Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Honda Civic VIII ufo opinie.

Featured Replies

Napisano

Mój ojciec 63 lata, przymierza się do zakupu "ostatniego auta w życiu"

Interesuje go civic ufo.

Roczniki ok. 2007- 2008 silnik benzynowy, zapewne 1.4.

Wersja 83km czy 100km?

Jakie jest realne spalanie tego auta, przy spokojnej jeździe?

Jakie są bolączki tych aut, na co zwracać uwagę?

Napisano

> Jakie są bolączki tych aut, na co zwracać uwagę?

Znam jedną - strasznie miękki lakier zlosnik.gif

To auto rysuje się od samego patrzenia sick.gif

Napisano

> Mój ojciec 63 lata, przymierza się do zakupu "ostatniego auta w życiu"

> Interesuje go civic ufo.

> Roczniki ok. 2007- 2008 silnik benzynowy, zapewne 1.4.

> Wersja 83km czy 100km?

> Jakie jest realne spalanie tego auta, przy spokojnej jeździe?

Bratowa ma. silnik 1.4. w miescie spalanie 7.5 litra. w trasie nie wiem. Pisz do Mobil1.

Napisano

Plastiki w desce rozdzielczej potrafią piszczeć jak mało gdzie. Ojciec się przyzwyczaił i niby nie zwraca uwagi, mnie to strasznie wkurza jak wsiadam do tego auta. Polecam rundkę po jakiejś kostce przed zakupem, jeśli dany egzemplarz piszczy to zaraz usłyszysz smile.gif

Napisano

> Wersja 83km czy 100km?

Od razu go namów na 1.8.

Głośne zawieszenie, piszczy deska, dość twardy zawias, ale za to bezawaryjny, oszczędny i obszerny.

Napisano

> Znam jedną - strasznie miękki lakier

to jest delikatnie ujęcie kłopotu Hondy

> To auto rysuje się od samego patrzenia

I nikła warstwa ocynku clown.gif, szukać w kolorach jasnych, najlepiej srebro, beż, złoty crazy.gif

Napisano

Ty go tak słabo oceniasz czy on sam? Dziadek mojej żony właśnie dziabnął sobie nissana note, wiek 75 lat

Napisano
  • Autor

> Ty go tak słabo oceniasz czy on sam? Dziadek mojej żony właśnie dziabnął sobie nissana note, wiek

> 75 lat

Sam tak stwierdził. Samochód na kilka lat i zrezygnuje z jazdy.

Napisano

> Sam tak stwierdził. Samochód na kilka lat i zrezygnuje z jazdy.

Pogratulować trzeźwości umysłu dziadkowi. I oby ten stan mu się nie zmienił na gorsze.

Napisano

Do lekko piszczących plastików(w ,,zwykłej) wersji raczej to powinno być mniej dokuczliwe), delikatnego lakieru czarnego(myjki automatyczne odpadają na wstępie), dodam słabą widoczność przy cofaniu i słaby seryjny akumulator.

Tak to autko ok.gif, 1.4 jeżeli pali 7,5l na mieście to niewiele mniej od 1.8 wink.gif, ale pewnie takie były założenia. wink.gif

Napisano

Ludzie piszą że 1.4 to za mało do tego auta, także jesli masz mozliwość to większą jednostkę. Spalanie ponoć tylko drobinkę większe i warto.

Napisano

> Wersja 83km czy 100km?

Jeśli 1.4 to raczej tylko 100 konna wersja. Ta słabsza jest makabrycznie wolna. Lakier do kitu, plastiki się rysują. Poza tym raczej ok.

Napisano

> Wersja 83km czy 100km?

Niech sie przejedzie, moze byc dla niego za glosny i za twardy, ojciec marudzi ze mogl troche dolozyc i wziac accorda. Auto fajne ale bardziej dla mlodszych kierowcow zlosnik.gif

Napisano

> Wersja 83km czy 100km?

Polecam 1.8 - jest dopasowany do tego auta idealnie.

Mocniejsza wersja 1.4 weszla chyba z liftem, jesli sie nie myle w 2009 roku.

