Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

mocna benzyna + lpg , automat 20-30kzł

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> a może Lexus IS200/300?

> tylko nie wiem jak z podatnością na LPG

Obawiam się że ceny części zamiennych nie będą zbyt przystępne. Auto jest super ok.gif

Napisano
  • Autor

No jest temat do przemyślenia, bo czarna Sonata mi się podoba ok.gif

Napisano

A może wolnossący Forester z automatem? Choć to zależy co myślisz pisząc mocna benzyna.

Napisano

Szukasz niedużego, mocnego samochodu z automatem ... to może AR159 jtd zlosnik.gif

Dychawiczne i wielkie - ale przynajmniej ładne zlosnik.gif

[edit]

są ew. jakieś 3.2 JTS - ale nie wiem jak tam jest z gazowaniem

Plus jest taki, że wszystkie będą zarżnięte więć pewnie tanie hehe.gif

Napisano
  • Autor

> A może wolnossący Forester z automatem? Choć to zależy co myślisz pisząc mocna benzyna.

Forek / ogólnie Subaru, odpadają z racji kosztów serwisu i znikomej znajomości tych aut przez mechaników w mojej okolicy.

Napisano
  • Autor

Koszt instalacji do diesla jest za duży wink.gif

Napisano

> Koszt instalacji do diesla jest za duży

... to 1,75 Tbi smile.gif

[edit]

Napisano

> ST-ka szkoda by mi było gazem niszczyć. Miał kumpel z FKP to auto i jest cudowne, piękne a dźwięk

> silnika robi odpowiednią robotę Jeśli taki mondek to 2.5V6

Jeśli auto ma służyć do codziennej jazdy,a nie tylko na weekendowe wypady to bez wahania założyłbym markową sekwencję np.BRC i cieszył się 226kM i dźwiękiem V6 za jakieś ~50zł/100km.Poza tym te silniki mają niezniszczalny rozrząd oraz są b.podatne na instalację gazową.Szkoda immo dla Ciebie,że nie ma automatu,ale oglądałem takie Mondeo i naprawdę za takie pieniądze to jest immo świetny wóz. ok.gif

Napisano
  • Autor

Przed edycją było tylko JTD czyli diesel. Znam oznaczenia Alf wink.gif

Napisano
  • Autor

Gdyby nie problemy z nogą, nie szukałbym nowego auta, a jeśli nawet na bank nie automatu. Niestety życie czasem weryfikuje wybory.

Napisano
  • Autor

> ... to 1,75 Tbi

> [edit]

wolnossące ?? zlosnik.gif

Napisano

> wolnossące ??

ale podobno sie gazuje ... akurat dla tego silnika warto kupić alfę smile.gif

Napisano
  • Autor

> ale podobno sie gazuje ... akurat dla tego silnika warto kupić alfę

Jeśli Alfę to tylko V6 zlosnik.gif dla tego silnika warto kupić Alfę zlosnik.gif

Napisano

> Gdyby nie problemy z nogą, nie szukałbym nowego auta, a jeśli nawet na bank nie automatu. Niestety

> życie czasem weryfikuje wybory.

jest jeszcze jedno auto, które bym Ci polecił

jest za duże, z wielkim silnikiem v8 o pojemności 4 litrów, który o ile dobrze wiem dobrze się gazuje ...

dodatkowo jest stare i minimum 7 razy okrążyło ziemię po równiku ...

ale ...

jak wsiądziesz i się przejedziesz to poczujesz się jak w innej bajce

po prostu stara szkoła robienia luksusowych aut

a mowa O TYM ZACNYM AUTKU biglaugh.gif

Napisano
  • Autor
ok.gif
Napisano

> Witam. Jak w temacie luźna dywagacja na temat aut w przedziale cenowym 20.000 - 30.000 zł z

> automatem i mocną benzyną (najlepiej wolnossącą) która lubi LPG. Auto ma być następcą Focusa 2

