Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Smax czy C4 Grand Picasso?

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie? Wybór między dwoma autkami. Które wybrać i dlaczego?

Interesują mnie opinie i silników benzynowych i ropniaków.

Myśle o używce powyżej 2007 roku.

Napisano

> Jak w temacie? Wybór między dwoma autkami. Które wybrać i dlaczego?

> Interesują mnie opinie i silników benzynowych i ropniaków.

> Myśle o używce powyżej 2007 roku.

C4 bo ładniejsze zlosnik.gif

Na tyle podoba mi się ten vanik, że pewnie bez przeglądania innych ofert kupiłbym go

Napisano

s-max bije na glowe cytryne pod kazdym wzgledem waytogo.gif

Najlatwiej bedzie o fiorda 2.0d smile.gif

Napisano
  • Autor

> C4 bo ładniejsze

> Na tyle podoba mi się ten vanik, że pewnie bez przeglądania innych ofert kupiłbym go

A mi z zewnątrz bardziej się podoba Smax - a w srodku C4.... smile.gif

Napisano
  • Autor

> s-max bije na glowe cytryne pod kazdym wzgledem

Konkrety!!!

Napisano

> Konkrety!!!

Prowadzenie, wykonczenie, ceny czesci, wielkosc itd...

Napisano

> A mi z zewnątrz bardziej się podoba Smax - a w srodku C4....

Dałoby się to pogodzić. zlosnik.gif

Napisano

a czy one nie mają tych samych silników diesla ?

bo s-max ma chyba diesla z PSA ?

Napisano
  • Autor

> Prowadzenie, wykonczenie, ceny czesci, wielkosc itd...

Ceny części... Konkrety!

Napisano

to ja tylko wzmienie, ze kolega z pracy ma juz 3... silnik w swoim Smaxie zlosnik.gif i to chyba ropniak boje_sie.gif

Napisano

Ja bym wziął C4, gdyż mam dobre doświadczenie z silnikiem 1,6 HDI. Poza tym jest tańszy i ma wskaźniki na środku deski oraz schowki na podszybiu.

Napisano

> Ja bym wziął C4, gdyż mam dobre doświadczenie z silnikiem 1,6 HDI. Poza tym jest tańszy i ma

> wskaźniki na środku deski oraz schowki na podszybiu.

a ten 1.6 to nie mały do tego auta ? z tego co ktoś pisał to pikuś jest dość ciężki 1500kg ?

Napisano

> a ten 1.6 to nie mały do tego auta ? z tego co ktoś pisał to pikuś jest dość ciężki 1500kg ?

Daje rade. GP wazy prawie 1600 kg.

Napisano

> Prowadzenie, wykonczenie, ceny czesci, wielkosc itd...

Wykonczenie... Usmialem sie hahaha.gif Ceny czesci moze tez przyblizysz. Jedyne co, to faktycznie jest troche wiekszy. Prowadzeniem sie szalu nie robi, oba jada jak ciezarna w 9 m-cu.

Napisano

mam smaxa 2 litry benzyna, jestem zadowolony. przebieg około 100 000 km. żadnych usterek mechanicznych, kilka elektrycznych (żarówki, klakson, elektryczne szyby). silnik w idealnym stanie, prowadzenie perfekcyjne, idealnie spasowanie elementów, żadnych pisków czy trzeszczeń.

co do c4grande, to ma to mój kumpel z pracy i też jest zadowolony.

czasem się droczymy, który jest lepszy. zlosnik.gif

Napisano

> Prowadzeniem sie szalu nie robi, oba jada jak ciezarna w 9 m-cu.

Po powyższym stwierdzeniu jestem pewien, że nie jeździłeś żadnym z tych aut (albo na codzień prowadzisz torową wersję Lotusa).

Napisano

> Wykonczenie... Usmialem sie Ceny czesci moze tez przyblizysz. Jedyne co, to faktycznie jest troche

> wiekszy. Prowadzeniem sie szalu nie robi, oba jada jak ciezarna w 9 m-cu.

A zapewne zrobiłeś tym autem tyle kilometrów że hoho i możesz o nim dużo powiedzieć smirk.gif

Ciekawe czy chociaż obok niego stałeś na światłach.

Bo akurat S-max prowadzi się jak zgrabna osobówka, ale ja to mówię bo go prowadziłem, a nie zdawało mi się że prowadziłem...

