Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wróżby noworoczne

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> Co wymyślili tym razem?

Silnik benzynowy grinser006.gif

No nic, na wq....ie napisałem maila do GM devil.gif

Zobaczymy co teraz....

Napisano

> Silnik benzynowy

> No nic, na wq....ie napisałem maila do GM

> Zobaczymy co teraz....

Paranoja. Chciałem diesla - nie ma diesli. Chcesz benzynowy - nie ma benzynowych.

hehe.gif

Dali Ci przynajmniej jakiś rabat?

Napisano
  • Autor

> Paranoja. Chciałem diesla - nie ma diesli. Chcesz benzynowy - nie ma benzynowych.

No dlatego wściekłem się z deka

> Dali Ci przynajmniej jakiś rabat?

Czekam na odpowiedź co z benzyną bo cenę dali rewelacyjną. Jak nie to pomyślę nad dieslem lub inną marką foch.gif

Napisano

> "cham się uprze i mu daj" - bez urazy oczywiście

hehe.gif

No, uparłem się a oni nic. No to ich olałem i mam Epicę za połowę tej ceny co oni śpiewali za Orlando.

Z perspektywy pierwszych 10kkm mogę z całą odpowiedzialnością napisać, że za żadne skarby bym jej na Orlando nie zamienił.

zlosnik.gif

Napisano

> No, uparłem się a oni nic. No to ich olałem i mam Epicę za połowę tej ceny co oni śpiewali za

> Orlando.

> Z perspektywy pierwszych 10kkm mogę z całą odpowiedzialnością napisać, że za żadne skarby bym jej

> na Orlando nie zamienił.

Orlando to jednak pudełko. Praktyczny pewnie, jeśli ktoś ma większą rodzinę.

Moja żona nawet kombi mi nie pozwoliła kiedyś kupić - stwierdziła, że bagażówką jeździć nie będzie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Moja żona nawet kombi mi nie pozwoliła kiedyś kupić - stwierdziła, że bagażówką jeździć nie będzie

Taksówka idealna jak widać w W-wie. Choć bogate wersje z dokładką pod zderzakiem wyglądają całkiem, całkiem

Napisano

> Orlando to jednak pudełko. Praktyczny pewnie, jeśli ktoś ma większą rodzinę.

> Moja żona nawet kombi mi nie pozwoliła kiedyś kupić - stwierdziła, że bagażówką jeździć nie będzie

Ja chciałem z uwagi na łatwe wsiadanie (jak do SUVa - tyle że napęd 4x4 mi niepotrzebny więc nie celowałem w Captivę) i dużo miejsca. Rodzinę mam małą (2+1) i większość tras robię sam ale wożenie powietrza mi nie przeszkadza.

zlosnik.gif

Tyle że jaki mi zaśpiewali ponad 90k (chciałem diesla w najwyższej wersji z automatem), na pytanie o rabaty się śmiali, zaoferowali leasing 140% i jeszcze powiedzieli, że aut nie ma to poszedłem sobie precz.

hehe.gif

Napisano

> Ja ponieważ jestem trochę to Chevyego kupuję nie dla niskiej ceny {bo juz dawno taka nie jest}

> ale dlatego, że dobrze mi się nimi jeździ.

> Poważnie zastanawiam się nad Captivą 2.4 2012. Jutro jadę do Nivette bo dali najlepszą propozycję.

> Być może zamówię A później sprzedam Epicę i Captivę ale po skorzystaniu z rabatu

> lojalnościowego

Jak bedziesz skladal zamowienie, kaz im zrobic kopie dowodu rejestarcyjnego twojego chevy. Potem to juz z głowy.

Ja mialem tez taki problem, ze gdy odbieralem to juz Lacetti mial innego wlasciciela.

To im wystarczy. wazne zeby nazwisko na dowodzie zgadzala sie z nazwiskiem na fakturze zakupu samochodu.

Napisano

> Ja chciałem z uwagi na łatwe wsiadanie (jak do SUVa - tyle że napęd 4x4 mi niepotrzebny więc nie

> celowałem w Captivę) i dużo miejsca.

Captivy są też 4x2 (sporo tańsze niż 4x4) cfaniak.gif

Napisano

> Captivy są też 4x2 (sporo tańsze niż 4x4)

Wiem, ale w 4x2 mi się nie podobało wyposażenie (abstrachując od ceny). Mimo wszystko Orlando miał być tańszy.

A że nie był, to wybrałem inaczej.

I nie żałuję.

palacz.gif

Napisano
  • Autor

> Captivy są też 4x2 (sporo tańsze niż 4x4)

Ok. 7kPLN

Napisano
  • Autor

> Wiem, ale w 4x2 mi się nie podobało wyposażenie (abstrachując od ceny).

