Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

2013 Mazda 6 - debiut na Moscow Motor Show

Featured Replies

Napisano

> Sol + snieg

Wilgoć i sól no.gif

> A tu wynikow sprzedazy nie da sie po prostu oszukac. 40mil luda, czyli rynek powienine zdrowo

> wchalaniac 2,000,000 nowych aut na rok/ a wchlania , ponizej 1/4[...]

Wchłania kole miliona - z czego większość to import używanych z zachodu.

Napisano

> czyli mowa o tych poskladanych z przystankow, a nie od dealer-a - nowych

> Patrzylem wczoraj na wyniki aut w PL, to przeraza[...], i tak mysle, ze to jednak z zamoznosci

> spoleczenstwa wynika[...]

Mało salonów, mało serwisów, słaby marketing, dodatkowo marka ta była długo w Polsce oficjalnie nieobecna.

Nie wiem czym Mazda mogłaby mnie do siebie przekonać. Do serwisu daleko, ceny niespecjalnie atrakcyjne, możliwości konfiguracji aut słabe, silniki nie rzucają na kolana. Pomijam już taki drobiazg, że nie mam pojęcia gdzie jest choć jeden diler Mazdy.

niewiem.gif

Napisano

> http://dealers.mazda.pl/pro-moto/

Hehe, jedyny diler w Katowicach jest gdzieś na zadupiu. Musiałem na mapie sprawdzić gdzie jest ta jakaś Rzepakowa.

Dilerzy innych marek są przy głównych drogach i jest ich o wiele więcej.

Napisano

> Hehe, jedyny diler w Katowicach jest gdzieś na zadupiu. Musiałem na mapie sprawdzić gdzie jest ta

> jakaś Rzepakowa.

> Dilerzy innych marek są przy głównych drogach i jest ich o wiele więcej.

myslalem ze interesuja Cie Tarnowskie Gory zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> myslalem ze interesuja Cie Tarnowskie Gory

Fakt, mam bliżej ale Mazdę powinien interesować katowicki rynek. Tymczasem ulokowali się w miejscu, o którym nikt nie wie.

Napisano

> Fakt, mam bliżej ale Mazdę powinien interesować katowicki rynek. Tymczasem ulokowali się w miejscu,

> o którym nikt nie wie.

jak to mowia - koniec jezyka za przewodnika ok.gif Target sprzedazy Mazdy jest ciut inaczej ustawiony niz innych marek ... poza tym Mazda sprzedaje sie w "multisalonach" a nie w salonach jednej marki jak Toyota ....

Patrzac wstecz - i tak zrobili spory postep w ilosci "punktow sprzedazy" ok.gif

Poza tym - nie wiem dlaczego Mazde powinien interesowac katowicki rynek ? zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif ze wzgledu testowania zabezpieczen antykorozyjnych w "Waszych" kwasnych deszczach ? zlosnik.gif

Napisano

> jak to mowia - koniec jezyka za przewodnika Target sprzedazy Mazdy jest ciut inaczej ustawiony

> niz innych marek ... poza tym Mazda sprzedaje sie w "multisalonach" a nie w salonach jednej

> marki jak Toyota ....

> Patrzac wstecz - i tak zrobili spory postep w ilosci "punktow sprzedazy"

> Poza tym - nie wiem dlaczego Mazde powinien interesowac katowicki rynek ? ze wzgledu testowania

> zabezpieczen antykorozyjnych w "Waszych" kwasnych deszczach ?

Nie. Dlatego, że właśnie w Katowicach jest największa liczba potencjalnych klientów. To centrum regionu. Ewentualnie powinni się ulokować przy którejś z głównych dróg, bo wszyscy tutaj nimi podróżują.

Salony pozostałych marek mijasz po drodze jadąc przez region. Mazdy musiałbyś szukać. A wiele osób wstępuje do salonu dlatego, że mija go po drodze.

Napisano
  • Autor

> Mało salonów, mało serwisów, słaby marketing, dodatkowo marka ta była długo w Polsce oficjalnie

> nieobecna. [...]

Czyli generalnie klapahmm.gif[...]

Napisano
  • Autor

[...].

> Salony pozostałych marek mijasz po drodze jadąc przez region. Mazdy musiałbyś szukać. A wiele osób

> wstępuje do salonu dlatego, że mija go po drodze.

