Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Małe dostawcze do kurierki miejskiej.....Pomóżcie coś wybrać

Featured Replies

Napisano

Planuje uruchomić DG i początkowo kupić i wstawić do firmy jedno małe auto dostawcze do miejskiej jazdy.Chodzi mi po głowie Renault Kangoo,Peugeot Partner ew Opel Combo,koniecznie diesel.Finansowo nie za bogato bo tyko ok 14tyś.Co wybrać??Oczywiście po zakupie wymieniam tzw pakiet startowy-rozrząd,olej,filtry.Mam na ten samochód już "ogarniętego" kierowce który wiem że dba o samochody więc ten problem mam z głowy.Pozostaje wybrać auto...

Co poradzicie??

Napisano

nie zamele te auta ? w dhl itp jezdza busy typu sredni lub max sprinter, krotkich sie nawet nie widuje

Napisano
  • Autor

> nie zamele te auta ? w dhl itp jezdza busy typu sredni lub max sprinter, krotkich sie nawet nie

> widuje

Wiem o co Ci chodzi ok.gif

Ale sam pracuje w tej firmie do której chcę wstawić samochód i u Nas jest raptem 9 busów a reszta to takie małe kangurki itp.Idealnie sprawdzają się w takiej logistyce miejskiej jaką się zajmujemy ok.gif

Napisano

partner/berlingo ok.gif

znam dwa takie auta, z czego jedno dość mocno zamęczone i nigdy nie odmówiło posłuszeństwa

ale wersje z tymi prostymi silnikami 1.9

sypał się zawias (przód co 30-40kkm) belka tylna po hmm 300-400kkm (auto na liczniku miało magiczne 180kkm) grinser006.gif

pierdoły z elektryką, typu kontrolka od płynu chłodniczego, brak stopów itp

ale odpalał w największe mrozy i jechał ok.gif

niestety dzwon i poszła całka

Napisano
  • Autor

> a doblo? u siebie często widuję kurierów w doblo właśnie, tylko tym średnim

też biorę pod uwagę ale za tą kasę którą dysponuje nie sądze żebym znalazł cośładnego....

Napisano

> Co poradzicie??

Partner / Berlingo z 1.9D, ewentualnie niewymęczone 2.0 HDi. A szczerze - Master krótki - jeździ się tym jak osobówką a pakę ma wielką ok.gif Spalanie Mastera też nie będzie odbiegało znacząco od maluchów o których piszesz.

Napisano

Kumpel który jest podwykonawcą TNT ma właśnie Partnera.. no i dwa Transity zlosnik.gif

Napisano

Berlingo z mulastym 1,9D, bez zadnych turbin itd, nie do zarzniecia.

Nie wiem tylko do kiedy ten silnik wsadzali, ale w robo z 2003 auta maja i jezdza i jezdza.

Napisano

Mamy w firmie Transita Connecta 1.8 tdci z 2007r.

Na prawdę dobry pracownik z niego, z tyłu masz resory, pakujemy czasem nawet do 1000kg i nawet nie stęknie. wink.gif

Ogólnie wozi mat. budowlane więc lekko nie ma.

Przebieg 160 kkm i ani razy nas nie zawiódł. Trwałe zawieszenie, dynamiczny silnik. Jedynie wymiana EGR oraz progi były malowane bo lakier odchodził platami (auto od nowości w firmie, bez dzwonów itp) icon_eek.gif

Berlingo/Partner takiej ilości kg nie zabierają...

Napisano

W poprzedniej firmie jeździłem VW Caddy - przyjemnie się to to prowadziło i niezawodne było smile.gif

Napisano

Jeżeli będziesz chciał coś z common railem to odpuść 1.5 dci, 1.8 tdci i 2.0 tdci na delfaju. Drogie zaworki do wtryni, dużo słabsze i droższe w naprawie pompy wysokiego ciśnienia w porównaniu do boszowskich. Odpuść sobie także 1.3 jtd. Celowałbym w partnera/berlingo 2.0 hdi lub ewentualnie 1.6 hdi 90 KM (osprzęt boscha i brak dwumasy). Ewentualnie coś z 1.9 jtd.

Napisano

Ostatnio czegoś takiego szukałem. Nawet cena tożsama.

Trafiłem w przysalonowym komisie na Berlingo 1.9 D '05 (po FL) zupełnie bez wyposażenia w wersji z najmniejszą ładownością. Brzydki, blacharka fatalna, ale mechanicznie bardzo OK.

Francuzy dadzą komfort, ale jak nie chcesz myśleć o tylnej belce to pomyśl o faszystowskich produktach na resorach.

Powodzenia

Napisano
  • Autor

Lekka zmiana-zastanawiam się nad leasingiem auta za ok 25tyś.

W związku z tym zachodzą lekkie zmiany-młodsze auto,może nowsza generacja silników itp itd....Reszta założeń bez zmian.....

Napisano
  • Autor

> a oczymś takim nie myślałeś?

szczeże powiedziawszy to myślałem i jestem nawet za wink.gif

Napisano

> A szczerze - Master krótki - jeździ

> się tym jak osobówką a pakę ma wielką Spalanie Mastera też nie będzie odbiegało znacząco od

> maluchów o których piszesz.

Panie... Master krótszy niż L2 i niższy niż L2 to biały kruk.

Zresztą za te pieniądze wyjmiesz Trafika...

Napisano

> Panie... Master krótszy niż L2 i niższy niż L2 to biały kruk.

Mało ich jest, ale jednak są na rynku ok.gif

> Zresztą za te pieniądze wyjmiesz Trafika...

Niewątpliwie ok.gif

Napisano
  • Autor

Kolejna zmiana!!!Tym razem diametralnie-potrzebny nowy bus(wystarczy zwykła blaszanka bez windy) i coś małego typu kangoo.Obydwa w leasingu.Polećcie jakie auta wybrać...

Z busa to celuje w Ducato a z małego dostawczaka w coś typu kangoo ew dacia logan........

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.