Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tanie golfy vi

Featured Replies

Napisano

> I to nie od dziadka

> KLIK

Jak juz podaja rabaty, to mogliby cene wyjsciowa lub finalna tez podac.

Wiem, gdybym chcial kupic to bym zajrzal, a tak poczekam az ktos tu poda $$$.

Napisano

> I to nie od dziadka

> KLIK

W styczniu będą jeszcze tańsze.

Napisano

> W styczniu będą jeszcze tańsze.

Highline + kilka dodatków robi 90 tys.Trudno to nazwać "tanio" i "okazja ".

Napisano

> Highline + kilka dodatków robi 90 tys.Trudno to nazwać "tanio" i "okazja ".

no to sprawdź u konkurencji jak to sie ma...

Napisano

> no to sprawdź u konkurencji jak to sie ma...

A do czego sie ma mieć?

Szukam właśnie zamiennika toyoty avensis kombi z 2007 o klase nizej tez w kombi. W dobrych wersjach praktycznie kazda marka zamyka sie w okolicach 80-90 tys. Więc vw 90 tys to żadna łaska.

A zapomniałem. To vw i z urzedu +25% więcej $$ i 50% szacunku.

Napisano

Ta promocja ma sens jeśli bierzesz wersję trendline z pakietami.

Napisano

Dziwne ja kupiłem VW bo był najtańszy wśród konkurencji. Więc te frazesy to sobie daruj.

Highline to juz topowa wersja. Więc co sie dziwisz.

W dobrych wersjach choćby focus zamyka sie nawet w 120kpln.

Napisano

Jak wygląda wnętrze golfa R i golfa r z opcjonalnymi siedzeniami z 8tys i jak z opcjonalnymi za 16 ?

Napisano

> Dziwne ja kupiłem VW bo był najtańszy wśród konkurencji. Więc te frazesy to sobie daruj.

> Highline to juz topowa wersja. Więc co sie dziwisz.

> W dobrych wersjach choćby focus zamyka sie nawet w 120kpln.

To mniej więcej tyle ile za Superba Platinum 1.8 TSI manual - a ta wersja kilka ekstrasów ma.

IMHO 80 i więcej za kompakt który nie ma silnika 200KM to nieporozumienie - ale skoro są klienci to ja im bronić nie będę. Najwyżej kupię 4 letnie auto za 50% ceny i też będzie fajnie :-)

Napisano

spojrz na cenniki - za 80kpln kupujesz ledwo akceptowalną wersję z podstawowym dieslem - tyle teraz kompakty kosztują.

Napisano
  • Autor

A po co kupować superba za 80tys jak można kupić grande punto i pandę w tej cenie? zlosnik.gif

Napisano

> A po co kupować superba za 80tys jak można kupić grande punto i pandę w tej cenie?

+ wakacje w Egipcie old.gif

Nie przypuszczam, żeby te Golfy zbyt długo im zalegały. Może jakieś GTI czy eRki. Zwykłe znikną szybko.

Napisano

> no to sprawdź u konkurencji jak to sie ma...

honda , toyota , mazda nie wychodza drozej , nie wspomne fiata kia i hutaja , no ale to ostatnie to nie klasa premium 270751858-jezyk.gifP kazdy z w/w wyjdzie taniej

Napisano

> honda , toyota , mazda nie wychodza drozej , nie wspomne fiata kia i hutaja , no ale to ostatnie to

> nie klasa premium P kazdy z w/w wyjdzie taniej

A vw to premium ... yikes.gifzlosnik.gif

Napisano

> A vw to premium ...

Dla niektórych to więcej niż premium.To jak wzorzec z Sevres.

Napisano

> Dla niektórych to więcej niż premium.To jak wzorzec z Sevres.

No nie wiem... w tej cenie wybrał bym Volvo V40 ....

Napisano

> No nie wiem... w tej cenie wybrał bym Volvo V40 ....