IMO tylko S-max - w C4 tylko siedziałem, ale mi po prostu te auta z zasady do gustu nie przypadają. Jakbym miał szukać czegoś dużego to nie chciałbym rezygnować z przyjemności z jazdy. Poza tym S-max to auto jakby klasę wyżej i... nie ma konkurencji - bo albo jest mniejsza (jak ta cytryna) albo większa (jak galaxy)

Napisano

mialem kontakt z smax i super auto, c4 tez mi sie podoba, ale rozum podpowiada smax

Napisano

> Ceny części... Konkrety!

Jedz do ASO cytryny i zapytaj o cokolwiek a potem do ASO fiorda waytogo.gif

Napisano

> Wykonczenie... Usmialem sie

No ja tez widzac dokola licznika w c4p niedociete resztki z wtryskarki... poza tym rozwiazania ergonomiczne typu kierowajka czy sterowanie klimy panic.gif

> Ceny czesci moze tez przyblizysz.

Jedz do aso forda - szczeka opada i to pozytywnie waytogo.gif

> Jedyne co, to faktycznie jest troche

> wiekszy.

>Prowadzeniem sie szalu nie robi, oba jada jak ciezarna >w 9 m-cu.

No to chyba jechales jakims popsutym s-maxem bo ten, ktorym smigal w porownaniu do c4p jezdzil jak po sznurku...

Napisano
  • Autor

> Jedz do ASO cytryny i zapytaj o cokolwiek a potem do ASO fiorda

Jestem normalnym, szarym człowiekiem... Nie stać mnie na ASO... zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> mam smaxa 2 litry benzyna, jestem zadowolony. przebieg około 100 000 km. żadnych usterek

> mechanicznych, kilka elektrycznych (żarówki, klakson, elektryczne szyby). silnik w idealnym

> stanie, prowadzenie perfekcyjne, idealnie spasowanie elementów, żadnych pisków czy trzeszczeń.

> co do c4grande, to ma to mój kumpel z pracy i też jest zadowolony.

> czasem się droczymy, który jest lepszy.

I weź tu się zdecyduj zlosnik.gif

Napisano

> Jestem normalnym, szarym człowiekiem... Nie stać mnie na >ASO...

ASO citroena napewno bo w ASO fiorda bywa taniej niz we w normalnym sklepie waytogo.gif

Napisano

> I weź tu się zdecyduj

Jeden i drugi mozna sobie objezdzic w salonie waytogo.gif wykonaj jazdy probne i bedziesz wiedzial co wybrac grinser006.gif

Napisano

> Po powyższym stwierdzeniu jestem pewien, że nie jeździłeś żadnym z tych aut (albo na codzień

> prowadzisz torową wersję Lotusa).

Tak, pewien ten co stoi w garazu to zupelnie przypadkiem ma logo Citroena na masce hahaha.gif

Napisano

> A zapewne zrobiłeś tym autem tyle kilometrów że hoho i możesz o nim dużo powiedzieć

Tak, hoho.

> Ciekawe czy chociaż obok niego stałeś na światłach.

Zdarza sie.

> Bo akurat S-max prowadzi się jak zgrabna osobówka, ale ja to mówię bo go prowadziłem, a nie zdawało

> mi się że prowadziłem...

W takim razie najwyrazniej nie prowadziles zadnej zgrabnej osobowki.

Napisano

> No ja tez widzac dokola licznika w c4p niedociete resztki z wtryskarki...

To musisz rownie dokladnie przyjrzec sie S-max, najlepiej takiemu, o ktorym mowa - 5 letniemu. Symfonia trzaskow i pukniec z pewnoscia przypadnie do gustu kazdemu melomanowi.

> poza tym rozwiazania

> ergonomiczne typu kierowajka czy sterowanie klimy

Patent z kierownica i klimatyzacja jest akurat IMHO rewelacyjny.

> Jedz do aso forda - szczeka opada i to pozytywnie

5 letnie auto bedzie jezdzilo do ASO ? hahaha.gif

> No to chyba jechales jakims popsutym s-maxem bo ten, ktorym smigal w porownaniu do c4p jezdzil jak

> po sznurku...

Roznymi S-maxami, rocznymi, polrocznymi, 3 letnimi, nigdy starszym niz 4 letni. Wszystkie sie prowadzily jak... Jak van.

