Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Maszyna polerska

Featured Replies

Napisano

witam,

przymierzam sie do zakupy maszyny polerskiej tzw polerki. Czy ktos moze polecic cos wartego uwagi do 250zl? Na co powinienem zwrocic uwage? Wszystkei sugestie mile widziane smile.gif

Napisano

> witam,

> przymierzam sie do zakupy maszyny polerskiej tzw polerki. Czy ktos moze polecic cos wartego uwagi

> do 250zl? Na co powinienem zwrocic uwage? Wszystkei sugestie mile widziane

Graphite?

Silverline?

Istotne: stabilizacja obrotów i "soft start" zlosnik.gif

P.S.

Ja mam Euroteca i brakuje mi stabilizacji obrotów zlosnik.gif ale jak się uprzeć to da się nawet coś podziałać hehe.gif

Gdybym teraz miał coś kupować - brałbym pewnie Graphite

Napisano

No tak tylko, że 50 zł więcej i masz bez problemów graphite od polskiego dystrybutora (z gwarancją)...

Napisano
  • Autor

> Graphite?

> Silverline?

> Istotne: stabilizacja obrotów i "soft start"

> P.S.

> Ja mam Euroteca i brakuje mi stabilizacji obrotów ale jak się uprzeć to da się nawet coś

> podziałać

> Gdybym teraz miał coś kupować - brałbym pewnie Graphite

wlasnie czytalem o tym eurotecu ale boje sie braku stabilizacji obrotow :/

Napisano

Stabilizacja obrotów to podstawa.

Gdybym kupował to celowałbym już w przynajmniej Lare ale to już przekracza Twój budżet 2x wink.gif

Napisano
  • Autor

> w tej cenie polecam :

> klik

> tutaj cały wątek o niej klikk

nie dostane jej niestety w PL :/

Napisano

> wlasnie czytalem o tym eurotecu ale boje sie braku stabilizacji obrotow :/

Powiem tak - mimo wszystko - da się zrobić auto polerką bez stabilizacji obrotów. zlosnik.gif

Kupiłem ją bo była "okazja" (kosztowała mnie jakieś grosze).

Gdybym miał kupować ją za "normalną cenę" - nie zdecydowałbym się.

Jeśli nie jesteś profesjonalistą i chcesz sobie jedno auto wypolerować - wystarczy Ci i Eurotec.

Jeśli jednak nie żal Ci kasy - kup chociaż jedną z tych polecanych wyżej - to naprawdę ułatwia pracę...

Napisano

> Powiem tak - mimo wszystko - da się zrobić auto polerką bez stabilizacji obrotów.

Ja się zawsze zastanawiałem jak przy takiej polerce wygląda sprawa spryskiwaczy na masce, relingów na dachu albo listew maskujących łączenie z bokami, listew drzwiowych, tylnej wycieraczki, loga na masce i klapie, klamek, zamków, napisów turbo, SX, TDI biglaugh.gif itp. Da się to ogarnąć?

Napisano

Trochę cierpliwości, taśmy maskującej i nie ma problemów zlosnik.gif

Poza tym - teraz pasty polerskie nie są już takie straszne grinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gif

Napisano

> Ja się zawsze zastanawiałem jak przy takiej polerce wygląda sprawa spryskiwaczy na masce, relingów

> na dachu albo listew maskujących łączenie z bokami, listew drzwiowych, tylnej wycieraczki,

> loga na masce i klapie, klamek, zamków, napisów turbo, SX, TDI itp. Da się to ogarnąć?

co się do, to warto zdemontować, resztę okleić taśmą. Do tego można używać mniejszych padów, trochę zrobić ręcznie. Temat rzeka

Napisano

> Ja się zawsze zastanawiałem jak przy takiej polerce wygląda sprawa spryskiwaczy na masce, relingów

> na dachu albo listew maskujących łączenie z bokami, listew drzwiowych, tylnej wycieraczki,

> loga na masce i klapie, klamek, zamków, napisów turbo, SX, TDI itp. Da się to ogarnąć?

