Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skomplikowany problem z odpaleniem

Featured Replies

Napisano

Witam,

Problem wyglada nastepująco.

Brava normalnie odpalała aż pewne go dnia po nocyzachodze próboje odpalić i nic, niby kręci ale nic wicej.

Zcholowałem auto do garażu, odkręciłem świece były mokre, wyczyściłem i troche szczotką ich potraklowałem. Na zewnątrz iskra skacze jak nic.

Odkręciłem nawet wężyk od paliwa przed wtryskiwaczami-paliwo tryska. Po złozeniu świec próbuje odpalać i dalej nic.

W garażu temperatura pewnie gdzies kolo zera, no ale jak paliwo podaje pompka to raczej nie jest zamarznięte.

Jakieś rady bo ja juz nie mam pojęcia.

Napisano

zalany, słaba bateria, paliwo zamarzło przy pompie....

mam podobnie, ale czekam na cieplejsze dni...

moja padlina stoi od ponad tygodnia crazy.gif

Napisano

Niestety i ja również się pod tym podpisuje.....

Identyczna sytuacja....

Czekam,aż chociaż temp. do +1 podskoczy...

Napisano

ja się tylko obawiam, że w związku z "kapciem" w jednym kole i miejscem zaparkowania, ktoś z nudów może zakończyć żywot mojego padła...

blush.gif

Napisano

Samo wytarcie świec nie powoduje ze od razu załapie. U mnie po wytarciu jeszcze kilka razy kręciłem rozrusznikiem i dopiero cylinder po cylindrze jakoś załapał. Potem pojeździłem i wstawiłem nowe świece. Na razie jest OK. Jak mrozy to trzeba jeździć codziennie.

Proponuję wymienić cewkę one nie lubią mrozów i ich trwałość to góra 100 tys. km. Bosch za drogi i taki mi padł. Najlepiej Magneti Marelli około 100-130zł. Chińskich za 50zł nie ma co brać.

Napisano

Jakieś rady bo ja juz nie mam pojęcia.

-- onegdaj skończyło się to u mnie naprawą ECU i wymiana IMMO oslabiony.gif

Nie życzę Ci tego, ale wyspowiadanie ECU prawdę Ci powie ...

Napisano

> Witam,

> Problem wyglada nastepująco.

> Brava normalnie odpalała aż pewne go dnia po nocyzachodze próboje odpalić i nic, niby kręci ale nic

> wicej.

> Zcholowałem auto do garażu, odkręciłem świece były mokre, wyczyściłem i troche szczotką ich

> potraklowałem. Na zewnątrz iskra skacze jak nic.

> Odkręciłem nawet wężyk od paliwa przed wtryskiwaczami-paliwo tryska. Po złozeniu świec próbuje

> odpalać i dalej nic.

> W garażu temperatura pewnie gdzies kolo zera, no ale jak paliwo podaje pompka to raczej nie jest

> zamarznięte.

> Jakieś rady bo ja juz nie mam pojęcia.

Miałem to samo męczyłem się z tym prawie tydzień mogłem kręcić i kręcić i nic wymieniłem kable wysokiego napięcia i jak ręką odjął yay.gif

Napisano

Włoszki zimy nie lubią! Poczekaj do środy ma być już cieplej wink.gif EcuScan prawdę Ci powie, to chyba jedyne wyjście teraz!

Napisano

A ja napiszę Wam,że po naładowaniu akumulatora...ku mojemu zaskoczeniu bravolot za pierwszym strzałem odpalił......co mnie bardzo ucieszyło i cieszy do dziś......(od piątku).... zlosnik.gif

Napisano

> A ja napiszę Wam,że po naładowaniu akumulatora...ku mojemu zaskoczeniu bravolot za pierwszym

> strzałem odpalił......co mnie bardzo ucieszyło i cieszy do dziś......(od piątku)....

Mnie zdechł tydzień temu w sobotę i byłem przekonany że to już jest dla niego dead line ale po ładowaniu całą noc na najniższym napięciu odpalił od kopa i trzyma już tydzień przy temp. w nocy około -20 i naprawdę minimalnym użytkowaniu gdyż auto praktycznie stoi bo ja jestem na L4. Wczoraj jedynie troszkę pośmigała ....

Napisano

> ja się tylko obawiam, że w związku z "kapciem" w jednym kole i miejscem zaparkowania, ktoś z nudów

> może zakończyć żywot mojego padła...

Jak chcesz mam sprawne całe koło 14 cali..jakbyś miał ochotę holować...

Napisano
  • Autor

Wkońcu po samotnych zmaganiach odprowadziłem bravke do mechaniora.

