Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co powiecie na temat Audi A2 ?

Featured Replies

Napisano

Benzyna czy diesel ? coś z roczników 2000 -2003 hmm.gif

Dużo jest tych 1.4TDI ale jakoś nie chce mi się wierzyć w te przebiegi smile.gif

Napisano

> Benzyna czy diesel ? coś z roczników 2000 -2003

> Dużo jest tych 1.4TDI ale jakoś nie chce mi się wierzyć w te przebiegi

Trzycylindrowy 1.4 TDI ma kulturę pracy gorszą niż silnik w C360. Miał zastąpić 1.9 SDI, ale średnio to wyszło.

Napisano

> Trzycylindrowy 1.4 TDI ma kulturę pracy gorszą niż silnik w C360. Miał zastąpić 1.9 SDI, ale

> średnio to wyszło.

Najgorsze jest odpalenie auta zimą przy -15 stopniach oink.gif

Odpala bezproblemowo, ale miny sąsiadów w oknach angryfire.gif obudzonych o 6 rano bezcenne biglaugh.gif

Napisano

Moja dziewczyna ma 1.4 benzyna. Co do samego silnika to niewiele mogę powiedzieć, ot leje i jeździ.

Natomiast ma bardzo twarde i niekomfortowe zawieszenie. Wjechanie i jakąś średnią nierówność drogi jest bardzo nieprzyjemne.

Napisano

Znajomy kupił żonie nówke w 2005 roku, auto salonowe piękne jakie fajne w dieslu. Dojazd z aso z krakowa do nas przebiegł tak fajnie że żona kolegi która nim jechała po 50 kilometrach chciała zmiany bo koleiny, bo twardo a auto kosztowało coś pod 50 tysięcy..

Przyszła zima ciężarówka popchnęła a2ke w poldka z hakiem i tył był lekko uszkodzony a przód mocniej ale silnik cały.

Auto miałomieć szkodę całkowitą ( koszty naprawy były porównywalne z zakupem nowej a2ki), ale suma sumarum po 4 mcach aso w krakowie naprawiło je w 2006 roku już bo konstrukcja aluminiowa robiła problemy.

W zimie 06/07 wyszły bąble na spawach bo alu korodowało.

w zimie 07/08 to samo i auto poszło na sprzedaż za śmieszną kasę - 3 latek z bąblami na karoserii wzięło aso, a oni kupili a3ke. Pamiętam jak mniej niż pół roczne auto odpalałem na kable przed wypadkiem bo akumulator nie miał siły kręcić a mrozy były koło 20 stopni. I problem był co zimę, jak tylko aso niepoprawiało blachy zlosnik.gif Nie polecam ci tego auta.

Napisano

Co do samego auta sie nie wypowiem, ale nie dotykaj tego silnika. Dużo pali, nie jedzie, potwornie głośny. Dosyć awaryjny od wcześnie padajacych sprzegiel po halasujace rozrzady nie wytrzymujace okresu przewidzianego przez producenta.

Napisano

Nie mam doświadczenia silnikiem 1,4 TDI ( jedynie około 200 km trasy ) ale mi ten dźwięk jakoś mocno nie przeszkadza a auto z tym silnikiem jak na moje oczekiwania i jak na takie auto całkiem dobrze sobie radził.

Na plus dla tego auta jest jakość wykonania, naprawdę dobra ( jak to audi ), auto w miarę obszerne w środku.

Bardzo ciężko znaleźć nie zajechane - szukaliśmy dla mamy kolegi i to była masakra. grinser006.gif

Napisano

> Nie mam doświadczenia silnikiem 1,4 TDI ( jedynie około 200 km trasy ) ale mi ten dźwięk jakoś

> mocno nie przeszkadza a auto z tym silnikiem jak na moje oczekiwania i jak na takie auto

> całkiem dobrze sobie radził.

Ja doslownie raz jechalem tym silnikiem i nie byl jakis specjalnie glosny ani niekulturalny. Moze dlatego tak uwazam ze jestem przyzwyczajony do TDI, ale ten 1.4 jakos nie zrobil na mnie zlego wrazenia.

Napisano

> Ja doslownie raz jechalem tym silnikiem i nie byl jakis specjalnie glosny ani niekulturalny. Moze

> dlatego tak uwazam ze jestem przyzwyczajony do TDI, ale ten 1.4 jakos nie zrobil na mnie zlego

> wrazenia.

Na autokąciku jest dużo purystów. zlosnik.gif

Napisano

Moja siostra ma 1.4tdi od 4 lat,zero problemow z odpalalaniem,malo pali,nie psuje sie (1 awaria przewodu od pompowtryska-norma oraz czyszczone kierownice w turbo).Zawieszenie fakt malo komfortowe ale do miasta idealne autko,silnika w srodku az tak bardzo nie slychac,jakosc wykonania bardzo dobra no i zero korozji

Napisano

Przejeździłem parę stówek kkm autami z tym motorem. Kultura pracy słaba, ale niskie 4.x na stówę w trasie z lekkim miastem latem zrobisz, przy mega oszczędności w trasie da się zejść poniżej 4 litrów co przy zalanej ropie aż do odpowietrznika (w fabiach to dodatkowe 11-12 litrów) daje zasięg jakichś 1400km na baku, Coś za coś.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.