Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jeep Grand C, Scenic czy C4 Picasso

Featured Replies

Napisano

Zaczynam powoli myśleć o zmianie samochodu. Jako, że mam trójkę dzieci, to nie chciałbym dalej gnieść ich na tylnej kanapie skody. Mam kilka pomysłów co dalej, ale na razie żadnej decyzji nie podjąłem. Kwota na zakup to około 50 - 60 tys. zł

1) Pierwszy wybór 'szalejemy' - zlosnik.gif - zawsze kręciło mnie 4x4 i Jeep Grand Cherokee. Myślę, że pomieszczę z tyłu bez problemu trójkę dzieci a bagażnik spokojnie połknie walizki na wakacje i butle z gazem (bo na pewno pójdzie do zagazowania). Nie mam pomysłu co do silnika. Najrozsądniejszy wydaje się 3.7 V6 - ma ktoś jakieś doświadczenia z tym wozem? Ponoć eksploatacja wcale nie jest jakaś masakrycznie droga. W grę wchodzą oczywiście używki 2007-2008 rok.

2) Wybór typowo rodzinny z dozą fantazji - C4 Picasso, używany w możliwie najlepszej opcji. Niestety gotówki braknie na nowe auto. Tutaj boję się francuskich diesli a większość ofert jest właśnie z dieslem. Auto wydaje się najbardziej odpowiednie dla dużej rodziny a ceny używanych aut nie odstraszają.

3) Wybór zupełnie racjonalny - nowy Renault Scenic z silnikiem benzynowym. W tym roku kosztują około 55tys zł. Co nowe to jednak nowe, ale auto wydaj mi się trochę małe.

Proszę o jakieś opinie. Acha - nie chcę Dacii - w środku to kompletna kupa frown.gif

Napisano

1) jak mieszkasz w normalnym terenie zabudowanym i zurbanizowanym, to sobie daruj. Mnie by było szkoda kasy na paliwo i eksploatacje.

> 2) Wybór typowo rodzinny z dozą fantazji - C4 Picasso, używany w możliwie najlepszej opcji.

Jak masz dostęp do zaufanego mechanika, diagnoza w ASO - może warto zaryzykować? Tylko nie kupił najtańszego. Uważam, że można znaleźć dobre (w miare pewne) auta używane, ale ich ceny są wyższe niż średnie.

> 3) Wybór zupełnie racjonalny - nowy Renault Scenic z silnikiem benzynowym. W tym roku kosztują

> około 55tys zł. Co nowe to jednak nowe, ale auto wydaj mi się trochę małe.

Nie jeździłem, nie wypowiem się. Miałem Lagunę`97 i nie narzekałem zbytnio - ale aktualnych modeli nie znam.

4) Normalne, duze kombi? Mondeo MK4, Vectra? Za 40-45kzl kupisz spokojnie, raczej w niezłym stanie.

Napisano

> Zaczynam powoli myśleć o zmianie samochodu. Jako, że mam trójkę dzieci, to nie chciałbym dalej

> gnieść ich na tylnej kanapie skody. Mam kilka pomysłów co dalej, ale na razie żadnej decyzji

> nie podjąłem. Kwota na zakup to około 50 - 60 tys. zł

> 1) Pierwszy wybór 'szalejemy' - - zawsze kręciło mnie 4x4 i Jeep Grand Cherokee. Myślę, że

> pomieszczę z tyłu bez problemu trójkę dzieci a bagażnik spokojnie połknie walizki na wakacje i

> butle z gazem (bo na pewno pójdzie do zagazowania). Nie mam pomysłu co do silnika.

> Najrozsądniejszy wydaje się 3.7 V6 - ma ktoś jakieś doświadczenia z tym wozem? Ponoć

> eksploatacja wcale nie jest jakaś masakrycznie droga. W grę wchodzą oczywiście używki

> 2007-2008 rok.