Właściwie to tak, Minimum, które skonfigurowałem to 105 tys. zlosnik.gif

Napisano

> A vw to premium ...

tak jest postrzegana w wielu kregach 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> honda , toyota , mazda nie wychodza drozej , nie wspomne fiata kia i hutaja , no ale to ostatnie to

> nie klasa premium P kazdy z w/w wyjdzie taniej

Wejdź w konfigurator i sprawdź, a potem jeszcze raz napisz zlosnik.gif Fiat Bravo po doposażeniu do poziomu golfa jest od niego droższy zlosnik.gif

Oczywiście nie mówię o cenach diesli , bo one w przypadku vw są z kosmosu.

Napisano
  • Autor

> + wakacje w Egipcie

I nowy telewizor +ew. perfum dla kochanki hehe.gif

Napisano

> Wejdź w konfigurator i sprawdź, a potem jeszcze raz napisz Fiat Bravo po doposażeniu do poziomu

> golfa jest od niego droższy

czy może ktoś z M zgasić światło- ile jeszcze tych bzdur będziemy czytać? facepalm%5B1%5D.gif

masz kilka przykładów- skonfuguruj gofera podobnie to pogadamy

klik

klik2

klik 3

klik4

klik 5

klik 6

klik 7

pierwsze z brzegu

Skończ z wrzucaniem linków do cenników tylko napisz jakiś konkret, a nie non stop ten sam bełkot reklamowy facepalm%5B1%5D.gif

Zastanawiam się czy płaci Ci ktoś za robienie z siebie pośmiewiska? facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> I nowy telewizor +ew. perfum dla kochanki

Forum ci się znów student pomieszało - to nie HP czy Onet czerwona.giffacepalm%5B1%5D.gif

Napisano
  • Autor

Znowu błysnąłeś claps.gif Rozumiem, że podajesz ceny katalogowe, tak? hehe.gif

Napisano

> Znowu błysnąłeś Rozumiem, że podajesz ceny katalogowe, tak?

Ty weź zrób takie zestawienie z konfiguratorów zamiast urządzać tu jakieś słowne przepychanki.

mar00ha

Napisano
  • Autor

> Ty weź zrób takie zestawienie z konfiguratorów zamiast urządzać tu jakieś słowne przepychanki.

> mar00ha

Już wielokrotnie robiłem i nie ma sensu robić kolejny raz. golf 1.4 tsi highline wychodzi taniej niż bravo 1.4 tjte w najwyższej wersji wyposażenia. Wiele elementów , które posiada golf nie można do fiata zamówić. Nie liczę rabatów , bo jak wiadomo jest to sprawa bardzo indywidualna.

A przepychanki urządza ktoś inny.

Napisano

> Już wielokrotnie robiłem i nie ma sensu robić kolejny raz. golf 1.4 tsi highline wychodzi taniej

> niż bravo 1.4 tjte w najwyższej wersji wyposażenia. Wiele elementów , które posiada golf nie

> można do fiata zamówić. Nie liczę rabatów , bo jak wiadomo jest to sprawa bardzo indywidualna.

> A przepychanki urządza ktoś inny.

Dawaj jeszcze raz te konkrety (zwróć uwagę na pogrubienie). Ja intuicynie obstawiam, że Fiat jednak wyjdzie taniej.

mar00ha

Napisano

> Nie liczę rabatów , bo jak wiadomo jest to sprawa bardzo indywidualna.

No jednak bez uwzględnienia realnych rabatów to może być cienko o sensowne porównanie.

Podejrzewam, że Fiat zawyża ceny katalogowe i łatwiej daje spore rabaty (żeby na wstępie nie pozycjonować się jako tania marka) natomiast VW nie zawyża aż tak cen katalogowych (aby nie odstraszać cenami) natomiast upusty ma mniejsze.

Jaka jest tego skala to już trudno mi powiedzieć.

