Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Porsche Cayenne - tak z ciekawości

Featured Replies

Napisano

Czy wersja 3.2l to silnik VW??

Czy spalanie na poziomie 20l/100km przy spokojnej jeździe to norma dla tego samochodu??

Znajomy ma autokomis i pojeździłem sobie chwilkę.

Niby hit, niby Porsche, ale mam nieodparte wrażenie, że ten samochód jest lekko bez sensuzlosnik.gif.

Napisano

> Niby hit, niby Porsche, ale mam nieodparte wrażenie, że ten samochód jest lekko bez sensu.

Dlaczego bez sensu?

Napisano
  • Autor

> Dlaczego bez sensu?

Ogromne z zewnątrz, niewielkie w środku.

Wielki silnik i ogromne spalanie, a parametry nie ujmujące.

Auto coprawda 7-letnie, ale lakier (czarny) zmatowiał jak w 19-letnim Twingo mojego taty (jak sądzę kwestia myjnii i parkowania pod chmurką, ale zawsze).

Poza tym jest paradoksalnie dość mało efektowne (kwestia gustu, ale Tourareg bardziej mi się podoba).

To oczywiście czepialstwozlosnik.gif, bo przyjąłbym takie auto z otwartymi ramionami, ale tylko razem z garażem, 5-letnim kuponem na paliwo i silnym ochroniarzem do pilnowania samochodu w nocyzlosnik.gif.

Napisano

> Wielki silnik i ogromne spalanie, a parametry nie ujmujące.

Załóż gaz i będzie git biglaugh.gif

Napisano

> (kwestia gustu, ale Tourareg bardziej mi się podoba).

A to nie jest bliźniaczy model przypadkiem?

Napisano

> jak sądzę

> kwestia myjnii i parkowania pod chmurką, ale zawsze

Pozwolisz, że wypowiem się tylko w tej kwestii zlosnik.gif

Jakie by to auto nie było - nieodpowiednio myte bardzo szybko może mieć wygląd totalnej padaki.

Podejrzewam, że z 20-40h pracy i lakier wyglądałby jak nowy grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Załóż gaz i będzie git

Ale LPG obniża libidozlosnik.gif.

A poza tym ciekaw jestem ile "substancji G" by to spalałozlosnik.gif.

Moja Renówka spalała 7.5 l Pb a LPG 10 l.

Porsche 20l Pb..............wychodzi jakieś 27zlosnik.gif.

Napisano
  • Autor

> Pozwolisz, że wypowiem się tylko w tej kwestii

> Jakie by to auto nie było - nieodpowiednio myte bardzo szybko może mieć wygląd totalnej padaki.

> Podejrzewam, że z 20-40h pracy i lakier wyglądałby jak nowy

Pewnie tak. Tylko patrząc na taaaaaką brykę człowiek za dużo sobie obiecujezlosnik.gif.

Napisano

> Ale LPG obniża libido.

> A poza tym ciekaw jestem ile "substancji G" by to spalało.

> Moja Renówka spalała 7.5 l Pb a LPG 10 l.

> Porsche 20l Pb..............wychodzi jakieś 27.

teoretycznie 10-20% więcej, więc do 26L powinno się zmieścić

to i tak nieźle biorąc pod uwagę cene o 50% niższą obecnie

ze dwa razy widziałem cayena tankującego szlachetne paliwo elpidżi grinser006.gif

z czego jeden w Grecji ... tam to w ogóle ciekawe auta tankowały - sporo japońców RAV4 czy CRVki

Napisano

Bo miało nie ten motor co trzeba 270751858-jezyk.gif Cayenne z 3.2 nie jedzie zlosnik.gif

Napisano

> Ale LPG obniża libido.

> A poza tym ciekaw jestem ile "substancji G" by to spalało.

> Moja Renówka spalała 7.5 l Pb a LPG 10 l.

> Porsche 20l Pb..............wychodzi jakieś 27.

w trasie wezmie 11-13l zapewne z takim małym motorkiem. tragedii nie ma, meganą więcej wciągałem smile.gif

Napisano

> Ogromne z zewnątrz, niewielkie w środku.

Jak każdy SUV.

> Poza tym jest paradoksalnie dość mało efektowne (kwestia gustu, ale Tourareg bardziej mi się

> podoba).

