Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Reflektory pod ksenon

Featured Replies

Napisano

Witajcie

Mam krótkie pytanie - czy jak na reflektorach mam wytłoczone oznaczenie D2S to można w nich zamontować palniki ksenonowe? Bo teraz mam tam h1 albo h7 spineyes.gif Spryskiwacze są ok.gif

Napisano

> Spryskiwacze są

To jeszcze układ samopoziomujący i będzie git

Napisano

A że po co toto niefabryczne?

A homologacje zrobisz na takie cudo?

Napisano

> A że po co toto niefabryczne?

> A homologacje zrobisz na takie cudo?

Jak kupi HID na allegro bez dopuszczenia do ruchu drogowego to i D2S na lampie mu nie pomoże.

Napisano

Mam to samo zlosnik.gif

Jak zainstalujesz HIDy to będzie świeciło OK, ale na przeglądzie będą się czepiać.

Z 3 na 5 SKP od razu Cię wyproszą.

Napisano

> Jak kupi HID na allegro bez dopuszczenia do ruchu drogowego to i D2S na lampie mu nie pomoże.

wystarczy zamontować je tak żeby nie było widac kabli i przetwornic pod maską..

Napisano
  • Autor

> A że po co toto niefabryczne?

> A homologacje zrobisz na takie cudo?

A to ja się tu pytam zlosnik.gif Tzn, że oprócz oznaczeń muszę mieć homologację na same palniki tak?

Napisano
  • Autor

> Mam to samo

> Jak zainstalujesz HIDy to będzie świeciło OK, ale na przeglądzie będą się czepiać.

> Z 3 na 5 SKP od razu Cię wyproszą.

Poniał grinser006.gif W takim razie poszukam dobrych zwykłych żarówek i po temacie ok.gif

Napisano

> To jeszcze układ samopoziomujący i będzie git

mowa o samopoziomowaniu jest jedynie w normach ECE aby auto zostało dopuszczone do sprzedaży....

Znajdź mi przepis , który mówi o przeróbkach i nakazuje doposażenie auta w te systemy poza homologacją reflektora na źródło Xenonowe czyli to co kolega ma wytłoczone na reflektorze.

'Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 16 grudnia 2003 w sprawie zakresu i sposobu kontroli technicznej pojazdów

'

Gdzie w nim jest mowa o Xenonie i samopoziomowaniu??

Tzn pytam jak się ma homologacja do przepisów o ruchu drogowym w Polsce.... Bo nigdzie nie moge znaleźć konkretnych informacji i nie mówię tylko o Xenonie.

Napisano

> Poniał W takim razie poszukam dobrych zwykłych żarówek i po temacie

Reflektory w A6 C5 ogólnie są kiepskie.

Możesz sobie poczytać na forum a6klubu jak je odświeżyć, żeby świeciły trochę lepiej grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Reflektory w A6 C5 ogólnie są kiepskie.

Właśnie czytam na Audi Klub Polska, słabizna tongue.gif

> Możesz sobie poczytać na forum a6klubu jak je odświeżyć, żeby świeciły trochę lepiej

ok.gif

Napisano

Wystarczy, że zapomnij obniżyć światła przy pełnym obciążeniu i będzie walił po ślepiach. Ale jeśli jest jak piszesz - nie mam zastrzeżeń. Wydawało mi się - czytałem, że odpowiednie reflektory, spryskiwacze i samopoziomujący układ jest wymagany przy palnikach.

Napisano

> wystarczy zamontować je tak żeby nie było widac kabli i przetwornic pod maską..

prosze cie zlosnik.gif

kazdy rozgarniety diagnosta pozna ze to xenon

Napisano

> Wystarczy, że zapomnij obniżyć światła przy pełnym obciążeniu i będzie walił po ślepiach. Ale jeśli

> jest jak piszesz - nie mam zastrzeżeń. Wydawało mi się - czytałem, że odpowiednie reflektory,

> spryskiwacze i samopoziomujący układ jest wymagany przy palnikach.

Ja jestem przeciwnikiem takich rozwiązań , samoróbek wink.gif .... Ale poprostu nie mogę znaleźć w żadnym rozporządzeniu wymogu samopoziomowania , jedynie dotyczy to nowo wyprodukowanych samochodów.

Napisano

> prosze cie

> kazdy rozgarniety diagnosta pozna ze to xenon

Prosze cie :D zrozum o co mu chodziło ...

Jak ma xenonowe źródło światła wybite na lampie i założy np. zamiennik h1 xenonowy z przetwornicą i je ukryje , to bez znalezienia przetwornic i kabli ciężko mu będzie poznać czy to hid czy ori xenon wink.gif

Musiałby żarnik wyciągać i sprawdzić. Bo z zewnątrz nie zobaczy różnicy.

Napisano

> Prosze cie :D zrozum o co mu chodziło ...

> Jak ma xenonowe źródło światła wybite na lampie i założy np. zamiennik h1 xenonowy z przetwornicą i

> je ukryje , to bez znalezienia przetwornic i kabli ciężko mu będzie poznać czy to hid czy ori

> xenon

> Musiałby żarnik wyciągać i sprawdzić. Bo z zewnątrz nie zobaczy różnicy.

A jak na przeglądzie diagnosta zapali światła, to też nie zauważy?

Napisano

> A jak na przeglądzie diagnosta zapali światła, to też nie zauważy?

roznicy miedzy HID a ori-xeon? a ze niby jak?

tu palnik i tu palnik, na kloszach odpowiednie oznaczenie... co mialby zauwazyc?

Napisano

> Ja jestem przeciwnikiem takich rozwiązań , samoróbek ....

... ja czegoś tu nie kumam hmm.gif : jakim cudem reflektor ma wytłoczoną homologację na ksenonowe źródło swiatła, a oryginalnie jest H7? Przecież oba te źródła mają zupełnie inne trzonki (osadzenia) i nie biorę tu pod uwagę kitajskich hybryd łączących palnik z trzonkiem H7!

Napisano

> ... ja czegoś tu nie kumam : jakim cudem reflektor ma wytłoczoną homologację na ksenonowe źródło

> swiatła, a oryginalnie jest H7? Przecież oba te źródła mają zupełnie inne trzonki (osadzenia)

> i nie biorę tu pod uwagę kitajskich hybryd łączących palnik z trzonkiem H7!

wystarczy, ze zrodlem powstawania snopu swiatla jest projektor - wkreca sie ten z D2S badz H7, np w valeo to norma.

Napisano

szukaj w 48 regulacji ekg onz dotyczącej szczegółowych warunków oświetlenia pojazdu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.