Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Clio v Fabia v 207

Featured Replies

Napisano

Hej,

kolega potrzebuje małe miejskie auto z większym bagażnikiem czyli kombi. W szranki staje Clio 1.2, Pug 207 1.4 i Fabia 1.4.Wszystkie auta powyżej 2009r. Ciężko mi coś mu doradzić bo nie znam tych aut. Silniki tylko benzyna z możliwością zagazowania. Ma/miał ktoś do czynienia z tymi samochodami, jak z awaryjnością, spalaniem, komfortem.

Ważnym punktem jest też bagażnik, podają różne pojemności ale jak to jest fizycznie z ich pojemnością. Które auto ma największy kufer i jest najprzestronniejsze wnętrze.

Dzięki za wszelkie porady 20.GIF

Napisano

> Pug 207 1.4

W okolicach 100 kkm UPG ma jak w banku.

Poprzednik - 206, z którego wiele mechaniki zostało do bezawaryjnych aut nie należy.

Napisano
  • Autor

> W okolicach 100 kkm UPG ma jak w banku.

> Poprzednik - 206, z którego wiele mechaniki zostało do bezawaryjnych aut nie należy.

shocked.gif, minus dla puga. A tak na marginesie to pug i tak ma najmniejsze szanse. Ma malutki kuferek 337l, fabia 480l, clio 439l.

Napisano

to zalezy ktore 1.4 wezmie zlosnik.gif

bo w tym aucie byly conajmniej 3 rozne motory montowane wink.gif

Napisano

u mojej matuli z clio i 207 wygrał.... C3 Picasso ok.gif zadowalająca ilość miejsca i dosyć wygodna wysoka pozycja za kierownicą to jest to za co mama lubi pikusia hehe.gifwink.gif

Napisano

od 2008 roku używam clio 1,5d kombi

samochód bardzo przyjemny ok.gif do chwili obecnej przejechane 160 tys km i z wymienionych gratów to jedno łożysko przednie, oraz reanimowany przełącznik zespolony - spryskiwacz przestał działać no.gif

bagażnik spory, ustawny. z ciekawostek to koło pod podłogą a nie w bagażniku ale jest to do przeżycia. dwa razy zmieniałem na mieście i da się to ogarnąć zlosnik.gif

Napisano

clio 3 raczej jest malo awaryjnym autkiem - trudno popsuc szczegolnie wersje benzynowe z typowych usterek to np mechanizm wycieraczke

jak na segment b dobrze wyciszone, zawieszenie dobrze wybiera nierownosci sporo mijsca na przednich fotelach

1.2 75 km benzyna to szalu nei robi - do miasta wystarcza

1.4 - jest ok, z gazem tez bedze ok ale z czasem zastapiono go 1.2 turbo (tce) jezdzi jeszcze fajniej ale trzeba uwazac na pedal gazu bo jak sie rozkreci to lubi wypic... raczje trudno sie gazuje ale mozna bo nie ma bezposredniego wtrysku

1.6 jeszcze mozna dostac ale tym silnikiem w clio nei jezdzilem

jest i 2.0 ale to wersje sportowe

fabia - slabe wyciszenie kabiny jak w blaszanej puszce slaby komfort zawieszenia - z silnikow to dobrze mi sie jezdzilo tylko tsi ale tu z nowu z gazem wiekszy problem

Napisano

> Szukałem kiedyś autka dla żony i naprawdę ciężko było coś sensownego znaleźć - podstawowa zasada,

> to nie trzymac się marki, ale szukać przyzwoicie utrzymanego auta.

dobrze rwicik mowi- mialo byc clio a skoncyzlo sie na 207ce wlasnie w moim przypadku

wydaje mi ise ze w wersji htb bagaznik najwiekszy wlasnie mial p207 (ale wasko na tylnej kanapie)

fabia tapczanowata/glosna/kiepsko sie prowadzila

clio wydje mi sie to zloty srodek

Napisano

> W okolicach 100 kkm UPG ma jak w banku.

> Poprzednik - 206, z którego wiele mechaniki zostało do bezawaryjnych aut nie należy.

UPG?

Napisano
  • Autor

> Skoro budżet nie określony, to Fabia 1,4 TSI

grinser006.gifza pięknie by było. Cena max 27 tyśi. ciekawi mnie jak z trwałością tych małych turbobenzyn w clio i fabi.

Napisano

> za pięknie by było. Cena max 27 tyśi. ciekawi mnie jak z trwałością tych małych turbobenzyn w clio

> i fabi.

tsi jest bardzej zaawansowane techologicznie ma lepsze parametry i lepiej jezdzi jest oszczedniejsze ale.. psuje sie czesto i drogo..

tce 1.2 to tylko z lekka przerobiony 1.2 75km - dodali turbosprezarke zmienili kanaly dolotowe plus chlodzenie denka tloka itp

montuja to z 4-5 lat i ni slyszalem o jakis spektakularnych usterkach

Napisano

> za pięknie by było. Cena max 27 tyśi. ciekawi mnie jak z trwałością tych małych turbobenzyn w clio

> i fabi.

Stawiam, że będzie dobrze, a na pewno lepiej niż się wielu wydaje.

Poza tym tak naprawdę są już Golfy z nalotem 200kkm+ w 1.4 TSI,

Tourany z 300kkm+ itd.

Pozostaje temat 1.2 TSI, bo na razie za krótko na rynku.

Napisano

nie wiem na czym polega niechęć do PUGa ale fakty są faktami...

Na którymś z portali motoryzacyjnych czytałem że tegoroczna seria 207 z fabrycznym gazem BRC rozeszła się w ciągu 2óch miesięcy. Podobnie jak każda z poprzednich serii...

Właśnie z 1.4 w benzynie. To czemu nie wybrać tego modelu??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.