Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ranking awaryjności TUV - czy jest aż tak źle z bravo/brava?

Featured Replies

Napisano

Kolejny ranking i kolejny raz gonią za awaryjność bravo/bravę a także stilo i przede wszystkim pandę...

Jakie są Wasze odczucia? Bo ja nie obserwuję większej usterkowości w swojej 12 letniej bravie w stosunku do innych marek. Może mam szczęście??? Hmmm

48fc723fb54fe53dm.jpg

Napisano

> Jakie są Wasze odczucia?

Swoją Bravę zapamiętam jako najmniej problemowe auto jakie dotąd miałem. A i eksploatacyjnie tanie jak barszcz (nie licząc paliwa).

Być może to jednostkowy przypadek.

Napisano

> Jakie są Wasze odczucia? Bo ja nie obserwuję większej usterkowości w swojej 12 letniej bravie w

> stosunku do innych marek. Może mam szczęście??? Hmmm

Pięć lat w moich rękach, prawie 100 kkm zrobione, żadnej awarii, nie ma rzeczy upierdliwych. Nawet łączniki stabilizatora, które podobno tak szybko w Marei lecą mają u mnie jeden 90 a drugi 70 kkm i dalej bez luzu.

Napisano

A czy urwane mocowanie pałąka podtrzymującego maskę, urwaną klamkę można zaliczyć jako awarię? Okazuje się że można i tak też TUV to robi smile.gif

Napisano
  • Autor

> A czy urwane mocowanie pałąka podtrzymującego maskę, urwaną klamkę można zaliczyć jako awarię?

> Okazuje się że można i tak też TUV to robi

Mocowanie pałąka akurat mam urwany. PS Czy wiece jak wymienić to plastikowe mocowanie?

Napisano

> Mocowanie pałąka akurat mam urwany. PS Czy wiece jak wymienić to plastikowe mocowanie?

w aso za dychę

Napisano
  • Autor

> w aso za dychę

Łatwo to wymienić?

PS Masz może numer części z epera?

Napisano

> Łatwo to wymienić?

łatwo

> PS Masz może numer części z epera?

nie mam

Napisano
  • Autor

> łatwo

> nie mam

Oki, dzięki, to sobie zamówię

PS Czym to najlepiej podważyć, żeby wyszło? Tak żeby lakieru nie zniszczyć?

Napisano

> Oki, dzięki, to sobie zamówię

> PS Czym to najlepiej podważyć, żeby wyszło? Tak żeby lakieru nie zniszczyć?

Jeśli chodzi o mocowanie pałąka do nadkola to jak kupisz nowe to będziesz wiedział jak to wyjąć - tak to ciężko będzie wytłumaczyć - ogólnie jest podzielony ten plastik na 3 części i tą środkową trzeba wyjąć...

Napisano
  • Autor

> Jeśli chodzi o mocowanie pałąka do nadkola to jak kupisz nowe to będziesz wiedział jak to wyjąć -

> tak to ciężko będzie wytłumaczyć - ogólnie jest podzielony ten plastik na 3 części i tą

> środkową trzeba wyjąć...

Oki, wyjmuje wszystko od góry oczywiście

Napisano

W tym roku padł mi czujnik spalania stukowego - choć własciwie był raczej uszkodzony mechanicznie na izolacji (moze od wypadku co go miałem 3 lata temu) no i uszczelka pod głowica.

Po za tym zadnych dziwnych awarii. Oryginalny 13 letni tłumik i sprzęgło a do lata nawet tylne amorki:). Nie chce nawet myśleć o pozbyciu sie tego auta.

Napisano

Ja z kolei bym się pozbył :D, ale kupił bym Mareę z 1.6 ewentualnie1.8 smile.gif. Bo tak szczerze to wszystko co nowsze to już zbyt mocno nafaszerowane elektroniką i za dużo rzeczy do popsucia się.