Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

2013 Mazda 6 - debiut na Moscow Motor Show

Featured Replies

Napisano

Wyglada, ze wiekszosc rzeczy z Concept Takeri pozostalohmm.gif, LED poszly... ale reszta [...]

mazda-6_729-620x349.jpg

mazda6_2_RUS_HIGH_SDN_PE_SOUL_RED_1024-620x349.jpg

Wieksza, ale i oszczedniejszaold.gif, dzieki SkyActiv

mazda6_3_RUS_HIGH_SDN_PE_SOUL_RED_1024-620x349.jpg

U mnie ma byc 2.5l z stop-start, ale EU ma miec jakas wersje 2.0lhmm.gif + 2.2l Diesel znany z CX5

Ps.Hyundai Sonata/i45 dzwonil - tyl mu ukradlizlosnik.gif

2011-Hyundai-i45-named-Car-and-Driver-10Best.jpg

Napisano

Nie wiem czemu ale wydaje mnie się że chyba nastapiła jakaś unifikacja designerska wszystkich koreańców i japońców ! no.gifhmm.gif

Napisano
  • Autor

> Nie wiem czemu ale wydaje mnie się że chyba nastapiła jakaś unifikacja designerska wszystkich

> koreańców i japońców !

Hyundai jest krok do przoduzlosnik.gif[...]

Ale tak mi sie pomyslalohmm.gif, AK ad roku 2000 nasmiewal sie z Daewoo i z Fiat-a.hmm.gif

Ponad 10 lat pozniej, Korea przoduje w Q, design hmm.gif - Hyundai,

Fiat poszedl na zakupy w US of A i sobie nakupowallizak.gif i dobrze na tym wyszedl[...]

Czyli wyszle, ze te beee, fuj, szkaradnefoch.gif marki stoja na czele w jakies dziedzinie ... a reszta pozostaje w tylezlosnik.gif[...]

Napisano

Nawiązując do Mazdy ...

jakiś czas temu widziałem jakis program motoryzacyjny z relacją z polskiej premiery Mazdy MX-5. Auto niczego sobie, nawet ciekawe rozwiązanie itd. Ale jak słyszałem wypowiedź jakiejś babki od marketingu na temat tego auta to aż się przewróciłem ze śmiechu. W trakcie opisu auta padło co najmniej 6 nazw "wyprodukowanych" dla czystego martetingu, pani tłumaczyła jaka była filozofia tworzenia lini samochodu itd.

Rozumiem, że marketing ma za zadanie podkrećliś dobre cechy produktu no ale bez jaj, nie ma sensu tworzyć marketingowo cech, które są bez znaczenia. No bo jaki sens jest opowiadać, że filozofią stworzenia lini był miecz starożytnego samuraja, który tnie jakąś tam rzeźbę. To harmonia żywiołów i inne brednie.

Albo auto jest ładne i się podoba albo nie i nikt nie chce go kupić. Albo coś współgra i tworzy całość albo nie. Klient sam powinien to odczuć a nie ma sensu mu tego tłumaczyć, tu niech Pan spojrzy na tył auta, ma on symbolizować jaszczurkę drapiącą się po tyłku, już po kolacji ale jeszcze szykującą się do skoku ...taka drapieżność.

Śmiać mi się tylko chce z tego całego markietingu

Napisano

> U mnie ma byc 2.5l z stop-start, ale EU ma miec jakas wersje 2.0l + 2.2l Diesel znany z CX5

A będzie ten słynny wybuchający Pb?

Napisano

> Z przodu po zmianie znaczka wychodzi Mercedes...

tez mi sie tak skojarzyla zlosnik.gif

Napisano

Quote:

Czyli wyszle, ze te beee, fuj, szkaradne marki stoja na czele w jakies dziedzinie ... a reszta pozostaje w tyle[...]

Chyba chodzi o zdrowe i realne zasady finansowania przy produkcji aut ok.gif

Napisano

> Wyglada, ze wiekszosc rzeczy z Concept Takeri pozostalo, LED poszly... ale reszta [...]

> Wieksza, ale i oszczedniejsza, dzieki SkyActiv

> U mnie ma byc 2.5l z stop-start, ale EU ma miec jakas wersje 2.0l + 2.2l Diesel znany z CX5

> Ps.Hyundai Sonata/i45 dzwonil - tyl mu ukradli

Nie rzuca na kolana. Ot, kolejny samochód taki sam jak wszystkie inne. Poprawny ale bez rewelacji. Szkoda, bo koncept wyglądał nieźle.

Trochę te Mazdy mdłe się zrobiły.

