Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

SUV do 45 tys

Featured Replies

Napisano

> Ja bym raczej założył, że na 300 sztuk znajdą się akceptowalne 3.

Dobra, wszyscy wiemy ze nie umiesz kupic samochodu uzywanego, jasne - nie kazdy musi sie znac na motoryzacji, spoko - sa salony z nowymi autami, nie trzeba miec wiedzy, mozna isc kupic tak jak np. laptopa.

Ale skad takie zalozenia? Ile Touaregów czy innych tego typu aut ogladales, ze twierdzisz ze tylko 1% jest warty uwagi?

Napisano

> Czepiasz sie

> Jay i pieciu jego kolegow kupili takie i sa zadowoleni

Ja nie, ale kolega w tamtym roku kupil Touarega od pierwszego wlasciciela za 40 tys zł z licytacji zlosnik.gif Rok temu taka cena to naprawde byla okazja. Przebieg 300 tys km, udokumentowany, wiec nie jest zle.

Napisano

> Czyli wniosek jest prosty. Ci ktorzy polecaja Dacie, nie znaja sie na samochodach i gdyby mieli

> kupowac Touarega to by kupil wlasnie jakiegos powypadkowego. I slusznie, tacy niech biorą

> Dacie. A jak ktos sie zna i potrafi kupic dobre uzywane auto to niech bierze Touarega

A jeżeli ktoś się zna, potrafi kupić i nowe i używane, ale nie potrzebuje wypasów i znaczka na masce, to co ma kupić? zlosnik.gif

Napisano

> Czyli wniosek jest prosty. Ci ktorzy polecaja Dacie, nie znaja sie na samochodach i gdyby mieli

> kupowac Touarega to by kupil wlasnie jakiegos powypadkowego. I slusznie, tacy niech biorą

> Dacie. A jak ktos sie zna i potrafi kupic dobre uzywane auto to niech bierze Touarega

Ale znajac sie na motoryzacji i wybierajac nawet super wyselekcjonowany egzemplarz, skad masz pewnosc, ze za 5-10 tys nie padnie Ci np. dwumasa, turbo itp. rzeczy. Tej pewnosci nie masz nigdy, a w nowym masz gwarancje wiec teoretycznie, powtarzam teoretycznie spokoj grinser006.gif

Oczywiscie to wszystko gdybanie. I dlatego jedni wybieraja uzywki i sa szczesliwi bo jezdza bezawaryjnie, drudzy kupuja uzywki i klna na co popadnie bo im sie sypia a jeszcze inni wybieraja nowe. Ja wybralem Dacie i dlugo sie nad tym zastanawialem bo do tej pory zawsze kupowalem uzywki. waytogo.gif

Napisano

> Przebieg 300 tys km

> wiec nie jest zle.

Więc taki deal koledze proponujesz crazy.gif

Napisano

> A jeżeli ktoś się zna, potrafi kupić i nowe i używane, ale nie potrzebuje wypasów i znaczka na

> masce, to co ma kupić?

To zalezy co sam preferuje. Ja mialem taki dylemat i sam sobie na to pytanie musialem odpowiedziec zlosnik.gif

Napisano

> Więc taki deal koledze proponujesz ...

My sprzedalismy passata z podobnym przebiegiem i też nas tu sekowano zlosnik.gif

Napisano

> Więc taki deal koledze proponujesz

Hmm a gdzie ja proponuje komukolwiek auto z licytacji??? I w dodatku jeszcze z takim duzym przebiegiem???? Ja bym takiego nie kupil. Najpierw czytaj, potem odpisujok.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif

Napisano

> My sprzedalismy passata z podobnym przebiegiem i też nas tu sekowano

Ależ ja nikogo nie sekuje (zajrzałem do słownika zlosnik.gif) .

Rada aby mając 40 klocków szukać wyjechanego auta IMHO bardzo słaba jest. Chyba, że na handel. Kolega ma paska co nie przekroczył 200 tyś. km i ciągle dokłada a i prezencja sporo odbiega od auta nowego.

Napisano

> Ale znajac sie na motoryzacji i wybierajac nawet super wyselekcjonowany egzemplarz, skad masz

> pewnosc, ze za 5-10 tys nie padnie Ci np. dwumasa, turbo itp. rzeczy. Tej pewnosci nie masz

> nigdy, a w nowym masz gwarancje wiec teoretycznie, powtarzam teoretycznie spokoj

> Oczywiscie to wszystko gdybanie. I dlatego jedni wybieraja uzywki i sa szczesliwi bo jezdza

> bezawaryjnie, drudzy kupuja uzywki i klna na co popadnie bo im sie sypia a jeszcze inni

> wybieraja nowe. Ja wybralem Dacie i dlugo sie nad tym zastanawialem bo do tej pory zawsze

> kupowalem uzywki.

