Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Porsche Boxster S 3.2 260km, rocznik 2002-2004 co sądzicie?

Featured Replies

Napisano

Witajcie, no własnie co sądzicie o pomyśle zakupu takiego auta, jako dodatkowe, do rekreacji i zabawy. Może ktoś miał styczność z tym modelem i może coś wiecej napisać o jego wadach, zaletach, awaryjności. Czy warto się w to pakować smile.gif

Napisano

> Witajcie, no własnie co sądzicie o pomyśle zakupu takiego auta, jako dodatkowe, do rekreacji i

> zabawy. Może ktoś miał styczność z tym modelem i może coś wiecej napisać o jego wadach,

> zaletach, awaryjności. Czy warto się w to pakować

Z tego co słyszę to są to raczej bardzo bezawaryjne samochody. Pojazd jest lekki i mały i super się nim jeździ. Jedynym problemem jest istnienie Hondy S2000 - samochodu który jest o niebo lepszy a jednocześnie tańszy od Boxtera. Więc jeżeli możesz znaleźć S2000 w dobrym stanie, to nawet bym się nie zastanawiał. Jeżeli nie, to Boxter to fajny samochód dający wiele frajdy - wbrew pozorom te 260 KM jest bardziej niż wystarczające do bananów na twarzy choć demonem prędkości to on nie jest.

http://www.edmunds.com/porsche/boxster/2004/reliability.html?style=100368955

Napisano

Sam się dziwie, ale się z Tobą zgadzam. Z jednym małym ale. S2000 nie bez kozery ma ksywkę "widow maker" wink.gif więc z nią trzeba uważać.

Napisano

> Sam się dziwie, ale się z Tobą zgadzam. Z jednym małym ale. S2000 nie bez kozery ma ksywkę "widow

> maker" więc z nią trzeba uważać.

Jak na każdy mały i lekki samochód sportowy, choć rzeczywiście S2000 jest dość wymagająca - pomiędzy stanem "pełna kontrola" a "niekontrolowany poślizg na 4 kołach" praktycznie nie ma stanów pośrednich i niedoświadczony kierowca bez szybkich refleksów jest bardzo łatwo wprowadzić samochód w ten drugi.

Napisano

> Witajcie, no własnie co sądzicie o pomyśle zakupu takiego auta, jako dodatkowe, do rekreacji i

> zabawy. Może ktoś miał styczność z tym modelem i może coś wiecej napisać o jego wadach,

> zaletach, awaryjności. Czy warto się w to pakować

Fajne autko ,jedynym powazniejszym minusem to chyba skrzynia ,wybierak i podajże 2

Napisano

> Fajne autko ,jedynym powazniejszym minusem to chyba skrzynia ,wybierak i podajże 2

Moim zdaniem mało męskie ale sam osobiście bym takim drive.gif. Mam znajomego co takim śmiga ale nigdy go nie zapytałem jak wygląda sprawa z awaryjnością ok.gif

Napisano

> Jak na każdy mały i lekki samochód sportowy, choć rzeczywiście S2000 jest dość wymagająca -

> pomiędzy stanem "pełna kontrola" a "niekontrolowany poślizg na 4 kołach" praktycznie nie ma

> stanów pośrednich i niedoświadczony kierowca bez szybkich refleksów jest bardzo łatwo

> wprowadzić samochód w ten drugi.

Pewien autokącikowicz miał s2000, jechaliśmy (ja w mx-5)

pewnego upalnego wieczora, pewną warszawską ulicą, ja z tyłu.

Ulica za skrzyżowaniem była umyta przez oczyszczerkę - była

jeszcze wilgotna`. Poszliśmy ogniem, 1,2 przepięcie na 3 miało

już miejsce na mokrym - s2000 zatańczyło tyłem, coś co

u mnie nigdy się nie zdażyło. Wyglądało to naprawdę słabo smile.gif

Ja wiem, że to jest trochę szybsze auto, ale jak pokazały

wyścigi na 1/4 mili raptem o 2 długości smile.gif

Napisano

> Pewien autokącikowicz miał s2000, jechaliśmy (ja w mx-5)

> pewnego upalnego wieczora, pewną warszawską ulicą, ja z tyłu.

> Ulica za skrzyżowaniem była umyta przez oczyszczerkę - była

> jeszcze wilgotna`. Poszliśmy ogniem, 1,2 przepięcie na 3 miało

> już miejsce na mokrym - s2000 zatańczyło tyłem, coś co

> u mnie nigdy się nie zdażyło. Wyglądało to naprawdę słabo

> Ja wiem, że to jest trochę szybsze auto, ale jak pokazały

> wyścigi na 1/4 mili raptem o 2 długości

2 długości to przepaść.