Nie plecam, zdecydowanie najmniej miejsca z tyłu z tej trójki, bagażnik też nie za wielki. Dochodzą koszty spalania, nie wiem jak v6 ale v8 to ze 20 gazu na 100 km połknie.

> 2) Wybór typowo rodzinny z dozą fantazji - C4 Picasso, używany w możliwie najlepszej opcji.

> Niestety gotówki braknie na nowe auto. Tutaj boję się francuskich diesli a większość ofert

> jest właśnie z dieslem. Auto wydaje się najbardziej odpowiednie dla dużej rodziny a ceny

> używanych aut nie odstraszają.

Sczególnie wersja grand jest ogromna, ne będzie problemu z zapakowaniem. Diesle citroena chyba nie są takie najgorsze.

> 3) Wybór zupełnie racjonalny - nowy Renault Scenic z silnikiem benzynowym. W tym roku kosztują

Podobnie jak citroen, popatrz też na wersje dłuższą ok.gif Co do benzyny to zawsze można gaz zapodać. Nie wiem jak nowe diesle w renaulcie ale po 2.2 dci to przez najbliższe 20 lat żadnego dci nie kupię zlosnik.gif

> Proszę o jakieś opinie. Acha - nie chcę Dacii - w środku to kompletna kupa

Napisano
  • Autor

> 1) jak mieszkasz w normalnym terenie zabudowanym i zurbanizowanym, to sobie daruj. Mnie by było

> szkoda kasy na paliwo i eksploatacje.

No właśnie całe życie wybieram tylko i wyłącznie racjonalnie i zastanawiam się, czy raz nie zaszaleć zlosnik.gif. Nie mieszkam w lesie, ale robię zaledwie 11 tys km rocznie, więc....

> Jak masz dostęp do zaufanego mechanika, diagnoza w ASO - może warto zaryzykować? Tylko nie kupił

> najtańszego. Uważam, że można znaleźć dobre (w miare pewne) auta używane, ale ich ceny są

> wyższe niż średnie.

> Nie jeździłem, nie wypowiem się. Miałem Lagunę`97 i nie narzekałem zbytnio - ale aktualnych modeli

> nie znam.

> 4) Normalne, duze kombi? Mondeo MK4, Vectra? Za 40-45kzl kupisz spokojnie, raczej w niezłym stanie.

No te kombi też mi po głowie chodziły, ale mimo wszystko wydają mi się małe.

Napisano

> Nie plecam, zdecydowanie najmniej miejsca z tyłu z tej trójki, bagażnik też nie za wielki. Dochodzą

> koszty spalania, nie wiem jak v6 ale v8 to ze 20 gazu na 100 km połknie.

smiem twierdzic ze wnetrze raczej szerokie wiec 3 obok siebie nie powinny sprawiac problemu

a i bagaznik o pojemnosci prawie 1000 litrow tez chyba do malych sie nie zalicza

Napisano

> a i bagaznik o pojemnosci prawie 1000 litrow tez chyba do malych sie nie zalicza

Ale chyba nie do rolety? blush.gif

Napisano

> Ale chyba nie do rolety?

nie wiem jak podaje producent w tym wypadku ale w najnowszej budzie wyglada to np tak:

przy rozłożonej/złożonej tylnej kanapie 782/1554

Napisano

> nie wiem jak podaje producent w tym wypadku ale w najnowszej budzie wyglada to np tak:

> przy rozłożonej/złożonej tylnej kanapie 782/1554

782 to pewnie do dachu. 900 litrów to chyba miałem w grand espace a ten w jeepie to jest malizna.

Ale ty masz jeepa to podaj wymiary bagażnika do rolety.

A druga sprawa to ilośc miejsca przy kanapie i ilość miejsca przy 2 niezależnych fotelach, nie ma porównania.

Napisano

> 782 to pewnie do dachu. 900 litrów to chyba miałem w grand espace a ten w jeepie to jest malizna.

