Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czas już na letnie opony?

Featured Replies

Napisano

> I znowu piszesz bzdury

Walduś dziecko drogie.

Idź do dowolnego dealer i sie zapytaj

>>Ile nowych samochodów kupiłeś i jakie?

Swoich ze 6 a w rodzinie ze 12

Skody, Mitsubishi, VW

> Zimą dostajesz dwa komplety,

> latem jak trochę ponegocjujesz też.

Jak nie dostałeś jakiegoś upustu - ja zawsze kupowałem na dużym rabacie - to wykluczało gratisy

>> A można zamiast tych dwóch kompletów wziąć wielosezonowe,

Chyba we śnie

> one są droższe niż letnie/zimowe, ale da się to zrobić.

Jak się uprzesz to pewnie tak.

Ale generalnie nigdy nie spotkałem się abyś NIE dostał letnich

Napisano

Z mojej strony EOT, nie mam siły dyskutować z mitomanem hehe.gif

Napisano

> Z mojej strony EOT, nie mam siły dyskutować z mitomanem

Pewnie.

Obrażaj, uciekaj.

IMO jesteś

Chicken.jpg

tłumacze bo wydajesz się ograniczony - cziken szit zlosnik.gif

Napisano

Quote:

*** Ten użytkownik jest przez ciebie ignorowany ***

niewiem.gif

Napisano

Już zmieniłem yay.gif

Napisano

> ja zmieniam dopiero na koniec marca ew. na początku kwietnia pozdr.

Pamiętam 2 albo 3 lata temu w kwietniu (święta wielkanocne) jak wracałem z Zakopca był ostry nawrót zimy

- nasypało wtedy pół metra śniegu, minąłem wtedy w lesie (w okolicach Częstochowy) jakieś 3-4 autka w rowach .... letnie oponki wink.gif

Napisano

> Pamiętam 2 albo 3 lata temu w kwietniu (święta wielkanocne) jak wracałem z Zakopca był ostry nawrót

> zimy

> - nasypało wtedy pół metra śniegu, minąłem wtedy w lesie (w okolicach Częstochowy) jakieś 3-4

> autka w rowach .... letnie oponki

Przy każdym się zatrzymywałeś i sprawdzałeś jakie ma opony????

Napisano

> Przy każdym się zatrzymywałeś i sprawdzałeś jakie ma opony????

Ba - jeszcze udało się przy okazji pomierzyć głębokość bieżnika i głośność wydechu ok.gif

A tak w temacie - jeżeli ktoś ma letnie kapcie i widzi na drodze śnieg a zapieprza jakby był na OS-ie na kolcowanej gumie w aucie WRC i zafunduje sobie wycieczkę do rowu, to nie znaczy, że opony były złe - tylko zawiódł łącznik między pedałami a kierownicą.

Realnie - uważam, że w 4WD zimówka w większości przypadków jest całkowicie zbędna - dobra wielosezonówka jest wystarczająca zarówno na lato jak i na zimę. W większym SUV-ie latem i tak wcześniej skończą się możliwości zawieszenia, niż opon a zimą 4WD (szczególnie normalne a nie jakieś elektroniczne cuda wink.gif ) pozwoli wyjechać z zasp i podjechać pod stromizny a zdrowy rozsądek pozwoli bez problemu przemieszczać się w normalnych (czyt. jest zima - jest śnieg i zimno) warunkach. I tak samo, jak do 4WD nie mam zamiaru kupować dwóch kompletów kół, bo są a) zbędne b) nieporęczne (czyt. - nie mam ich gdzie trzymać - bo gdzie bym nie zostawił - i tak zawsze okaże się na przełomie sezonów, że muszę po nie dojechać 250 km). A osobówki i generalnie ośki na zimę dostają zimówki a na lato letnie - żeby mieć komfort wyjeżdżania z zasp itp.

Napisano

> Pamiętam 2 albo 3 lata temu w kwietniu (święta wielkanocne) jak wracałem z Zakopca był ostry nawrót

> zimy

> - nasypało wtedy pół metra śniegu, minąłem wtedy w lesie (w okolicach Częstochowy) jakieś 3-4

3 lata vtemu w weekend majowy kolego więc chyba wczesniej. Ale fakt zaskoczyło wielu.

a co do tematu to wczoraj załozyłem letnie i od razu chwilowe zużycie paliwka spadło. Jeżdze ostatnio jako pasażer a powozi ślubna i przy tej samej prędkości 0.5 l mniej pokazuje. oponki na aucie to michelinki letnie o niskich oporach

Napisano

> Ile nowych samochodów kupiłeś i jakie ?

No wlasnie ile Ty ich kupiles ?

Ja kupilem wlasnie czwarty i do zadnego nigdy nie dostalem nic, no moze poza modelem takiego jaki kupilem i kurtki VW ( w przedostatnim ). Ale pewnie zle negocjowalem ( u kilku handlarzy danej marki ) biglaugh.gif

W obecnym ktory odberam 30.04. dostalem propozycje, ze handlaz odsprzeda mi 4 stalowe felgi po cenie zakupu nie zarabiajac na nich.

> Zimą dostajesz dwa komplety, latem jak trochę ponegocjujesz też.

Gdzie i u kogo ? Jak wyzej. Wiesz w ogole jak robi sie handlowa kalkulacje ? Z ilu punktow sie ona sklada ? Jedno jest pewne, ze jezeli dostajesz rabat, to byl on od samego poczatku wkalkulowany w cene, jezeli nie byl, to go nie dostaniesz, bo handlarz do interesu nie dolozy.

W obydwu autach zmieniam za tydzien w Sobote, chyba, ze sie oziebi, to dopiero po swietach.

wink.gif

Napisano

> zimy

nie ma pewności że na zimówkach nie było by to samo grinser006.gif

mnie dwa lata temu zaskoczyła zima w połowie października, rano jak wyjeżdżałem było jesiennie

a jak wracałem tak

P14-10-09_15.59.jpg

jakoś letnie TOYO sobie poradziły w tych warunkach, nawet nie było tragedii hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.