Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowe male auto, stluczka przy v= 10km/h i auto na zlom

Featured Replies

Napisano

> Bo nie ma gdzie indziej miejsca, na ich umieszczenie.

No weź przestań. Bywa że jest tam komputer silnika, który można spokojnie gdzieś

przy ścianie grodziowej wrzucić...

Napisano

> pomniejszona o co?

> Dziki system,

> U mnie np kupilem auto za $15k, wsadzilem akcesorii za $5k, czyli auto jest warte $20k. ubepieczam

> powiedzmy na rok. Po 11 miesiacach mam boom, i uznaja, ze . Dostaje $20k a oni sobie wrak

> zabieraja.

> niby dlaczego ja mam sie przejmowqc wrakie, i jego wartoscia?

> przeciez po to place ubezpieczenie, zeby sie nie przejmowac

hahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif

Mógłbyś się w Polsce bardzo wiele nauczyć.

hahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif

Napisano

> Mógłbyś się w Polsce bardzo wiele nauczyć.

no szczególnie że u Nas na pewno ubezpieczą od dodatkowych 5k$ włożonych w auto, no chyba, że się uprzesz, ale wtedy zapłacisz taką składkę, że auto schowasz do garażu 270751858-jezyk.gif

Napisano

> no szczególnie że u Nas na pewno ubezpieczą od dodatkowych 5k$ włożonych w auto, no chyba, że się

> uprzesz, ale wtedy zapłacisz taką składkę, że auto schowasz do garażu

Ubezpieczą, składkę naliczą - tylko potem nie wypłacą.

hehe.gif

Napisano

> pomniejszona o co?

> Dziki system,

> U mnie np kupilem auto za $15k, wsadzilem akcesorii za $5k, czyli auto jest warte $20k. ubepieczam

> powiedzmy na rok. Po 11 miesiacach mam boom, i uznaja, ze . Dostaje $20k a oni sobie wrak

> zabieraja.

I co z nim robią?

> niby dlaczego ja mam sie przejmowqc wrakie, i jego wartoscia?

W Polsce też się nie przejmujesz, ale ludzie naczytali się bajek w gazetach, lub zupełnie nie czytają swoich umów ubezpieczeniowych.

> przeciez po to place ubezpieczenie, zeby sie nie przejmowac

No właśnie.

Ale jest też kwestia - ILE.

W Polsce ubezpieczenia, zwłaszca OC są najtańsze w Europie. Ale tego się jakoś nie widzi :-)

Napisano
  • Autor

> I co z nim robią?

idzie na aukcje

http://www.pickles.com.au/damaged

I potem albo export, albo czesci lub sobie mozesz kupic i probowac naprawic.

aleold.gif jesli auto zostalo zezlomowane, tomoj stan ci go nie zarejstrujelizak.gif.

Jakis maly ulamek bedzie przekret, np dopiero w 2011 roku zamkeli furtke, ze NSW nie rejestruje aut zezlomowanych, ale wystarczylo go wywiesc do innego stanu, tam naprawic, zarejstrowac, przyjechac do mnie i przerejstrowac. Teraz juz sie nie da.

> W Polsce też się nie przejmujesz, ale ludzie naczytali się bajek w gazetach, lub zupełnie nie

> czytają swoich umów ubezpieczeniowych.

> No właśnie.

> Ale jest też kwestia - ILE.

> W Polsce ubezpieczenia, zwłaszca OC są najtańsze w Europie. Ale tego się jakoś nie widzi :-)

ok Kupilem auto z dodatkami i ubezpieczeniem za $47k, ubezpieczony na 3 lata z opcja wymiana na nowy przez 3 lata, za $1,119 na rok. Bez opcji wymiana na nowy, z uzgodniona wartoscia,czyli cena auta, cene rejestracji, ubezpieczenie etc, czyli calkowity koszt wymiany na nowy byla $990 na rok.

Drugi rok, spadek gdzies do $42-43k ok $880, trzeci nie chcialo mi sie patrzyc.

Napisano

> Jakbym nie miał AC to pewnie 0 PLN (nic bym z tym nie robił:))

> A tak to pewnie 3000PLN

więc cała naprawa kosztowała około 14 tysięcy złotych. Ze względu na mikropęknięcia lamp wymieniona dwie przednie lampy, z których każda kosztowała chyba po 4200 zlosnik.gif

Napisano

> pomniejszona o co?

> Dziki system,

> zabieraja.

To, ze wladowales 5 000 dodatkowo nie czyni z tego pojazdu wartego 20 000. To sa tylko i wylacznie Twoje koszta.

Nie wiem jak wyglada to w Twoim kraju. U mnie robi sie dodatkowa ekspertyze pojazdu poprzez rzeczoznawce lub oddaje dodatkowe rachunki. Co za tym idzie trzeba doubezpieczyc wartosc.

POmijam juz, ze po szkodzie nikt juz nie patzry w jakies ksiazki ile co jest warte tylko rzeczoznawca orienuje sie w realu - czytaj Mobile.de biglaugh.gif

wink.gif

Napisano
  • Autor

> To, ze wladowales 5 000 dodatkowo nie czyni z tego pojazdu wartego 20 000. To sa tylko i wylacznie

> Twoje koszta.

Jak to nieconfused.gif?

Nie ponosisz kosztu aby wyjechac autem na ulice[cofused]? Czyli to jest koszt zakupu auta i zeby go wymienic znow musisz te koszty poniescganja.gif

> Nie wiem jak wyglada to w Twoim kraju. U mnie robi sie dodatkowa ekspertyze pojazdu poprzez

> rzeczoznawce lub oddaje dodatkowe rachunki. Co za tym idzie trzeba doubezpieczyc wartosc.

Nikt tego nie robi. ustalasz wartosc auta i na taka wartosc ubezpieczaszhmm.gif

> POmijam juz, ze po szkodzie nikt juz nie patzry w jakies ksiazki ile co jest warte tylko

> rzeczoznawca orienuje sie w realu - czytaj Mobile.de

Nie wiem, co to mobile.deniewiem.gif ale skoro umowilismy sie na x to trudno, zeby mi zaplacili y.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.