Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Polo GTI już w sprzedaży

Featured Replies

Napisano

> każdy zachwala swoją markę widzę 2 litry i tylko 200 koni? troche mało

poprostu ta marka wypadla najlepiej i najtaniej z maluchow.

i widze ze nic sie nie zmianilo do tej pory

Napisano

> poprostu ta marka wypadla najlepiej i najtaniej z maluchow.

> i widze ze nic sie nie zmianilo do tej pory

troche nie jestem w temacie. To jest wolnossak?

Napisano

> np

> moc ,przyjemnosc z jazdy,zabawa na torze

> wszytsko co takie male gti powino miec

> do tego mniejsze spalanie nie tez oszukane male turbo zabawki

To prawda, fajnie do jezdzi, niecale 7 do 100 km/h, a dzwiek i strzaly z wydechu przy przegazowkach albo gwaltownym ujeciu gazu sa bezcenne zlosnik.gif.

Ale jest jeden minus - awaryjnosc sick.gif. Niestety czesto laduje na serwisie, przynajmniej ten sasiada oslabiony.gif

Napisano

> Tak samo jest w przypadku DSG. Automat nijak mi nie pasuje do auta GTI.

I tak i nie. Jeśli traktujemy DSG jako automat to prawda. Jeśli jednak traktujemy DSG jako 7-stopniową, szybką skrzynię, która ma być skuteczniejsza od lewej nogi i prawej ręki to już nie. Wyjściem kompromisowym, ale podkreślającym charakter GTI byłaby opcja skrzyni DSG bez(!) trybu automatycznego. I skutecznie i wygodnie i ambitnie.

Pzdr

Napisano

> a skode i seata rozklada clio ktore mozna miec w tej cenie z recaro i pakietem cup no i 200km

Gust jest jak wink.gif

Nie pisałem o osiągach a o prezencji.

Napisano

> palowalem clio od poczatku do konca zywota, mniej jak 6 tys obr to nie widzialo i nigdy wiecej jak

> 11-max12 L nie bylo.

> w reno smialo dadza od tego co podales jeszce spory rabat

11-12l przy pełnym bucie?

panda 1.1 podczas zabawy na śniegu paliła 20l/100, to był rzeczywiście pełny but. A koni miała 4x mniej.

moje obecne auto przy przeciętnej jeździe po mieście pali 12, przy energicznym przemieszczaniu się grubo powyżej 15, na torze nie liczyłem ale obstawiam 20-25l/100. Ma równo 143 kucyki.

Oba opisane auto to seria żeby nie było. Wolnossaki.

Nie uwierzę, że 200-kone clio przy kręceniu na każdym biegu pod czerwone pole będzie palić 12l. Nie uwierzę nawet w 15l/100km. No chyba, że według ciebie nieschodzenie poniżej 6tys obr/min to jazda 6001 obr/min z górki.

11-12l/100km to można się spodziewać przy niezbyt dynamicznej jeździe po mieście. Cudów nie ma.

Napisano

> 11-12l przy pełnym bucie?

Też coś mi się nie chce wierzyć, 12l przy pełnym bucie to mi spalał kadett 1.6 Diesel hehe.gif

Z 2.0 pod maską i prawie połową mniej koni w Calibrze wychodziło jakieś 14-15(pełny but, ale w ruchu ulicznym) i ~25+ w nazwijmy to sobie "próbie sportowej"

Nie mówiąc już o Grand Cherokee(4.0 ale koni w sumie miał mniej niż to Clio) gdzie przy "półpełnym" grinser006.gif bucie bez problemu osiągnąłem 33/100.

Praktycznie w żadnym aucie jeżdżąc dynamicznie(ale wciąż jeszcze nie był to pełny but) spalanie miałem o kilka litrów większe niż podaje producent... dla tego Clio z danych które znalazłem fabrycznie spalanie wynosi 12.2l/100 więc widocnie lepiej jest jeździć z pełnym butem bo wtedy spala mniej niż to fabryka przewidziała grinser006.gif

Napisano

> I tak i nie. Jeśli traktujemy DSG jako automat to prawda. Jeśli jednak traktujemy DSG jako

> 7-stopniową, szybką skrzynię, która ma być skuteczniejsza od lewej nogi i prawej ręki to już

> nie. Wyjściem kompromisowym, ale podkreślającym charakter GTI byłaby opcja skrzyni DSG bez(!)