I ja sie z Toba zgadzam ok.gif Kazdy kupuje to co swiadomie wybierze ok.gif Ale to co kolega Ryb w wielu wątkach pisze o autach uzywanych (ze tylko 1% sie nadaje do kupna, ze wszystkie sa powypadkowe itp) pokazuje, ze wypowiada sie o czyms o czym nie ma pojecia, wiec dlatego tak mu odpisalem no.gif

Napisano

> wolał bym nowego Dustera.

Wiem, ze sportem narodoym Polakow jest noz w plecy blizniego, stad polecanie najgorszego samochodu swiata i jeszcze bezczelne klamanie, ze samemu by sie wolalo facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Wiem, ze sportem narodoym Polakow jest noz w plecy blizniego, stad polecanie najgorszego samochodu

> swiata i jeszcze bezczelne klamanie, ze samemu by sie wolalo

Najgorszego???

Masz cos na poparcie tych bredni? smirk.gif

Napisano

> Wiem, ze sportem narodoym Polakow jest noz w plecy blizniego, stad polecanie najgorszego samochodu

> swiata i jeszcze bezczelne klamanie, ze samemu by sie wolalo

Właściwie to nie wiem o czym ta dyskusja.

Są dwie koncepcje. Jedna to kupno byle jakiego auta nowego

lub kupienie uzywanego wypasa z niewiadomą przeszłością.

"Nowy: DACIA Duster 1.5 dCi 4x4 cena: 65 490 zł. Używany: NISSAN Qashqai 1.5dCi (2009 r.) cena: 59 000 zł

Konkurencja na rynku motoryzacyjnym wymusza stałe poszerzanie gam modelowych przez producentów. Nissan Qashqai jako pierwszy odniósł sukces w segmencie tzw. crossoverów, choć auta tego typu w Europie były dostępne od dawna (np. Honda HR-V).

Jednak poszerzanie wyboru modeli to także pojawianie się nieuchronnej wewnętrznej konkurencji, jaką jest np. Dacia Duster dla Nissana Qashqaia. Oba auta są produkowane przez ten sam koncern Nissan-Renault Alliance, mają praktycznie tę samą płytę podłogową, podobną gamę silników i niemal identyczne wymiary.

Ze względu na to, że na rynku wtórnym trudno znaleźć Qashqaia z napędem 4x4, wzięliśmy pod uwagę wersję 2WD (napęd przedni) z silnikiem 1.5 dCi - takie wersje w Polsce cieszą się szczególnie dużą popularnością. Do pary dodaliśmy Dacię Duster, ale żeby utrudnić bestsellerowemu Nissanowi zadanie, Dacia ma napęd 4x4 i jest w najbogatszej wersji wyposażeniowej Laureate. W tej wersji to już całkiem drogie auto, warte 65 950 zł. Dwu- lub trzyletni Qashqai kosztuje niewiele taniej, bo ok. 58-60 tys. zł - jego ceny na rynku wtórnym spadają bardzo powoli.

Wiele osób odrzuci Dacię już w momencie otwarcia drzwi. To prawda, że do jej wnętrza trzeba się przekonać, bo jest ono bardzo proste i dość archaiczne. Jednak wszelkie zarzuty o niską jakość spasowania czy trudny do zniesienia zapach plastików są fałszywe. Po prostu Dacia kieruje swoje auta do klientów, którym stylizacja z połowy lat 90. nie przeszkadza i cenią sobie prostotę konstrukcji, w której nie ma się za bardzo co zepsuć.

Qashqai ma estetyczną tablicę przyrządów, nietrudno także znaleźć bogato wyposażone wersje, takie jak Tekna z klimatyzacją automatyczną, kamerą cofania, nawigacją i DVD - tych gadżetów nie dostaniemy w Dusterze za żadne pieniądze.

Przejażdżka Dusterem dość jasno daje nam do zrozumienia, po co w gamie koncernu Nissan- Renault takie właśnie auto - po to, by śmiało jeździć nim poza drogami utwardzonymi. Na asfalcie Duster nie jest zbyt stabilny ani nadmiernie komfortowy, za to jego ponad 20-centymetrowy prześwit, osłony podwozia i napęd z prawdziwą blokadą międzyosiową pozwalają zajechać bardzo daleko, znacznie dalej niż niejeden luksusowy SUV udający terenówkę. Pierwszy bieg to rodzaj reduktora - na asfalcie śmiało można ruszać z drugiego biegu.