Zalezy IMVHO po co. Ja jak wiem co chce, to niezaleznie na jakiej wiosce jest dealer i schowany w jakiej stodole zlosnik.gif, nie ma dla mnie znaczenia.

Znaczenie ma:

-nie marnowanie mojego czasu (bo go nie mam), czyli jak mi jeden z najwiekszych dealer-ow w Sydney mowi, ze ja mam powiedziec cene pierwszy, zeby zaczac negocjacje - (powiedzialem $1zlosnik.gif - nie przyjalwink.gif) to nie mam czasu na takie zabawy.

Potem dzwonie i mowie, "przebij taka i taka" a business jest twojlizak.gif[...]

A jak wiekszosc, chce sobie "pojezdzic" drive.gif a nie $$$ wydac to niech idzie do tych na glownej drodzezlosnik.gif[...]

Napisano

> Czyli generalnie klapa[...]

Klapa. Gdyby się postarali to może by coś sprzedali. Ludzie kupią wszystko co im się wciśnie. Sęk w tym że Mazdy nikt nie wciska. Polakom wciskają Fiaty i Skody, Polacy więc jeżdżą Fiatami i Skodami.

Napisano
  • Autor

[...]

> Wchłania kole miliona - z czego większość to import używanych z zachodu.

Chodzilo mi oto, ze w miare "zdrowe" gospodarczo spoleczenstwo powinno wchlaniac 500,000 sztuk nowych aut na 10,000,000 mieszkancow / na rok- juz nie pamietam, gdzie ta madrosc wyczytalem, ale sie w zasadzie sprawdza w krajach rozwinietych001.gifold.gif

Napisano

> [...].

> Zalezy IMVHO po co. Ja jak wiem co chce, to niezaleznie na jakiej wiosce jest dealer i schowany w

> jakiej stodole , nie ma dla mnie znaczenia.

> Znaczenie ma:

> -nie marnowanie mojego czasu (bo go nie mam), czyli jak mi jeden z najwiekszych dealer-ow w Sydney

> mowi, ze ja mam powiedziec cene pierwszy, zeby zaczac negocjacje - (powiedzialem $1 - nie

> przyjal) to nie mam czasu na takie zabawy.

> Potem dzwonie i mowie, "przebij taka i taka" a business jest twoj[...]

> A jak wiekszosc, chce sobie "pojezdzic" a nie $$$ wydac to niech idzie do tych na glownej

> drodze[...]

Tak, ale czasem widzisz auto na ulicy - o, fajne. Następnego dnia mijasz salon - to wchodzisz sobie obejrzeć. Potem dopiero się zastanawiasz u którego dilera kupić.

Obok salonu Mazdy nigdy nie przejedziesz.

smile.gif

Napisano

> Tak, ale czasem widzisz auto na ulicy - o, fajne. Następnego dnia mijasz salon - to wchodzisz sobie

> obejrzeć. Potem dopiero się zastanawiasz u którego dilera kupić.

ciut naciagane ... jak widze auto ktore mi sie podoba, to siadam do kompa, szukam najblizszego dealera i do niego jade zlosnik.gif jak jestem zainteresowany zakupem, to robie jak Mar00ha i juz zlosnik.gifok.gif

> Obok salonu Mazdy nigdy nie przejedziesz.

zapraszamy do WAW zlosnik.gif tez w sumie obiecujacego rynku zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Klapa. Gdyby się postarali to może by coś sprzedali. Ludzie kupią wszystko co im się wciśnie. Sęk w

> tym że Mazdy nikt nie wciska. Polakom wciskają Fiaty i Skody, Polacy więc jeżdżą Fiatami i

> Skodami.

z Mazda jest jak z Toyota kiedys ... na pytanie o rabat w salonie Toyoty mogles uslyszec, ze nie wszyscy musza jezdzic samochodami tej marki zlosnik.gifclown.gif

Napisano

> Czyli generalnie klapa[...]

Nie, ale nie jest to marka masowa.

Napisano
  • Autor

> oznak korozji jeszcze nie widac

Zaraz ci AK powie, ze ci sie okluray nalezazlosnik.gif[...]

Pewnie czai sie pod spodemspy.gif[...]