Napisano

> Nie wiem czemu ale wydaje mnie się że chyba nastapiła jakaś unifikacja designerska wszystkich

> koreańców i japońców !

Są tylko dwie marki budujące inne samochody - Cadillac i Chrysler. Reszta to jedno i to samo i trzeba patrzeć na znaczek żeby rozpoznać co to za marka.

Napisano

> Są tylko dwie marki budujące inne samochody - Cadillac i Chrysler. Reszta to jedno i to samo i

> trzeba patrzeć na znaczek żeby rozpoznać co to za marka.

Unifikacja i cięcie kosztów robi swoje ! no.gif

Napisano

Nie jest źle. Ciekawe czy płyta przewiduje wersje 4wd jak w cx-5

Napisano

z zewnatrz ok ... wnetrze z tych fot jakos nie nastraja optymizmem ... wyglada podobnie jak w Subaru Outbacku oslabiony.gif

Napisano

> A będzie ten słynny wybuchający Pb?

Tzn który ?

1.2 tsi nie bedzie

Napisano

Auto jest ładne i to trzeba przyznać. Niestety nie jest to kontynuacja Mazdy 6 a tak jakby zupełnie nowe auto. Poprzednia 6 jest fajna, taka ostra. Większość Mazd ma białe tylne klosze. Ta wygląda jak większość aut na drodze. Niczym nowym nie powala. Jak zobaczyłem zdjęcie od przodu to pierwsze na myśl przyszedł mi mercedes. Szału nie ma. Zrobili auto które nie ma szokować tylko dobrze się sprzedawać:) A z drugiej strony Mazda 6 to ma być limuzynka. Poprzednia jest taka sportowa a ta bardziej stonowana.

Napisano

> Auto jest ładne i to trzeba przyznać. Niestety nie jest to kontynuacja Mazdy 6 a tak jakby zupełnie

> nowe auto. Poprzednia 6 jest fajna, taka ostra. Większość Mazd ma białe tylne klosze. Ta

> wygląda jak większość aut na drodze. Niczym nowym nie powala. Jak zobaczyłem zdjęcie od przodu

> to pierwsze na myśl przyszedł mi mercedes. Szału nie ma. Zrobili auto które nie ma szokować

> tylko dobrze się sprzedawać:) A z drugiej strony Mazda 6 to ma być limuzynka. Poprzednia jest

> taka sportowa a ta bardziej stonowana.

I dobrze, będą mieli kase z nudnych sedanów, to może znów wypuszczą coś z serii RX smile.gif

Napisano

> A byl jakis ?

2.3?

Kumpel miał CX-7 z takim motorem i nie wiedzieć czemu nagle podczas jazdy silnik wybuchł i pół samochodu poszło z dymem.

A że było to w czasach gdy Mazda nie miała w Polsce oficjalnego przedstawiciela to miał z nią spory kłopot.

Gdzieś tam jakąś pocztą pantoflową dowiedział się, że Mazda miała z tymi silnikami większy kłopot i wzywała klientów do serwisu, a że w Polsce przedstawiciela nie było to auto zamieniło się w kometę...

Napisano

Przypomina koreańczyka zlosnik.gif. A jesli będzie tak rdzewieć jak obecny model - to ja dziekuję. Kupię Astrę.

Napisano

> Przypomina koreańczyka . A jesli będzie tak rdzewieć jak obecny model - to ja dziekuję. Kupię Astrę.

6-ki rdzewieją? Znam dwie. Jedna 2008, druga 2009. Zero rdzy.

Na czym opierasz swoją opinię?

mar00ha

Napisano

> 6-ki rdzewieją? Znam dwie. Jedna 2008, druga 2009. Zero rdzy.

> Na czym opierasz swoją opinię?

> mar00ha

Rdzewieja blotniki, nie wiem czy na zachodzie nie bylo akcji serwisowej na to, bo znana mi jedna belgijka ma wpis w ksiedze o naprawie na gwarancji (tylko nawiazujac do innego watku,kto zagwarantuje ze to oryginal ksiazka jest).

Napisano

> Rdzewieja blotniki, nie wiem czy na zachodzie nie bylo akcji serwisowej na to, bo znana mi jedna

> belgijka ma wpis w ksiedze o naprawie na gwarancji (tylko nawiazujac do innego watku,kto

> zagwarantuje ze to oryginal ksiazka jest).

W 6? Sam osobiście przycierałem w jednej z tych szóstek ranty nadkoli w błotnikach (mocno dociążony tył był) i rdzy nie widać.

mar00ha

Napisano

> W 6? Sam osobiście przycierałem w jednej z tych szóstek ranty nadkoli w błotnikach (mocno dociążony

> tył był) i rdzy nie widać.