A cała sytuacja nie dowodzi tego, że s2000 źle skręca lub ma problemy z trakcją.

Napisano

> 2 długości to przepaść.

Przy różnicy mocy 160 vs 240 ? hehe.gif

To jest NIC, takie różnice są pomiędzy mx-5 NB a NC,

gdzie NB jest lżejsza i ma raptem 15 koni mniej ....

> A cała sytuacja nie dowodzi tego, że s2000 źle skręca lub ma problemy z trakcją.

Pokazuje tylko w małym stopniu skąd ten przydomek smile.gif

Z nikąd się nie wziął.

Napisano

> Ja wiem, że to jest trochę szybsze auto, ale jak pokazały

> wyścigi na 1/4 mili raptem o 2 długości

Może byłeś przed obiadem? Te lekkie samochody są strasznie czułe na stopień nakarmienia kierowcy wink.gif

A poważnie to tak bardzo wiele zależy w takim "teście" od kierowcy że nie brałbym tych wyników na poważnie.

Napisano

> Sam się dziwie, ale się z Tobą zgadzam. Z jednym małym ale. S2000 nie bez kozery ma ksywkę "widow

> maker" więc z nią trzeba uważać.

Ten przydomek S2000 wynika z tego że jest ona dużo bardziej nerwowa niż Boxster ina dodatek za żadne skarby nie dostaniesz jej z ESP grinser006.gif . Największą wadą S2000 jest moim zdaniem to, że większość trafiła do polski z USA jako uszkodzone i były naprawiane po taniości. Bezwypadkowych egzemplarzy z Polski jest bardzo mało. Imo to też nie ten prestiż - to tylko Honda wink.gif

Napisano

> Ten przydomek S2000 wynika z tego że jest ona dużo bardziej nerwowa niż Boxster ina dodatek za

> żadne skarby nie dostaniesz jej z ESP

Hmm, wersja USA miała ESP od modelu 2006.

Napisano

Powiem szczerze - czytając porady "co kupić" na Motokąciku - polecam Ci Pandę albo Lacetti. Będzie mlodsze w tej cenie, tanszy serwis, zdecydowanie wiekszy prestiz (bo mlodszy rocznik), a wyposazenie nawet lepsze. Naprawde pomysl o tym ok.gif

Napisano

> Jedynym problemem jest istnienie Hondy S2000 - samochodu który jest o niebo lepszy

wydaje mi się, że opowiadasz bajki nie potwierdzone żadną praktyką.

z tego co słyszałem, to jest raczej odwrotnie - S2000 to świetne auto (jeśli się do niego mieścisz), jednak brakuje mu nieco do Boxstera S, nawet w wersji 260KM.

http://www.zeperfs.com/en/duel1235-1041.htm

Napisano

> Ten przydomek S2000 wynika z tego że jest ona dużo bardziej nerwowa niż Boxster ina dodatek za

> żadne skarby nie dostaniesz jej z ESP . Największą wadą S2000 jest moim zdaniem to, że

> większość trafiła do polski z USA jako uszkodzone i były naprawiane po taniości.

> Bezwypadkowych egzemplarzy z Polski jest bardzo mało. Imo to też nie ten prestiż - to tylko

> Honda

Wiem skąd przydomek. Miał jeden typ w Kielcach S2000 jako jeden z pierwszych. Niestety nie radził sobie chłopak z potencjałem auta i chyba z 4 razy wydzwaniał to auto hehe.gif w końcu się poddał i pozbył tego cichego zabójcy zlosnik.gif

Napisano

> Powiem szczerze - czytając porady "co kupić" na Motokąciku - polecam Ci Pandę albo Lacetti. Będzie

> mlodsze w tej cenie, tanszy serwis, zdecydowanie wiekszy prestiz (bo mlodszy rocznik), a

> wyposazenie nawet lepsze. Naprawde pomysl o tym

A może byś tak się powstrzymał od durnowatych komentarzy? czerwona.gif

mar00ha

Napisano

> Wiem skąd przydomek. Miał jeden typ w Kielcach S2000 jako jeden z pierwszych. Niestety nie radził

> sobie chłopak z potencjałem auta i chyba z 4 razy wydzwaniał to auto w końcu się poddał i

> pozbył tego cichego zabójcy

Słyszałem podobne historie smile.gif.