W obecnych jest takie samo niezależnie od napędu.

Napisano

> W obecnych jest takie samo niezależnie od napędu.

LTZ nie ma 2WD. Tak samo 184KM nie ma 2WD.

Napisano
  • Autor

> LTZ nie ma 2WD. Tak samo 184KM nie ma 2WD.

A to sorry grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> "cham się uprze i mu daj" - bez urazy oczywiście

Tadam grinser006.gif

Quote:

Witam,

ta wersja modelu Captiva miała planowo wstrzymaną produkcję w miesiącach styczeń/luty. Ponowna produkcja tego modelu ruszy w marcu.

W związku z tym na chwilę obecną można złożyć zamówienie na Nową Captivę, która zostanie wyprodukowana w marcu. Niestety utrudnieniem może być fakt, iż na chwilę obecną nie mamy jeszcze dokładnych informacji co do cen tych samochodów - będzie to rok modelowy 2012 i rok produkcji 2012. Do tej pory w ofercie był rok modelowy 2012 i rok produkcji 2011.

W najbliższym czasie będziemy wiedzieli jaka będzie ta różnica w cenie i przekażemy to do naszych dealerów. Możliwość zamówienia takiego samochodu na chwilę obecną jednak istnieje.

Od GM PL smirk.gif

Napisano

> Możliwość zamówienia takiego samochodu na chwilę obecną jednak istnieje.

Nie kumam, czyli możesz zamówić, ale nie wiesz za ile? confused.gif

Trochę bez sensu... crazy.gif

Napisano

> egzemplarze ciągnęli z drugiego końca Europy

Jak ja zamawiałem Epicę to jechała z Chorwacji

Napisano
  • Autor

> Nie kumam, czyli możesz zamówić, ale nie wiesz za ile?

Fajnie prawda? grinser006.gif

> Trochę bez sensu...

Bo to GM paaanie grinser006.gif

Dixi natomiast podaje cenę z oferty jako gwarantowaną waytogo.gif

Napisano

Nie chciałbym się wtrącać, ale u nas pod salonem stoi nowa Captiva w benzynie i z tego co wiem nie ma jeszcze na nią klienta.

Napisano
  • Autor

> Nie chciałbym się wtrącać, ale u nas pod salonem stoi nowa Captiva w benzynie i z tego co wiem nie

> ma jeszcze na nią klienta.

No u ciebie nie szukałem. Jaka wersja, kolor i cena?

edit

ten?

Nie podoba mi się

Napisano

> No u ciebie nie szukałem. Jaka wersja, kolor i cena?

> edit

> ten?

> Nie podoba mi się

Nieee, tego mają w Tarnowie. U nas jest na pewno 2,4 benzyna w kolorze perła, wersja bodajże LT( z tego co pamiętam półskóra, więc raczej nie LT+). Niestety nie wiem czy 2WD czy 4WD. Cena do dogadania oczywiście. W razie czego pisz, to skontaktuję Cię bezpośrednio z handlowcem.

Napisano
  • Autor

> Nieee, tego mają w Tarnowie. U nas jest na pewno 2,4 benzyna w kolorze perła

Biały taki? tongue.gif Kurcze srebrnego sobie wymyśliłem

> wersja bodajże LT( z

> tego co pamiętam półskóra, więc raczej nie LT+).

O to, to ok.gif

> Niestety nie wiem czy 2WD czy 4WD.

A to bez różnicy byle manual

> Cena do

> dogadania oczywiście. W razie czego pisz, to skontaktuję Cię bezpośrednio z handlowcem.

Poproszę waytogo.gif

Napisano

> Biały taki? Kurcze srebrnego sobie wymyśliłem

No to pół roku czekania masz pewnie jak w banku. Według mnie ten perłowy bardzo pasuje do Captivy, ale to Ty decydujesz.

> A to bez różnicy byle manual

Manual na 99% - widziałem to auto w środku przez 15 sekund i mogłem coś przeoczyć.

> Poproszę

Puszczam kontakt na PW.

Napisano
  • Autor

> No to pół roku czekania masz pewnie jak w banku.

E, kwiecień-maj ma być odbiór jak teraz zamówię

> Puszczam kontakt na PW.

ok.gif

Napisano

> No u ciebie nie szukałem. Jaka wersja, kolor i cena?

> edit

> ten?

> Nie podoba mi się

Bardzo dobra cena ok.gif

Napisano

> Kurcze srebrnego sobie wymyśliłem

Srebrnymi jeżdżą przedstawiciele handlowi zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Srebrnymi jeżdżą przedstawiciele handlowi

Captivami? hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Tadam

> Quote:

> Witam,

> ta wersja modelu Captiva miała planowo wstrzymaną produkcję w miesiącach styczeń/luty. Ponowna

> produkcja tego modelu ruszy w marcu.