Mi osobiście też. Ale jak Liwek napisał - Porsche to Porsche. Na sam widok majtki laskom spadają zlosnik.gif

Napisano

4.8T, coś ponad 500 kucy w Cayenne S w cyklu mieszanym 50/50% spala około 16-18L bez cackania się.

3.2 20l/100km to tylko po mieście zakładamy i ciągle w korkach ?

Napisano
  • Autor

> 4.8T, coś ponad 500 kucy w Cayenne S w cyklu mieszanym 50/50% spala około 16-18L bez cackania się.

> 3.2 20l/100km to tylko po mieście zakładamy i ciągle w korkach ?

Może nie umiem jeździć, ale korków specjalnych nie było. Nawet kawałek S8 jechałem do 100km/h właśnie po to żeby sprawdzić jak niskie spalanie można osiągnąć bez bycia zawalidrogą.

Tak czy inaczej - ten samochód to lekki przerost formy nad treścią moim zdaniem.

Napisano

> Może nie umiem jeździć, ale korków specjalnych nie było. Nawet kawałek S8 jechałem do 100km/h

> właśnie po to żeby sprawdzić jak niskie spalanie można osiągnąć bez bycia zawalidrogą.

> Tak czy inaczej - ten samochód to lekki przerost formy nad treścią moim zdaniem.

Może popsuty? zlosnik.gif

Chociaż Alfa 2,5 V6 wciąga po mieście od 15 litrów benzyny a jest raczej dużo lżejsza

Napisano

ja mam nieodparte wrażenie, że większość obecnych samochodów (a przynajmniej w części napompowanej nazewnictwem typów i bezsensowną funkcjonalnością) jest bez sensu zlosnik.gif ale ustalić kilku typów: miejski, rodzinny, do przewozu osób, do przewozu towarów, z np. podtypami sportowymi się nie da

Napisano

> Ogromne z zewnątrz, niewielkie w środku.

> Wielki silnik i ogromne spalanie, a parametry nie ujmujące.

> Auto coprawda 7-letnie, ale lakier (czarny) zmatowiał jak w 19-letnim Twingo mojego taty (jak sądzę

> kwestia myjnii i parkowania pod chmurką, ale zawsze).

> Poza tym jest paradoksalnie dość mało efektowne (kwestia gustu, ale Tourareg bardziej mi się

> podoba).

> To oczywiście czepialstwo, bo przyjąłbym takie auto z otwartymi ramionami, ale tylko razem z

> garażem, 5-letnim kuponem na paliwo i silnym ochroniarzem do pilnowania samochodu w nocy.

Dlatego to nie jest samochód dla Ciebie

Napisano

Jak masz parcie na SUV i kasę, to czemu nie Cayenne? W końcu wsród SUV jest jednym z najlepiej prowadzących się modeli - trzyma się ziemi lepiej niż wiele pojazdów osobowych.

Napisano
  • Autor

> Jak masz parcie na SUV i kasę, to czemu nie Cayenne? W końcu wsród SUV jest jednym z najlepiej

> prowadzących się modeli - trzyma się ziemi lepiej niż wiele pojazdów osobowych.

Całkowicie i bezapelacyjnie NIE mam parcia na SUV'y. Uważam je za najbardziej bezsensowne wręcz absurdalne samochody.

Spośród SUV'ów najmniej pociąga mnie właśnie Cayenne. Jest to wyjątkowo głupi samochód.

Mimo to miałem przyjemność nim sobie pojeździć bo kupił go mój znajomy. Jako ciekawostkę podam, że dwa dni po zakupie dzwonił do mnie po kontakt do znajomego gazownikazlosnik.gif.

Napisano
  • Autor

> Dlatego to nie jest samochód dla Ciebie

Patrz wyżej.

Napisano

Mam okazje porównac np. brzmienei silnika w cayenne i panamerze 4.8T obie w wersjach MAX jeżeli chodzi o moc.... dźwięk jaki generuje cayenne przy przyśpieszaniu, nawet przy ruszaniu...... serduszka.gif

Panamera jest za to "cicha", bez rewelacji,a silnik ten sam tongue.gif

Osobiście, bardzo mi się autko podoba, ale koszty utrzymania.... serwis, opony zabijają....paliwo to najmniejsze zmartwienie smirk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.