Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ogrzewanie tylnej szyby

Featured Replies

Napisano

Padł jeden pasek ogrzewania tylnej szyby. Wygląda na to że w jednym miejscu został jakimś sposobem przerwany - delikatna prawie niewidoczna przerwa. Podobno są jakieś kleje przewodzące prąd właśnie do napraw takich ubytków. Polecicie coś? Ewentualnie gdzie się udać z takim defektem? Do zakładu gdzie wymieniają szyby?

Napisano

> Do zakładu gdzie wymieniają szyby?

tylko i wyłącznie - zrobią porządnym dwuskładnikowym klejem i będzie dobrze

nie baw się w rzeźbę samodzielną g00wnem kupowanym w sklepie

Napisano

Potwierdzam.

Rzeźba dwuskładnikowym g00wnem kupionym w sklepie wytrzymała miesiąc. Na razie odpuściłem, bo to pasek na samym dole praktycznie niewidoczny.

Napisano

http://allegro.pl/klej-elektroprzewodzacy-naprawa-ogrzewanej-szyby-i2008357663.html

ja z czegoś podobnego korzystałem...i działa...fakt, że nie najładniej mi wyszło ale przy odrobinie cierpliwości można zrobić ładnie...a i działa już ponad rok... wink.gif

Napisano

Naprawiałem 1 pasek w swoim aucie. Użyłem do tego celu jakiegoś najtańszego kleju do takich napraw. Działa już 2 lata - tak, wiec polecam samodzielną naprawę ok.gif

O dokładnie tego użyłem klik

Napisano

> Naprawiałem 1 pasek w swoim aucie. Użyłem do tego celu jakiegoś najtańszego kleju do takich

> napraw. Działa już 2 lata - tak, wiec polecam samodzielną naprawę

> O dokładnie tego użyłem klik

Ja z kolei nie polecam tego lakieru Pulsar. Mam uszkodzone trzy paski i na wszystkie nakładałem ten lakier, co nie przyniosło rezultatów. Zrobiłem później test i napaćkałem tym na kawałek drewienka, następnie sprawdziłem przewodnictwo miernikiem i co się okazało? Kompletny brak przewodnictwa elektrycznego.

Napisano

> tylko i wyłącznie - zrobią porządnym dwuskładnikowym klejem i będzie dobrze

> nie baw się w rzeźbę samodzielną g00wnem kupowanym w sklepie

Zawodowcy też nie mają jakichś magicznych sposobów. Można skutecznie naprawić samemu specyfikiem ze stacji benzynowej, tylko trzeba zadbać, żeby szyba była sucha i odtłuszczona. I jeszcze żeby nie było bardzo zimno.

k.

Napisano

Gdy w poprzednim aucie naprawiałem znaczne ubytki (powyżej 2 mm) to jedyny skutek odniosło naniesienie kleju przewodzącego z markera czy tam pisaka:

srebrny-pisak-przewodzacy-szeroki-8-5-g_0_b.jpg

Pisak ten służy do naprawy ścieżek na płytkach elektronicznych, więc przewodzi prąd doskonale.

Napisano

> Padł jeden pasek ogrzewania tylnej szyby. Wygląda na to że w jednym miejscu został jakimś sposobem

> przerwany - delikatna prawie niewidoczna przerwa. Podobno są jakieś kleje przewodzące prąd

> właśnie do napraw takich ubytków. Polecicie coś? Ewentualnie gdzie się udać z takim defektem?

> Do zakładu gdzie wymieniają szyby?

Jak Ci się ręce nie trzęsą, rób sam zlosnik.gif

W Fce miałem kiedyś uszkodzone chyba ze 4 paski.

Robiłem sam, ale za pięknie to nie wyglądało mamba.gif

Napisano

> Jak Ci się ręce nie trzęsą, rób sam

Można sobie pomóc wcześniej odpowiednio oklejając szybę taśmą malarską, tylko potem trzeba oderwać zanim wszystko wyschnie.

k.

Napisano

taśmą malarską albo zwyczajnie przyłozyc coś w rodzaju linijki. Natomiast zastanawaim sie jak z trwałoscią takiej naprawy pisakiem przewodzącym a mycie szyby od środka.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.