> Ale ty masz jeepa to podaj wymiary bagażnika do rolety.

> A druga sprawa to ilośc miejsca przy kanapie i ilość miejsca przy 2 niezależnych fotelach, nie ma

> porównania.

ja mam KJ a nie WK czy WK2 - roznica w wielkosci samochodow widoczna

tak jest w KJ

http://img80.imageshack.us/i/kjtrunkdown.jpg/

http://img683.imageshack.us/img683/1719/kjtrunkfront.th.jpg

http://img695.imageshack.us/i/kjtrunksidel.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/89/kjtrunksider.jpg/

w WK podloga bagaznika ma ok 1400x1100 mm

nie wiem jak wysokosc

co do miejsca kanapa a 2 fotele nie ma co dyskutowac... bo to jakby kompletnie inne rozwiazanie... z zalozenia w jednym rozwiazaniu siadaja tylko 2 osoby

Napisano

> Nie plecam, zdecydowanie najmniej miejsca z tyłu z tej trójki, bagażnik też nie za wielki. Dochodzą

jestes pewny ze piszesz o grand cheerokie? Bo to kufer ma olbrzymi

Napisano

Jeep z tylu ma malo miejsca ale 3 dzieciaki beda jechac w przyzwoitych warunkach. Bagaznik stosunkowo maly ale butle ladujesz pod auto i jesli bedziesz jezdzil bez kola zapasowego to bagaze na wakacje w kufrze sie powinny zmiescic.

Napisano

> jestes pewny ze piszesz o grand cheerokie? Bo to kufer ma olbrzymi

W porownaniu do CC to faktycznie jest wielki... wink.gif

Napisano

> W porownaniu do CC to faktycznie jest wielki...

prawie poltora metra na metr (po podlodze) to malo bagaznika?

Napisano

> W porownaniu do CC to faktycznie jest wielki...

w porownaniu do podanych modeli imho jest najwiekszy.

Jest sporo wiekszy niz w mondeo kombi a to malego bagaznika nie ma. Pol CC tam wchodzi jesli juz musimy sie do niego odnosic

Napisano

> Niestety gotówki braknie na nowe auto. Tutaj boję się francuskich diesli a większość ofert

> jest właśnie z dieslem. Auto wydaje się najbardziej odpowiednie dla dużej rodziny a ceny

Jest na rynku duzo aut ze skreconym licznikiem, na forum Citroena ostatnio wcieli nawet goscia (uzytkownika) na tym jak chcial wystawic auto ze skreconym licznikiem - gosc ma na imie Lucjan, nie kupuj od Lucjana zlosnik.gif Co do silnikow to IMHO albo diesel albo THP, wolnossaca benzyne bym sobie darowal, auto jest ciezkie (pisze o Grand) i potrzeba jednak troche Nm, zeby to ruszyc. Auto bardzo przyjemne w podrozy, wzglednie ciche, zawias taki srednio-miekki, bagaznik duzy (kupilem to auto glownie z uwagi na bagaznik), miejsca na tylnej kanapie rowniez sporo (sa 3 pelnowymiarowe fotele, kazdy mozna osobno przesuwac, skladac itp. itd.). W wersji 7 os (taka mam) sa jeszcze 2 fotele "w bagazniku", ale jak je rozlozysz to bagaznika juz praktycznie nie ma. Jezeli szukasz uzywki to dokladnie zweryfikuj przebieg, stan sprzegla/dwumasy, ilosc dodatku Eolys (to do FAP) itp. itd. - lepiej sie nie zdziwic, ze miesiac po zakupie nagle trzeba bedzie wyskoczyc z kasy na dodatek (lub samego FAP'a) lub co gorsza zestaw sprzeglo+dwumasa.

Napisano

> 1) Pierwszy wybór 'szalejemy' - - zawsze kręciło mnie 4x4 i Jeep Grand Cherokee. Myślę, że

> pomieszczę z tyłu bez problemu trójkę dzieci a bagażnik spokojnie połknie walizki na wakacje i

> butle z gazem (bo na pewno pójdzie do zagazowania). Nie mam pomysłu co do silnika.