Natomiast myks z cenami z moto.allegro.pl czy otomoto.pl gdzie jak najbardziej są oferty salonowe, ale - jak rozumiem - z cenami bez negocjacji to chyba w tej sytuacji najlepszy punkt wyjścia do porównań

GOLFY

FIATY

Szczegółowo nie chce mi się porównywać...

Napisano
  • Autor

Tak na szybko w odniesieniu do przeciętnie wyposażonego golfa.

Twoje auto

Street 1.4 T-Jet 16v 120KM

Cena podstawowa:

PLN 75 990 z VAT.

Cena promocyjna:

PLN 66 490 z VAT.

Cena promocyjna z dodatkowym wyposażeniem:

PLN 79 940z VAT.

Szczegóły konfiguracji

Kolory

Cena w PLN

Kolor nadwozia: Czarny Intrepido

PLN 2 100,00

Felgi: Felgi ze stopów lekkich 17", opony 225/45/17

PLN 0

Wyposażenie dodatkowe

Cena w PLN

Poduszka powietrzna kolanowa kierowcy

PLN 1 050

Autoalarm z czujnikiem grawitacyjnym

PLN 1 350

Pakiet zimowy (podgrz. przednie fotele, podgrz. dysze spryskiwaczy szyb, spryskiwacze reflektorów)

PLN 1 550

Czujnik ciśnienia powietrza (tylko z felgami alum.)

PLN 1 800

Tempomat

PLN 1 100

Czujniki parkowania z przodu i z tyłu

PLN 1 800

Zestaw dla palących (zapalniczka i popielniczka)

PLN 250

Czujnik zmierzchu wraz z czujnikiem deszczu

PLN 950

Gniazdko 12V w bagażniku

PLN 200

Aktywne zagłówki Antiwhiplash

PLN 550

Lusterka boczne składane elektrycznie750pln

Golf 6 1.4 tsi 122 highline 77 620 zł

Pakiet "990" 990zł

- autoalarm z niezależnym zasilaniem (Back-up-Horn), funkcją dozoru wnętrza i czujnikiem przechyłu

- czujniki parkowania z przodu i z tyłu z funkcją wizualizacji na ekranie radia

- lusterko zewnętrzne po stronie pasażera, automatycznie obniżane przy włączonym biegu wstecznym

- pakiet Zimowy

- dysze spryskiwaczy szyby przedniej, podgrzewane

- kontrolka poziomu płynu do spryskiwaczy

- siedzenia przednie, podgrzewane

- spryskiwacze reflektorów

system radiowy "RCD 310" z odtwarzaczem CD, MP3 i ośmioma głośnikami

Pakiet "Lusterka" 950zł

- czujnik deszczu

- lusterko wsteczne, automatycznie przyciemniane

- oświetlenie przestrzeni wokół nóg z przodu

- lusterko zewnętrzne po stronie pasażera, automatycznie obniżane przy włączonym biegu wstecznym

- czujnik zmierzchowości świateł z funkcją Coming/Leaving Home

- funkcja automatycznego włączania świateł

lusterka zewnętrzne, elektrycznie składane

lakier perłowy 1 920 zł

Czujnik kontroli ciśnienia w oponach 240zł

Obręcze aluminiowe "Porto" 1500zł

- obręcze ze stopu metali lekkich 7J x 17

- opony 225/45 R 17

- zawieszenie sportowe

- śruby kół z zabezpieczeniem antykradzieżowym "Thatcham"

Golf cena: 83202zł - 4000 rabatu od vw= 79202 smile.gif

Bravo: 79940zł, lecz jest promocja w wysokości 9500zł

Napisano

> Znowu błysnąłeś Rozumiem, że podajesz ceny katalogowe, tak?

rozumiem, że kupujesz ZAWSZE NOWY samochód po cenie katalogowej i honor nie pozwala Ci na obniżenie cen przez rabat hehe.gifspineyes.gif jeśli tak- to przepraszam.

