Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

6 cyl Diesel - VM RA 630 DOHC lepszy niz 4 cyl???

Featured Replies

Napisano

> 200kW

Myślisz, ze to wiele zmienia? Jechałem dieslem R6 blisko 300kW. W ciężkiej budzie SUVa nie było żadnej zabawy. Przyspieszenie podobne jak w moim aucie i jeszcze większy dupowóz. Tymczasem w przednionapedowym mini wystarczyło 180 KM by był fun z samego tylko nabierania prędkości.oczywiscie silnik benzynowy. Chciało sie wciskać gaz.

Napisano

> przednionapedowym mini wystarczyło 180 KM by był fun z samego tylko nabierania

> prędkości.oczywiscie silnik benzynowy. Chciało sie wciskać gaz.

W Punto 1 przy 184HP jak się turbina nakręciła to miałem wrażenie że buda nic nie waży tak to autko leciało do przodu. Niestety teraz już się takich wydmuszek nie robi buu.gif

Napisano

> W Punto 1 przy 184HP jak się turbina nakręciła to miałem wrażenie że buda nic nie waży tak to autko

> leciało do przodu. Niestety teraz już się takich wydmuszek nie robi

Owszem, robi: VW Taigun - SUV ważący 985 kg ok.gif

Global-Nyheter-2012-10-22-Volkswagen-Taigun-Concept.jpg

Napisano

> Owszem, robi: VW Taigun - SUV ważący 985 kg

A to wyszło poza stadium koceptu?

Napisano

> Na rondzie powinno się jeździć bezpiecznie czy u nas czy tam, nie ma znaczenia. Jeśli ktoś

> twierdzi, że dieslem nie da się z ronda ,,uciec'' to trzeba tylko z politowaniem głową

> pokiwać. Idąc tym tokiem myślenia śmiertelność na rondach w samochodach do 80 KM powinna

> wynosić 99% bo to nie jedzie ani z dołu, ani z góry, ani środkiem

Ja to wogóle nie wiem o co chodzi z tą fascynacją ilością cylindrów, szczególnie w jakimś pickupie, który jeździ po szutrowych drogach w Australii zlosnik.gif Na pace skrzynki z narzędziami, pewnie 120 KM/h nie przekracza a musi być ze 4 litry i co najmnie v8 zlosnik.gif ze 100 KM pewnie spokojnie wystarczy. No a diesel 2 litry i prawie 200 KM to się nadaje do kosiarki zlosnik.gif Niezłe jaja smirk.gif

Napisano

> [...]

> A ten to dobry? Rozumiem, ze to taki wyznacznik poprzeczki, tak?

Podobno smile.gif Montują to do wszystkiego bardziej prestiżowego niz Golf z grupy VW.

...aczkolwiek nie jestem wyznawcą niemieckiej religii smile.gif

Zresztą trudno znaleźć inne, dobre porównanie, bo v6 diesel nie występuje zbyt powszechnie w EU (MB? Renault?, Peugeot?).

A BMW to chyba jednak R6 (nie znam się naprawdę)

Napisano

> Der Pasnik?

> Pytanie powazne. Ten silnik 3.0 to krol pasnikow? Apologies, powinno byc Der Pasnikow, z duzej

> litery?

Lepiej Pastuch w Gnojówce. Jeśli mówimy o Passacie z klekotem pod maską. wink.gif

Napisano

> Nie mialem okazji jezdzic jeszcze malym Turbo. 1.4l Cruze jedyne auto jakie mi przychodzi na mysl +

> jakies kosiarki typu Golf 1.4l. Do tego calego 1.8l TSI tez turbo laduja?

Jeżdżę na co dzień takim MAN'em jak w podpisie, ten to ma laga, te małe dieselki w osobówkach to jest nic. zlosnik.gif Tam jest 12l. zlosnik.gif

Napisano

> 1. Przeczytaj najpierw tytul glownego posta i - pomysl, co to ma wspolnego z tym o czym piszesz -

> zero, nic, null

Nie za bardzo widze rozumiesz, postaram sie prosciej. Tytul posta to jedno, a bzdury, ktore produkujesz w kolejnych postach to inna sprawa - do tych bzdur sie odnioslem.

Z mojej strony EOT. Z koniem sie kopac nie bede.

Napisano

> Gdyby nie preferencyjne podatki na diesla to nikt by nie pakował diesla do osobówek. Poza EU

> nigdzie na świecie się tego nie robi. Nigdzie też na świecie diesel nie był traktowany

> preferencyjnie.

Wczesniej nie bylo prodieslowskich podatkow, a silniki byly ladowane bo po prostu mniej palily i z poczatku byly sporo trwalsze od benzynowych.

Napisano

> Ile to ma ? 200KM? W ciężkiej budzie to ma być zabawa?

seria 280 koni około - ta po boxie toyota 340 koni i niutonów chyba 850 - w serii 650.

Auto ma buta od 1600 do 3500 obrotów na minute. W serii nie wiem ile ma przyśpieszenia do setki ale po boxie poniżej 8 sekund i to niezależnie czy na pokładzie jest 7 osób i bagaż czy jedziesz sam.

Miny kierowców na światłach bezcenne

Napisano

> O to, to to mi chodzilo, czyli twierdzenie "wybieram Diesel o poejmnosci Ozi'ego kosiarki bo kocham

> przyjemnosc z jazdy" jest po prostu klamliwe[...]

> Jak by mnie rzad po d... tez tak lal to pewnie bym 4.0l V6 teraz na obrazku ogladal[...] Ech.

> User-zy AK][...]

Diesle kupuje sie z ekonomicznego powodu. Pala mniej. Duzy diesel pali duzo. Spory silnik ma sens w duzym albo pociagowym aucie.

Napisano
  • Autor

> Diesle kupuje sie z ekonomicznego powodu. Pala mniej. Duzy diesel pali duzo. Spory silnik ma sens w

> duzym albo pociagowym aucie.

Inne zastosowanie, ja patrze na Diesel z racji tego co zamierzam ciagnachmm.gif[...]

Nie interesuje mnie czy pali tyle samo co beznyna czy mniejhmm.gif [...] byle nie wiecejhmm.gif[...]

Ot po prostu inne kryteria.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.