Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

montaż gazu

Featured Replies

Napisano

Witam

Zapadła decyzja, będę gazował moja brave. Byłbym wdzięczny za wszelkie sugestie i rady na co zwrócić uwagę, silnik 1.6 16V, ewentualnie może ktoś z Krakowa mógłby polecić jakiś warsztat, jakiegoś fachowca znającego się na rzeczy...

wszystkim z góry wielkie dzięki za pomoc

Napisano

> Witam

> Zapadła decyzja, będę gazował moja brave. Byłbym wdzięczny za wszelkie sugestie i rady na co

> zwrócić uwagę, silnik 1.6 16V, ewentualnie może ktoś z Krakowa mógłby polecić jakiś warsztat,

> jakiegoś fachowca znającego się na rzeczy...

> wszystkim z góry wielkie dzięki za pomoc

Napisz na regionalnym .

Napisano

> Witam

> Zapadła decyzja, będę gazował moja brave. Byłbym wdzięczny za wszelkie sugestie i rady na co

> zwrócić uwagę, silnik 1.6 16V, ewentualnie może ktoś z Krakowa mógłby polecić jakiś warsztat,

> jakiegoś fachowca znającego się na rzeczy...

> wszystkim z góry wielkie dzięki za pomoc

Jeśli już chcesz gaz polecam BRC Seqent 24 na wszystkich oryginalnych częściach z BRC. Omijaj wszelkie mieszanki (elektronika inna, wtryskiwacze inne, reduktor jeszcze inny).

Generalnie znajdź dobry warsztat bo inaczej przeklniesz LPG w tym silniku szybciej niż Ci się zdaje.

Pozdrawiam.

Napisano

> Jeśli już chcesz gaz polecam BRC Seqent 24 na wszystkich oryginalnych częściach z BRC. Omijaj

> wszelkie mieszanki (elektronika inna, wtryskiwacze inne, reduktor jeszcze inny).

> Generalnie znajdź dobry warsztat bo inaczej przeklniesz LPG w tym silniku szybciej niż Ci się

> zdaje.

> Pozdrawiam.

Szwagierka miała najzwyklejszą I gen z emulatorem i hulało aż miło, tysiące km bezproblemowo...

Napisano

> Szwagierka miała najzwyklejszą I gen z emulatorem i hulało aż miło, tysiące km bezproblemowo...

W 1,6 16V? yikes.gif

Napisano

> W 1,6 16V?

A czemu nie? Widziałem wiele tych silników (z kolektorem alu) na I i II gen. Mój jeździ na IV gen. Stag 300, zrobione jakieś 80 kkm i 4 lata, nigdy marchewy nie zapaliło, moc silnika ta sama, co na noPb.

Napisano

> W 1,6 16V?

Nie, w dieslu hehe.gif

Też się dziwiłem ale sam tym jeździłem i to na prawdę dużo i żadnych problemów, umiarkowane spalanie, ładna praca silnika.

Napisano

Sam zakładałem sobie II gen. i sam wszystko później regulowałem. Złego słowa nie mogę powiedzieć na ten gaz. Wszystko na pozdespołach BRC. Przy -20 normalnie chulało jak silnik złapał tylko trochę temperatury. Pozdrawiam wink.gif

Napisano

> W 1,6 16V?

Moja 97 przejechała 140 na II gen i wsio oki poza wymiana parownika po 100kkm...

Napisano

> Tak, 170kkm na I gen.... i dalej śmiga ;-)

Oczywiście nie zmienia to faktu, że jakbym miał zakładać i byłoby mnie stać to wybrałbym sekwencję ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.