Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Który Focuc--Golf

Featured Replies

Napisano

siemka kolega ma dziwny dylemat ma do wyboru

1-Ford Focus benzyna rok 2000 ---- cena 7 tys.+opłaty

2-WW Golf 4 benzyna rok 2000 ---- cena 10 tys.+ opłaty

oba auta wizualnie i technicznie ok i nie chodzi o cene ale o inne fakty jakie plusy minusy i dlaczego --- dzięki

Napisano

> siemka kolega ma dziwny dylemat ma do wyboru

> 1-Ford Focus benzyna rok 2000 ---- cena 7 tys.+opłaty

> 2-WW Golf 4 benzyna rok 2000 ---- cena 10 tys.+ opłaty

> oba auta wizualnie i technicznie ok i nie chodzi o cene ale o inne fakty jakie plusy minusy i

> dlaczego --- dzięki

Moze chociaz podaj co to za silniki...

Ja bym bral mocniejsze grinser006.gif

Napisano

Ja bym brał Golfa. Nie rdzewieje i części wszędzie pełno.

Chyba się mniej też zestarzał moralnie zlosnik.gif

Napisano

> oba auta wizualnie i technicznie ok i nie chodzi o cene ale o inne fakty jakie plusy minusy i

> dlaczego --- dzięki

foki więcej rdzewieją, golfy mniej.

Golów więcej kradną, fok mniej.

Stylistycznie to każdy sam sobie musi odpowiedzieć, ale golf jest golfem wink.gif

No i zawias, foka bezkonkurencyjna.

Napisano

> No i zawias, foka bezkonkurencyjna.

urban legend - miałem GIV TDI 130KM i jeździłem sporo Focusem TDCI i nie wiem gdzie jest ta niby przepaść w tym zawiasie. Powiedziałbym nawet że Golf ma lepsze hamulce i dzięki temu można nim szybciej śmigać po mieście zlosnik.gif

Napisano

> urban legend - miałem GIV TDI 130KM i jeździłem sporo Focusem TDCI i nie wiem gdzie jest ta niby

> przepaść w tym zawiasie.

Dokladnie. Oba to dupowozy, beda skrecac tylko tak dobrze jak dobre maja opony.

Napisano
  • Autor

> Moze chociaz podaj co to za silniki...

> Ja bym bral mocniejsze

No akurat identyczne Foka 1.6 i Golf 1.6 ma to być auto normalne na dojazdy do pracy , czasami jakiś wypad za miasto a może to będzie wazne kolega ma --- no jest dobrze po 40 i spokój to jego atut ,

Napisano
  • Autor

> No i zawias, foka bezkonkurencyjna.

Jak mam to rozumieć , bo z tego co wiem to Foka jest miękka a Golf twardy -- tak o to chodzi

Napisano

> No akurat identyczne Foka 1.6 i Golf 1.6 ma to być auto normalne na dojazdy do pracy , czasami

> jakiś wypad za miasto a może to będzie wazne kolega ma --- no jest dobrze po 40 i spokój to

> jego atut ,

To niech kupi to, ktore mu sie bardziej podoba albo tansze...

To co zostanie wydac na przyjemnosciok.gif

Napisano

> Dokladnie. Oba to dupowozy, beda skrecac tylko tak dobrze jak dobre maja opony.

akurat w przypadku samochodów, o których pisze autor wątku, to podejrzewam, że jakość skręcania będzie głównie zależała od stopnia zużycia zawieszenia, wszelkich mniejszych lub większych luzów i jakości użytych części zamiennych zlosnik.gif

Napisano

> No akurat identyczne Foka 1.6 i Golf 1.6 ma to być auto normalne na dojazdy do pracy , czasami

> jakiś wypad za miasto a może to będzie wazne kolega ma --- no jest dobrze po 40 i spokój to

> jego atut ,

golf bo lepiej znosi lpg...

no i brałbym lepiej wyposażone

Napisano

> urban legend - miałem GIV TDI 130KM i jeździłem sporo Focusem TDCI i nie wiem gdzie jest ta niby

> przepaść w tym zawiasie.

Nie wiesz, bo to były diesle. zlosnik.gif Ciężki kloc nad przednią, napędzaną osią zlosnik.gif

Napisano

> akurat w przypadku samochodów, o których pisze autor wątku, to podejrzewam, że jakość skręcania

> będzie głównie zależała od stopnia zużycia zawieszenia, wszelkich mniejszych lub większych

> luzów i jakości użytych części zamiennych

Dlatego powiedzialem, ze jesli bedzie wyczuwac jakas roznice to zapewnia mu ja opony. Bo nawet jesli zawias Focusa byl lepszy jako nowy to teraz nie ma to juz zadnego znaczenia.

Napisano

> dlaczego --- dzięki

Bardziej podchodzi mi golf.

Czemu?

Bo tak, nie inaczej zlosnik.gif i 1,6 z LPG sie lubi.

Napisano

> przepaść w tym zawiasie. Powiedziałbym nawet że Golf ma lepsze hamulce i dzięki temu można nim

> szybciej śmigać po mieście

Może trochę się zapędziłem.

Moją "dwójką" po lifcie śmiga się o wiele lepiej niż golfem czy AR 159.

Nie jest to tylko moje zdanie, każdy kto jedzie jest przerażony trzymaniem auta w zakrętach, ale oni jeżdżą astrami, golfami i passatami.

Napisano

Nie dziwniejszy niż wybór między Pepsi, a Coca-Colą. Ta pierwsza jest słodsza i tańsza...

To samo jest z Focusem, słodszy i tańszy.

Ale miałem Golfa IV 1.4 '99, a teraz popijam właśnie C-C... zlosnik.gif

Napisano

W grudniu sprzedałem Focusa 1.8 a teraz mam Golfa 1.9 tdi

Focus bardzo dobre auto , miałem ja ponad rok i byłem bardzo zadowolony , bez rdzy , bardzo dobra jakośc wykonania wnętrza, tu golf IV jest bez szans , zawieszenie twarde , ciche , same superlatywy , silnik bardzo dobry ale .... zabiło mnie spalanie zwłaszcza w mieście ( dlatego zmieniłem na TDi )

Golf -- miękki , ciche zawieszenie , mniej miejsca w środku , czarna trumna w środku plastiki słabej jakości

silnik wiadomo, ( TDi) , niebieskie zegary no.gif , ale priorytetem było spalanie >rdzy brak , tanie części ( dotyczy to też focusa )

285796399-31012012028.jpg

285796399-IMAG0080.jpg

post-35458-14352515717576_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.