Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

mocna benzyna + lpg , automat 20-30kzł

Featured Replies

Napisano

Witam. Jak w temacie luźna dywagacja na temat aut w przedziale cenowym 20.000 - 30.000 zł z automatem i mocną benzyną (najlepiej wolnossącą) która lubi LPG. Auto ma być następcą Focusa 2 , którego aktualnie posiadam. Zastanawiam się nad zmianą , bo mam problemy z lewym kolanem (zerwane więzadła krzyżowe), w marcu mam operację i w sumie nie wiem jak będzie się to kolano zachowywać. Więc tak na spokojnie się zastanawiam co będzie jak będzie potrzeba zakupu automatu. Co wybrać , czego unikać. Nie powiem póki co jakie auto chodzi mi po głowie, żeby nie sugerować odpowiedzi. Jest to luźny temat , więc jeśli modzi uznają że nie pasuje na MK, proszę o przeniesienie do HP wink.gif

Napisano

> Witam. Jak w temacie luźna dywagacja na temat aut w przedziale cenowym 20.000 - 30.000 zł z

> automatem i mocną benzyną (najlepiej wolnossącą) która lubi LPG. Auto ma być następcą Focusa 2

> , którego aktualnie posiadam. Zastanawiam się nad zmianą , bo mam problemy z lewym kolanem

> (zerwane więzadła krzyżowe), w marcu mam operację i w sumie nie wiem jak będzie się to kolano

> zachowywać. Więc tak na spokojnie się zastanawiam co będzie jak będzie potrzeba zakupu

> automatu. Co wybrać , czego unikać. Nie powiem póki co jakie auto chodzi mi po głowie, żeby

> nie sugerować odpowiedzi. Jest to luźny temat , więc jeśli modzi uznają że nie pasuje na MK,

> proszę o przeniesienie do HP

Też się przymierzam do w miarę mocnej benzyny w automacie i po głowie chodzi mi od dłuższego czasu Audi A8 D2 4.2 - auto praktycznie niezniszczalne jeśli chodzi o silnik i nadwozie. Niestety obejrzałem już parę sztuk i same trupy buu.gif

Napisano
  • Autor

A8 to nie moja liga, za duże auto do miasta. Ale korci, znajomy ostatnio kupił takie 4.2 quattro i muszę przyznać szczerze że zabawa jest dobra. No i jest odblokowane panic.gif

Napisano

> Też się przymierzam do w miarę mocnej benzyny w automacie i po głowie chodzi mi od dłuższego czasu

> Audi A8 D2 4.2 - auto praktycznie niezniszczalne jeśli chodzi o silnik i nadwozie. Niestety

> obejrzałem już parę sztuk i same trupy

no to albo niezniszczalne albo same trupy ... zdecyduj sie !!!

Napisano

> Witam. Jak w temacie luźna dywagacja na temat aut w przedziale cenowym 20.000 - 30.000 zł z

> automatem i mocną benzyną (najlepiej wolnossącą) która lubi LPG. Auto ma być następcą Focusa 2

> , którego aktualnie posiadam. Zastanawiam się nad zmianą , bo mam problemy z lewym kolanem

> (zerwane więzadła krzyżowe), w marcu mam operację i w sumie nie wiem jak będzie się to kolano

> zachowywać. Więc tak na spokojnie się zastanawiam co będzie jak będzie potrzeba zakupu

> automatu. Co wybrać , czego unikać. Nie powiem póki co jakie auto chodzi mi po głowie, żeby

> nie sugerować odpowiedzi. Jest to luźny temat , więc jeśli modzi uznają że nie pasuje na MK,

> proszę o przeniesienie do HP

Jak moja Żona zaczęła miec problemy z kręgosłupem (co się przełożylo na ciągnięcie w lewej nodze) kupiliśmy jej Vectre B w automacie. Silnik 2,6 V6.

Sprzedaliśmy z żalem. Auto nie sprawiało większych problemów i bardzo fajnie się odpychało.

Z tym że Twój budżet jest większy niż potrzeba na takie auto, to może Vectra C by się załapała?