Przeciez w koncu to mazda a nie Fiat/Deawoo/Skoda *

* tu wybrac odpowiedni stereotypzlosnik.gif

Napisano

> Zaraz ci AK powie, ze ci sie okluray naleza[...]

uzywam, w kinie i przed TV oraz czasem w aucie zlosnik.gif

> Pewnie czai sie pod spodem[...]

nie zagladam, nie mam czasu na gmeranie w podwoziu "na kanale" zlosnik.gif od tego jest ASO zlosnik.gif

> Przeciez w koncu to mazda a nie Fiat/Deawoo/Skoda *

> * tu wybrac odpowiedni stereotyp

na szczescie jest gwarancja na perforacje i lakier, wiec looz lizak.gif

Napisano
  • Autor

[...] że Mazdy nikt nie wciska. Polakom wciskają Fiaty i Skody, Polacy więc jeżdżą Fiatami i

> Skodami.

Alez u mnie Mazda tez nikt nie wciskazlosnik.gif, ba Mazda ci mowi, ze jak kupujesz 100 aut czy jedno to cena jest ta samalizak.gif[...] nie daje discount-u dla fleet, zlosnik.gif

Aleold.gif, ma jedne z najwyzszych ocen za podejscie do klientawaytogo.gif, i opinie auta bezproblemowegowaytogo.gif[...]

Z reszta Mazdda 3 kazdego miesiaca walczy o numer 1 sprzedazy z Toyoya HiLuxzlosnik.gif[...] z reszta w czerwwiec 2012 Mazdda opchnela 7,950 nowych aut u mnie, numer 3lizak.gif

Napisano
  • Autor

> Tak, ale czasem widzisz auto na ulicy - o, fajne. Następnego dnia mijasz salon - to wchodzisz sobie

> obejrzeć. Potem dopiero się zastanawiasz u którego dilera kupić.

no dobra,zlosnik.gif, wezmy ten przyklad waytogo.gif = widzisz Mazda 3, lubisz, w koncu trafisz do tej wioski o ktorej pisaleszlosnik.gif

> Obok salonu Mazdy nigdy nie przejedziesz.

A po co, jak muszisz trafic, jak wyzejzlosnik.gif*

* Twoja teoria nie mojawink.gif

Napisano

> z Mazda jest jak z Toyota kiedys ... na pytanie o rabat w salonie Toyoty mogles uslyszec, ze nie

> wszyscy musza jezdzic samochodami tej marki

Byłem jakiś czas temu u Toyoty. Nie musiałem nawet pytać o rabaty... Sami zaproponowali. Mały bo mały ale zawsze.

hehe.gif

Napisano

> Byłem jakiś czas temu u Toyoty. Nie musiałem nawet pytać o rabaty... Sami zaproponowali. Mały bo

> mały ale zawsze.

teraz poszli po rozum do glowy, daja wyzsze ceny, zeby pozniej miec z czego schodzic zlosnik.gif m/w do 2008 roku o jakichkolwiek rabatach w Toyocie nie bylo mowy ok.gif

Napisano

> no dobra,, wezmy ten przyklad = widzisz Mazda 3, lubisz, w koncu trafisz do tej wioski o ktorej

> pisales

> A po co, jak muszisz trafic, jak wyzej*

> * Twoja teoria nie moja

Zdarzało mi się czasem z nudów wejść do jakiegoś salonu pooglądać jakiś nowy model, może nawet się przejechać.

Nigdy nie byłem jednak w salonie Mazdy bo musiałbym go szukać. A mi się nie chce.

Skutek? Wiem całkiem sporo o większości aut, które teoretycznie mógłbym kupić. O Maździe nie wiem nic. I z dużym prawdopodobieństwem się nie dowiem, bo dalej mi się nie będzie chciało salonu szukać.

Napisano

> [...]

> . Mały bo

> Ile % to maly?

Za Avensisa kombi z dieslem chcieli opuścić kilka tysięcy. Cena wyjściowa to było jakieś 90-100tys. Czyli kilka procent.

Napisano

> [...]

> Chodzilo mi oto, ze w miare "zdrowe" gospodarczo spoleczenstwo powinno wchlaniac 500,000 sztuk

> nowych aut na 10,000,000 mieszkancow / na rok- juz nie pamietam, gdzie ta madrosc wyczytalem,

> ale sie w zasadzie sprawdza w krajach rozwinietych

Wiesz, a nas sporo się produkuje i eksportuje (nie tylko samochodów), ale polskiemu pracownikowi płaci się grosze - tyle w PLN co na zachodzie w Euro. Więc nie dziwne, że popytu nie ma.

Napisano
  • Autor

[...]. I z dużym prawdopodobieństwem się nie dowiem, bo dalej mi się nie będzie chciało salonu

> szukać.

