Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szukamy auta

Featured Replies

Napisano

Wymagania:

- min 2005r

- muszą się zmieścić 2 rowery (zwykłe górale) na stojąco bez zdejmowania koła w bagażniku gdyż nie chcę żadnych bagażników dachowych itp.

- musi wejść też ok 5 dużych walizek podróżnych

- silnik benzyna lubiąca gaz minimum 100koników

- klima

- tempomat

- minimum 4 poduchy

- cena max 20 000zł

- 5cio osobowy

Z tego co znalazłem to chyba tylko coś w stylu Berlingo.

Jakieś propozycje???

Napisano

> Wymagania:

> - min 2005r

> - muszą się zmieścić 2 rowery (zwykłe górale) na stojąco bez zdejmowania koła w bagażniku gdyż nie

> chcę żadnych bagażników dachowych itp.

> - musi wejść też ok 5 dużych walizek podróżnych

> - silnik benzyna lubiąca gaz minimum 100koników

> - klima

> - tempomat

> - minimum 4 poduchy

> - cena max 20 000zł

> - 5cio osobowy

> Z tego co znalazłem to chyba tylko coś w stylu Berlingo.

> Jakieś propozycje???

moim c-max'em gość woził rower, ale odpinał koło, więc kombi odpadają

chyba zostaje coś wielkości sharan'a, ale tego za 20kzł z 2005r. nie kupisz icon_rolleyes.gif

zresztą, co kupisz za 20kzł z 2005r ? ... właśnie jakieś berlingo czy kompakta kombi ?

może zafira, ale sądze że tu też będzie problem wcisnąć rower bez zdejmowania koła hmm.gif

berlingo jest krótkie ... ile ma długości rower ?

Napisano

Do sharana/galaxy/alhambry też tak po prostu roweru nie wrzucisz bez odpinania przynajmniej przedniego koła. Osobiście testowałem na galaxy. No chyba że wyciągniesz siedzenia drugiego (i jak są to trzeciego rzędu).

Ale to jest babranina i na pewno wygodniej i szybciej jest odpiąć kółko od roweru.

Napisano

> Do sharana/galaxy/alhambry też tak po prostu roweru nie wrzucisz bez odpinania przynajmniej

> przedniego koła. Osobiście testowałem na galaxy. No chyba że wyciągniesz siedzenia drugiego (i

> jak są to trzeciego rzędu).

> Ale to jest babranina i na pewno wygodniej i szybciej jest odpiąć kółko od roweru.

ok.gif zakładałem wyciągnięcie wszytskich sedzien, zwłaszcza że ma wejść jeszcze kilka walizek

problemem jest długość, rower ma bliżej pod 2m a taką długość to mają dopiero auta klasy sharan'a, czy klasa D - mondeo/laguna itp

u mnie do siedzeń jest ok 1.6m

Napisano

> Ja C-maxem przewoziłem rower bez zdejmowania koła Scott Aspen rama L

> Pozdrawiam

no ja też, składaka wigry3 grinser006.gif (w wersji nie złożonej)

ale góral, a właściwie dwa górale to się chyba nie zmieszczą ?

Napisano

> Ja C-maxem przewoziłem rower bez zdejmowania koła Scott Aspen rama L

> Pozdrawiam

Z ciekawości - w jaki sposób wrzuciłeś rower do środka (stał, leżał)?

Napisano

Poniosła Cie fantazja z tymi rowerami. Chyba że lubisz jeździć busem.

Ale wychodzi na to że potrzebujesz coś Vanowatego.

Może Scenic, Picasso, Voyager, C-max.

Napisano

> Z ciekawości - w jaki sposób wrzuciłeś rower do środka (stał, leżał)?

Na pewno nie stał bo na stojąco to nawet do Espace się nie mieści.

Napisano

> Poniosła Cie fantazja z tymi rowerami. Chyba że lubisz jeździć busem.

> Ale wychodzi na to że potrzebujesz coś Vanowatego.

> Może Scenic, Picasso, Voyager, C-max.

z tych wymienionych to chyba tylko Voyager, ale nie przy założeniu 2005r za 20kzł grinser006.gif

IMO nie relane założenia

w tej kwocie brać kompakta i bagażnik np na hak 270751858-jezyk.gif

Napisano

do berlingo wchodza dwa gorale w pionie ale trzeba przednie kola zdjac

Napisano

> Do sharana/galaxy/alhambry też tak po prostu roweru nie wrzucisz bez odpinania przynajmniej

> przedniego koła. Osobiście testowałem na galaxy. No chyba że wyciągniesz siedzenia drugiego (i

> jak są to trzeciego rzędu).