> Najrozsądniejszy wydaje się 3.7 V6 - ma ktoś jakieś doświadczenia z tym wozem? Ponoć

> eksploatacja wcale nie jest jakaś masakrycznie droga. W grę wchodzą oczywiście używki

> 2007-2008 rok.

Tak czy siak do benzyny zapodasz gaz, więc nie żyłuj na cylindrach i bierz V8 ok.gif

Nie bój się HDI ok.gif

Używane C4 Grand Picasso dostanie w rozsądnej cenie.

Napisano

> prawie poltora metra na metr (po podlodze) to malo bagaznika?

az poszedlem sprawdzic: 110cm szeroki i slabe 100cm dlugosci no i do rolety 36cm facepalm%5B1%5D.gif

Czy to malo? to bardzo malo....

Mysle ze wiekszosc aut kombi segmentu D ma wiekszy a i moze jakis C by spokojnie powalczyl

Napisano

> w porownaniu do podanych modeli imho jest najwiekszy.

> Jest sporo wiekszy niz w mondeo kombi a to malego bagaznika nie ma. Pol CC tam wchodzi jesli juz

> musimy sie do niego odnosic

Nie znam pozostalych modeli ale patrz moj post wyzej

Napisano

> az poszedlem sprawdzic: 110cm szeroki i slabe 100cm dlugosci no i do rolety 36cm

> Czy to malo? to bardzo malo....

> Mysle ze wiekszosc aut kombi segmentu D ma wiekszy a i moze jakis C by spokojnie powalczyl

Niestety, wada większości tylnopędów. grinser006.gif

Napisano

> Niestety, wada większości tylnopędów.

Oczywiscie plus spory skok zawieszenia, duzy bak na paliwo, miejsce na spore kolo zapasowe itp no i bagaznik robi sie strasznie plytki

Napisano

> Oczywiscie plus spory skok zawieszenia, duzy bak na paliwo, miejsce na spore kolo zapasowe itp no i

> bagaznik robi sie strasznie plytki

Skórczyl sie w porównaniu do WJta czy mi sie zdaje?

Napisano

> Skórczyl sie w porównaniu do WJta czy mi sie zdaje?

od paru lat nie mam WJ wiec teraz nie zmierze wink.gif

Ale fakt ze mam wrazanie ze cale auto jest "ciasniejsze"

Napisano

> od paru lat nie mam WJ wiec teraz nie zmierze

> Ale fakt ze mam wrazanie ze cale auto jest "ciasniejsze"

Też, nie miałem okazji zrobić pomiarów, ale właśnie mimo tego, że WK z zewnatrz wiekszy to w środku jakoś tak ciasno.

Napisano

Jeep Grand - czasami na trasy biorę takiego granda tylko 3.0 diesel . Na trasie spala 10 litrów , w mieście 13-15 ,zrobiony przebieg w aucie od nowości prawie 140 tyś i do tej pory oprócz eksploatacji popsuło sie podświetlenie radia. Ostatnio szumi też most , z tego co pamiętam orientacyjny koszt naprawy 10 tyś na nowych częściach.

Co do pakowności , 5 osób dorosłych na narty , trumna na dachu i daje radę .

Na plus jeszcze jedna rzecz, jadąc w tym aucie czujesz się naprawdę bezpieczny

Napisano

> Jeep Grand - czasami na trasy biorę takiego granda tylko 3.0 diesel . Na trasie spala 10 litrów ,

> w mieście 13-15 ,zrobiony przebieg w aucie od nowości prawie 140 tyś i do tej pory oprócz

> eksploatacji popsuło sie podświetlenie radia. Ostatnio szumi też most , z tego co pamiętam

> orientacyjny koszt naprawy 10 tyś na nowych częściach.

