Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

utylizacja zużytego oleju

Featured Replies

Napisano

Witam

Gdzie można oddać stary zużyty olej?

Napisano

> Witam

> Gdzie można oddać stary zużyty olej?

Spróbuj sprzedać/oddać.

Przepracowany olej nadaje się np. do zabezpieczenia drewna.

Ew. mój kumpel kiedyś wlewał w progi od Trabanta. zlosnik.gif

Napisano

> Witam

do zakładu, który ma piec na taki olej

Napisano

> Witam

Ja oddaję do Oilera, ale takie firmy biorą minimum 0,5 tony. Podjedź do byle warsztatu, to wezmą od Ciebie bez problemu.

Napisano

> Witam

bez problemow przyjmuja to u mnie w gminie (miejscowy utylizator zlosnik.gif ). Na ogol jest to ten sam punkt gdzie mozna oddac smieci wielkogabarytowe. Zadzwon do urzedu gminy/miasta i zapytaj.

Drugie rozwiazanie - jakis warsztat.

Napisano
  • Autor

> Ja oddaję do Oilera, ale takie firmy biorą minimum 0,5 tony. Podjedź do byle warsztatu, to wezmą od

> Ciebie bez problemu.

Ja mam jakies 25 l , bylem w dwoch warsztatach samochodowch i odmowli przyjecia.

Dzieki za pomoc.

Napisano

> Ja mam jakies 25 l , bylem w dwoch warsztatach samochodowch i odmowli przyjecia.

> Dzieki za pomoc.

To dziwne. Przecież Oiler płaci za zużyty olej. Tak na szybko policzyłem, że za 25l. mieliby około 10 zł.

Napisano

> Spróbuj sprzedać/oddać.

> Przepracowany olej nadaje się np. do zabezpieczenia drewna.

oj dobrze się w piecu takie drewno pali zlosnik.gif

Napisano

> Witam

u nas dają 2 zł za bańke 5 litrów więc dziwne że nikt nie chce.

Kolega ma warsztat na taki olej ze specjalnymi filtrami i bierze wsio i zlewa do takiego baniaka 1000 litrowego. Aha piec ekologiczny z normami syf zostaje w filtrach

Napisano

> A sąsiadom nie smrodzi?

Co ty od czasu do czasu lekko podlane aby się rozchajcowało devil.gif

Napisano

toć mi problem

u mnie w okolicy w warztatach gdzie byłem kazdy miał piec c.o na olej. Chetnie brali stary olej bo maja czym palic w zimie.

Napisano

> u nas dają 2 zł za bańke 5 litrów więc dziwne że nikt nie chce.

> Kolega ma warsztat na taki olej ze specjalnymi filtrami i bierze wsio i zlewa do takiego baniaka

> 1000 litrowego. Aha piec ekologiczny z normami syf zostaje w filtrach

Szczególnie z syntetyków biglaugh.gif

Mogę być w błędzie ale 99% pieców w tych warsztatach jest nielegalnych i oddawanie im oleju do spalenia to szkodzenie środowisku. Takie oleje jeśli już je chcemy spalać to powinny być spalane w cementowniach.

Napisano

> Szczególnie z syntetyków

> Mogę być w błędzie ale 99% pieców w tych warsztatach jest nielegalnych i oddawanie im oleju do

> spalenia to szkodzenie środowisku. Takie oleje jeśli już je chcemy spalać to powinny być

> spalane w cementowniach.

Znajomy w tym roku zapłacił 5k mandatu. Na to trzeba mieć pozwolenie i specjalne filtry.

Ja osobiście oddaję do Oilera. Kasa jest i papier w razie kontroli waytogo.gif

Napisano

> Mogę być w błędzie ale 99% pieców w tych warsztatach jest nielegalnych i oddawanie im oleju do

> spalenia to szkodzenie środowisku. Takie oleje jeśli już je chcemy spalać to powinny być

Palenie zużytym olejem jest bardzo szkodliwe, dlatego bardziej ekologicznie jest wylać do lasu - poważnie zlosnik.gif.

Napisano

> toć mi problem

> u mnie w okolicy w warztatach gdzie byłem kazdy miał piec c.o na olej. Chetnie brali stary olej bo

> maja czym palic w zimie.

Grunt żeby nie być ich sąsiadem zlosnik.gif.

Napisano

same piece sa w pełni legalne waytogo.gif nielegalne jest spalanie zużytego oleju grinser006.gif wskazane jest miec wówczas bańke odpowiedniego opałowego w razie kontroli grinser006.gif

Napisano

> same piece sa w pełni legalne nielegalne jest spalanie zużytego oleju wskazane jest miec

> wówczas bańke odpowiedniego opałowego w razie kontroli

Zapewniam, że legalne, są nawet specjalne palniki na olej przepalony czy nawet fryturę. No i używają ich zakłady, np. serwis tirów w mojej okolicy.

Napisano

Popytaj mechaników. Mój mechanik ma w warsztacie piec na zużyty olej. Zbiera sobie cały sezon i na zimę ma jak znalazł zlosnik.gif

Napisano

> Grunt żeby nie być ich sąsiadem .

Wystarczy coś takiego i nawet nie zauważysz , że sąsiad olejem grzeje. W przeciwności do wungla ...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.