Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Renault Clio sport

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

Przy okazji przeglądania ogłoszeń natknąłem się na takie cuś

Renault Clio sport

Kiedyś coś tam o nim słyszałem i chciałem uzupełnić wiedzę a mianowicie:

1. Warto za tak $$ kupić?

2. Jak z prowadzeniem, osiągami ?

3. Drogie w utrzymaniu?

Pytania tylko w celu pogłebienia wiedzy. Nie stać mnie na taki samochód i nie planuje go kupić zlosnik.gif

Napisano

> Witajcie,

> Przy okazji przeglądania ogłoszeń natknąłem się na takie cuś

> Renault Clio sport

> Kiedyś coś tam o nim słyszałem i chciałem uzupełnić wiedzę a mianowicie:

> 1. Warto za tak $$ kupić?

Kwestia subiektywna. Auto to wydumka, więc nie da się odpowiedzieć jednoznacznie tak/nie.

> 2. Jak z prowadzeniem, osiągami ?

Trudne w prowadzeniu. Ponoć do tego stopnia, że dla 95% normalnych kierowców, którzy powiedzą "jestem dobrym kierowcą", to gotowa trumna.

> 3. Drogie w utrzymaniu?

Jak każda wydumka.

Napisano
  • Autor

> Kwestia subiektywna. Auto to wydumka, więc nie da się odpowiedzieć jednoznacznie tak/nie.

> Trudne w prowadzeniu. Ponoć do tego stopnia, że dla 95% normalnych kierowców, którzy powiedzą

> "jestem dobrym kierowcą", to gotowa trumna.

> Jak każda wydumka.

Aż takie wymagające ? Prawda, że to tył napęd? Jednym słowem do jazdy normalnej średnio się nadaje?

Napisano

> Aż takie wymagające ? Prawda, że to tył napęd? Jednym słowem do jazdy normalnej średnio się nadaje?

tak, prawda. silnik jest umieszczony za przednimi siedzeniami

Napisano

> Witajcie,

> Renault Clio sport

prowadzi sie pewnie świetnie,osiągi pewnie tez kapitalne aleee.....niewielu bedzie wiedziało jak tym sprawnie jeździć.

pewnie nie,dyfry ,półosie dostepne na każdym zlomie za przyslowiową butelkę wink.gif zwykły sport jest dośc drogi a taki tyłpędny bydlak to juz pewnie kosmos.

> Pytania tylko w celu pogłebienia wiedzy. Nie stać mnie na taki samochód i nie planuje go kupić

Napisano

> Aż takie wymagające ? Prawda, że to tył napęd? Jednym słowem do jazdy normalnej średnio się nadaje?

Auto bardziej kolekcjonerskie, niz do normalnej jazdyok.gif

Napisano
  • Autor

> tak, prawda. silnik jest umieszczony za przednimi siedzeniami

No to w takim razie musi to się na prawdę specyficznie prowadzić drive.gif. A jak wygląda sprawa z osiągami?

Napisano

> Witajcie,

> Renault Clio sport

> Pytania tylko w celu pogłebienia wiedzy. Nie stać mnie na taki samochód i nie planuje go kupić

To jakaś wydumka, a nie seryjne Clio Sport.

Tu masz sporta.

http://allegro.pl/renault-clio-sport-ragnotti-2-0-16v-zamiana-i2813770007.html

Bardzo fajna bryczka, w miarę oszczędna i nieawaryjna, kolega ma już z 5 latek i nadal jest zadowolony.

Aczkolwiek niektóre części są dość drogie.

Napisano

> To jakaś wydumka, a nie seryjne Clio Sport.

> Tu masz sporta.

> http://allegro.pl/renault-clio-sport-ragnotti-2-0-16v-zamiana-i2813770007.html

> Bardzo fajna bryczka, w miarę oszczędna i nieawaryjna, kolega ma już z 5 latek i nadal jest

> zadowolony.

> Aczkolwiek niektóre części są dość drogie.

Pomyliłeś samochody.

kolega pytał o clio 3.0 z silnikiem z tyłu i tylnym napedem.jest to seryjny samochód.