Napisano

> 5 letnie auto bedzie jezdzilo do ASO ?

www.ewcar.pl takich hurtowni z ori czesciami jest sporo. Ceny sa bardzo fajne - jak mialem Forda nie oplacalo sie szukac zamiennikow

Napisano

Szczerze ? Zadnego. Citroen jest francuski i jako taki ma wszelkie ulomnosci auta francuskiego - zwlaszcza trwalosc, ale tutaj S-max specjalnie nie nadrabia. W Citroenach jest slabo z jakoscia materialow uzytych na wykonczenie wnetrza - nie z obrobka, ale z jakoscia, maja po prostu mala zywotnosc. Z drugiej strony, S-max rowniez szalu nie czyni i wysiedzane fotele, poprzecierane kierownice, luszczace sie lakiery na klamkach nie sa jakims niezwyklym widokiem w samochodzie z krotkim nalotem, dla odmiany w C4 bedzie sie luszczylo upiekszenie kierownicy, moze popekac gabka na fotelach. W C4 trudno przywalic sie do jednego - zespol napedowy, zasadniczo nie sprawia problemow. W S-max masz silniki z Mondeo (i z PSA, czyli HDi, ale zalezy ktory rocznik wybierzesz) i diesle Forda pewna opinie maja - rzecz sie tyczy wtryskiwaczy i nie wierz, ze nie padna. Nie znam osobiscie (bo na forum to caly tabun) kierowcy Mondeo/S-maxa, ktory nawinal jakies 100-150kkm i jeszcze wtryskiwaczy nie zmienil. ASO Forda jest rownie (nie)skuteczne co ASO Citroena - jak trafisz na spoko gosci to bedziesz mial zrobione, jak na cieci to bedziesz sie bujal z centrala, a ta nabierze wody w usta. Jakbys bral C4 z dieslem to zainteresuj sie najmocniejsza wersja, a jezeli bierzesz pod uwage slabsza wersje, to pomiedzy 2.0 136 KM i 1.6 110KM roznica jest bardzo subtelna (w jezdzie).

Napisano

> www.ewcar.pl takich hurtowni z ori czesciami jest sporo. Ceny sa bardzo fajne - jak mialem Forda

> nie oplacalo sie szukac zamiennikow

Tyle, ze ja pisalem o ASO jako o calej usludze, a nie wylacznie o oryginalnych czesciach. Na Allegro np. jedno z ASO Citroena tez sprzedaje oryginalne czesci w bardzo promocyjnych cenach. Co do zamiennikow to zalezy jakie sa w stosunku do oryginalu, moze sie trafic, ze za cene oryg. dostaniesz lepszy jakosciowo zamiennik (np. oryginalne tarcze hamulcowe do C4 specjalnie nie sa polecane).

Napisano

> Tyle, ze ja pisalem o ASO jako o calej usludze, a nie wylacznie o oryginalnych czesciach. Na

> Allegro np. jedno z ASO Citroena tez sprzedaje oryginalne czesci w bardzo promocyjnych cenach.

> Co do zamiennikow to zalezy jakie sa w stosunku do oryginalu, moze sie trafic, ze za cene

> oryg. dostaniesz lepszy jakosciowo zamiennik (np. oryginalne tarcze hamulcowe do C4 specjalnie

> nie sa polecane).

pisalem o Fordzie bo go mialem. Czesci w takich cenach sprzedaje nie jedno ASO ale kilka hurtowni. Ceny z tego co pamietam potrafily byc ok 30% nisze niz w ASO a w niektorych przypadkach o 50%. W Fordach ori czesci sa OK. Zamienniki na ogol koncza zywot wczesniej i tak w koncu nastepuje wymiana na oryginal.

Co do cen w ASO to przerobilem 3 na terenie Wawy i rozsadne ceny mialo to na krakowskiej. Jakies 20% taniej niz w UrsynCar. Tak wiec to tez kwestia podejscia/negocjacji. Generalnie Ford jako calosc (usluga i czesci) byl tanszy niz Renault. Pisze o ASO. Z tego co czytalem z Twoich postow serwis cytryny jest tragiczny. Na serwis Forda nie narzekalem a nawet chwalilem. Raz mnie probowali przekrecic na tarczach ale interwencja w siedzibie spolki (mailowa) zalatwila sprawe - zrobili korekte faktury. Na jakosc obslugi nie mam co narzekac bo ostatniego dnia gwarancji wstawialem auto na serwis i wymienili kawal auta z wlasnej inicjatywy i w koncu usuneli usterke - rownie dobrze bylo mozna zrobic to co przy poprzednich przegladach i wrocilbym na kolejna wymiane za 20 tys km...