> mar00ha

Tak w 6 kombi, rocznik 2004, ale o tych nadkolach to juz wiele razy z roznych zrodel slyszalem. Moze w nowszych fabryka sie poprawila?

Napisano

> Tak w 6 kombi, rocznik 2004, ale o tych nadkolach to juz wiele razy z roznych zrodel slyszalem.

> Moze w nowszych fabryka sie poprawila?

A Mazda 6 z 2004 roku to ile już lat, generacji i techniki wstecz?

mar00ha

Napisano

- grill z nowej a-klasy mercedesa

- lampy z vw scirocco

- tył z i45

no.gif

Napisano

> A Mazda 6 z 2004 roku to ile już lat, generacji i techniki wstecz?

> mar00ha

Zamiast sie czepiac o technike zrozum 1-szy post kolegi.

Zapytales czy 6-tki rdzewieja, a 6 z 2004 to juz nie 6-tka czy jak?

Ja ci podalem przyklad, z ktorym mialem osobiscie do czynienia (zeby nie bylo tekstu o wujku stryjka), znam wiele opinii, ze rdzewieja.

Gdybym znal mlodsze to tez chetnie bym udzielil Ci informacji czy rdzewieja.

Napisano

> Zamiast sie czepiac o technike zrozum 1-szy post kolegi.

> Zapytales czy 6-tki rdzewieja, a 6 z 2004 to juz nie 6-tka czy jak?

Mazda 626 to też szóstka... zlosnik.gif

Napisano

Wszystkie mazdy rdzewieją:D Jak ktoś szuka przykładów to zaprszam na forum mazdaspeed.pl:D Sam też mówiłem że to nie możliwe bo moja z 2006r mazda 3 nie rdzewieje, do czasu aż porządniej ją myłem i zobaczyłem że już dół drzwi łapie:)

Napisano

> Mazda 626 to też szóstka...

Zgodnie z moja definicja nie, chyba ze na jakis rynek idzie pod nazwa 626.

Napisano

> Przypomina koreańczyka . A jesli będzie tak rdzewieć jak obecny model - to ja dziekuję. Kupię

> Astrę.

a 6 po 2008 rdzewieje??

Napisano

> Ja ci podalem przyklad, z ktorym mialem osobiscie do czynienia (zeby nie bylo tekstu o wujku

> stryjka), znam wiele opinii, ze rdzewieja.

> Gdybym znal mlodsze to tez chetnie bym udzielil Ci informacji czy rdzewieja.

w takim razie simialo mowie ze vw polo rdzewieje na potege szwagier ma , wojek mial polo z 97 i 99 przegnite w diabli ale czy tyczy sie to wszyskich modeli to watpie ,:P

kolego mialem m6 z 2004 i tak rdzewieje szczegolnie tyl nadkola , jak sie dobrze zabezpieczy po kupnie problem znika , mazda 6 po 2008 nie ma informacji by rdzewialy napewno cos poprawili , wiem ze przyjelo sie ze japonczyki rdzewieja i ciezko z tym walczyc , ale tak jak mowie po fl w 2008 jeszcze nie ma informacji o rdzewieniu

Napisano

> Wyglada, ze wiekszosc rzeczy z Concept Takeri pozostalo, LED poszly... ale reszta [...]

> Wieksza, ale i oszczedniejsza, dzieki SkyActiv

Z tym, że na tych fotkach szóstka nie wygląda tak ciężko jak i45, a zwłaszcza "kuper".

Kolejna ładna Mazda smile.gif

Napisano

> Hyundai jest krok do przodu[...]

> Ale tak mi sie pomyslalo, AK ad roku 2000 nasmiewal sie z Daewoo i z Fiat-a.

> Ponad 10 lat pozniej, Korea przoduje w Q, design - Hyundai,

> Fiat poszedl na zakupy w US of A i sobie nakupowal i dobrze na tym wyszedl[...]

> Czyli wyszle, ze te beee, fuj, szkaradne marki stoja na czele w jakies dziedzinie ... a reszta

> pozostaje w tyle[...]

Eee tam - tak rządzi VW, a przynajmniej chce realnie przegonić Toyotę zlosnik.gif

Napisano

pierwszy post brzmiał

Quote:

A jesli będzie tak rdzewieć
jak obecny model
- to ja dziekuję.

jak to było z tym rozumieniem?? Ty piszesz o poprzednim modelu i to na dodatek przed liftem, a tu jakby nie o tym mowa smirk.gif

Napisano

> 2.3?

> Kumpel miał CX-7 z takim motorem i nie wiedzieć czemu nagle podczas jazdy silnik wybuchł i pół

> samochodu poszło z dymem.