2400brutto atak(komplet) plus wszystkie lozyska (4szt ) 1200zl wszystko ori MOPAR z ASO

> Co do pakowności , 5 osób dorosłych na narty , trumna na dachu i daje radę .

3 osoby dorosle z tylu to naprawde koszmar crazy.gif

> Na plus jeszcze jedna rzecz, jadąc w tym aucie czujesz się naprawdę bezpieczny

Napisano

> 2400brutto atak(komplet) plus wszystkie lozyska (4szt ) 1200zl wszystko ori MOPAR z ASO

> 3 osoby dorosle z tylu to naprawde koszmar

> > Na plus jeszcze jedna rzecz, jadąc w tym aucie czujesz się naprawdę bezpieczny

czyli coś mogło mi się pokiełbasić , ale ja tego nie będę naprawiał więc mi to lotto.

800 km w jedną stronę daje radę , a jak piwo się poleje to nikt nawet nie narzeka . Rok temu zrobiłem trasę 1300 km w jedną stronę na tylnej kanapie teściowa + bobas w fotelu + żona wink.gif

Napisano

> Na plus jeszcze jedna rzecz, jadąc w tym aucie czujesz się naprawdę bezpieczny

Nie ma to jak złudzenia. Ten samochód wcale bezpieczny nie jest.

Napisano

> Nie ma to jak złudzenia. Ten samochód wcale bezpieczny nie jest.

ogolny rating z tego co wiem w budzie do 2008 ma jako "good'

wiec chyba nie jest tak zle

Napisano

> ogolny rating z tego co wiem w budzie do 2008 ma jako "good'

> wiec chyba nie jest tak zle

W zderzeniach bocznych nie jest dobrze:

http://www.iihs.org/ratings/rating.aspx?id=960&seriesId=341

w czołowych jest bardzo dobrze:

http://www.iihs.org/ratings/rating.aspx?id=837&seriesid=341

Napisano

> Też, nie miałem okazji zrobić pomiarów, ale właśnie mimo tego, że WK z zewnatrz wiekszy to w środku

> jakoś tak ciasno.

I WJ i WK - malizna w środku - choć gabaryty jakieś takie ma.

Wczoraj Titanem ujeżdżałem - kurde ten to w środku ma miejsca icon_eek.gif

Może autor tematu się zastanowi nad czymś full size zlosnik.gifpalacz.gif

Napisano

> I WJ i WK - malizna w środku - choć gabaryty jakieś takie ma.

> Wczoraj Titanem ujeżdżałem - kurde ten to w środku ma miejsca

> Może autor tematu się zastanowi nad czymś full size

Dla statystycznego polaka jezdzacego pandą? :D:D:D

Napisano

> Dla statystycznego polaka jezdzacego pandą? :D:D:D

Pande będzie mógł wozić na pace zlosnik.gifwink.gifoink.gif

Napisano

Zaczne od uzywanego Francuza - jak masz cierpliwosc i duzo pieniedzy na seris to bierz zlosnik.gif Ja juz podziekuje grinser006.gif

Jesli zadowoli cie totalna gola wersja Scenica bez silnika (bo to 1.6 sie do niczego nie nadaje) to bierz tylko przedluz gwarancje do 5 lat....a na serio to fajne auto szczegolnie w wersji grand, tylko ze z 1.4 TCI i sensownym wyposazeniem bedzie kosztowac nowe ok 85kpln

A jesli chcesz realizowaz marzenia to wez amerykanca. Koszt zakupu/utrata wartosci/koszt utrzymania beda na srednim poziomie. Auto tez bedzie mialo swoje strony za ktore bedziesz je kochac i takie za ktore bedziesz je nienawidzic....ale jesli nie "dzis" to kiedy spelniac marzenia?