Ja sam miałem Omege BFL z ostatniego roku produkcji. 3,2 V6 + LPG + automat. Rewelacja ok.gif

Napisano
  • Autor

> no to albo niezniszczalne albo same trupy ... zdecyduj sie !!!

domyślam się że same trupy = powypadkowe padaczki.

Napisano
  • Autor

Myślałem o Vectrze.. Wiesz może jak z "jakością" automatów ? Jakieś typowe bolączki ?

Napisano

> kupiliśmy jej Vectre B w automacie. Silnik 2,6 V6.

chyba nie było takiego silnika, może 2.5 V6 - TAKI OT :-)

Napisano

> chyba nie było takiego silnika, może 2.5 V6 - TAKI OT :-)

Byl grinser006.gif

Napisano
  • Autor

2.6 V6 24V 170 KM

wiki wink.gif

Napisano

Był ok.gif

Napisano

> Myślałem o Vectrze.. Wiesz może jak z "jakością" automatów ? Jakieś typowe bolączki ?

Nie umiem Ci podpowiedzieć jak w Vectrze C, ale w tych co miałem automaty nie sprawiały żadnych problemów. Auta miały przebieg pod 200 tyś km.

Nie sądzę, żeby w VC dali jakieś wielkie innowacje.

Napisano

> automatem i mocną benzyną (najlepiej wolnossącą) która lubi LPG.

Ja sprzedaję takie auto i to połowę taniej smile.gif LPG lubi, baaardzo nawet rotfl.gif

Napisano

> Myślałem o Vectrze.. Wiesz może jak z "jakością" automatów ? Jakieś typowe bolączki ?

Liseh się myli, trzeba sprawdzić chłodnicę oleju jeśli nie cieknie, skrzynia działa okej to jest okej. Inaczej trzeba uważać, więcej na kąciku Opla. wink.gif

Napisano
  • Autor

> Ja sprzedaję takie auto i to połowę taniej LPG lubi, baaardzo nawet

Twoje odpada 270751858-jezyk.gif gdzie ja to bydle zaparkuję ? 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Twoje odpada gdzie ja to bydle zaparkuję ?

Małe auto, mniejsze od sporego kombi.

Napisano
  • Autor

Rozmawiamy o Jeepie ?? hehe.gif ni dy rydy. W grę wchodzi hatchback , sedan, lub ewentualnie kombi (ale to już sama sztuka musiała by być idealna i wtedy na siłę bym kupił kombi). Auta terenowe nie wchodzą w grę bo i tak zwiedzałyby asfalt, a tego nie chcemy wink.gif

Napisano

> Rozmawiamy o Jeepie ?? ni dy rydy.

Odpisałem tylko dlatego, że szukasz auta lubiącego LPG hehe.gif Mój wręcz ubóstwia, w każdej ilości zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

To pijak, a jak pijak to i złodziej. Pijak lpg kradnący moje złotówki zlosnik.gifhehe.gifhahaha.gif

Napisano

Szkoda,że musi być automat. buu.gifTak to bez wahania zaproponowałbym Ci Forda Mondeo Mk.III ST220. smile.gif

Napisano

Co dla Ciebie znaczy "mocna benzyna" ?

W jaką moc / osiągi celujesz?

Sam szukałem czegoś wygodnego z większym silnikiem i wybrałem A6 C5 2.8 choć gazu i automatu niet. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Co dla Ciebie znaczy "mocna benzyna" ?

> W jaką moc / osiągi celujesz?

> Sam szukałem czegoś wygodnego z większym silnikiem i wybrałem A6 C5 2.8 choć gazu i automatu niet.

minimum 150 koni mechanicznych wink.gif A6 C5 bardzo mi się podoba, ale chyba za duże lekko. Ten sam problem mam z e39, na które choruję od dawna, jednak uważam że za duży klocek do mojego używania samochodu.

Napisano
  • Autor

> Szkoda,że musi być automat. Tak to bez wahania zaproponowałbym Ci Forda Mondeo Mk.III ST220.

ST-ka szkoda by mi było gazem niszczyć. Miał kumpel z FKP to auto i jest cudowne, piękne a dźwięk silnika robi odpowiednią robotę zlosnik.gif Jeśli taki mondek to 2.5V6 zlosnik.gif

Napisano

vectra c tylko tam o ile sie nie mmyle (poprawcie mnie) byly 2 silniki? pierszy z wtryskiem posrednim a drugi na bezposrednim?

moje typy to

vectra c 3.2

audi a8/s8

saab 9-5 turbo 2.3

moze jakies volvo 60/ 80 t5 lub t6??