Napisano

> No to w takim razie musi to się na prawdę specyficznie prowadzić . A jak wygląda sprawa z osiągami?

Kiedyś miałem taką zabawkę na jeden dzień. Da się spokojnie jeździć ale po co zlosnik.gif. Był dosyć twardy i głośny w środku. No i chyba klima nie działałą bo pot lał mi się po oczach grinser006.gif Bączki można ładne kręcić na parkingu zlosnik.gif Wady to to, że jest 2 osobowy i nie ma bagażnika.

Napisano
  • Autor

> Pomyliłeś samochody.

> kolega pytał o clio 3.0 z silnikiem z tyłu i tylnym napedem.jest to seryjny samochód.

2.0 179 hp już nieźle przyśpiesza. Ta 3.0 to N/A? Szukam jakiś danych technicznych ale nie mogę znaleźć no.gif

Napisano

> 2.0 179 hp już nieźle przyśpiesza. Ta 3.0 to N/A? Szukam jakiś danych technicznych ale nie mogę

> znaleźć

bo to nie jest clio sport tylko clio v6

v6

Napisano

> To jakaś wydumka, a nie seryjne Clio Sport.

To seryjne auto. grinser006.gif

Klik.

Legendy mówią że miała być to odpowiedź na Lupo 3L grinser006.gif tylko że WV budował samochód który miał palić 3L paliwa na setkę, a Renault było przekonane że chodzi o maleńkie auto z 3L silnikiem grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> To seryjne auto.

> Klik.

> Legendy mówią że miała być to odpowiedź na Lupo 3L tylko że WV budował samochód który miał palić

> 3L paliwa na setkę, a Renault było przekonane że chodzi o maleńkie auto z 3L silnikiem

Ciekawe zlosnik.gif Zastanawiam się tylko skąd takie ceny zlosnik.gif

Napisano

> Ciekawe Zastanawiam się tylko skąd takie ceny

Bardzo malo ich wyprodukowali, a jeszcze mniej przetrwalo w calosci do dzisiaj grinser006.gif

Napisano

> Bardzo malo ich wyprodukowali, a jeszcze mniej przetrwalo w calosci do dzisiaj

Choć ten egzemplarz sprzedaje się od... roku? Dwóch?

Napisano

> Choć ten egzemplarz sprzedaje się od... roku? Dwóch?

Za taka kase, mozna miec pewnie fajniejsze zabawki wink.gif

Napisano

> Za taka kase, mozna miec pewnie fajniejsze zabawki

Taki juz urok aut uznawanych za kultowe.

A jesli myslisz, ze ta cena jest wygorowana to zobacz sobie po ile chodza idealne sztuki w DE.

Napisano

> Taki juz urok aut uznawanych za kultowe.

> A jesli myslisz, ze ta cena jest wygorowana to zobacz sobie po ile chodza idealne sztuki w DE.

Zgadza sie, ale nie dziwi mnie rowniez, ze takie auto musi troche poczekac na amatoraok.gif

Raczej nie kupi go mlody gniewny do upalani pod remiza wink.gif

Napisano

> Zgadza sie, ale nie dziwi mnie rowniez, ze takie auto musi troche poczekac na amatora

Tak jak mowisz - jest wiele duzo lepszych aut, bo tak szczerze to projekt Clio V6 jest raczej nieudany.

Napisano
  • Autor

> Tak jak mowisz - jest wiele duzo lepszych aut, bo tak szczerze to projekt Clio V6 jest raczej

> nieudany.

W tych $$ można samemu lub zlecić komuś zrobienie podobnej wydmuszki z tył napędem o dużo większej mocy. Wiadomo jednak, że każda potwora znajdzie swego amatora zlosnik.gif

Napisano

> Mysle ze jednak sie nie prowadzi

w ostatnim Automaniaku smiali się z Prokopa że właśnie nie ogarnął clio V6 , a gościu chyba normalnie M-ką jeździ wiec jakieś obeznanie z czymś szybszym to ma .

Napisano

> 2.0 179 hp już nieźle przyśpiesza. Ta 3.0 to N/A? Szukam jakiś danych technicznych ale nie mogę

> znaleźć

Generalnie jest niewielka różnica.... zlosnik.gif