Qashqai jest znacznie bardziej komfortowy w dziedzinie zawieszenia i tak naprawdę z żadną terenówką mylić go nie należy. To podwyższone auto osobowe, w którym nie musimy bać się krawężników ani drogi gruntowej i na tym jego zdolności się kończą.

W obu samochodach pracuje znany doskonale silnik 1.5 dCi w wersji 105- lub 110- konnej. Wydaje się, że tak mała pojemność nie wystarczy do żwawej jazdy, ale to nieprawda. Jednostka pracuje bardzo cicho i kulturalnie, zapewnia niezłe osiągi oraz bardzo małe zużycie paliwa. Bez problemu uzyskamy spalanie średnie na poziomie 6,0-6,2 l/100 km. Pamiętajmy jednak, że wszystkie Dustery mają obowiązkowo filtr cząstek stałych (DPF), a niekoniecznie znajduje się on w używanym Qashqaiu.

Dacia z napędem na cztery koła nie zachwyca bagażnikiem - jego podłoga znajduje się wysoko, i choć jest głęboki, okazuje się mało praktyczny. Pojemnością 408 l nieznacznie przegrywa z Nissanem. W Qashqaiu podłoga bagażnika została umieszczona niżej.

Ze względu na wielką popularność Qashqaia w Polsce, względnie nietrudno znaleźć wartą zainteresowania ofertę z drugiej ręki z polską dokumentacją serwisową. Łatwo będzie go także później odsprzedać. Natomiast Dacia, ze względu na wciąż niską renomę marki, charakteryzuje się bardzo dużą utratą wartości i właśnie ta jej cecha przesądza o zwycięstwie Qashqaia.

Dacia - za i przeciw

+ prosta i wytrzymała konstrukcja

+ dobre zdolności terenowe

+ małe zużycie paliwa

- wysoka utrata wartości

- niezbyt estetyczne wnętrze i nieduży bagażnik

Nissan - za i przeciw

+ wysoka jakość wykończenia, estetyczne wnętrze

+ niezły wybór aut z polskich salonów na rynku wtórnym

+ bogatsze wyposażenie

- trudno o egzemplarz 4x4

- dość wysokie ceny

Wewnętrzna konkurencja okazuje się korzystna... dla klientów. Oba auta są znakomite. Dacia Duster przegrywa, ale nie ma się czego wstydzić. Minusy zbiera za archaiczne wnętrze i dużą utratę wartości. Qashqai, choć zdolnościami terenowymi nijak nie dorównuje Dacii, jest znacznie lepiej wykończony i stosunkowo łatwo znaleźć atrakcyjną ofertę z rynku wtórnego.

Nasz wybór: Nissan Qashqai"

Źródło:

http://m.interia.pl/motoryzacja/news,1699761

Napisano

> Najgorszego???

A gdyby zrobić taki eskperyment - postawić obok siebie WSZYSTKIE sprzedawane w Polsce auta klasy C. W wersji "średniej". Nowe, oczywiście. I zapomnieć o cenie. Brać pod uwagę wyłącznie wygląd, prowadzenie, niezawodność, techniczną stronę. Cena nikogo nie obchodzi, zupełnie. I można sobie wziąć po testach dowolne auto. Obstawiam, że ostatnia na placu będzie stać Dacia...

Duster to sympatyczny samochód, ale konkuruje wyłącznie ceną. Tylko i aż.

Napisano

> A gdyby zrobić taki eskperyment - postawić obok siebie WSZYSTKIE sprzedawane w Polsce auta klasy C.

> W wersji "średniej". Nowe, oczywiście. I zapomnieć o cenie. Brać pod uwagę wyłącznie wygląd,

> prowadzenie, niezawodność, techniczną stronę. Cena nikogo nie obchodzi, zupełnie. I można

> sobie wziąć po testach dowolne auto. Obstawiam, że ostatnia na placu będzie stać Dacia...

> Duster to sympatyczny samochód, ale konkuruje wyłącznie ceną. Tylko i aż.

Tu bardzo zalezy od gustu.

Ja naprzyklad mialbym takie typowanie, oczywiscie mowa o wygladzie zewnetrznym:

Kia Sportage

Ford Kuga

Dacia Duster

i potem nastepne...