Mechanik powiedział ze były postawione zawory, gdzieś się nie domykały a ciśnienie bylo ok 2,5 do 3 barów na zawór a powinno chyba być ok 11. Narazie pojechał na jazdę testową i chce go do jutra zostawić u siebie na zewnatrz sprawdzić co bedzie się jutro rano działo.

Jutro napisze ile mnie takla przyjemnośc bedzie kosztowac.

Napisano

> Jak chcesz mam sprawne całe koło 14 cali..jakbyś miał ochotę holować...

dzięki, pożyczyłem pompkę i dałem wiatru, przedwczoraj brava na lawecie pojechała do McAUTO, a ja śmigam zastępczym........aurisem zlosnik.gif

brava już odpala, ale......sprzęgło, znaczy pedał sprzęgła wpadł i nie wstaje zlosnik.gif

P.S. pochwalić muszę firmę PZU za expresowe działania związane z awarią...

- 30 minut czekałem na lawetę,

- 55 minut czekałem na auto zastępcze, które podstawiono mi do warsztatu !

(posiadam kartę roczną PZU Pomoc)

Napisano

> Witam,

> Problem wyglada nastepująco.

> Brava normalnie odpalała aż pewne go dnia po nocyzachodze próboje odpalić i nic, niby kręci ale nic

> wicej.

Dopisuję się do listy zamarzniętych. Moja Marysia czeka od tygodnia na cieplejszy dzień. Mechanik kazał zalać ją spirytusem, ale nic to nie dało. Akumulator kupiłem, flaszkę wlałem i dalej to samo. Kręci, szarpie i nie zapala.

> Zcholowałem auto do garażu, odkręciłem świece były mokre, wyczyściłem i troche szczotką ich

> potraklowałem. Na zewnątrz iskra skacze jak nic.

> Odkręciłem nawet wężyk od paliwa przed wtryskiwaczami-paliwo tryska. Po złozeniu świec próbuje

> odpalać i dalej nic.

> W garażu temperatura pewnie gdzies kolo zera, no ale jak paliwo podaje pompka to raczej nie jest

> zamarznięte.

> Jakieś rady bo ja juz nie mam pojęcia.

Napisano

na początek proponowałbym wymianę filtra paliwa, a odpalić spróbować z "autostartem"

Napisano
  • Autor

Po odbiorze z warsztatu

- wymieniony filtr paliwa podobno jakies gluty były

oraz te nieszczesne zawory

Koszt za wszystko 250zł, i można śmigać.

Napisano

i co niby zawory zrobił za 250zł ?Coś mi się zdaje że mechanior bredzi.

Napisano

> i co niby zawory zrobił za 250zł ?Coś mi się zdaje że mechanior bredzi.

może podparte były? shocked.gif

Napisano

> na początek proponowałbym wymianę filtra paliwa, a odpalić spróbować z "autostartem"

Gdzie się toto kupuje?

Mam naftę w rozpylaczu - może być?

Napisano

> Gdzie się toto kupuje?

> Mam naftę w rozpylaczu - może być?

Pewnie miał na myśli samostart.

Napisano

> Gdzie się toto kupuje?

> Mam naftę w rozpylaczu - może być?

nafta jest tłusta, więc lepiej jej nie używać clown.gif

na CPN powinni mieć taki starter

Napisano

> Pewnie miał na myśli samostart.

jak zwał, tak zwał - wiadomo OCB - ja w akcie desperacji kiedyś użyłem Plak'a do odpalenia diesla - o dziwo zadziałał yikes.gifzlosnik.gif

Napisano

> Gdzie się toto kupuje?

na pewno masz w domu jakiś dezodorant. będzie dobry. zlosnik.gif

Napisano

> na pewno masz w domu jakiś dezodorant. będzie dobry.

Ale nie używaj do auta tego w sztyfcie hehe.gif

Napisano

> Ale nie używaj do auta tego w sztyfcie

antyperspiranta w dodatku 893goodvibes.gif

Napisano

Możesz też zapodać PLAKA.Silnika na nim pali idealnie cfaniaczek.gif

Napisano

> Możesz też zapodać PLAKA.Silnika na nim pali idealnie

I na wszelkich muchozolach pali rewelacyjnie.

Napisano

> Pewnie miał na myśli samostart.

Cierpliwość popłaca - wystarczył dzień bez mrozu i wykaszlała wodę. Teraz pali na dotyk, jak zawsze dotąd.

Napisano

> Cierpliwość popłaca - wystarczył dzień bez mrozu i wykaszlała wodę. Teraz pali na dotyk, jak zawsze

> dotąd.

ja wczoraj zapobiegawczo setke dynxu dolałem do baku 893goodvibes.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.