Napisano

> minimum 150 koni mechanicznych A6 C5 bardzo mi się podoba, ale chyba za duże lekko. Ten sam

> problem mam z e39, na które choruję od dawna, jednak uważam że za duży klocek do mojego

> używania samochodu.

Ja autem jeżdżę w zasadzie sam z maksymalnie jedną małą torbą.

W dwie osoby bardzo rzadko, a w 3 i więcej oprócz zakupów raczej mi się nie zdarza więc nawet w CC bym się zmieścił.

Ale wożę powietrze bo lubię duże auta. smile.gif

Co do E39 to jechałem i... Zdecydowanie wolę A6. smile.gif

Napisano
  • Autor

Wolałbym jednak silniki wolnossące zlosnik.gif Dziwne że nie padł jeszcze mój faworyt czyli e46 323, 325, 328 wink.gifpalacz.gif

Napisano
  • Autor

> Ja autem jeżdżę w zasadzie sam z maksymalnie jedną małą torbą.

> W dwie osoby bardzo rzadko, a w 3 i więcej oprócz zakupów raczej mi się nie zdarza więc nawet w CC

> bym się zmieścił.

> Ale wożę powietrze bo lubię duże auta.

> Co do E39 to jechałem i... Zdecydowanie wolę A6.

ja też lubię duże auta, ale wiem że takowe na daną chwilę nie jest mi potrzebne. Autem jeżdżę głównie po mieście, czasem trasy na lotnisko do Katowic, Krakowa (więc to żadne trasy), czasem do Kędzierzyna-Koźla do rodziny,

Napisano

> Twoje odpada gdzie ja to bydle zaparkuję ?

kiedyś podjechał taki koleś właśnie piipem pod budynek warszawskiej GPW

z racji, że miejsca nie było to wjechał na schody, zaciągnął ręczny i poszedł ...

paradoksalnie takie auto ma bardzo duże możliwości parkowania

ja w zimę parkuję w największej zaspie, tylko najpierw żonkę wysyłam lub sam sprawdzam czy pod śniegiem nie ma barierki albo jakiegoś maluszka smile.gif

Napisano
  • Autor

> kiedyś podjechał taki koleś właśnie piipem pod budynek warszawskiej GPW

> z racji, że miejsca nie było to wjechał na schody, zaciągnął ręczny i poszedł ...

> paradoksalnie takie auto ma bardzo duże możliwości parkowania

> ja w zimę parkuję w największej zaspie, tylko najpierw żonkę wysyłam lub sam sprawdzam czy pod

> śniegiem nie ma barierki albo jakiegoś maluszka

Kiedyś pewne będę chciał kupić takie auto. Teraz niestety nie da rady wink.gif

Napisano

automaty w Oplach nie sprawiają problemu

no chyba że mówimy o tej dziwnej skrzyni z Corsy/Merivy

a co do Vectry, skoro ją rozważasz to może Signum?

tylko nie wiem jak tam było z dużym benzynowym silnikiem, na pewno jest wersja turbo

Napisano
  • Autor

> automaty w Oplach nie sprawiają problemu

> no chyba że mówimy o tej dziwnej skrzyni z Corsy/Merivy

> a co do Vectry, skoro ją rozważasz to może Signum?

> tylko nie wiem jak tam było z dużym benzynowym silnikiem, na pewno jest wersja turbo

Było też 3.2 V6 chyba hmm.gif ale to brzydal, jeśli chodzi o tył 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

e46 jest na pierwszym miejscu, za nim mondeo, a potem właśnie nie wiem co.. wink.gif

Napisano

> minimum 150 koni mechanicznych A6 C5 bardzo mi się podoba, ale chyba za duże lekko. Ten sam

> problem mam z e39, na które choruję od dawna, jednak uważam że za duży klocek do mojego

> używania samochodu.

jakbyś rozważał kombi z dieslem w automacie to z miejsca bym Ci zaproponował Cromę z 2.4 JTD

ale jak rozumiem, teraz to za duże auto dla Ciebie

Napisano

> Było też 3.2 V6 chyba ale to brzydal, jeśli chodzi o tył

a mnie właśnie ten tył podchodzi

sam potrzebowałbym kombi, ale urabiałbym księgową właśnie na Signum plus box na graty które powinny wejść do środka biglaugh.gif

poza tym, jak kupisz Signum z mocnym silnikiem to nie Ty będziesz go z tyłu oglądał biglaugh.gif

Napisano

> automatem i mocną benzyną (najlepiej wolnossącą) która lubi LPG.