Napisano

jesli chodzi o silniki to z reczna skrzynia silniki sa z PSA. Z automatem jest 2.0 z Forda.

Lift byl w 2010 wiec chyba nie ten zakres jaki rozpatruje autor watku.

Napisano

> jesli chodzi o silniki to z reczna skrzynia silniki sa z PSA. Z automatem jest 2.0 z Forda.

> Lift byl w 2010 wiec chyba nie ten zakres jaki rozpatruje autor watku.

Jezdzilem m.in. S-maxem 1.8TDCi (afair 2009 rocznik, ale juz po prostu nie pamietam) - to na pewno nie bylo z PSA (skrzynia reczna, 5b), 2.0 to masz racje, w PL fordowski byl tylko z automatem, ale akurat nie jezdzilem tym w PL i tego 2.0 tez mialem nieprzyjemnosc prowadzic (to zdaje sie mialo mniejsza moc niz ten 1.8).

Napisano
  • Autor

> Szczerze ? Zadnego. Citroen jest francuski i jako taki ma wszelkie ulomnosci auta francuskiego -

> zwlaszcza trwalosc, ale tutaj S-max specjalnie nie nadrabia. W Citroenach jest slabo z

> jakoscia materialow uzytych na wykonczenie wnetrza - nie z obrobka, ale z jakoscia, maja po

> prostu mala zywotnosc. Z drugiej strony, S-max rowniez szalu nie czyni i wysiedzane fotele,

> poprzecierane kierownice, luszczace sie lakiery na klamkach nie sa jakims niezwyklym widokiem

> w samochodzie z krotkim nalotem, dla odmiany w C4 bedzie sie luszczylo upiekszenie kierownicy,

> moze popekac gabka na fotelach. W C4 trudno przywalic sie do jednego - zespol napedowy,

> zasadniczo nie sprawia problemow. W S-max masz silniki z Mondeo (i z PSA, czyli HDi, ale

> zalezy ktory rocznik wybierzesz) i diesle Forda pewna opinie maja - rzecz sie tyczy

> wtryskiwaczy i nie wierz, ze nie padna. Nie znam osobiscie (bo na forum to caly tabun)

> kierowcy Mondeo/S-maxa, ktory nawinal jakies 100-150kkm i jeszcze wtryskiwaczy nie zmienil.

> ASO Forda jest rownie (nie)skuteczne co ASO Citroena - jak trafisz na spoko gosci to bedziesz

> mial zrobione, jak na cieci to bedziesz sie bujal z centrala, a ta nabierze wody w usta.

> Jakbys bral C4 z dieslem to zainteresuj sie najmocniejsza wersja, a jezeli bierzesz pod uwage

> slabsza wersje, to pomiedzy 2.0 136 KM i 1.6 110KM roznica jest bardzo subtelna (w jezdzie).

I takich odpowiedzi oczekiwałem : claps.gif

Padające wtryski w fordzie dotyczą i 1,8 tdci i 2,0 tdci? Benzyna również na to cierpi?

Które silniki diesla się pokrywają w fordzie i cytrynie? 2,0 tdci to 2,0 hdi z psa?

A ma ktoś jakieś doświadczenia ze skrzynią automatyczną w C4? Dużo takich na rynku...

Napisano

> Jezdzilem m.in. S-maxem 1.8TDCi (afair 2009 rocznik, ale juz po prostu nie pamietam) - to na pewno

> nie bylo z PSA (skrzynia reczna, 5b), 2.0 to masz racje, w PL fordowski byl tylko z automatem,

> ale akurat nie jezdzilem tym w PL i tego 2.0 tez mialem nieprzyjemnosc prowadzic (to zdaje sie

> mialo mniejsza moc niz ten 1.8).

byc moze, nie rozwazalem nawet 1.8 bo imho jest za slaby do tego auta. 2.0 tez odpuscilem z bardzo prostego powodu - automat byl tylko z Fordowskim dieslem a nie po to zmienialem auto zeby drugi raz kupic to samo (i to sporo wolniejsze).