Napisano

> rozumiem, że kupujesz ZAWSZE NOWY samochód po cenie katalogowej i honor nie pozwala Ci na obniżenie

> cen przez rabat jeśli tak- to przepraszam.

Chyba raczej tata kupuje. palacz.gif

Napisano

> Chyba raczej tata kupuje.

oj - za klasykiem "Nie mieszajmy myślowo dwóch różnych systemów walutowych" grinser006.gif

a wracając do tematu- brakuje np hpm z funkcją corner grinser006.gif

Napisano

> Właściwie to tak, Minimum, które skonfigurowałem to 105 tys.

Oj matko ... ja nie che tej dodatkowej poduszki chroniącej pieszego ... nie zamierzam nikogo przejechać smile.gif w 90 tys sie z rabatem zmieszczę smile.gif

A może zamiast Golfa to ... A3 ... lepiej wykończone i premium smile.gif

Napisano
  • Autor

> rozumiem, że kupujesz ZAWSZE NOWY samochód po cenie katalogowej i honor nie pozwala Ci na obniżenie

> cen przez rabat jeśli tak- to przepraszam.

Człowieku, co Ty za bzdury wygadujesz?! Czy każdy klient dostaje taki sam rabat podczas negocjacji? Niektórzy w ogóle nie negocjują, a niektórzy wyciągają po ok 20%, więc jaki ma sens to co wypisujesz?

Wg konfiguracji vw wyszedł taniej od fiata. Chciałeś? Masz.

Napisano

> Człowieku, co Ty za bzdury wygadujesz?! Czy każdy klient dostaje taki sam rabat podczas negocjacji?

> Niektórzy w ogóle nie negocjują, a niektórzy wyciągają po ok 20%, więc jaki ma sens to co

> wypisujesz?

taa - hehe.gifhahaha.gifhahaha.gif

Ma sens taki, że w przeciwieństwie do Twoich urojeń pisze o REALNYCH cenach zakupu- takie jakie funkcjonują u dealer-ów a nie z folderów i ulotek reklamowych, które nijak maja się do rzeczywistości- kumasz bazę, czy przerasta to Twoje zdolności myślowe?

> Wg konfiguracji vw wyszedł taniej od fiata. Chciałeś? Masz.

Jeszcze raz napisze - daruj sobie wstawianie konfguratorów bo nijak się to ma do rzeczywistości praktycznie w każdej marce - co Ci udowodniłem wklejając kilka przykładowych liknów, a dwa- sprytnie ustawiłeś cennik wrzucając duperele do NB i pomijając w goferku pewne elementy, np wspomniane hpm z corerami.

i na koniec- nie życzę sobie startowania inwektywami na priv!!!! piaskownica.gif

Napisano
  • Autor

Przecież to jest w std.

Powiedz to osobom, które nie dostały "rzeczywistego" rabatu. I to w taki sposób jak tutaj. Osób takich jest zapewne niemało nawet na kąciku.

Piszę taką samą "prawdę" jak Ty , więc na co się oburzasz?

Napisano

> Przecież to jest w std.

> Piszę taką samą "prawdę" jak Ty , więc na co się oburzasz?

Michał - ja się nie oburzam więc zluzuj troszkę ton - będziesz zdrowszy

KLIK

wg konfiguratora :Cena podstawowa:

PLN 75 990 z VAT.

Cena promocyjna z dodatkowym wyposażeniem:

PLN 72 640 z VAT.

Cena oferowana na otomoto: 64 400 PLN brutto i pewnie jeszcze z tysiąc lub dwa wynegocjujesz na miejscu.

więc nie pisz że się nie da, skoro sami dealerzy na wstępie dają spore rabaty.