Napisano

Strzelam zupełnie w ciemno, ale może Outlander, Santa Fe, X-trail, Grand Vitara, Forester albo -z innego bieguna- np. Touran

Napisano

> az poszedlem sprawdzic: 110cm szeroki i slabe 100cm dlugosci no i do rolety 36cm

> Czy to malo? to bardzo malo....

> Mysle ze wiekszosc aut kombi segmentu D ma wiekszy a i moze jakis C by spokojnie powalczyl

to jak im te 800-1000 litrów wyszło zlosnik.gif Samochód fajny ale dla rodziny max 2+2. No i dochodzi jeszcze problem z kołem zapasowym przy gazie. Te koła jednak są wielkie i połowa bagażnika zajeta.

Napisano

> to jak im te 800-1000 litrów wyszło Samochód fajny ale dla rodziny max 2+2. No i dochodzi jeszcze

> problem z kołem zapasowym przy gazie. Te koła jednak są wielkie i połowa bagażnika zajeta.

2+2 jak najbardziej ok.gif

Kola nigdy nie woze bo i po co niewiem.gif

Napisano

> 2+2 jak najbardziej

> Kola nigdy nie woze bo i po co

nie wiem po co, ale zimą w nocy bym z dzieciakami nie pojechał bez zapasu. Pewnie te opony są mocniejsze niż normalne ale cos sie może zdarzyć. Zresztą u siebie w hondzie ze względu na rozmiar mam opnony do suva i jakoś nie widzę za bardzo różnicy pomiędzy osobowymi a tymi niby 4*4 do suva.

Napisano

> Zaczynam powoli myśleć o zmianie samochodu. Jako, że mam trójkę dzieci, to nie chciałbym dalej

> gnieść ich na tylnej kanapie skody. Mam kilka pomysłów co dalej, ale na razie żadnej decyzji

> nie podjąłem. Kwota na zakup to około 50 - 60 tys. zł

> 2007-2008 rok.

Większość (prawie wszystkie ?) 3.7 nie może jeździć z permanentnym 4x4, lecz tylko na śliskim, jest to Part Time. Czyli w praktyce jedziesz główną drogą 2WD, skręcasz w zaśnieżoną, wpadasz w poślizg, wlączasz 4WD, wracasz na główną, włączasz znów 2WD. Musisz tak zrobić by nie zabijać napędu.

Stałe 4WD Full Time ma spora część 4.7 i tych powyżej 5.0 (Hemi).

Fajne auto, większość użytkowników w Klubie Cytrynki jest zadowolonych. Ja dla mnie zbyt nisko zawieszone do codziennego użytkowania.

Auto samo w sobie fajne, ale nie byłbyś raczej zadowolony z bidy za 55 tys.

> Proszę o jakieś opinie. Acha - nie chcę Dacii - w środku to kompletna kupa

A tak w ogóle manual czy automat ?. Bo np nie ma Jeepów Grand Cherokee z manualem.

Napisano

> Tak czy siak do benzyny zapodasz gaz, więc nie żyłuj na cylindrach i bierz V8

A potem 20-30 l/100 km i płacz przy dystrybutorze zlosnik.gif

Napisano

> nie wiem po co, ale zimą w nocy bym z dzieciakami nie pojechał bez zapasu. Pewnie te opony są

> mocniejsze niż normalne ale cos sie może zdarzyć. Zresztą u siebie w hondzie ze względu na

> rozmiar mam opnony do suva i jakoś nie widzę za bardzo różnicy pomiędzy osobowymi a tymi niby

> 4*4 do suva.

Ja nie widze problemu jezdzic bez zapasu bo jest 1000innych mozliwosci unieruchomienia auta. Ale fakt ze mam zawsze pianke i maly kompresorek smile.gif

Napisano

A ja bym Ci polecił np. mondeo mk4. Bagażnik - ogromny, z tyłu mieszczą sie z powodzeniem 3 foteliki (nie wiem w jakim wieku masz dzieci), generalnie same plusy. Ja osobiście nie lubię tych miniwanów i terenówek, siedzi sie jak na stołku, buja na zakrętach i powyżej 130 nie da się tym jechać.