> W związku z tym na chwilę obecną można złożyć zamówienie na Nową Captivę, która zostanie

> wyprodukowana w marcu. Niestety utrudnieniem może być fakt, iż na chwilę obecną nie mamy

> jeszcze dokładnych informacji co do cen tych samochodów - będzie to rok modelowy 2012 i rok

> produkcji 2012. Do tej pory w ofercie był rok modelowy 2012 i rok produkcji 2011.

> W najbliższym czasie będziemy wiedzieli jaka będzie ta różnica w cenie i przekażemy to do naszych

> dealerów. Możliwość zamówienia takiego samochodu na chwilę obecną jednak istnieje.

> Od GM PL

Mam nowe info. Ceny MR 2012 z tegoż roku produkcji to +1000PLN. Można zamawiać ok.gif

edit: no i zamówiłem srebrną grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Nieee, tego mają w Tarnowie. U nas jest na pewno 2,4 benzyna w kolorze perła, wersja bodajże LT( z

> tego co pamiętam półskóra, więc raczej nie LT+). Niestety nie wiem czy 2WD czy 4WD. Cena do

> dogadania oczywiście. W razie czego pisz, to skontaktuję Cię bezpośrednio z handlowcem.

Tak mi się przypomniało grinser006.gif Napisałem do pana handlowca, że chcę auto kupić. Odpisał momentalnie i zaprosił do salonu. Odpisałem mu, że chcę dowiedzieć się szczegółów konfiguracji Captivy z racji tego, że mam "trochę" daleko do niego i.......

..... już się nie odezwał screwy.gif

Poziom obsługi w salonach Chevy jest tak samo denny w całej PL.

No nic, zamówiłem gdzie indziej a pani handlowiec raportuje mi na bieżąco ok.gif Dziś przekazała, że ma potwierdzenie do produkcji na 20 marca claps.gif

Napisano

> Tak mi się przypomniało Napisałem do pana handlowca, że chcę auto kupić. Odpisał momentalnie i

> zaprosił do salonu. Odpisałem mu, że chcę dowiedzieć się szczegółów konfiguracji Captivy z

> racji tego, że mam "trochę" daleko do niego i.......

> ..... już się nie odezwał

> Poziom obsługi w salonach Chevy jest tak samo denny w całej PL.

> No nic, zamówiłem gdzie indziej a pani handlowiec raportuje mi na bieżąco Dziś przekazała, że ma

> potwierdzenie do produkcji na 20 marca

Zdążyłeś w międzyczasie napisać na AK że zamówiłeś srebrną w innym salonie, to koledze z salonu przekazałem tę informację i odpuścił temat. Poza tym okazało się, że sztuka, o której pisałem sprzedała się w zeszłą sobotę.

Napisano

A tak zapytam, to ile Ty teraz aut będziesz miał hmm.gif

Epice, Captive, jeszcze jedną Captive i TeDeIka boje_sie.gif

Ogarniesz to wszystko? Bo ja mam dwa i ledwo daje rade zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Zdążyłeś w międzyczasie napisać na AK że zamówiłeś srebrną w innym salonie, to koledze z salonu

> przekazałem tę informację i odpuścił temat.

Nieprawda. Zamówiłem PO utracie kontaktu

Napisano
  • Autor

> A tak zapytam, to ile Ty teraz aut będziesz miał

> Epice, Captive, jeszcze jedną Captive i TeDeIka

> Ogarniesz to wszystko? Bo ja mam dwa i ledwo daje rade

Epica i "stara" Captiva pójdą na sprzedaż ok.gif

Napisano

> Nieprawda. Zamówiłem PO utracie kontaktu

edit: no i zamówiłem srebrną

(...)

Edytowany przez blue_impuls (06/02/2012 21:41)

Nie chcę się kłócić, ale jeżeli jeden dzień (notabene spędzony przez kolegę na dzwonieniu po dealerach, czy któryś nie będzie miał Captivy dla Ciebie, bo w sobotę sprzedała się ta, o której wcześniej pisałem) bez maila to utrata kontaktu, to faktycznie trzeba powiedzieć, że poziom obsługi w salonie jest byle jaki oslabiony.gif

Kolejnego dnia dałem sprzedawcom znać, że napisałeś o zamówieniu srebrnej sztuki, więc nic dziwnego, że nie odpisują.

No nic, próbowałem pomóc...

Napisano
  • Autor

> edit: no i zamówiłem srebrną

> (...)