Proszę znajdź mi podobnego silnikowo i wyposażeniowo golfa ok.gif

Napisano

> taa -

> Ma sens taki, że w przeciwieństwie do Twoich urojeń pisze o REALNYCH cenach zakupu- takie jakie

> funkcjonują u dealer-ów a nie z folderów i ulotek reklamowych, które nijak maja się do

> rzeczywistości- kumasz bazę, czy przerasta to Twoje zdolności myślowe?

Nudni sie robicie Panowie.

I uwazam, ze nie masz racji. Ja najpierw ogladam cennik dealera, i na tej podstawie decyduje, czy zawracac sobie gitare, czy nie...

... a potem szukam brokera, bo ten ma juz w zasadzie cene taka, ze lepszej sie uzyskac nie da 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

Nie znasz się i broker pewnie też nie zlosnik.gif Ktoś może Ci załatwić lepszy rabat, bo broker pewnie zakłamuje rzeczywistość wink.gif

Napisano

> I uwazam, ze nie masz racji. Ja najpierw ogladam cennik dealera, i na tej podstawie decyduje, czy

> zawracac sobie gitare, czy nie...

> ... a potem szukam brokera, bo ten ma juz w zasadzie cene taka, ze lepszej sie uzyskac nie da

W moim przypadku konfiguracja służy tylko do sprawdzenia wyposażenia i orientacyjnej ceny ponieważ wiem, że w POLSKICH realiach cena na oficjalnej stronie producenta nijak się ma do od oferty u dealera- patrz wyżej wklejonych kilka przykładowych linków. ok.gif

Przykład z życia - katalogowo obecne moje autko kosztowałoby z dodatkowym wyposażaniem ok 64 tyś- kupione poniżej 50 tyś. ok.gif

Napisano

Za ile wyszarpałeś superba?

Rozumiem, ze przez brokera.

Może być priv. zlosnik.gif

Napisano

> Za ile wyszarpałeś superba?

> Rozumiem, ze przez brokera.

> Może być priv.

Sam se zobacz Klikukilk. Mozna bylo znalezc brokera ( klik, ktory dawal cene 300 funtow nizsza, ale bardzooooo kiepsko mi sie z nimi gadalo, i stwierdzilem, ze nie ma sensu "oszczedzac" a potem plakac.

Auto od brokera w UK pochodzi z salonu w UK, takze w zasadzie nie ma roznicy jesli chodiz o zakup ok.gif

Napisano
  • Autor

Jeszcze powiedz , że to bravo miałeś pod indywidualne zamówienie? hehe.gif

Czyli dostałeś więcej niż 23 %? LOL

Fakt, w tej cenie mało jest aut klasy kompakt.

Napisano

> Sam se zobacz Klikukilk. Mozna bylo znalezc brokera ( klik, ktory dawal cene 300 funtow nizsza, ale

> bardzooooo kiepsko mi sie z nimi gadalo, i stwierdzilem, ze nie ma sensu "oszczedzac" a potem

> plakac.

> Auto od brokera w UK pochodzi z salonu w UK, takze w zasadzie nie ma roznicy jesli chodiz o zakup

drive the deal zlosnik.gif

jak mieszkalem w uk, to byla jedna z moich ulubionych stron,

poza cargiantem (najwieksza aktrakcja turystyczna londynu) i czasem autotraderem.

Napisano

> drive the deal

Bardzo logiczni, choc nie chcieli sie ugiac nawet o jednego funta ponizej ceny z ich strony. Zamowienie zrobili u dealera ~100 mil od miejsca zamieszkania, a ja musialem tylko wpasc i podpisac papiery na rejestracje. Tydzien pozniej mi przywiezli auto... na lawecie hehe.gif.

Aha, tak "tanio" mieli, bo robia duze zamowienia flotowe ok.gif.

Jak dla mnie super uklad ok.gif.

Jedyna wada, to ze ominelo mnie cale to zamawianie u dealera i cala ta otoczka, jak robisz to osobiscie... ale czy to wada niewiem.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.