Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie nowe, B klasa, diesel, do miasta?

Featured Replies

Napisano

Witam

Czy obecnie istnieje takie auto? Nowe, klasa B, diesel, który nie ma problemow jezeli sie jezdzi w wiekszosci po miescie?

Napisano

kupowanei nowego b z klekotem do jazdy mijskiej jest bezsensu

nowe auto bedze mialo dpf

klekot wolno sie nagrzewa - zima dlugo zinmno w samochodzie, caly czas silnik nei dogrzany bedze

wysoka cena zakupu

mala benzyna a auto to dowlolne wg gustu nowe to nowe... sypac bedze sie 2 wlascicielowi grinser006.gif

Napisano

> klekot wolno sie nagrzewa - zima dlugo zinmno w samochodzie, caly czas silnik nei dogrzany bedze

Mozna dolozyc "pakiet zimowy", bedzie szybciej sie nagrzewal, a w srodku auta goraco.

Napisano

> Mozna dolozyc "pakiet zimowy", bedzie szybciej sie nagrzewal, a w srodku auta goraco.

A teraz porównaj cenę diesel+pakiet zimowy vs mała benzyna i oceń za i przeciw.

Napisano
  • Autor

> kupowanei nowego b z klekotem do jazdy mijskiej jest bezsensu

> nowe auto bedze mialo dpf

wszystkie to mają? Nic lepszego nie wymyślili? Albo nie ostał się jakiś bez tego?

Napisano

> A teraz porównaj cenę diesel+pakiet zimowy vs mała benzyna i oceń za i przeciw.

Akurat pakiet zimowy to jest pikus w porownaniu do ceny samochodu. A jak nie on to vebasto.

Nie pisalem wczesniejszego posta pod katem ceny tylko tego, ze w dieslu juz nie trzeba marznac i jesli ktos chce jezdzic w zimie to tragedi nie ma.

Napisano

> wszystkie to mają? Nic lepszego nie wymyślili? Albo nie ostał się jakiś bez tego?

Teraz juz wszystkie maja dpf.

Napisano

Polo TSI- pali niewiele więcej od diesla, ale daje większą frajdę z jazdy. Do tego możliwość przedłużenia gwarancji do 5 lat. Kia Rio też jest całkiem dobrą opcją.

Napisano

> Witam

> Czy obecnie istnieje takie auto? Nowe, klasa B, diesel, który nie ma problemow jezeli sie jezdzi w

> wiekszosci po miescie?

ja kupiłem fiestę 1.4 Tdci hmm.gif- zwykly diesel z turbo, bez icka, bez zmiennej geometrii, bez dwumasy. mój nie ma nawet DPFa - nie wiem czy całkiem nowe tez nie mają. Auto w cyklu miejskim potrafi się kręcić ze spalaniem w okolicach 5l

Napisano

> A teraz porównaj cenę diesel+pakiet zimowy vs mała benzyna i oceń za i przeciw.

Można upolować jakiś tani rodzynek.

Do niedawna był w sprzedaży poprzedni model C3 z dieslem 1,4 za ~40kzł.

Napisano
  • Autor

Do 60

Napisano

VW Polo w wersji optimum ciekawe ceny i dobre wyposażenie.

Napisano

> Do 60

W zasadzie wszystkie diesle teraz mają DPF, ewentualnie można coś poszukać u dealerów na placu.

Budżet dość dobry więc wybór jest w zasadzie spory.

Dobrze wyposażone i diesel, to C3, Clio, Yaris D4D i nowy Pug 208.

A co powiesz na Yarisa Hybrid ? zlosnik.gif

link Yaris HSD

Napisano

Ceed stara wersja z placu dilera w tej kasie sie zamknie. Ewentulanie nowe Rio bedzie klasa B. Chociaz ja bym bral Polo TSI spalanie podobne a i bez klekota.

Napisano

> Ceed stara wersja z placu dilera w tej kasie sie zamknie. Ewentulanie nowe Rio bedzie klasa B.

> Chociaz ja bym bral Polo TSI spalanie podobne a i bez klekota.

TSI spali 6-7L w zakorkowanym mieście, lub ~5L bez nadmiernych korków?

Napisano

> Witam

> Czy obecnie istnieje takie auto? Nowe, klasa B, diesel, który nie ma problemow jezeli sie jezdzi w

> wiekszosci po miescie?

na miasto i diesel to tylko punto 1,3 mjet

Napisano

> na miasto i diesel to tylko punto 1,3 mjet

Albo Twingo/Clio z 1.5dci, albo 107/1007/207 z 1.4 lub 1.6HDi. 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Witam

> wiekszosci po miescie?

Z Twoim budżetem wybór masz naprawdę spory: coś się znajdzie praktycznie u każdego producenta. Diesla brałbym wyłącznie wtedy, jeśli planujesz duże przebiegi, typu 30+ tys rocznie. Oczywiście, o ile interesuje Cię TCO a diesel nie jest wymaganiem na zasadzie "bo tak".

Ja bym brał niedużą nowoczesną benzynę o pojemności circa 1.2 lub max 1.4 litra. Moc - około 80KM powinno wystarczyć, ale oczywiście im więcej, tym fajniej.

Ja na miasto kupił bym sobie Rio, porządnie wypasione. Szukałbym rocznego, demo caru itp - jest szansa wyrwać coś taniej.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

> Ja bym brał niedużą nowoczesną benzynę o pojemności circa 1.2 lub max 1.4 litra. Moc - około 80KM

> powinno wystarczyć, ale oczywiście im więcej, tym fajniej.

Nowoczesna benzyna z tak lichą mocą? 1.2 to co najmniej 100KM.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.