Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

O LPG, czyli które auta tego nie chcą

Featured Replies

Napisano

> Ciekawostka nie tylko dla właścicieli samochodów z instalacją LPG, ale przede wszystkich tych,

> którzy myślą o ewentualnym założeniu autogazu

> Tutaj jest lista samochodów, które nie tolerują autogazu

Dlaczego wszystko co ważne dzieje się właśnie w Łodzi? To jakieś centrum wszechświata czy jak?

Takich zestawień dziennikarze robią setki (mniej lub bardziej kompetentnie), a najlepiej chyba zapytać w warsztacie.

Napisano
  • Autor

to zależy jakie masz zaufanie do warsztatu, ja raczej wolałbym przeczytać niezależne opinie, bo w warsztacie zawsze kit wciskają, szukają nowych problemów i inkasują należność za diagnostykę i ewentualne naprawy. Niestety.

Napisano

> to zależy jakie masz zaufanie do warsztatu, ja raczej wolałbym przeczytać niezależne opinie, bo w

> warsztacie zawsze kit wciskają, szukają nowych problemów i inkasują należność za diagnostykę i

> ewentualne naprawy. Niestety.

niezależne opinie rotfl.gif Dobre sobie hahaha.gif

Napisano

> to zależy jakie masz zaufanie do warsztatu, ja raczej wolałbym przeczytać niezależne opinie, bo w

> warsztacie zawsze kit wciskają, szukają nowych problemów i inkasują należność za diagnostykę i

Ten "niezależny dziennikarz" pisze zaraz na początku o Dodge Nitro, a nie wspomina nic o Jeepie Cherokee. O ile mnie pamięć nie myli siedzi w nich ten sam silnik.

crazy.gif

Napisano

To może poszukaj normalnego warsztatu zlosnik.gif

Napisano

> Ciekawostka nie tylko dla właścicieli samochodów z instalacją LPG, ale przede wszystkich tych,

zdaje sie cee'da mozna bylo kupic z "fabryczna" instalka 270751858-jezyk.gif

Napisano

Da mu ktos w końcu Bana czy nie. Ile można wrzucać debilne atrykuły na MK. Ręce opadają.

Napisano

> zdaje sie cee'da mozna bylo kupic z "fabryczna" instalka

i zdaje się że szybko się z tego wycofali, bo właśnie 1.4 źle znosił gaz ?

było coś nawet na AK

ale sam ranking jest niepełny ok.gif

mnie w fordzie też powiedzieli że do 1.6 gaz nie za bardzo, choć wcześniejsze silniki tolerowały - znajomy focusem mk1 zrobił ponad 200kkm na LPG

nie wiem czemu tam pojawił się silnik 2.0, bo te w mondeo śmigają i mają się dobrze hmm.gif

zresztą są nie tylko w focusie (tu akurat raczej rzadko), ale w mondeo, galaxy, s-max

Napisano

Oplowski (w artykule wymieniany jako problemowy) Z14XEP jest powszechnie uważany za dobry do gazu....

Napisano

Kolejne subiektywne zestawienie; nie ma co się czymś takim sugerować.

Napisano

"Praktycznie wszystkie silniki benzynowe stosowane w Hondach są wrażliwe na zasilanie LPG"

bzdura...

praktycznie to jeżdżę Hondą Accord, która ma przejechane 350 tyś z czego ok 250-300 tyś km na gazie, najpierw na II generacji a obecnie na pełnej sekwencji... chodzi jak marzenie.

Napisano

> Ten "niezależny dziennikarz" pisze zaraz na początku o Dodge Nitro, a nie wspomina nic o Jeepie

> Cherokee. O ile mnie pamięć nie myli siedzi w nich ten sam silnik.

Podobnie pisze o 2 litrowym scenicu, podczas gdy w lagunie ten silnik podobno znosi gaz swietnie... zlosnik2.gifzlosnik2.gifzlosnik2.gif.