Mi sie po prostu Duster podoba. Ale chyba i tak mi nikt nie uwierzy wink.gif

Napisano

> A gdyby zrobić taki eskperyment - postawić obok siebie WSZYSTKIE sprzedawane w Polsce auta klasy C.

> W wersji "średniej". Nowe, oczywiście. I zapomnieć o cenie. Brać pod uwagę wyłącznie wygląd,

> prowadzenie, niezawodność, techniczną stronę. Cena nikogo nie obchodzi, zupełnie. I można

> sobie wziąć po testach dowolne auto. Obstawiam, że ostatnia na placu będzie stać Dacia...

> Duster to sympatyczny samochód, ale konkuruje wyłącznie ceną. Tylko i aż.

a ja zaryzykuję stwierdzenie, że Dacia z zewnątrz wygląda bardzo dobrze, prowadzi się podobnie jak konkurencja, niezawodność też ma OK.

przegrywa głównie brakiem prestiżu, wyglądem środka i materiałami, oraz ubogim wyposażeniem.

Napisano

> Mi sie po prostu Duster podoba. Ale chyba i tak mi nikt nie uwierzy

ja Ci wierzę - z zewnątrz bogatsze wersje Dustera wyglądają naprawdę dobrze ok.gif

Napisano

> Tu bardzo zalezy od gustu.

> Ja naprzyklad mialbym takie typowanie, oczywiscie mowa o wygladzie zewnetrznym:

> Kia Sportage

> Ford Kuga

> Dacia Duster

> i potem nastepne...

OK, czyli gdyby Sportage kosztował tyle co Duster, to co byś kupił? zlosnik.gif

> Mi sie po prostu Duster podoba. Ale chyba i tak mi nikt nie uwierzy

Ja wierzę. Różne są zboczenia wink.gif Jest tu nawet taki jeden, któremu podoba się Multipla wink.gif Ale poza stricte subiektywnymi rzeczami, można tknąć palcem w obrzydliwe plastiki w Dusterze (przynajmniej w tych tańszych wersjach) i to będzie obiektywne. Plastiki i tapicerka są po prostu okropne, to nie jest kwestia gustu.

Napisano

> a ja zaryzykuję stwierdzenie, że Dacia z zewnątrz wygląda bardzo dobrze, prowadzi się podobnie jak

> konkurencja, niezawodność też ma OK.

Z tą niezawodnością zależy od rankingu i użytkownika, ale w przypadku nowego auta nie powinno się nic dziać. Wygląd - kwestia mocno dyskusyjna, w bogatszych wersjach wygląda nieźle, po prostu normalnie, ot, jakiś tam crosssover bez większych emocji, ale i bez szału. W biednych wersjach wygląda źle.

> przegrywa głównie brakiem prestiżu, wyglądem środka i materiałami, oraz ubogim wyposażeniem.

A także dużym spadkiem wartości (co wynika z powyższego).

Napisano

> A Ty chcesz prawie nówke

Pięcioletni samochód to prawie nówka. To jak dobrze rozumem 10 letni to jest dopiero dotarty? hehe.gif

Od kiedy według Ciebie zaczyna się stary samochód?

Napisano

> OK, czyli gdyby Sportage kosztował tyle co Duster, to co byś kupił?

Kupilbym Sportage.

Ale juz wczesniej napisalem, Duster wygral u mnie ze wzgledu na zaleznosc cena/jakosc.

> Ja wierzę. Różne są zboczenia Jest tu nawet taki jeden, któremu podoba się Multipla Ale poza

> stricte subiektywnymi rzeczami, można tknąć palcem w obrzydliwe plastiki w Dusterze

> (przynajmniej w tych tańszych wersjach) i to będzie obiektywne. Plastiki i tapicerka są po

> prostu okropne, to nie jest kwestia gustu.

Nie wiem jak w najtanszych wersjach ja mam wersje Delsey - to najbogatsza jest wiecej nie mozna zlosnik.gif i uwierz mi jest calkiem OK wielu moich znajomych podchodzilo do Dacii, ze to badziew i zle wykoczony a jak zobaczyli moj to byli milo zakoczeni, ze wcale tak to zle nie wyglada waytogo.gif

Napisano

> Czyli wniosek jest prosty. Ci ktorzy polecaja Dacie, nie znaja sie na samochodach

Czy Ty też zaliczasz się do grupy ludzi nie znających się na samochodach?

Bo trochę wyżej napisałeś:

> A Ty chcesz prawie nówke, tak to bym zaproponowal Dacie

icon_rolleyes.gifhehe.gif

Napisano

> Kupilbym Sportage.