> Ale to jest babranina i na pewno wygodniej i szybciej jest odpiąć kółko od roweru.

icon_eek.gif to chyba jakiś skurczony ten galaxy....ja motocykl w środku wożę, żadnych kół nie zdejmuję a na pokład dodatkowo zabieram żonę i dwójkę dzieciaków zlosnik.gif

286213098-20120725291.jpg

286213098-20120725290.jpg

286213098-20120725289.jpg

post-6413-14352517263969_thumb.jpg

Napisano

> to chyba jakiś skurczony ten galaxy....ja motocykl w środku wożę, żadnych kół nie zdejmuję a na

> pokład dodatkowo zabieram żonę i dwójkę dzieciaków

ale wyciągasz środkowe siedzenia ok.gif

żeby wsadzić dwa rowery to też min tak by trzeba zrobić

Napisano

> to chyba jakiś skurczony ten galaxy....ja motocykl w środku wożę, żadnych kół nie zdejmuję a na

Wozisz w taki sposób jak na foto? shocked.gif

Zastanowiłeś się co się stanie przy lekkim dzwonie?

Napisano

Zafira, Kangoo albo Combo?

Napisano

> ale wyciągasz środkowe siedzenia

> żeby wsadzić dwa rowery to też min tak by trzeba zrobić

siedzeniE - sztuk raz, znaczy środkowy fotel - zajmuje to jakieś 5 sekund wink.gif

Napisano

Dyć napisałem, że trzeba wyciągnąć siedzenia - dokładnie jak u Ciebie na foto - fakt że jak wyciągniesz środkowe to powinno wystarczyć ale jednak zlosnik.gif

Napisano

> Wozisz w taki sposób jak na foto?

> Zastanowiłeś się co się stanie przy lekkim dzwonie?

tak jak na foto, tylko dopięta pasami do podłogi - mam w podłodze specjalne uchwyty do mocowania bagażu - sprzęt nie ma prawa drgnąć zlosnik.gif

Napisano

> Dyć napisałem, że trzeba wyciągnąć siedzenia - dokładnie jak u Ciebie na foto - fakt że jak

> wyciągniesz środkowe to powinno wystarczyć ale jednak

Jeden fotel trzeba wyciągnąć - chociaż rowerów nie próbowałem jeszcze wozić, a być może wystarczy drugi rząd przesunąć tylko do przodu (jest regulacja) i rowery wejdą po skosie do bagażnika. Moje moto jest ciut większe od roweru (choć nie wiele zlosnik.gif)

Napisano

> Jeden fotel trzeba wyciągnąć - chociaż rowerów nie próbowałem jeszcze wozić, a być może wystarczy

> drugi rząd przesunąć tylko do przodu (jest regulacja) i rowery wejdą po skosie do bagażnika.

> Moje moto jest ciut większe od roweru (choć nie wiele )

ok.gif dlatego proponowałem coś van'owatego

ale galaxy raczej nie kupi za 20kzł z 2005r ? grinser006.gif

Napisano

> dlatego proponowałem coś van'owatego

> ale galaxy raczej nie kupi za 20kzł z 2005r ?

może być ciężko - mimo, że to ford zlosnik.gif to jakoś ten model trzyma cenę dość wysoko - nie mówiąc już o Sharanie albo Alhambrze - te są jeszcze droższe, a wyjeżdżały z jednej fabryki w Portugalii zlosnik.gif

Napisano

> może być ciężko - mimo, że to ford to jakoś ten model trzyma cenę dość wysoko - nie mówiąc już o

> Sharanie albo Alhambrze - te są jeszcze droższe, a wyjeżdżały z jednej fabryki w Portugalii

o właśnie, ale to ford z TDI pod maską a nie jakimiś tam TDCI czy TDDI grinser006.gif

a S-max, chyba za młody i też w 20kzł się nie łapnie, bo wymiarami by pasował - rowery się zmieszczą hmm.gif

Napisano

> Wymagania:

> - min 2005r

> - muszą się zmieścić 2 rowery (zwykłe górale) na stojąco bez zdejmowania koła w bagażniku gdyż nie

> chcę żadnych bagażników dachowych itp.

> - musi wejść też ok 5 dużych walizek podróżnych

> - silnik benzyna lubiąca gaz minimum 100koników

> - klima

> - tempomat

> - minimum 4 poduchy

> - cena max 20 000zł

> - 5cio osobowy

> Z tego co znalazłem to chyba tylko coś w stylu Berlingo.

> Jakieś propozycje???

Moja Mazda MPV dałaby radę spełnić większość z powyższych wymagań, ale pod warunkiem, że razem z rowerami i walizkami jadą tylko dwie (max 3) osoby. Bo same rowery wkładane bez żadnego rozkładania będą wymagaly wyjęcia dwóch foteli z II rzędu siedzeń.

Gdybyś jednak zdecydował się zdjąć przednie koła (bo co to za trudność?), to zmieścisz nawet i te 5 osób.

Silnik benzynowy polecam 2.3, bo dobry do gazu. Ale za wiele egz nie znajdziesz, bo zazwyczaj do PL sprowadzano diesle.