znaczki można okleić dobrą taśmą maskującą lub odkleić i po robocie przykleić. Podobnie z relingiem czy np ze spryskiwaczami czy tylną wycieraczką (choć ta w większości przypadków obecnie montowana jest w szybach)

Napisano

Bierz Graphite i się nie zastanawiaj. Ja ze swojej jestem bardzo zadowolony. Kolega ma Silverline i porównaliśmy je ze sobą to moja jest trochę mniejsza, poręczniejsza a przede wszystkim lżejsza co jest bardzo ważne. Pobawiłem się chwilę jego maszyną i czuć już było pewne zmęczenie rąk, po całym dniu to bym miał chyba łapy jak małpa, wyciągnięte aż do ziemi.

Napisano

> witam,

> przymierzam sie do zakupy maszyny polerskiej tzw polerki. Czy ktos moze polecic cos wartego uwagi

> do 250zl? Na co powinienem zwrocic uwage? Wszystkei sugestie mile widziane

Jeżeli nigdy tego nie robiłeś to dam Ci dobrą radę kup najprostszą maszynę np eurotec-a i ocenisz czy podołasz a resztę kasy wydaj na porządne mocowania do gąbek ( np 130 mm i 80 mm) oraz zestawy padów ( bardzo dobrze ma 3M, flexipad i Urban) twardych średnich i wykończeniowych- najlepiej gorfrowanych i zestawu past np Menzerny - na początek po 250 ml każdej ( 500 tka, 2500 i 4000)

Sam miałem Eurotec-a - zrobiłem nią ok 20 samochodów i daje radę. Jedynie zaopatrz się w jeszcze jeden komplet szczotek do silnika- znikają stosunkowo szybko

Teraz mam Makitę i Meguiars-a ale chętnie czasem wracam do Eurotec-a -cóż klasyk od której prawie każdy zaczynał

Stabilizacją obrotów czy soft startem nie przejmuj się- wystarczy że będziesz zaczynał polerować od najniższych obrotów i stopniowo je zwiększał, kwestia wprawy.

aha pamiętaj o dobrej taśmie maskującej

Napisano

nie ma problemu jak tej stabilizacji nie ma, da sie tym pracować, największa wada to waga sprzętu i to po prostu meczy

Napisano

nię pękaj, choć ja na początku też pękałem, ale po prawie 200 sztukach zrobionych nie ma źle wink.gif

Porównuję z Makitą, miałem Euroteca i mam Fobo teraz, Eurotec'iem pracowało sie lepiej niż Fobo, w fo bo padła blokada i talerze odkręcam kluczem - po 5 pojeździe, po 42 rozsypał się włącznik, w Makicie spaliłem silnik po 18 pojeździe, wracam do Eurotec'a hehe.gif

Napisano

Ja kupiłem w Biedronie jak wyprzedawali z bodajże 150zł za cirka 80zł i też daje radę, z regulacją obrotów

Napisano

> Ja kupiłem w Biedronie jak wyprzedawali z bodajże 150zł za cirka 80zł i też daje radę, z regulacją

> obrotów

A kiedy to bylo,bo jakos musialem przeoczyc sick.gif

Napisano

> No tak tylko, że 50 zł więcej i masz bez problemów graphite od polskiego dystrybutora (z

> gwarancją)...

Który model masz na mysli?

Napisano

> A kiedy to bylo,bo jakos musialem przeoczyc

Polerki były jakoś na wiosnę, ale wtedy nie kupiłem bo chyba cena była 150zł wiec stwierdziłem że chyba lepiej dołożyć i kupić coś polecanego, ale jak 1-1,5 później wystawili przecenione bo stwierdziłem że zaryzykuję i kupię, a jak będzie qupa to oddam, ale na razie daje radę zlosnik.gif

O ło taka http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=10479

Napisano

> ino silverline - przesyłka za free do Polszy

Delivered FREE in the UK hmm.gif

Napisano

> ino silverline - przesyłka za free do Polszy

dobrze prawi, polać mu waytogo.gif

świetna maszyna jak za te pieniądze, a jedyne czego w niej brakuje to blokada przycisku

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.