> Edytowany przez blue_impuls (06/02/2012 21:41)

> Nie chcę się kłócić, ale jeżeli jeden dzień (notabene spędzony przez kolegę na dzwonieniu po

> dealerach, czy któryś nie będzie miał Captivy dla Ciebie[ciach]

06/02/2012 21:41 Skoro edytowałem w poniedziałek wieczorem to chyba kolega miał dużo więcej czasu na "dzwonienie"? Co ciekawe to wszystkie salony mają podgląd "on-line" co jest dostępne w PL i mogą sobie od ręki "klepnąć" daną sztukę.

Napisz może też, że kolega już w sobotę przestał odpisywać bo napisałem, że mam daleko i chcę poznać szczegóły wyposażenia Captivy, która BYŁA dostępna tego samego dnia.

Nie brnij w to dalej bo nie osądzam twojej pracy, a handlowca, który poszedł standardem zlania kupującego obowiązującym w Chevy.

Tobie dziękuję za pomoc i namiar na auto. Co do salonu podtrzymuję negatywną opinię.

Napisano

> 06/02/2012 21:41 Skoro edytowałem w poniedziałek wieczorem to chyba kolega miał dużo więcej czasu

> na "dzwonienie"? Co ciekawe to wszystkie salony mają podgląd "on-line" co jest dostępne w PL i

> mogą sobie od ręki "klepnąć" daną sztukę.

> Napisz może też, że kolega już w sobotę przestał odpisywać bo napisałem, że mam daleko i chcę

> poznać szczegóły wyposażenia Captivy, która BYŁA dostępna tego samego dnia.

> Nie brnij w to dalej bo nie osądzam twojej pracy, a handlowca, który poszedł standardem zlania

> kupującego obowiązującym w Chevy.

> Tobie dziękuję za pomoc i namiar na auto. Co do salonu podtrzymuję negatywną opinię.

No cóż. Jestem w stanie obalić każdy podany wyżej argument, ale dajmy już temu spokój, bo szkoda czasu. Mam tylko nauczkę na przyszłość, żeby nie wychodzić nieproszony przed szereg.

Napisano

Zrobiłem sobie wycenę swojej epki przez stronkę Fiat'a (Eurotax) z ciekawości, bo są fajne oferty na Bravo T-Jet (za 47k PLN można kupić...)

"Dane pojazdu:

marka: CHEVROLET

typ: Epica 06-11

przebieg: 101000

data pierwszej rejestracji: 2006-09-01

wersja: Epica 2.0 LT 144KM

Wycena wg EurotaxGlass's*:21 600 zł"

Załamka pad.gif. Chyba zostanie ze mną na baaaardzo długo...

Napisano

> Zrobiłem sobie wycenę swojej epki przez stronkę Fiat'a (Eurotax) z ciekawości, bo są fajne oferty

> na Bravo T-Jet (za 47k PLN można kupić...)

> "Dane pojazdu:

> marka: CHEVROLET

> typ: Epica 06-11

> przebieg: 101000

> data pierwszej rejestracji: 2006-09-01

> wersja: Epica 2.0 LT 144KM

> Wycena wg EurotaxGlass's*:21 600 zł"

> Załamka . Chyba zostanie ze mną na baaaardzo długo...

A gdzie taką wycenę można zrobić? Nie widzę tego na stronie Fiata...

Napisano

> Ja robię w mBanku

No tak, ale sam mówiłeś, że tam jest Infoexpert i że zaniża tongue.gif

No to chciałem Eurotax zobaczyć...

@Ryb

Na podstronie z wyprzedażą jest: klik

Trzeba podać "swoje" dane i wysyła na maila.

Napisano
  • Autor

Pytałem o odkup w Nivette i bez żadnych fochów 21-22kPLN dają więc sprzedając indywidualnie parę tysi więcej można ok.gif

Te wyceny z TU to sobie można.....

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Mam nowe info. Ceny MR 2012 z tegoż roku produkcji to +1000PLN. Można zamawiać

> edit: no i zamówiłem srebrną

Zdania o poziomie obsługi w Chevy nie zmieniam ale żeby być sprawiedliwym powiem, że pani z Dixi Car jak obiecała tak informuje mnie o etapie zamówienia.

Dziś dostałem maila o wejściu auta na taśmę ok.gif

A z Abeximu do dziś odpowiedzi nie dostałem grinser006.gif

• 2 miesiące później...
Napisano
  • Autor

> Dziś dostałem maila o wejściu auta na taśmę

Dziś zarejestrowałem nową Captivę 893goodvibes.gif Odbiór w poniedziałek ok.gif

Napisano
  • Autor

> Fotki, fotki, fotki

W poniedziałek. No chyba, że chcesz skan DR grinser006.gif

Napisano

Gratulacje - bardzo ładny samochód !!

Oby się spisywał co najmniej jak Epica ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.