Napisano

> Większość (prawie wszystkie ?) 3.7 nie może jeździć z permanentnym 4x4, lecz tylko na śliskim, jest

> to Part Time. Czyli w praktyce jedziesz główną drogą 2WD, skręcasz w zaśnieżoną, wpadasz w

> poślizg, wlączasz 4WD, wracasz na główną, włączasz znów 2WD. Musisz tak zrobić by nie zabijać

> napędu.

> Stałe 4WD Full Time ma spora część 4.7 i tych powyżej 5.0 (Hemi).

Wszystkie WK/WH ktore sa 4x4 mozna smigac po asfalcie. Jedynie wersje silnikowe i wyposazenia moga miec roze skrzynie quadratrack I/II lub quadradrive II. Wiec mylisz chyba z innym modelem lub zupelnie z innym autem.

Napisano

> 3.0 crd ma na stałe 4x4

Powiedzmy ze kierowca nie ma mozliwosci ingerowania w procentowy rozklad momentu na dana os.

Napisano
  • Autor

> A tak w ogóle manual czy automat ?. Bo np nie ma Jeepów Grand Cherokee z manualem.

Dzięki za odpowiedź - jeżeli Jeep to tylko automat - mam tego świadomość i nie boję się automatów.

Napisano
  • Autor

> Pande będzie mógł wozić na pace

smile.gif - no nie ukrywam, że tym razem najważniejsza dla mnie jest przestronność kabiny.

Napisano
  • Autor

> A jesli chcesz realizowaz marzenia to wez amerykanca. Koszt zakupu/utrata wartosci/koszt utrzymania

> beda na srednim poziomie. Auto tez bedzie mialo swoje strony za ktore bedziesz je kochac i

> takie za ktore bedziesz je nienawidzic....ale jesli nie "dzis" to kiedy spelniac marzenia?

No właśnie po cichu szukam chyba racjonalnego uzasadnienia zakupu Jeepa, chociaż musiałbym się przymierzyć do niego z rodziną, bo najważniejszym kryterium jest dla mnie przestronność. Dosyć mam małych aut.

Napisano
  • Autor

> 2400brutto atak(komplet) plus wszystkie lozyska (4szt ) 1200zl wszystko ori MOPAR z ASO

No to chyba nie ma tragedii? Biorąc pod uwagę, że to ceny części z ASO niewiem.gif

> 3 osoby dorosle z tylu to naprawde koszmar

> > Na plus jeszcze jedna rzecz, jadąc w tym aucie czujesz się naprawdę bezpieczny

taka olbrzymia buda i koszmar z tyłu? Jaka szeroka jest tam tylna kanapa?

Napisano
  • Autor

> A ja bym Ci polecił np. mondeo mk4. Bagażnik - ogromny, z tyłu mieszczą sie z powodzeniem 3

> foteliki (nie wiem w jakim wieku masz dzieci), generalnie same plusy.

4,7,10 lat - jeszcze tylko jeden jeździ w foteliku. Takie Mondeo w Polsce nowe jest drogie a używane są na potęgę kręcone (liczniki). Sprawdzę oferty w komisach przy salonach - może coś ciekawego bym wyrwał. Sęk w tym, że nie do końca tego szukam, ale kto wie zlosnik.gif

Ja osobiście nie lubię

> tych miniwanów i terenówek, siedzi sie jak na stołku, buja na zakrętach i powyżej 130 nie da

> się tym jechać.

Napisano

> No to chyba nie ma tragedii? Biorąc pod uwagę, że to ceny części z ASO

Taniosc jak na takie auto.

> taka olbrzymia buda i koszmar z tyłu? Jaka szeroka jest tam tylna kanapa?

Zmierze. Ale nie tylko szerokosc jest problemem bo i miejsca na nogi jest malo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.