> A że było to w czasach gdy Mazda nie miała w Polsce oficjalnego przedstawiciela to miał z nią spory

> kłopot.

> Gdzieś tam jakąś pocztą pantoflową dowiedział się, że Mazda miała z tymi silnikami większy kłopot i

> wzywała klientów do serwisu, a że w Polsce przedstawiciela nie było to auto zamieniło się w

> kometę...

powiem tylko LOL zlosnik.gif nie do Ciebie tylko do takich opowieści hehe.gif

Napisano

> koreańców i japońców !

ja zauwazylem co jeszcze co mnie drażni, na poczatku zaczeli rozciagac reflektroy przednie prawie na maske i blotnik, teraz po tym co tutaj widze światla tylne mają te sama przypadlosć

Napisano
  • Autor

> pierwszy post brzmiał

> Quote:

> A jesli będzie tak rdzewieć jak obecny model - to ja dziekuję.[...]

Mnie ciekawi jedno - jaka jest populacja Mazda w PLhmm.gif, wiem, inny klimatlizak.gif, ale pierwszy raz slysze o M6, ze rdza je zre. BT-50 mial problem, pare sztuk i to bylo ok 2005, z tego bylo wielkie "hello"

Napisano

> Mnie ciekawi jedno - jaka jest populacja Mazda w PL, wiem, inny klimat, ale pierwszy raz slysze o

> M6, ze rdza je zre. BT-50 mial problem, pare sztuk i to bylo ok 2005, z tego bylo wielkie

> "hello"

Mazdy w Polsce mają opinię rdzewiejących aut.

Rynek nowych aut jest niewielki, ale sporo sprowadza się z Zachodu używanych.

Napisano
  • Autor

> Mazdy w Polsce mają opinię rdzewiejących aut.

czyli mowa o tych poskladanych z przystankowlizak.gif, a nie od dealer-a - nowych001.gif

> Rynek nowych aut jest niewielki, ale sporo sprowadza się z Zachodu używanych.

Patrzylem wczoraj na wyniki aut w PL, to przerazafacepalm%5B1%5D.gif[...], i tak mysle, ze to jednak z zamoznosci spoleczenstwa wynikaidea.gif[...]

Napisano

> czyli mowa o tych poskladanych z przystankow, a nie od dealer-a - nowych

Kilkuletnie po prostu rdzewieją w naszych warunkach zlosnik.gif

> Patrzylem wczoraj na wyniki aut w PL, to przeraza[...], i tak mysle, ze to jednak z zamoznosci

> spoleczenstwa wynika[...]

Nie niestety - nie stać nas na nowe auta.

Napisano

> czyli mowa o tych poskladanych z przystankow, a nie od dealer-a - nowych

nowe kupowane kiedys tam u dealera też rdzewieją

Napisano
  • Autor

> nowe kupowane kiedys tam u dealera też rdzewieją

Wszystkie jak lecihmm.gif?

Made in Japan czy Made in Thailand?

Napisano

> Wszystkie jak leci?

poprzednie 6tki pred liftem bardzo, po lifcie mniej, 3ki BK.

moja tfu tfu nadkola ma czyste ale podłoga jest już miejscami pokryta nalotem

> Made in Japan czy Made in Thailand?

Japan

Napisano
  • Autor

> Kilkuletnie po prostu rdzewieją w naszych warunkach

Sol + snieghmm.gif

> Nie niestety - nie stać nas na nowe auta.

To zalezy jak czytac AKzlosnik.gif, kazdy narzeka jak ciezko, ale jak sie np napisze, ze w PL jest dziurawa droga (z braku $$$ a nie z innego powodu oczywiscie), to duma uderza i odpowiedz jest "A u was to murzynow bija"zlosnik.gif[...]

A tu wynikow sprzedazy nie da sie po prostu oszukachmm.gif. 40mil luda, czyli rynek powienine zdrowo wchalaniac 2,000,000 nowych aut na rok/ a wchlania pad.gif, ponizej 1/4buu.gif[...]

Napisano
  • Autor

> poprzednie 6tki pred liftem bardzo, po lifcie mniej, 3ki BK.

o 6 czytalem, hmm.gif, ale 3 shocked.gif???? Pierwszy raz slyszehmm.gif

> moja tfu tfu nadkola ma czyste ale podłoga jest już miejscami pokryta nalotem

> Japan

Twoja jest ok 2007 z tego co pamietamhmm.gif?

Napisano

> Twoja jest ok 2007 z tego co pamietam?

tak

Napisano

no Uadna jest zlosnik.gif trza sie zastanowic nad zmiana hehe.gifzlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.