Idealem do tego auta byloby 2.2 tdci w polaczeniu z automatem ale to juz byl rocznik na ktory nie bylo mnie stac :/

Napisano

> I takich odpowiedzi oczekiwałem :

> Padające wtryski w fordzie dotyczą i 1,8 tdci i 2,0 tdci? Benzyna również na to cierpi?

Benzyna nie - fordowskie benzyny sa calkiem fajne ok.gif citroenowskich nie znam. Padajace wtryski to przypadlosc glownie 2.0 TDCi (produkcji Forda).

> Które silniki diesla się pokrywają w fordzie i cytrynie? 2,0 tdci to 2,0 hdi z psa?

Nie do konca, zaleznie z ktorego rocznika. Pewnie da sie jakos po VIN poznac, ale najlepiej stosowac te regule co opisal eMdzeJ.

> A ma ktoś jakieś doświadczenia ze skrzynią automatyczną w C4? Dużo takich na rynku...

To nie jest taki prawdziwy automat - nazywa sie to mechaniczna sterowana. W skrocie: mechaniczna skrzynia z silownikami, ktore zmianiaja biegi. Dziala nawet ok, ale np. automat w S-max jest przyjemniejszy w obsludze.

Napisano

> To nie jest taki prawdziwy automat - nazywa sie to mechaniczna sterowana. W skrocie: mechaniczna

> skrzynia z silownikami, ktore zmianiaja biegi. Dziala nawet ok, ale np. automat w S-max jest

> przyjemniejszy w obsludze.

a jezdziles tym? Bo do tej pory jezdzilem takim wynalzkiem w astrze i byla to masakra. Strzasznie szarpalo (w porownaniu do normalnego automatu). Co ciekawe auto potrafilo na D zjechac do tylu na lekkiej gorce. Po pierwszym takim numerze, przyzwyczajony do normalnego automatu, zrobilem oczy jak 5zl zlosnik.gif

Napisano

> a jezdziles tym?

Tak, ale krotko.

> Bo do tej pory jezdzilem takim wynalzkiem w astrze i byla to masakra. Strzasznie

> szarpalo (w porownaniu do normalnego automatu). Co ciekawe auto potrafilo na D zjechac do tylu

> na lekkiej gorce.

nie zjezdzal - akurat mialem okazje postac sobie w korku na Poleczki (z gorki i pod gorke).

> Po pierwszym takim numerze, przyzwyczajony do normalnego automatu, zrobilem

> oczy jak 5zl

Mnie sie nie spodobalo, ze przy zmianie biegow jednak troche poszarpuje i zeby sie tego pozbyc to trzeba lekko cofnac gaz - nie tego bym oczekiwal w automacie. Sama skrzynia w C4GP ma ten plus, ze jest 6b w przeciwienstwie do 5b (mowa o 1.6HDi do 2010 r.) i ponoc (za krotko jezdzilem, zeby cos tutaj mocniej sprawdzic) jest oszczedniejsza od manuala.

Napisano

> Nie znam osobiscie (bo na forum to caly tabun)

> kierowcy Mondeo/S-maxa, ktory nawinal jakies 100-150kkm i jeszcze wtryskiwaczy nie zmienil.

Wpadnij na piwko, to się zapoznamy. ok.gifgrinser006.gif

140tkm 2.0 tdci na oryginalnych wtryskach. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Benzyna nie - fordowskie benzyny sa calkiem fajne citroenowskich nie znam. Padajace wtryski to

> przypadlosc glownie 2.0 TDCi (produkcji Forda).

Tak się cały czas zastanawiam nad benzyną... hmm.gif

Oprócz wtrysków, jest jeszcze DPF, a samochód używany będzie głównie w mieście...

> Nie do konca, zaleznie z ktorego rocznika. Pewnie da sie jakos po VIN poznac, ale najlepiej

> stosowac te regule co opisal eMdzeJ.

A jest jakiś dekoder VIN on line?

> To nie jest taki prawdziwy automat - nazywa sie to mechaniczna sterowana. W skrocie: mechaniczna

> skrzynia z silownikami, ktore zmianiaja biegi. Dziala nawet ok,

trwałość tego cuda jest znana?

Planuje zakupić samochód oczywiscie z możliwe największym przebiegiem. Pod moją nogą ma slużyć przez około 300-400 tys (w czasie około 5 lat) kilometrów, łatwego życia mieć nie będzie....