> trybu automatycznego. I skutecznie i wygodnie i ambitnie.

> Pzdr

Manual sprawia mi dużo więcej frajdy od klikania manetkami mimo, że jest wolniejszy od DSG. Chyba lubię po prostu mieć pedał sprzęgła. Wtedy tylko czuję, że mam pełną kontrolę nad silnikiem, a w aucie klasy GTI jest to dla mnie podstawa. Oczywiście są to wyłącznie moje subiektywne odczucia i nie każdy musi podzielać moje poglądy.

Napisano

> 11-12l przy pełnym bucie?

> panda 1.1 podczas zabawy na śniegu paliła 20l/100, to był rzeczywiście pełny but. A koni miała 4x

> mniej.

> moje obecne auto przy przeciętnej jeździe po mieście pali 12, przy energicznym przemieszczaniu się

> grubo powyżej 15, na torze nie liczyłem ale obstawiam 20-25l/100. Ma równo 143 kucyki.

> Oba opisane auto to seria żeby nie było. Wolnossaki.

> Nie uwierzę, że 200-kone clio przy kręceniu na każdym biegu pod czerwone pole będzie palić 12l. Nie

> uwierzę nawet w 15l/100km. No chyba, że według ciebie nieschodzenie poniżej 6tys obr/min to

> jazda 6001 obr/min z górki.

> 11-12l/100km to można się spodziewać przy niezbyt dynamicznej jeździe po mieście. Cudów nie ma.

to zapraszam na test

z tym ze wersja 182 zlosnik.gif

btw

bylem mile zaskoczony bo sc szumi 1.1 palilo mi 10-11l

a clio zawsze cisnolem i przewaznie wlasnie takie srednie sie pokazywalo

z obecnym nawet nie porownuje bo tu srednie dochodzi do 20 jak sie pobawie chwile na miescie devil.gif

Napisano

> Też coś mi się nie chce wierzyć, 12l przy pełnym bucie to mi spalał kadett 1.6 Diesel

> Z 2.0 pod maską i prawie połową mniej koni w Calibrze wychodziło jakieś 14-15(pełny but, ale w

> ruchu ulicznym) i ~25+ w nazwijmy to sobie "próbie sportowej"

> Nie mówiąc już o Grand Cherokee(4.0 ale koni w sumie miał mniej niż to Clio) gdzie przy "półpełnym"

> bucie bez problemu osiągnąłem 33/100.

> Praktycznie w żadnym aucie jeżdżąc dynamicznie(ale wciąż jeszcze nie był to pełny but) spalanie

> miałem o kilka litrów większe niż podaje producent... dla tego Clio z danych które znalazłem

> fabrycznie spalanie wynosi 12.2l/100 więc widocnie lepiej jest jeździć z pełnym butem bo wtedy

> spala mniej niż to fabryka przewidziała

producent podaje Średnie zużycie paliwa 8,1 l/100 km

ale tyle to nigdy nie spalilo

10 normalnie ,12 jak sie bawisz

oczywiscie mozna osiagnac 15-17 ale to praktycznie nie wykonalne w miescie

Napisano

Potwierdzam Marcinekkk jeździł w miare dynamicznie i z tego co wiem 10-11 litrów tyle mu sport palił cool.gif

Napisano
  • Autor

> Potwierdzam Marcinekkk jeździł w miare dynamicznie i z tego co wiem 10-11 litrów tyle mu sport

> palił

Moja żona też jeździ dynamicznie Fabią i pali jej 6l zlosnik.gif

Napisano

> Moja żona też jeździ dynamicznie Fabią i pali jej 6l

No widzisz ja jeżdżę normalnie panda 1.2 a pali mi 8-9

Napisano
  • Autor

> No widzisz ja jeżdżę normalnie panda 1.2 a pali mi 8-9

Dlatego właśnie ta dyskusja nie ma sensu, bo jazda dynamiczna wiele może znaczyć,

w zależności kto, gdzie, kiedy, czym, po co i w jakim celu ok.gif

Napisano

> Dlatego właśnie ta dyskusja nie ma sensu, bo jazda dynamiczna wiele może znaczyć,

> w zależności kto, gdzie, kiedy, czym, po co i w jakim celu

No tak ale tak jak Marcinek mówił sportem 2.0 przy ostrej jeździe wynik 10-11 to moim zdaniem ładnie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.