No i budżet może okazac się zbyt skromny, choć ostatnio ceny tych samochodow poleciały na łeb.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

Passat B5FL ok.gif Ja wrzucam 3 rowery do bagaznika bez zdejmowania kół (oczywiscie tylna kanapa zlozona) i oprocz nich jeszcze mam sporo miejsca na bagaze.

Napisano

> Passat B5FL Ja wrzucam 3 rowery do bagaznika bez zdejmowania kół (oczywiscie tylna kanapa zlozona)

> i oprocz nich jeszcze mam sporo miejsca na bagaze.

i kupi za 20kzł 2005r ?

Napisano

> Passat B5FL Ja wrzucam 3 rowery do bagaznika bez zdejmowania kół (oczywiscie tylna kanapa zlozona)

Pionowo? Bo autor wątku takie wymaganie sprecyzował zlosnik.gif

Napisano

Na stojaco? hehe.gif

Pomijam juz fakt, ja poobijane musza byc te rowery po takim transporcie...

Napisano

> Na stojaco?

Nie, ale czy to jakas roznica? niewiem.gif

> Pomijam juz fakt, ja poobijane musza byc te rowery po takim transporcie...

Nie są ok.gif

Napisano

Według "zamówienia" z pierwszego posta ma się tak zmieścić 5 dużych torem podróżnych. Ja chyba innego Passata widziałem, skoro potrafisz w nim zmieścić i rowery, i te walizki.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

> Według "zamówienia" z pierwszego posta ma się tak zmieścić 5 dużych torem podróżnych. Ja chyba

> innego Passata widziałem, skoro potrafisz w nim zmieścić i rowery, i te walizki.

> Pozdrawiam

Dac to sie da, raz pojechalismy z 2 kumplami na rowery do Wloch i 3 sztuki + walizki zmiescily sie do Focusa 2 kombi grinser006.gif

Przy czym porozkrecane bylo wszystko co sie dalo wink.gif

Napisano

> Według "zamówienia" z pierwszego posta ma się tak zmieścić 5 dużych torem podróżnych. Ja chyba

> innego Passata widziałem, skoro potrafisz w nim zmieścić i rowery, i te walizki.

> Pozdrawiam

> Bartek

bo Passat B5FL jest dobry na wszystko ok.gif

grinser006.gif

Napisano

> Pozdrawiam

> Bartek

Rowery na walizki rzucam zlosnik.gif

Napisano

> Dac to sie da, raz pojechalismy z 2 kumplami na rowery do Wloch i 3 sztuki + walizki zmiescily sie

> do Focusa 2 kombi

> Przy czym porozkrecane bylo wszystko co sie dalo

Wiesz, ja akurat doświadczenie w pakowaniu samochodu to mam. Ostatnio jechałem w 6 osób i z 4. rowerami i wózkiem bliźniaczym na dwutygodniowe wakacje. Szczęściem nie musiałem wieźć rowerów w środku. Natomiast, gdy mi się to zdarza, to bez luzowania kierownic oraz odkręcania pedałów czasami się nie obędzie.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

> Rowery na walizki rzucam

Inaczej sie nie spodziewałem. Ale tych pięciu to jakoś nie widzę. No ale spoko, nie ma się co licytować. Ja też z roku na rok, w miarę jak mi rosną dzieciaki, nabywam coraz to nowych umiejętności pakowania samochodu. Tyle że u mnie przestrzeń bagażowa (przy 6. osobach) jest wyższa niż szersza.

Pozdro

Bartek

Napisano

> Rowery na walizki rzucam

i później tapicerka uwalona/poniszczona, walizki uwalone ok.gif

ja tak do przyczepki ze dwa razy wkładałem rowery, za każdym razem coś uszkodzone

a to stolik wgnieciony od pedału, albo szafka zarysowana przy wkładaniu frown.gif

rowery powinny jeździć na bagażniku

Napisano

> Inaczej sie nie spodziewałem. Ale tych pięciu to jakoś nie widzę. No ale spoko, nie ma się co

> licytować. Ja też z roku na rok, w miarę jak mi rosną dzieciaki, nabywam coraz to nowych

> umiejętności pakowania samochodu. Tyle że u mnie przestrzeń bagażowa (przy 6. osobach) jest

> wyższa niż szersza.

> Pozdro

> Bartek

I do tego będę dążył - czyli jakis van wielkosci Sharana czy moze nawet Voyagera - na takie wypady, zeby nie bylo problemu z pakowaniem sie ok.gif

Napisano

ciekawe czy jest jakis segment aut w ktorym nie bedziesz polecal B5FL hehe.gif

Napisano

> ciekawe czy jest jakis segment aut w ktorym nie bedziesz polecal B5FL

Oczywiscie - np. SUVy - ostatnio byl temat i polecalem Touarega skromny.gif

Napisano

> ciekawe czy jest jakis segment aut w ktorym nie bedziesz polecal B5FL

samochody ciężarowe >10,5T ? lub auta na prawko kat. B1 biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.