Spalanie 1.8 w trasie przy jezdzie zgodnej z przepisami to 5,5 litra na 100 km.

Warto wybrac wersje z ksenonem bo zwykle zarowki H7 wymieniam 2 razy w roku.

Koniecznie trzeba zrobic dluzsza jazde probna - mozna sie zniechecic jesli ktos preferuje cisze i komfort.

Napisano

> Spalanie 1.8 w trasie przy jezdzie zgodnej z przepisami to 5,5 litra na 100 km.

Ale to raczej wg komputera - realnie ok. 0,4-0,5 litra więcej.

> Warto wybrac wersje z ksenonem bo zwykle zarowki H7 wymieniam 2 razy w roku.

Czyli co 5 tyś. km czy 50 tyś. km? Bardzo nieprecyzyjna wypowiedź. U mnie jedna spaliła się po 25 tyś. km.

Napisano

> Wersja 83km czy 100km?

Ja mam ufo 1.8 od nowości od 2007 roku 129 tys przebiegu i prócz przeglądów , wymieniałem poduszki amortyzatorów.

Jest to kolejna wada ale tanie w naprawie.

A tak jak już pisali lakier delikatny i trzeba o niego dbać ja mam kolor szampański i jest ok. Najdelikatniejszy jest czarny.

A co do spalania to w 1.8 według komputera średnia 7,2.

Napisano

> Ale to raczej wg komputera - realnie ok. 0,4-0,5 litra więcej.

Podalem rzeczywiste spalanie, nie wg komputera.

> Czyli co 5 tyś. km czy 50 tyś. km? Bardzo nieprecyzyjna wypowiedź. U mnie jedna spaliła się po 25

> tyś. km.

Rocznik 2006, 60 kkm przebiegu.

Napisano

> Podalem rzeczywiste spalanie, nie wg komputera.

To faktycznie bardzo dobry wynik. U mnie udało się osiągnąć 6.1 z 700 km (jazda nocna przepisowa, przy kołach 225/45 17).

> Rocznik 2006, 60 kkm przebiegu.

Czyli spaliłeś 12 żarówek, co 5 tyś. km każdą? Sporo, nie masz uszkodzonej w jakiś sposób instalacji?

Napisano

> Polecam 1.8 - jest dopasowany do tego auta idealnie.

Moim zdaniem mógłby być silniejszy. W każdym razie moim zdaniem jest rozsądnym minimum.

> Spalanie 1.8 w trasie przy jezdzie zgodnej z przepisami to 5,5 litra na 100 km.

W moim wypadku powtarzalny wynik na poziomie 6,1 przy jeżdzie na tempomacie i bez przekraczania 135kmh

> Warto wybrac wersje z ksenonem bo zwykle zarowki H7 wymieniam 2 razy w roku.

Poważnie? Ja wymieniłem oryginalne po dwóch latach. Nie spaliły się ale świeciły już jak świeczki. Teraz mam od roku jakieś noname - tyle, że ja nie muszę jeździć non stop na światłach.

Napisano

> Ja mam ufo 1.8 od nowości od 2007 roku 129 tys przebiegu i prócz przeglądów , wymieniałem poduszki

> amortyzatorów.

> Jest to kolejna wada ale tanie w naprawie.

> A tak jak już pisali lakier delikatny i trzeba o niego dbać ja mam kolor szampański i jest ok.

> Najdelikatniejszy jest czarny.

Najbardziej podatne na uszkodzenia sa lakiery akrylowe. metalizowane trzymają się lepiej. Moim zdaniem jest najgorzej z czerwonym...

> A co do spalania to w 1.8 według komputera średnia 7,2.

Mam podobnie od roku czasu - tyle, że autem jeździ kierowca bez jakichkolwiek sportowych aspiracji.

Napisano

> To faktycznie bardzo dobry wynik. U mnie udało się osiągnąć 6.1 z 700 km (jazda nocna przepisowa,

> przy kołach 225/45 17).