A internetcfaniaczek.gif?

Napisano

> A internet?

W Internecie sobie nie podotykam i się nie przejadę.

Napisano
  • Autor

[...] jak jestem zainteresowany zakupem, to robie jak Mar00ha i juz

[...]

czyli jak nasz stojkowy to robizlosnik.gif?

Napisano

> [...] jak jestem zainteresowany zakupem, to robie jak Mar00ha i juz

> [...]

> czyli jak nasz stojkowy to robi?

Pewnie wysyła maile do wszystkich dilerów w kraju z prośbą o ofertę i wybiera najtańszego.

Sam tak raz zrobiłem. Tyle że poszedłem z najtańszą ofertą do lokalnego dilera i zapytałem czy sprzeda w tej cenie czy woli żebym sobie zrobił wycieczkę. Sprzedał.

zlosnik.gif

Napisano

> Pewnie wysyła maile do wszystkich dilerów w kraju z prośbą o ofertę i wybiera najtańszego.

> Sam tak raz zrobiłem. Tyle że poszedłem z najtańszą ofertą do lokalnego dilera i zapytałem czy

> sprzeda w tej cenie czy woli żebym sobie zrobił wycieczkę. Sprzedał.

o to to to to zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

[...]. Tyle że poszedłem z najtańszą ofertą do lokalnego dilera i zapytałem czy

> sprzeda w tej cenie czy woli żebym sobie zrobił wycieczkę. Sprzedał.

Sprecyzuj lokalnego zlosnik.gif, bo w promieniu 40km mam ich ok 25 -(jednej markizlosnik.gif)

Napisano

> [...]. Tyle że poszedłem z najtańszą ofertą do lokalnego dilera i zapytałem czy

> Sprecyzuj lokalnego , bo w promieniu 40km mam ich ok 25 -(jednej marki)

W promieniu bodaj 10km. Był inny bliżej ale jego oferta była odległa od najtańszej więc wybrałem tego, który był bliżej pożądanej przeze mnie kwoty.

Napisano

Niech tylko zrobią facelifting "piątki" na wzór nowej szóstki, to będę jednym z pierwszych w kolejce.

Napisano
  • Autor

> Niech tylko zrobią facelifting "piątki" na wzór nowej szóstki, to będę jednym z pierwszych w

> kolejce.

CX5 hmm.gif, przeciez dopiero to zaczeli klepac

Napisano

> CX5 , przeciez dopiero to zaczeli klepac

Nasza piątka u Was nie ma, a w Japonii to chyba nadal nazywa się Premacy:

mazda5_hero_04.jpg

Napisano

> Niech tylko zrobią facelifting "piątki" na wzór nowej szóstki, to będę jednym z pierwszych w

> kolejce.

piatka jest w miare mloda, wiec poczekasz ze 2 lata zlosnik.gif

• 5 tygodni później...
Napisano

odkopię grinser006.gif

> o 6 czytalem, , ale 3 ???? Pierwszy raz slysze

> Twoja jest ok 2007 z tego co pamietam?

Oglądałem wczoraj od spodu bliźniaczkę mojej czyli 3 MPS 2007 rok, nawet kolor identyczny - srebrny.

U mnie od wewnętrznej strony progów (jak się patrzy od spodu auta, stojąc pod tunelem) jest kilka rudych plamek na srebrnym. Z obu stron.

W tej drugiej jak się patrzy z tej samej perspektywy to jest kilka srebrnych plamek widocznych z pod rudego nalotu. Z obu stron.

Oba auta eksploatowane w PL, moje od nowości to drugie conajmniej od 3 lat.

Dodatkowo moje od nowości trzymane w ogrzewanym garażu co podobno bardzo wspomaga działania rudej.

spineyes.gif

Napisano

> Mazda ci mowi, ze jak kupujesz 100 aut czy jedno to cena

> jest ta sama[...] nie daje discount-u dla fleet,

> Ale, ma jedne z najwyzszych ocen za podejscie do klienta, i opinie auta bezproblemowego

Nie tak do konca, przynajmniej w Niemczech oprocz rabatu zrobiono mi oferte nie do odrzucenia.

TA nowa 6 - tka byla w planie jako nastepna, niestety, jezeli bedzie taka jak jest to osobiscie serdecznie dziekuje i rozgladam sie za czyms innym.

wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.