> , którego aktualnie posiadam. Zastanawiam się nad zmianą , bo mam problemy z lewym kolanem

> (zerwane więzadła krzyżowe), w marcu mam operację i w sumie nie wiem jak będzie się to kolano

> zachowywać. Więc tak na spokojnie się zastanawiam co będzie jak będzie potrzeba zakupu

> automatu. Co wybrać , czego unikać. Nie powiem póki co jakie auto chodzi mi po głowie, żeby

> nie sugerować odpowiedzi. Jest to luźny temat , więc jeśli modzi uznają że nie pasuje na MK,

> proszę o przeniesienie do HP

legacy 2.5 165KM ubustwia LPG (byly werje z "fabrycznym" gazem) i ma niezniszczalna automatyczna skrzynie biegow

Napisano

> Jeśli Alfę to tylko V6 dla tego silnika warto kupić Alfę

Ale nie te zutomatyzowane skrzynie . Przez to masz skresłonego Fiata/Alfę na starcie (zakładam, że do Alfy wstawiali te same zautomatyzowane skrzynie co we fiacie).

Napisano

> Witam. Jak w temacie luźna dywagacja na temat aut w przedziale cenowym 20.000 - 30.000 zł

328 skromny.gif

Napisano

> Jeśli Alfę to tylko V6 dla tego silnika warto kupić Alfę

Dla V6 Alfy warto kupić Alfę zlosnik.gif

Napisano

> minimum 150 koni mechanicznych A6 C5 bardzo mi się podoba, ale chyba za duże lekko. Ten sam

> problem mam z e39, na które choruję od dawna, jednak uważam że za duży klocek do mojego

> używania samochodu.

jak chcesz gaz to warto auto z duzym bagaznikiem... ja woze w Touringu pelnowymiarowa zapasowke i jest niewygodnie zlosnik.gif

dobrze, ze w razie dluzszej trasy z bagazami mozna rolete podciagnac i zaladowac pod dach biglaugh.gifzlosnik.gif

Napisano

> a mowa O TYM ZACNYM AUTKU

Pali 'wiadro' a serwis ze złotymi częściami można znaleźć na końcu tęczowej drogi zlosnik.gif (pytam, nie stwierdzam)

Dobrze, że nie 750iL bo ten wciąga wiadra przynajmniej dwa (stwierdzam, nie pytam)

wink.gif

Napisano

Ja sugeruję BMW E46, 328i lub jak starczy kasy to 330i.

Obie 6 cylindrowe rzędówki na łańcuchu, trwałe i tolerują sekwencyjną instalacje.

Skrzynie automatyczne ZF bardzo trwałe o ile wcześniej jakiś pacan nie zajeździł.

Napisano
  • Autor

Selespeed sciana.gif niestety

Napisano
  • Autor

Myślę że butla w koło i "dojazdówka" w bagażniku wystarczy zlosnik.gif

Napisano
  • Autor
ok.gifok.gif
Napisano
  • Autor

to jest na szczycie listy właśnie zlosnik.gif

Napisano

> to jest na szczycie listy właśnie

to po co dalej sie zastanawiać ? kupuj e46 będziesz zadowolony claps.gif

Napisano

> to po co dalej sie zastanawiać ? kupuj e46 będziesz zadowolony

Znalezc dobre e46 to sztuka 85% wisiala na drzewie a pozostale 14,5% to zajazdy frown.gif 0,5% to sztuki na ,ktore warto spojrzec frown.gif

Napisano
  • Autor

> Znalezc dobre e46 to sztuka 85% wisiala na drzewie a pozostale 14,5% to zajazdy 0,5% to sztuki na

> ,ktore warto spojrzec

i tu jest problem niestety. A zresztą póki co ten temat to czyste " co będzie jak jazda manualem nie będzie możliwa ?". Mam czas, jak znajdę ładną sztukę to wtedy będę kombinował ok.gif

Napisano

Jeep GC 5.9 V8 rocznik 1998, koło 7s do 100, stały i prawdziwy 4x4, za 20k to już powinien być w miarę niezłym stanie, z gadżetów ma bardzo dużo, no i mina jak stary GC bierze nowe suvy albo inne kompakty gti bezcenna wink.gif. Poza tym zawsze można zjechać z drogi i poszaleć. Prawdziwe 2 w 1.