Tyle, że taki wynik na takich kołach to żaden wyczyn. Ustawiasz tempomat na 120-135, wyskakujesz na autostradę i to cała filozofia. Bez autostrady jest juz trudniej i raczej trzeba sobie darować agresywne wyprzedzanie aby osiągnąć taki wynik.

Napisano

> To faktycznie bardzo dobry wynik. U mnie udało się osiągnąć 6.1 z 700 km (jazda nocna przepisowa,

> przy kołach 225/45 17).

Prawie nie uzywam hamulca w trasie, co chyba jest kluczowe dla ekonomicznej jazdy. wink.gif

> Czyli spaliłeś 12 żarówek, co 5 tyś. km każdą? Sporo, nie masz uszkodzonej w jakiś sposób

> instalacji?

U Dealera zakladany byl alarm i czujniki parkowania, ale nie mam zadnych innych problemow poza H7. niewiem.gif

Napisano

> Moim zdaniem mógłby być silniejszy. W każdym razie moim zdaniem jest rozsądnym minimum.

Silnik dla Kowalskiego. Wiecej mocy zawsze mile widziane, ale tak naprawde wcale nie jest to potrzebne.

> Poważnie? Ja wymieniłem oryginalne po dwóch latach. Nie spaliły się ale świeciły już jak świeczki.

> Teraz mam od roku jakieś noname - tyle, że ja nie muszę jeździć non stop na światłach.

Moze to wina zarowek, chociaz za kazdym razem staram sie kupowac inne.

Wracajac do sedna, ksenony beda zawsze lepsze, a byly dostepne juz od drugiej wersji wyposazeniowej.

Napisano

> Moze to wina zarowek, chociaz za kazdym razem staram sie kupowac inne.

a nie masz np. tak, że jeździsz często po nawierzchni typu kocie łby czy inne płyty, albo kamienie? Żarówkom bardzo skraca się żywotność od drgań wywołanych jazdą po takich nawierzchniach. A próbowałeś jakieś żarówki longLife?

Napisano

> Silnik dla Kowalskiego. Wiecej mocy zawsze mile widziane, ale tak naprawde wcale nie jest to

> potrzebne.

A tu zgoda.

> Moze to wina zarowek, chociaz za kazdym razem staram sie kupowac inne.

U mnie za dwa tygodnie stykną trzy lata - jak do tej pory ŻADNA żarówka sie nie spaliła. nie wiem czy mam dużo szczęścia, czy to fakt, że model jest poliliftowy? W każdym razie problemu brak.

W sumie jedyną usterką z którą byłem w serwisie to skrzypiąca sprężyna pod pedałem sprzęgła.

> Wracajac do sedna, ksenony beda zawsze lepsze, a byly dostepne juz od drugiej wersji

> wyposazeniowej.

I tak i nie. Były dostępne w wersjach Sport i Executive, ALE w wersji Sport nie dało się ich połączyć z pakietem GT (częściowa skóra na fotelach itd) i tylko i wyłącznie z tego powodu ich nie mam w samochodzie.

Napisano

> Prawie nie uzywam hamulca w trasie, co chyba jest kluczowe dla ekonomicznej jazdy.

To podpowiedz mi jeszcze jak tam obciążenie samochodu: przy podanym spalaniu jeździsz sam czy też z pełnym bagażnikiem/pasażerami?

Napisano

> To podpowiedz mi jeszcze jak tam obciążenie samochodu: przy podanym spalaniu jeździsz sam czy też z

> pełnym bagażnikiem/pasażerami?

Dwie osoby plus troche bagazu z 2 rowerami wlacznie... szacunkowo 40-50 kg. Jazda bez autostrad.

Napisano

> I tak i nie. Były dostępne w wersjach Sport i Executive, ALE w wersji Sport nie dało się ich

> połączyć z pakietem GT (częściowa skóra na fotelach itd) i tylko i wyłącznie z tego powodu ich

> nie mam w samochodzie.

Myslalem, ze GT to osobna wersja z wyposazeniem sport i kilkoma dodatkami.

Zawsze mi sie bardziej podobala, ale to troche taki paczek bez nadzienia. zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.