Kolega który jeździł głównie RWD, jak przejechał się S2000 i zapytałem go o wrażenia to powiedział mniej wiecej coś takiego "BMW czy 350Z jak poleci bokiem to ładnie go wyprowadzisz, a S2000 jak poleci bokiem, to zanim krzykniesz do końca <<k.... m...>> to już jest po zabawie"- być może komentarz trochę przesadzony, ale podejrzewam że trochę prawdy może w nim być smile.gif.

Napisano

> Słyszałem podobne historie .

> Kolega który jeździł głównie RWD, jak przejechał się S2000 i zapytałem go o wrażenia to powiedział

> mniej wiecej coś takiego "BMW czy 350Z jak poleci bokiem to ładnie go wyprowadzisz, a S2000

> jak poleci bokiem, to zanim krzykniesz do końca to już jest po zabawie"- być może komentarz

> trochę przesadzony, ale podejrzewam że trochę prawdy może w nim być .

OT - auta typu "lotus seven" są jeszcze trudniejsze w prowadzeniu? icon_rolleyes.gif

Napisano

> A może byś tak się powstrzymał od durnowatych komentarzy?

> mar00ha

A jak zwykle kochane bractwo AK trzyma sie tematu opisujac nie ten model o ktory pytal autor facepalm%5B1%5D.gifhehe.gif

Napisano

> A jak zwykle kochane bractwo AK trzyma sie tematu opisujac nie ten model o ktory pytal autor

równie dobrze autor mógł zapytać o to kto zna Jennifer Lopez. Szansa na trafienie kogoś kto ujeżdżał podobna.

nie patrząc zupełnie na pedalski wizerunek tego auta i dośc dyskusyjną urodę to:

1. RWD

2. 260 kucy

3. solidny kawał silnika

4. ponoć dość zwinny

5. bezawaryjny bo to porsche

te 5 punktów chyba by mnie przekonało bo sam jeżdżę autem w pedalskim nadwoziu. grinser006.gif

Brać i się bawić. A co na kąciku powiedzą to nieważne.

Napisano
  • Autor

> równie dobrze autor mógł zapytać o to kto zna Jennifer Lopez. Szansa na trafienie kogoś kto

> ujeżdżał podobna.

> nie patrząc zupełnie na pedalski wizerunek tego auta i dośc dyskusyjną urodę to:

> 1. RWD

> 2. 260 kucy

> 3. solidny kawał silnika

> 4. ponoć dość zwinny

> 5. bezawaryjny bo to porsche

> te 5 punktów chyba by mnie przekonało bo sam jeżdżę autem w pedalskim nadwoziu.

> Brać i się bawić. A co na kąciku powiedzą to nieważne.

Bardzo fajne podsumowanie.

Co do s2000 nie biore tego auta pod uwagę smile.gif pytałem o konkretny model bo własnie za takim się rozglądam, gdyż budżet nie pozwala póki co na 911

Napisano

> z tego co słyszałem, to jest raczej odwrotnie - S2000 to świetne auto (jeśli się do niego

> mieścisz), jednak brakuje mu nieco do Boxstera S, nawet w wersji 260KM.

Jesli naprawde umiesz jezdzic to nie brakuje. Jesli gdzies ewidentnie jest slabsza to w ukladzie kierowniczym, ktory zapewnia slabe czucie i do ktorego trzeba sie przyzwyczaic zeby zaczac wyciagac wiecej z auta. No i oczywiscie lans na miescie...ale to juz na czym komu zalezy.

Napisano

> Słyszałem podobne historie .

> Kolega który jeździł głównie RWD, jak przejechał się S2000 i zapytałem go o wrażenia to powiedział

> mniej wiecej coś takiego "BMW czy 350Z jak poleci bokiem to ładnie go wyprowadzisz, a S2000

> jak poleci bokiem, to zanim krzykniesz do końca to już jest po zabawie"- być może komentarz

> trochę przesadzony, ale podejrzewam że trochę prawdy może w nim być .

Bez przesady. Jak sie nauczysz i potrenujesz to gra gitara i mozna na Ulezu objezdzac Evo grinser006.gifgrinser006.gif

I oczywiscie zalezy ktory rocznik, 99-01 faktycznie potrafia zaskoczyc, wersja poliftingowa od 2005 jest w bezposrednim porownaniu lagodna jak baranek.

Napisano

> 5. bezawaryjny bo to porsche

Tu niestety nie do konca prawda. Fora pelne sa opowiesci o wymienianych silnikach i zwiazanych z tym kosztach. Poza tym, jakby nie patrzec, ten rocznik to juz 2 modele w tyl.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.