> Ale juz wczesniej napisalem, Duster wygral u mnie ze wzgledu na zaleznosc cena/jakosc.

No i właśnie tym wygrywa. Ceną. I bardzo dobrze ok.gif Ale cena jest jest największą zaletą, w porównaniu do konkurencji innych zalet nie ma. Nie znaczy to, że jest dużo gorszy, sypie się itp., nie. Po prostu NIE JEST DUŻO gorszy od konkurencji, a jest tańszy.

> Nie wiem jak w najtanszych wersjach ja mam wersje Delsey - to najbogatsza jest wiecej nie mozna i

> uwierz mi jest calkiem OK wielu moich znajomych podchodzilo do Dacii, ze to badziew i zle

> wykoczony a jak zobaczyli moj to byli milo zakoczeni, ze wcale tak to zle nie wyglada

Ja jeździłem jako pasażer najtańszą wersją (chyba) - plastiki były tak ohydne, że rzygać się chciało. Ale skoro twierdzisz, że w droższych wersjach są lepsze - wierzę ok.gif

Napisano

> ... z zewnątrz bogatsze wersje Dustera wyglądają naprawdę dobrze ...

Delsey ok.gif

Napisano

> Pięcioletni samochód to prawie nówka.

Bardzo prawdopodobne. (oczywiscie nie mowie o takich z przebiegami 300 tys km)

> To jak dobrze rozumem 10 letni to jest dopiero dotarty?

Raczej bym powiedzial "w wieku srednim".

> Od kiedy według Ciebie zaczyna się stary samochód?

To zalezy od stanu technicznego hmm.gif Ale tak jak patrze na ulice , to te wygladajace na stare czyli w stanie rozkladu wink.gif to sa z poczatku lat '90... O nich mozna powiedziec ze sa stare.

Napisano

> Bo podoba mi sie i dlatego, ze moim zdaniem ma najlepszy stosunek jakosci do ceny.

Tylko ze za 45 000zł masz golasa bez klimy, światła przeciwmgielnego, ESP, Felg alu i wielu innych rzeczy. Za auto z rozsądnym wyposazeniem trzeba dać 60 000zł.

Napisano

> Nie wiem jak w najtanszych wersjach ja mam wersje Delsey - to najbogatsza jest wiecej nie mozna i

> uwierz mi jest calkiem OK wielu moich znajomych podchodzilo do Dacii, ze to badziew i zle

> wykoczony a jak zobaczyli moj to byli milo zakoczeni, ze wcale tak to zle nie wyglada

pomimo całej mojej sympatii dla Dustera - wersja Delsey niewiele zmienia, wnętrze wciąż jest raczej z tych badziewnych.

ale przy tej cenie nie ma co narzekać.

Napisano

> No i właśnie tym wygrywa. Ceną. I bardzo dobrze Ale cena jest jest największą zaletą, w

> porównaniu do konkurencji innych zalet nie ma. Nie znaczy to, że jest dużo gorszy, sypie się

> itp., nie. Po prostu NIE JEST DUŻO gorszy od konkurencji, a jest tańszy.

> Ja jeździłem jako pasażer najtańszą wersją (chyba) - plastiki były tak ohydne, że rzygać się

> chciało. Ale skoro twierdzisz, że w droższych wersjach są lepsze - wierzę

Nie twierdze, ze sa lepsze. Po prostu najtanszych wersji nie widzialem bo nawet na jezdzie probnej mieli najbogatsza grinser006.gif

Napisano

> Czy Ty też zaliczasz się do grupy ludzi nie znających się na samochodach?

> Bo trochę wyżej napisałeś:

A wiesz co to ironia? wink.gif

Napisano

> Za auto z rozsądnym wyposazeniem trzeba dać 60 000zł.

czyli ~połowę ceny którą życzy sobie konkurencja, za swoje kompaktowe 4x4

jak dla mnie to dobry układ ok.gif

Napisano

> Nie twierdze, ze sa lepsze. Po prostu najtanszych wersji nie widzialem bo nawet na jezdzie probnej

> mieli najbogatsza

To lepiej nie oglądaj zlosnik.gif Szkoda oczu grinser006.gif

Napisano

> A wiesz co to ironia?

Jeśli to ironia to OK, wycofuję się waytogo.gif

Napisano

> pomimo całej mojej sympatii dla Dustera - wersja Delsey niewiele zmienia, wnętrze wciąż jest raczej

> z tych badziewnych.