Sonata ok.gif

http://otomoto.pl/hyundai-sonata-okazja-C22271520.html

http://otomoto.pl/hyundai-sonata-niski-przebieg-sliczne-auto-C21368468.html

Lub Kia Magentis.

Napisano
  • Autor

> jakbyś rozważał kombi z dieslem w automacie to z miejsca bym Ci zaproponował Cromę z 2.4 JTD

> ale jak rozumiem, teraz to za duże auto dla Ciebie

Dokładnie, po prostu jest mi szkoda "wozić powietrze".. ok.gif

Napisano
  • Autor

> poza tym, jak kupisz Signum z mocnym silnikiem to nie Ty będziesz go z tyłu oglądał

Coś w tym jest. Może w ta "brzydota" to tak naprawdę zaleta, i Signum to takie "brzydkie kaczątko" wink.gif

Napisano
  • Autor

Te same dziwne przekonania co do francuzów. Wiem że ludzie jeżdżą tymi samochodami, nie narzekają wręcz chwalą. Ja się nie przekonam niestety :/ Jak wytrzymałość skrzyni i podatność silnika na LPG ?

Napisano

> Coś w tym jest. Może w ta "brzydota" to tak naprawdę zaleta, i Signum to takie "brzydkie kaczątko"

dodatkowo jak kupisz sobie taką czapeczkę nad morzem z napisem dowolnym i biała górą i rzucisz na deskę to każdy Ci będzie zjeżdżał biglaugh.gif

a z propozycji mniejszego wygodnego auta to może coś z VAG z DSG

przy czym nie mówię tu o Audi (np takim A3 Sportback) tylko np Jetta/golf lub jakaś Skoda

Napisano
  • Autor

> dodatkowo jak kupisz sobie taką czapeczkę nad morzem z napisem dowolnym i biała górą i rzucisz na

> deskę to każdy Ci będzie zjeżdżał

> a z propozycji mniejszego wygodnego auta to może coś z VAG z DSG

> przy czym nie mówię tu o Audi (np takim A3 Sportback) tylko np Jetta/golf lub jakaś Skoda

Jettę rozważałem, ale chyba na dobrą sztukę z DSG trochę braknie dukatów.

Napisano

> Jettę rozważałem, ale chyba na dobrą sztukę z DSG trochę braknie dukatów.

no i większość kombinacji 2.0 TFSI + DSG to wersje US -> KLIK

Napisano

> Jettę rozważałem, ale chyba na dobrą sztukę z DSG trochę braknie dukatów.

Z jakim silnikiem?

Napisano
  • Autor

Myślałem o wolnossącym 2,5 litra.

Napisano

> no i większość kombinacji 2.0 TFSI + DSG to wersje US -> KLIK

gazownia nie podejdzie...

Napisano

> Myślałem o wolnossącym 2,5 litra.

a może Lexus IS200/300?

tylko nie wiem jak z podatnością na LPG

Napisano

> Te same dziwne przekonania co do francuzów. Wiem że ludzie jeżdżą tymi samochodami, nie narzekają

> wręcz chwalą. Ja się nie przekonam niestety :/ Jak wytrzymałość skrzyni i podatność silnika na

> LPG ?

Nie miałem to nie mogę zapewnić, ale nie słyszałem o problemach w koreańcach, a i cała Ameryka na tym jeździ.

Napisano

> Nie miałem to nie mogę zapewnić, ale nie słyszałem o problemach w koreańcach, a i cała Ameryka na

> tym jeździ.

podobnie jak i cześć Australii zgodnie z tym co pisał Ozi

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.