Napisano

> trwałość tego cuda jest znana?

> Planuje zakupić samochód oczywiscie z możliwe największym przebiegiem. Pod moją nogą ma slużyć

> przez około 300-400 tys (w czasie około 5 lat) kilometrów, łatwego życia mieć nie będzie....

Przy takim zalozeniu to IMHO tylko nowy z salonuok.gif

Napisano

> ASO citroena napewno bo w ASO fiorda bywa taniej niz we w normalnym sklepie

raczej nie...

ale fordy sa o tyle fajne że masz pełno sklepów typu ford.sklep.pl - gdzie sobie mozesz kupowac części oryginalne w cenie zamienników smile.gif

Napisano

> Jakbys bral C4 z dieslem to zainteresuj sie najmocniejsza wersja, a jezeli bierzesz pod uwage

> slabsza wersje, to pomiedzy 2.0 136 KM i 1.6 110KM roznica jest bardzo subtelna (w jezdzie).

ale to chyba tylko w C4, bo tam ten 2.0 jest jakis wykastrowany

w fordzie jest duza roznica miedzy 1.6, a 2.0

Napisano

> Oprócz wtrysków, jest jeszcze DPF, a samochód używany będzie głównie w mieście...

FAP w HDi nie jest taki straszny, mozna to normalnie wyplukac woda z osadzonego ceru, osuszyc i zamontowac jako nowke (znam pare takich przypadkow), kosztem bedzie usluga (chyba, ze zrobisz sam) i co jakies 120 - 150 kkm dolanie plynu Eolys.

> A jest jakiś dekoder VIN on line?

W Fordzie nie wiem, a w Citroenie service.citroen.com (zalozysz sobie darmowe konto i potem jak wpiszesz VIN to poda Ci dokladna specyfikacje samchodu).

> trwałość tego cuda jest znana?

Znam jedna uzytkowniczke - 80kkm juz nawiniete, poki co zero problemow. Nie slyszalem o specjalnych bolaczkach tej skrzyni.

> Planuje zakupić samochód oczywiscie z możliwe największym przebiegiem. Pod moją nogą ma slużyć

> przez około 300-400 tys (w czasie około 5 lat) kilometrów, łatwego życia mieć nie będzie....

Jezeli ma byc jazda w miescie to samochody z FAP/DPF nie sa najlepszym rozwiazaniem, ale ja np. jezdze codziennie 2x20km i specjalnie problemow nie ma. Dobrze raz na jakis czas przejechac sie za miastem i trafic akurat na moment dopalania.

Napisano

> Przy takim zalozeniu to IMHO tylko nowy z salonu

Jezeli nowy Citroen to obowiazkowo z dokupiona gwarancja na kolejne lata, bez tego mozna smialo brac uzywke - bedzie sie psula tak samo.

Napisano

> ale to chyba tylko w C4, bo tam ten 2.0 jest jakis wykastrowany

a o czym ja pisalem ?

Napisano

> a o czym ja pisalem ?

tak napisalem, zeby autor nie pomyslal, ze w fordzie jest tak samo.

niby silniki te same, ale jednak nie do konca.

Napisano

> Tak się cały czas zastanawiam nad benzyną...

> Oprócz wtrysków, jest jeszcze DPF, a samochód używany będzie głównie w mieście...

> A jest jakiś dekoder VIN on line?

http://www.etis.ford.com/

zakladka "vehicle"

dla nowych samochodow dziala w porzadku, a dla starszych sa tylko podstawowe informacje

Napisano

> jesli chodzi o silniki to z reczna skrzynia silniki sa z PSA. Z automatem jest 2.0 z Forda.

tzn montowali równolegle dwa różne silniki 2.0 ?

dziwne, bo w innych modelach był albo PSA (focus MK2) albo od forda - mondeo (z tym że te nowe mają już też PSA)

padające wtryski to nie przypadek starszych mondeo ? z początku MK3 ?

jeśli chodzi o dekoder vin forda to strona ford ETIS, ale tam chyba nie podaje skąd silnik hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Przy takim zalozeniu to IMHO tylko nowy z salonu

Nie za te pieniądze...

Samochód do pracy, szkoda pieniędzy na nowe autko... Obecny (passat B5FL) nawinął ponad 350 tys w sumie bez większych problemów. Ale prawie 500 tys przebiegu widać już po aucie...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.