> ale przy tej cenie nie ma co narzekać.

Ale rozne udziwnienia we wnetrzu, wstawki, tapicerka, przeszycia itp. daja wrazenie lepszej jakosci waytogo.gif

Napisano

> czyli ~połowę ceny którą życzy sobie konkurencja, za swoje kompaktowe 4x4

Za 45 kzł Duster jest 4x4? hmm.gif

Napisano

> To lepiej nie oglądaj Szkoda oczu

A wlasnie, ze jak bede w salonie to obejrze a co mi tam 270751858-jezyk.gif

Napisano

> jak dla mnie to dobry układ

Wg mnie auto jest Ładne i warte swojej ceny. Poprostu osobiście wole auto używane z lepszej jakości wnętrzem i jak bym miał wybrac Dustera vs Touareg wybrał bym tego drugiego.

Napisano

> Za 45 kzł Duster jest 4x4?

Za 45 to jest golas bez klimy i świateł przeciwmielnych zlosnik.gif

Napisano

> Jeśli to ironia to OK, wycofuję się

Nie zawsze wszystko na AK jest na powaznie jakby sie tak blizej przyjrzec wink.gif20.GIFok.gif

Napisano

> Wg mnie auto jest Ładne i warte swojej ceny. Poprostu osobiście wole auto używane z lepszej jakości

> wnętrzem i jak bym miał wybrac Dustera vs Touareg wybrał bym tego drugiego.

No i dochodzimi do sedna sprawy - kazdy woli co innego i niech tak pozostanie waytogo.gif

Napisano

> No ale Duster to nie jest prawdziwy SUV to pseudo SUV a w sumie modna ostatnio nazwa crossover

Może to nie jest terenófka ale daje radę w jakimś tam terenie:

Napisano

> jak dla mnie to dobry układ

hmm Yeti d0 80kzł kupisz z fajnym silnikiem i 4x4

http://otomoto.pl/skoda-yeti-active-4x4-tsi-C24760476.html

jakość materiałów chyba lepsza niż w daci ?

Napisano

> Za 45 to jest golas bez klimy i świateł przeciwmielnych

Bez klimy no.gif

Co do p-mgielnych mam mieszane uczucia.

Swoje wywaliłem i wstawiłem dzienne bo i tak przez 5 lat ani razu ich nie włączałem zlosnik.gif

Napisano

> Za 45 kzł Duster jest 4x4?

sensownie wyposażony Duster 4x4 z dizlem kosztuje poniżej 60.000zł

konkurencja za swoje odpowiedniki 4x4 dizel chce około 100.000zł

teraz rozumiesz?

Napisano

> a za lepszą wersję Dustera 4x4 benzyna płacisz ~50.

pokaż, bo mnie wychodzi koło 60kzł (z klimą, itd)

wersja za 50kzł nie ma nawet klimy icon_rolleyes.gifhttp://autanowe.otomoto.pl/oferta/Dacia,...lickId=15164177

tu wersja porównywalna do skody

http://otomoto.pl/dacia-duster-laureate-1-6-16v-105-4x4-nowy-C25130884.html

niestety silnik 110KM vs 160KM ... więc ciężko mówić o porównaniu grinser006.gif

Napisano

> pokaż, bo mnie wychodzi koło 60kzł (z klimą, itd)

> wersja za 50kzł nie ma nawet klimy http://autanowe.otomoto.pl/oferta/Dacia,...lickId=15164177

> tu wersja porównywalna do skody

> http://otomoto.pl/dacia-duster-laureate-1-6-16v-105-4x4-nowy-C25130884.html

> niestety silnik 110KM vs 160KM ... więc ciężko mówić o porównaniu

dajesz mi do porównania cenę skody po rabatach i cenę dustera prosto z cennika hehe.gif

uważasz że to uczciwe porównanie? na dustera też są rabaty wink.gif

Napisano

> wybacz, ale ta wersja z czarnymi zderzakami wygląda ... a właściwie nie wygląda

przejrzyj sobie allegro... ja nie mam potrzeby Ci niczego udowadniać ok.gif

Napisano

> Co polecicie do kwoty 45 tys typu SUV dla rodziny 2+2 ??

> W benzynie ktora mozna bedzie zagazowac pożniej

http://moto.allegro.pl/nissan-qashqai-1-5-dci-szklany-dach-niemcy-serwiso-i2536793844.html

wersja benzynowa powinna być tańsza a na pewno z mniejszym przebiegiem...

a nie lepiej Vana?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.