Napisano
  • Autor

Ja chcę "płaskie" auto. Nie potrzebuje SUV-a, terenówki i tym podobnych. Był już ten temat w tym wątku poruszany. Więc dziękuję zlosnik.gif

Napisano

> Jeep GC 5.9 V8 rocznik 1998, koło 7s do 100, stały i prawdziwy 4x4, za 20k to już powinien być w

> miarę niezłym stanie, z gadżetów ma bardzo dużo, no i mina jak stary GC bierze nowe suvy albo

> inne kompakty gti bezcenna . Poza tym zawsze można zjechać z drogi i poszaleć. Prawdziwe 2 w

> 1.

a Ty jak zawsze z tym 5.9

porządne 5.2 jest ciężko kupić a co dopiero takie 5.9

Napisano
  • Autor

Ja się zastanawiam co wszyscy z tymi Jeep-ami ?? sciana.gif

Napisano

> a Ty jak zawsze z tym 5.9

> porządne 5.2 jest ciężko kupić a co dopiero takie 5.9

nie wiem czy ciężko, kumpel kupił bez wielkiego szukania i 3 lata mu śmiga bez problemu, ale robi koło 10kkm rocznie, i zawsze mam gula jak słyszę te V8 na parkingu 270751858-jezyk.gif

wbrew pozorom do miasta to nie jest to wcale takie głupie auto (nie licząc spalania), dobra widoczność, nikt się nie wpierdziela na Ciebie, łatwiej zmienić pas, zapominasz o krawężnikach, dziurach na jezdni itp, wielkościowo nie jest jakiś monstrualny

Napisano

> Ja się zastanawiam co wszyscy z tymi Jeep-ami ??

no ja nie chcę nic mówić, ale akurat Jeepa Ci nie proponowałem skromny.gif

choć to całkiem fajne auto biglaugh.gif

Napisano

> nie wiem czy ciężko, kumpel kupił bez wielkiego szukania i 3 lata mu śmiga bez problemu, ale robi

no to miał mega farta

dziś imho nie ma szans na dobrą sztukę przy pierwszym trafieniu

> wbrew pozorom do miasta to nie jest to wcale takie głupie auto (nie licząc spalania), dobra

> widoczność, nikt się nie wpierdziela na Ciebie, łatwiej zmienić pas, zapominasz o

> krawężnikach, dziurach na jezdni itp, wielkościowo nie jest jakiś monstrualny

wiem waytogo.gif

tylko to spalanie mogłoby być mniejsze, ale coś za coś

chyba trzeba się będzie wreszcie za gazownią rozejrzeć biglaugh.gif

Napisano

Accord 2,4. Jak masz czas na szukanie to do 30kzł do wyrwania. Zagazowanie również nie stanowi problemu.

Napisano
  • Autor

> no ja nie chcę nic mówić, ale akurat Jeepa Ci nie proponowałem

> choć to całkiem fajne auto

no tak zlosnik.gifok.gif

Napisano

> nie wiem czy ciężko, kumpel kupił bez wielkiego szukania i 3 lata mu śmiga bez problemu, ale robi

> koło 10kkm rocznie, i zawsze mam gula jak słyszę te V8 na parkingu

moj kumpel podobnie, dosc szybko i sprawnie go kupil w calkiem niezlym stanie z ladnym srodkiem. Jak sie nim przejechalem to robi wrazenie, praktycznie wszytsko mozna objechac co jest na drodze a wszystko to niepozornym, kanciastym kredensem grinser006.gif.

Nawet gazu nie wstawia bo calkiem nieduzo pali (<25l biglaugh.gif)

Dzwiek silnika zabojczy ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.