słyszy że jednak łańcuch też się wymienia 270635636-JUMP2.gif

Napisano

> Tak z ciekawości zapytam a był przez ten czas wymieniany łańcuch rozrządu? Różne sie rzeczy słyszy

> że jednak łańcuch też się wymienia

zalezy... moj padł po 68 tys, znajomy w AIII ma ten sam silnik z przebiem 180 tys i org łańcuch

Napisano

> Zamiast pojechać do taniej stacji i sprawdzić samochód wstępnie to wziąłem kompletne sprawdzenie w

> Oplu. Szkoda tych 250zł i nadziei na znalezienie dobre samochodu. Będzie nauczka na

> przyszłość.

Wg mnie nie szkoda. Gdyby nie te 250 zł miałbyś bity samochód. Bo przecież po pierwszych oględzinach podobał Ci się ?

Napisano

> zalezy... moj padł po 68 tys,

ale chyba się nie zerwał, a jakie były objawy "padnięcia"?

Napisano

> ale chyba się nie zerwał, a jakie były objawy "padnięcia"?

coś mi się wydaje, że objaw mógł być tylko jeden 270751858-jezyk.gif

Napisano

> ale chyba się nie zerwał, a jakie były objawy "padnięcia"?

zerwać nie...ale po rozgrzaniu na wolnych obrotach silnik pracował jak diesel - specyficzny terkot

teraz na wolnych wewnątrz nie słyszysz czy silnik chodzi czy nie smile.gif

Napisano

> zerwać nie...ale po rozgrzaniu na wolnych obrotach silnik pracował jak diesel - specyficzny terkot

> teraz na wolnych wewnątrz nie słyszysz czy silnik chodzi czy nie

ahh, nie doczytałem, że chodzi o łańcuch a nie pasek mlot.gif

Napisano
  • Autor

> Wg mnie nie szkoda. Gdyby nie te 250 zł miałbyś bity samochód. Bo przecież po

> pierwszych oględzinach podobał Ci się ?

Może źle się określiłem. Za bardzo zaufałem panu który sprzedaje ten samochód, mogłem sprawdzić go za 90zł w stacji diagnostyczne z pomiarem grubości lakieru. Z każdego zdarzenia trzeba wyciągać wnioski.

Dzisiaj rozmawiałem z siostrą cioteczną mojej Żony, sprowadzili Citroena C3 z zagranicy, pojeździli miesiąc i zerwał się pasek rozrządu. Wg książki serwisowej wymieniany był niedawno przed sprzedażą. Niestety ufać można już tylko sobie.

Napisano

> Dzisiaj rozmawiałem z siostrą cioteczną mojej Żony, sprowadzili Citroena C3 z zagranicy, pojeździli

> miesiąc i zerwał się pasek rozrządu. Wg książki serwisowej wymieniany był niedawno przed

> sprzedażą. Niestety ufać można już tylko sobie.

Niestety, takie czasy zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.