Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Do autokącikowych ekspertów zdjęciowych CLIO 1.2 TCE

Featured Replies

Napisano
KILKAMY kumpel szuka auta do 18-20 tys. Głównie miasto, więc najlepsza benzyna, ma mało palić ale nie być za mulaste. Wpadło mu w oko takie clio. Czy coś można o nim powiedzieć ze zdjęć? Czy w Renault da się sprawdzić historię auta w ASO?
Napisano

Nie wiem czemu ale zalatuje mi L ką.

Maja wycene niby tego auta to może niech podeślą na @.

Napisano

> Nie wiem czemu ale zalatuje mi L ką.

Jak spojrzałem na to auto miałem dokładnie takie samo skojarzenie - też nie potrafię wytłumaczyć dlaczego...

> Maja wycene niby tego auta to może niech podeślą na @.

Napisano

> Jak spojrzałem na to auto miałem dokładnie takie samo skojarzenie - też nie potrafię wytłumaczyć

> dlaczego...

> > Maja wycene niby tego auta to może niech podeślą na @.

niestety ja też zlosnik.gif

Czerwony kolor w takim małym aucie to zazwyczaj L-ka zlosnik.gif

Napisano

> Jak spojrzałem na to auto miałem dokładnie takie samo skojarzenie - też nie potrafię wytłumaczyć

> dlaczego...

> > Maja wycene niby tego auta to może niech podeślą na @.

TCE na L-ce? Raczej wątpliwe. Na L-ki się bierze raczej zwykłe, wolnossące 1.2 16V, góra 1.4.

TCE ma na tyle duży moment, że sprzęgło przy nauce jazdy za szybko szło by z dymem. Tak samo, turbina zbyt często odmawiałaby posłuszeństwa.

Ale - auto kupione w Polsce, więc raczej nie będzie problemem stwierdzić, jak było zarejestrowane.

Do tego - czy L-ka nie musi przechodzić przeglądów okresowych od początku co rok, a nie pierwszy po 3 latach, drugi po kolejnych 2-óch? Jeśli tak, to wystarczy spojrzeć w DR.

Napisano

> niestety ja też

> Czerwony kolor w takim małym aucie to zazwyczaj L-ka

Sugerowanie się kolorem... przecież ten czerwony, jako jeden z niewielu nie wymagał pewnie żadnej dopłaty. A auto widać, że raczej nie za bogate, więc nikt się w dopłaty nie bawił - ono widać miało być nowe i możliwie tanie.

Napisano
  • Autor

To samo powiedziałem że zaleciało mi L ką, ale pomyślałem że zaturbiony silnik to tylko problemy, no ale znowu ten kolor. Pod numerem telefonu wyskakuje mi doradctwo podatkowe... Więc może nie L ka jednak?

Napisano

Napisali drobne naprawy blacharskie.

A na lewym, przednim błotniku masakryczne hologramy - lakiernicy lubią takie zostawiać po swojej robocie, więc pewnie ta strona była uderzona.

W połączeniu, że napisali o naprawie układu kierowniczego, zaczynam się bać wink.gif

Napisano

> W połączeniu, że napisali o naprawie układu kierowniczego,

Napisane tylko, że wymieniane końcówki drążków i sworznie, więc czy to jest powód do obaw o stan układu kierowniczego?

Napisano

> TCE na L-ce? Raczej wątpliwe. Na L-ki się bierze raczej zwykłe, wolnossące 1.2 16V, góra 1.4.

> TCE ma na tyle duży moment, że sprzęgło przy nauce jazdy za szybko szło by z dymem. Tak samo,

> turbina zbyt często odmawiałaby posłuszeństwa.

Zgadzam sie. Raczej nikt takiej wersji by nie wzial na eLke.

> Ale - auto kupione w Polsce, więc raczej nie będzie problemem stwierdzić, jak było zarejestrowane.

> Do tego - czy L-ka nie musi przechodzić przeglądów okresowych od początku co rok, a nie pierwszy po

> 3 latach, drugi po kolejnych 2-óch? Jeśli tak, to wystarczy spojrzeć w DR.

Przy sprzedazy eLki dowód się gubi - dostajesz nowy dowód i tam masz tylko date nastepnego przegladu.

Karte pojazdu tez sie gubi - przy wydawaniu nowej powinien byc powtorzony wpis ze to byla eLka, ale... po to się ją gubi zeby znajomy urzednik zapomnial wpisac.

Napisano

> Napisali drobne naprawy blacharskie.

> A na lewym, przednim błotniku masakryczne hologramy - lakiernicy lubią takie zostawiać po swojej

> robocie, więc pewnie ta strona była uderzona.

> W połączeniu, że napisali o naprawie układu kierowniczego, zaczynam się bać

Raczej trzeba sie cieszyc a nie bac. Cieszyc ze cokolwiek napisali, a nie tylko "auto bezwypadkowe, niewymagajace wkladu finansowego, lac i jezdzic"

Napisano

Skoro bezwypadkowe są po mocnych naprawach. to czego się spodziewać jak już napisali, że było robione zlosnik.gif

Trzeba sprawdzić na miejscu ile to śladów zostawia...

Napisano

> KILKAMY kumpel szuka auta do 18-20 tys. Głównie miasto, więc najlepsza benzyna, ma mało palić

TCE wcale mało nie palą , jeśli używasz dynamiki tego silnika spalanie zaskakuje, ale nie w tą stronę o której pewnie myślisz.

ale

> nie być za mulaste. Wpadło mu w oko takie clio. Czy coś można o nim powiedzieć ze zdjęć? Czy w

> Renault da się sprawdzić historię auta w ASO?

Jeśli przeglądy i naprawy były w ASO to się da.

Pozdrawiam.

Napisano

Skąd ta lka Ci przyszła do głowy?

Napisano

> Napisali drobne naprawy blacharskie.

> A na lewym, przednim błotniku masakryczne hologramy - lakiernicy lubią takie zostawiać po swojej

> robocie, więc pewnie ta strona była uderzona.

czy naprawa blacharska jest zawsze po uderzeniu?

mam w domu Meganke II w której był lekko przetarty powierzchownie bok, przednie prawe i lewe drzwi, badanie miernikiem lakieru wskazało podwójna warstwę lakieru na obu drzwiach + szpachlówke o grubosci 0,8 mm w jednym miejscu, próg, słupki lakier oryginalny. Bałem się srałem, zeby tylko nie był bity, po dwóch latach użytkowania w ogóle nie widze w naprawie żadnego problemu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.